5.5.2024 | Svátek má Klaudie


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
oakman 31.10.2007 10:55

Žil jsem v Německu dost dlouho na to, abych vás ujistil, že se mýlíte

Nacionální socialismus a navazující vědy jsou zejména pěstovány v býv. DDR, což dává smysl.

V Mnichově jsem se setkal s jiným - to že, jsme verbež a špína cikánská, si tak myslí kdekdo - jako zde o cikánech. ale že by mě někdo mlátil v podchodu jako cikáa u nás, to se mi nestalo.

Jste příliš zajatcem minulosti, dnešní Němec má opravdu jiné starosti než Tschechei.

Jenda 31.10.2007 17:42

Re: Žil jsem v Německu dost dlouho na to, abych vás ujistil, že se mýlíte

S tim mlacenim to mate trosku pomotany.

Poloněmec 31.10.2007 18:02

Re: Žil jsem v Německu dost dlouho na to, abych vás ujistil, že se mýlíte

My, hlavně Bavoráci, jsme často nedůslední.

Fleischer 31.10.2007 13:39

Re: Oakmane,

Doktore, prosím stručně, čím se provinili sudetští Němci?

doktor 31.10.2007 18:57

Re: Re: Oakmane,

To byste si právě musel přečíst třeba toho Zimmermanna nebo spoustu českých knížek, které tu válku už trochu zmapovaly. Na příklad v území, zabraném nám po Mnichovu, se k Čechům, kteří tam zůstali, chovali jako po roce 1948 komunisti k "nepřátelským živlům": kdo se tam přistěhoval (v rámci vlastního státu) po roce 1918, sebrali mu nemovitý majetek nebo živnosti, zrušili všechny české spolky a ojediněle ponechali z českých škol jen ty obecné. Mimo jiné poslali tisíce svých národních soukmenovců (především kněží, ale i bývalých německých sociálních demokratů nebo komunistů) do koncentráků nebo na smrt. Atd.atd. O tom všem v sudetoněmecké literatuře jen Velké Mlčení.

Jenda 31.10.2007 17:45

Re: Socialistický hnuse Křečku

Mel bych dotaz ... kdo dokazal udrzet vlastni uzemi? Ze by frantici? Aha, ne, ti to projeli za par tydnu. Tak kdopak? Jasne Anglani ... schovani za kanalem ... jinak by je Hitler prejel stejne jako frantiky. A rusove ... kterych bylo proste moc a na moc velkym uzemi.

No 31.10.2007 17:52

Re: Re: Socialistický hnuse Křečku

Je třeba trochu opravit, Anglosasové to projeli proti Dánům i Normanům.

Pametnik starejch dob 31.10.2007 21:45

Re: Socialistický hnuse Křečku

Jaksi Vám uniklo, že Němci byli "odsunuti" z celé východní Evropy včetně východní části Německa samého (a způsob provedení toho posledního je obzvláštní "lahůdka.") a v malém počtu byli osunuti dokonce ze států na západ od Německa, kde ale tamní "divoký odsun" zastavili Britové a Američané.

Když Němci uvěřili Hitlerovi i tu jeho poslední lež, totiž že USA a GB představují pro německý národ stejnou hrozbu, jako SSSR (a někteří tzv. "revizionisté," tedy stoupenci nacistického Německa opakují tento nesmysl dodnes), nemohlo to jinak dopadnout.

ceskej Honza 31.10.2007 9:54

jak se pozná Cech od Nemce?

Lidstvo rozdeluje bud rec, nebo nábozenství, nebo barva pleti. V prípade Cecha a Nemce je to rec. A nejenom v prípade jejich!  Az budou lidi mluvit jednou hatmatilkou, ubyde na svete spousta zcela marných nacionalistických svárú.

Kazdý by jednotnou rec uvítal, ale jen kdyz to bude ta jeho. Proto resení neexistuje a bude se jeste muset pockat tisíc let, az nebudou lidi tak blbí.  

Historik 31.10.2007 9:42

Jen bych připomněl, že po WW 1 si např. jistý Hans Schumann musel

POVINNĚ změnit jméno na Jean Schuman. A tento pán se stal ikonou EU ;-D

tony 31.10.2007 9:21

stát

A jak to tedy s tím skvělým státem dopadlo? Zakarpatská Ukrajina schlamstnuta slovanskými bratry, Němci vyhnáni, Maďaři odsunuti a přesunuti, a nakonec samostatné Slovensko.

A pane levněbydlící Křečku, problém Kurdů, Basků a pod. tady je, ať o nich p. Doležal píše, nebo nepíše a vy ho kritizujete, nebo ne.

Buvol 31.10.2007 9:29

Re: stát

"A jak to tedy s tím skvělým státem dopadlo?" Řekl bych, že docela dobře! Dnes máme náš stát pevně zakotven v jeho historických hranicích, které trvají již více než tisíc let, jak nezapomněla poznamenat ani anglická královna při návštevě Prahy .... 

Jenda 31.10.2007 17:55

Re: stát

Jeste jste zapomel na Zidy. Castecne prohnani kominem a castecne vystehovani (a prohnani kominem jinde), prave temi posleze vyhanymi Nemci. A zajedte se podivat na Slovensko na ty vase odsunute Madary.

Martin 31.10.2007 9:19

Na šib*nici !!!

Křečku, za obhajobu komunistických dekretů na byty patříš na šib*nici, takže zalez zpátky do kanálu, kam patříš a jakékoliv tvoje výplody si strč někam.

Buvol 31.10.2007 10:11

Re: Na šib*nici !!!

A kam bys potom patřil ty, dobytku? Nejspíš zpátky do popelnice, kde tě kdysi našli ....

jirka.s. 31.10.2007 18:05

Re: To jsou věci, to jsou věci!

Martínek s ..volem se hádají ! Krásné a slibné! Že by jsi, martínku, byl restituent baráku plného nájemníků? ;-D;-D;-D

Hledajíci 31.10.2007 8:41

Vážení

staňte se nejprve lidmi, a potom můžete být Češi, Slováci, Němci, Maďaři, atd atd. To být nejprve lidmi Vás spojí s ostaními lidmi na celé Zemi. Bez toho být nejprve lidmi jste pouze a pouze jedním z mnoha národů na této Zemi, kde každý z nich má své velmi vyhraněné národní zájmy, o které se do krve pře s ostatními.  A zapomíná žít.

Dvě blechy v kožichu psa se hádají, které z nich ten pes patří. Ty národnostní hádky jsou stejné jako hadka těch dvou blech. Komu patří Země? Všem roslinnýma živočisňym druhům. Druh Homo Sapiens je pouze jedním z nespočetného množství druhu ve Vesmíru. 

M. Zima 31.10.2007 9:02

Chybí Vám tam:

-  Amen  -

jirka.s. 31.10.2007 18:01

Re: Vážení

Tož tedy, hledající, dneska se ti pod všechno, co jsi napsal, podepíši! :-):-):-)

M. Zima 31.10.2007 8:25

Pane Křeček,

možná, že by se to jednoduše nechalalo vyjádřit asi takto:

Čechoslováci nebyli nikdy  "východními Švýcary", i když k tomu měli šance a podmínky, naopak, ještě dnes dokazují Češi i Slováci, že si nevidí ani na špičku nosu. 

Karlíček 31.10.2007 8:15

Křečku, Křečku -

Nějak jsi nevydýchal tu vlečku ;-)

Pepa 31.10.2007 7:47

Krecek - prizivnik z regulovaneho najmu

Tyje si z poslaneckeho platu a okrada majitele nempovitosti. Rv(Y)

Petr Kohout 31.10.2007 7:46

pokud byli Němci v Československu proti své vůli, pak přepravu do země svých snů a to zdarma museli jistě uvítat.

Ve skutečnosti ale byli proti německé vůli Češi v Čechách a drze odmítli vymřít, i když k tomu dostali sudetoněmecký pokyn i nezištnou pomoc (lidice apod.). Pan Doležal patrně netuší, že v případě německého vítězství by skončil stejně jako německý pilotní projet nové Evropy - Židé.

čtenář 31.10.2007 7:09

A co vlastenecky zapálený poslanec Křeček ??

Juž se přestěhoval do bytu s ekonomickým nájemným, aby uvolnil ten kvartýr s dotovaným pro někoho potřebného ??  Byť je pouze špatně honorovaným poslancem ?

Jan Kočí 31.10.2007 11:46

Re: A co vlastenecky zapálený poslanec Křeček ??

Jste vůbec schopni konečně pochopit, že žádný "kvartýr s dotovaným" neexistuje? Po odstěhování je novému nájemci stanoveno tržní nájemné. Vy to ovšem dobře víte a tak jen hloupě provokujete.Nebo si opravdu mysíte že v bytě ve kterém Křeček bydlí je jednou provždy stanoveno nějaké dnešní nájemné?

čtenář 31.10.2007 14:51

Re: Re: A co vlastenecky zapálený poslanec Křeček ??

Von moh už dávno bejt nakvartýrovanej přiměřeně svýmu společenskýmu prestiži. Teda, kdyby chtěl.

ALTER 31.10.2007 6:22

Dva roky na vojne v Prahe ma vyliečilo z

môjho čechoslovakizmu. Bohužial ste sa správali presne tak ako v Rakusku -Uhorsku k vám sa správali Rakušania. Vy ste nepotrebovali partnera, ale slúžku. Potom sa nedivte , že to dopadlo tak ako to dopadlo. Z dobrého manželstva sa neuteká. Dnes si vážim Čechov ďaleko viac ako pred tým.

Tino 31.10.2007 6:31

Re: Dva roky na vojne v Prahe ma vyliečilo z

 Čechoslovakizmus je nesmysl! Z Rakouska-Uherska se mělo vyjít jako stát se slovanskými národy(češi, slováci, poláci), německými národy(germánskými) a maďarskými. Pak při vzájemné toleranci národnosti, uznávání úředních jazyků, přiznávání územnosti národností by bylo daleko lepších vztahů a určitě by nedošlo k útoku na státnost za Hitlera. Nacionalismus se projevil hlavně kvůli nesmyslnému vynálezu Československé národnosti!

čtenář 31.10.2007 7:07

Re: Re: Dva roky na vojne v Prahe ma vyliečilo z

Ale kdepak, národní státy jsou ptákovina 19.století. Rozbití monarchie byl nesmysl, obzvláště v době, kdy v ní nazrála příhodná doba pro reformy. Úplná ptákovina !

Nějak rádi zapomínáme, že například si člověk koupil jízdenku v severních Čechách a dojel s ní až do Sarajeva, nebo do Lvova. A to je jenom taková vymoženost "do kapsy".

Vlado Z 31.10.2007 21:50

Re: Re: Re: Dva roky na vojne v Prahe ma vyliečilo z

Monarchia zrelá na reformy iste bola. Ale bola v nej vnútorná vôľa nejaké reformy vykonať? Viac mám naštudovanú situáciu v Zalitavsku, a tam žiadna vôľa po reformách nebola. Maďari sa od r. 1847, keď vlastenecký hrdina pán Kossuth deklaroval, že žiadny slovenský národ v Hornom Uhorsku nie je (asi ako dnes nie sú homosexuáli v Iráne :))),  nikam neposunuli a nemienili pre ostatné národy Uhorska nič  (dobrého) urobiť. Naopak-roky na prelome storočí a počas I. sv. vojny boli rokmi extrémne vystupňovanej maďarizácie. Moja prababička na Považí nesmela ani cez prestávku hovoriť s kamarátkami po slovensky, ak nechcela byť zbitá.  S návrhmi na  autonómiu prišli až v Trianone, keď videli, že Uhorsku odbíja posledná hodinka. Neidealizujete si staručkú monarchiu príliš? :)