30.4.2024 | Svátek má Blahoslav


Diskuse k článku

PARADOX LHÁŘE: Proč má Pavel šance na zvolení

Petr Pavel před rokem 1989 zradil Česko. Slíbil věrnost východní velmoci a komunismu. Svůj slib porušil, takže komunisté by ho volit neměli, a protože zradil Česko, ani slušní lidí by ho teoreticky volit neměli.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
B. Rudolf 6.1.2023 6:23

Co je to za hloupost? Generál Pavel se v mládí (a to do 28 let!) úzce přimknul ke zločineckému režimu. To mi na něm vadí.

Necítím k němu nenávist. Jeho současné postoje jsou (jak jsem i napsal!) do značné míry identické s mými.

R. Simek 6.1.2023 7:14

Neměl každej odvahu a vůli stát se "ničím". Kdyby tenkrát místo členství ve straně dal přednost (třeba) chlastu, nejspíš by dnes o něm nikdo nevěděl, neslyšel... Karierní "stopka" by se táhla až do dneška.

R. Langer 6.1.2023 7:19

No, Havel se myslím chlastu věnoval celkem zodpovědně, a kam až to dotáhl... ;-)

R. Langer 6.1.2023 7:15

Ano, komouši drží při sobě, svůj k svému. ;-D

T. Kohout 6.1.2023 7:22

Inu, bez problémů se přidal k vítězi. Z hlediska charakteru to není až tak hezká vlastnost. Z hlediska kariery je to bezva.

T. Kubín 6.1.2023 4:55

Děkuji autorovi, výborně napsané.

Z. Lapil 6.1.2023 3:43

Dovolím si upozornit, že komunistickou vládu volilo přes 99% procent lidí, a to tak, že opakovaně.

Také si dovolím upozornit, že skoro všichni máme někde v minulosti životopis obsahující angazovanou práci pro socialismus, byť to bylo aspoň členství ve Svazu invalidů.

A každý muž, nebyl-li vysloveně štátskriplem, přísahal položit život při obraně socialistické vlasti.

Tož- kdo jsi bez viny, hoď první kamenem.

B. Rudolf 6.1.2023 4:51

Nevím, jestli jste pochopil, o co jde. Dnes se nejedná o tom, zda generála Pavla zavřeme na mnoho let do vězení za závažnou kolaboraci se zločinným komunistickým režimem. Kdyby tomu tak bylo, vaše věta z evangelia by byla jednoznačně na místě.

Dnes se jedná o to, zda pan generál bude prezidentem ČR. A být prezidentem nepatří k základním lidským právům (na všechny se nemůže dostat). Prezident republiky je výjimečná funkce, a proto je správné se ptát, zda člověk, který se v mládí bez rozmýšlení přidal ke komunistickým zločincům, je vhodný k tomu, aby byl prezidentem naší země.

Pan generál nebyl za celý svůj život kvůli své závažné a zavrženíhodné podpoře komunistického zločinného systému nikdy perzekuován a dotáhl to až na generála a do vedení NATO.

Navíc mu nikdy nedošlo, jak strašně by se měl za své mládí stydět. On to vidí tak, že tenkrát bránil zájmy České republiky proti západnímu imperialismu a dnes je brání proti východnímu imperialismu. V čem je (podle něho) problém?

Z. Lapil 6.1.2023 9:46

Myslím, že dobře chápu, oč jde. Pamatuji si ale, jak naprosto normální mi to tenkrát připadalo a ani zpětně si nemyslím, že by nás takových nebyla naprostá většina.

Kolektivní vína existuje a nepřipadá mi správné házet ji všechnu na pár generálů a tvářit se při tom jako ctnost sama.

Budu-li osobni: diskvalifikuje mě jako osobnost skutečnost, že jsem za socialismu vystudoval vysokou školu a při té příležitosti podepsal imatrikulacni slib nepochybně obsahující větu o práci pro socialistickou vlast? Nebo snad skutečnost, že jsem se v rámci povinné vojny propracoval na podporucika? Já za to fakt nemůžu, to samo.

Aby nedošlo k omylu: ty věci se staly, mně i gen. Pavlovi, a jsou (musí být!) součástí rozhodování při volbě. Připadá mi ale, že článek psal někdo nepotřísněný realitou.

Kurnik šopa, vždyť i ta Charta 77 je zatracenej kompromis uznavajici komunistickou vládu za legitimní.

T. Kubín 6.1.2023 4:59

Tohle je děsivý blábol. Komanče volili proto, že kdyby nešli k volbám, tak by měli kádrový škraloup. "Všichni" nemáme v CV angažovanost, Svaz invalidů atp nebyla kolaborace, ta začínala u členství ve straně. SSM atd.

A přísahat jsme MUSELI.

Ano, hážu kamenem a hluboce odporní jsou mi lidé, jako vy. Právě takoví asi s režimem kolaborovali, práskali a tleskali pod tribunami a teď umožní rudé svini stát se prezidentem.

L. Novák 6.1.2023 5:29

;-D Všichni jsme kolaborovali a ohýbali hřbety, a teď bychom měli z našeho středu vybrat toho nejlepšího jako prezidenta, aby se na Hrad neprotlačil prolhaný konkurent a StBácký agent a komouš Babiš?

Jste při smyslech, bývalí soudruzi a soudružky? A nebo Pavla nenávidíte proto, že zradil vaši rodnou stranu a přešel k NATO?

Jeden by se z vás tady zblil, a z ;-O autora té s*ačky, co tady a na svém webu vyvěsil, Guttmanna, taky... Rv

R. Langer 6.1.2023 7:17

Aha, takže všichni můžeme za to, že chudák soudruh Pavel byl vedoucím členem KSČ. No tak to jo! ;-D

Co ještě tam máte za blbosti? :-P

J. Krásenský 6.1.2023 7:36

Manipulujete. Otec vzpomínal, jak ho jeho kolega-komunista v práci (elektromontéři v uranových dolech) přesvědčoval, že otec svou poctivou prací komunistický režim podporuje. Jednou velkou manipulaci komunistů, nacistů a jiných darebáků je, že nakonec se všichni nějak podileli na jejich zločinech, že je třeba podporovali poctivou prací. Žádná sprostota jim není dost velká, aby ji nepoužili k sebeobhajobě. Podobné postupují i jejich následovníci, znají prostředek k ovládání lidí - a to ten, že psovi z podobných nepravosti. To přesně vystihuje heslo o tom, že vlastně s režimem kolaborovali všichni. Na co tito demagogové zapomínají je, v době nesvobody nelze svobodné kolaborovat. Jak směšně zní podobná věta v jiném čase "nakonec všichni otroci kolaborovali se svým pánem" nebo "všichni poddaní kolaborovali s majitelem panství".

Věta, že "všichni nějak kolaborovali" má za cíl jediné - obhájit kolaboraci úst, ze kterých vyšla, a těch, kterých se ta huba nevymáchná zastává.

R. Langer 6.1.2023 7:45

Přesně! A soudruh Novák je exemplární příklad takového komouše. Výjimečně chytrého komouše. Něco jako Goebbels, z jiného totalitního levičáckého režimu.R^

Z. Lapil 6.1.2023 10:19

Právě. Museli, takže jsme čistí jak slovo boží. Tak jste to myslel?

Mezi námi - oznacujete můj příspěvek za blábol. Fajn, možná zbytečně expresivně formulovaný, ale názor. Ale to práskačství a spol. - jste si jist, že se ve svatém rozhořčení nedopouštíte pomluvy a diskusního faulu ad hominem?

R. Langer 6.1.2023 13:08

Ano, v totalitě jsme MUSELI, takže to nebyla NAŠE VOLBA. Vaše asi ano, podle toho, co melete. :-P

Z. Lapil 6.1.2023 16:53

Vidíte. A přesto se našli tací, kteří nemuseli. Wonka, Havel a Jirous (Magor) za všechny.

Z těch méně známých třeba ti členové jistého městského zastupitelstva, kteří hlasovali někdy na jaře 1989 PRO provedení Rybovy mše na půlnoční v místním kostele. Nebylo to samozřejmé, odsouhlaseno o jediný hlas.

O. M. 6.1.2023 17:08

To bych si vyprosil!!! Já v SSM byl, ale rozhodně jsem nekolaboroval!

R. Langer 6.1.2023 5:36

Hm, jeden o voze, druhý o koze. U vás se to stává dost často... :-P

K. Pavlik 6.1.2023 2:19

Tady je jedna desne protivna otazka: Je nekdo lepsi?

No holt byl a je karierista. Takovych lidi bylo,je a bude. Dost casto delali a delaji dobrou praci.

Z. Lapil 6.1.2023 3:49

Tak nějak.

Osobně se chystám volit člověka, který bude nejlépe hájit moje zájmy. Moje, ne vaše. Od volby miss, byť přes morálku a ne přes prsa, jsou jiné soutěže.

R. Langer 6.1.2023 7:49

Každý kariérista hájí především svoje VLASTNÍ ZÁJMY, ne vaše, a už vůbec ne ty moje. Tak abyste se potom hodně nedivil. Až se zase proberete za pár let z té blbosti, co jste právě řekl. :-P

Z. Lapil 6.1.2023 10:22

Volby jsou tajné, na těch si kariéru nevybudujete, račte-li dovolit pri vaší chytrosti.

R. Langer 6.1.2023 12:52

Evidentně nechápete psaný text, nebo spíš ho chápat nechcete. :-P

B. Rudolf 6.1.2023 4:56

Nepotřebujeme padesát prezidentů, ale jen jednoho. To opravdu věříte tomu, že všichni inteligentní a racionální lidé v této zemi jsou bez výjimky kariéristé?

Za bolševika byl dostatečně vysoko. Co když na něho Rusáci něco v archivech mají? Byl by schopen, pokud dojde na lámání chleba, to přiznat a odstoupit? Pokud je to kariérista, mám vážný důvod si myslet, že nikoliv.

F. De Winter 6.1.2023 6:33

Anebo Američani. Jistě si ho také proklepli a jak víme, tajné služby milují ve vysokých funkcích lidi, na které něco mají.

R. Langer 6.1.2023 5:37

KAŽDÝ je lepší. :-P

P. Beneš 6.1.2023 6:08

... než Zeman.

R. Langer 6.1.2023 7:21

Ani omylem. To ale teprve poznáte, jak se obávám, když furt dokola budete volit ty komouše, ať už z Moskvy, nebo z Brusele. Jsou to totiž jedni a ti sami. :-P

T. Kohout 6.1.2023 7:32

Ten, co vstoupil v 1968 a byl vyhozen v1970? Dost velký rozdíl proti Pavlovi.