30.4.2024 | Svátek má Blahoslav


Diskuse k článku

PARADOX LHÁŘE: Proč má Pavel šance na zvolení

Petr Pavel před rokem 1989 zradil Česko. Slíbil věrnost východní velmoci a komunismu. Svůj slib porušil, takže komunisté by ho volit neměli, a protože zradil Česko, ani slušní lidí by ho teoreticky volit neměli.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Kučer 6.1.2023 13:22

Zavřeli nebo rovnou popravili by vás v počátku padesátých let, 20 let poté by vás pouze vyrazili z práce.

L. Harvánek 6.1.2023 9:44

Ona ta prezidentská kampaň je trapnost sama. Už samotné podmínky pro registraci kandidátů jsou tak uboze definované, že umožňují navzájem si odporující výklady. A samotní kandidáti? Vychází mi tak dva nebo tři, které bych mohl volit. Jenže jsou až na samém chvostu kandidátského peletomu. Ten a pořadí v něm je vytvořeno na základě průzkumu veřejného mínění od různých agentur. No a protože jsem se před lety také do průzkumů zapojoval jako tazatel, vím docela přesně, jak to funguje. V zadání je kromě otázek (a možností odpovědí pro snadnější vyhodnocení) stanoveno, kolik odpovědí musí pocházet od mužů a kolik od žen (o těch dalších pohlavích se nehovořilo, neb to ještě nebylo aktuální = jaká zaostalost), věková, vzdělanostní a často i etnická příslušnost. Protože jsem často výsledky doručoval osobně (časté cesty do Prahy), měl jsem příležitost se zhruba seznámit, jak se odevzdané dotazníky vyhodnocují). Dozvěděl jsem se, že jednotlivých průzkumů se účastní asi 1 200 - 1 300 respondentů a také to, že je prověřováno, zda bylo dotazování skutečně provedeno. I když ta pravidla celkem jasně stanovená, musel tazatel vlastně brát jen toho, kdo byl ochoten odpovídat. Takže o skutečně reprezentativním vzorku jsem měl a dosud mám pochyby a výsledky průzkumu beru s rezervou. Jenže výsledky průzkumu jaksi navádí voliče k tomu, aby volili někoho, kdo má šanci na zvolení a ne ty, o kterých jsou přesvědčeni, že by si zvolení zasloužili. A ještě mi vadí jedna podmínka a to nejen pro kandidáty. Je-li někdo trestně stíhán či dokonce odsouzen (i nepravomocně), nesměl by kandidovat. A dokonce by nebylo na škodu předkládat trestní rejstřík. Odsouzení by pak po dobu odpykávání trestu měli být zbaveni práva volit.

P. Diviš 6.1.2023 9:57

Dva nebo tři přijatelní kandidáti, byť na konci peletonu, to jste na tom dobře. Já nevidím žádného/žádnou.

Z. Lapil 6.1.2023 10:01

Těch překvapivě málo respondentů vymyslel jistý Gallup a použil to na nějaké prezidentské volby. S velkým úspěchem, protože se právě při relativně nepatrnem počtu respondentů (a tedy levně) trefil nejlépe že všech.

Pracuje s principem, že každý jednotlivý respondent je například muž A vesničan A má střední vzdělání A je mladý A je svobodny... Takže ta vzyvana nahodnost a velikost vzorku se zpracuje někde u stolu a vy jako tazatel už máte poměrně přesně specifikované nenáhodné! požadavky, koho se máte zeptat.

K. Zelený 6.1.2023 9:37

Guttmann, Guttmann, není to ta pavlačová drbna co jí tu čokl nechal zveřejnit mimořádně slizký souhrn lží, drbů a insinuací o Václavu Havlovi? To vysvětluje leccos, i třeba tuhle úvahu dobře osvětlující Guttmannovu intelektuální mohutnost: „...většina obyvatel za socialismu považovala vojáky z povolání za nejhloupější lidi ze všech profesí, pověstní byli nejen inteligencí často na hranici demence, ale i svou nesmírnou vulgárností...“ nebo: „... Mnozí z nás jsme byli svědky sebevražd 18letých kluků, kteří tu přípravu (politickou přípravu) neunesli.“

Ciwe Guttmann, o tom, co si většina obyvatel myslela o jakémkoliv povolání nemáte ani šajnu a politická příprava byla pro záklaďáky otravná, ale sebevraždili se vesměs kvůli šikaně, převážně mazácké!

Dál jsem to nečet, jsem po chutné a vydatné snídani. Ovšem z takového úvodu se dá spolehlivě usoudit, že je to celé zase jen další účelový a lživý chrchel vytažený z paty, takže co vám dává právo nazývat jiné lhářem, když jste sám lhář puncovaný, což dokazujete tímto i každým svým dříve zde publikovaným žvástem?!

R. Langer 6.1.2023 13:11

Á, bolševická guma zakejhala... ;-D

T. Hraj 6.1.2023 9:09

Pan Guttman to analyzuje velmi správně. Ale přesto si tak úplně nejsem jist tím závěrem: to radši Nerudovou.

Myslím, že ideologicky a názorově zcela prázdná osoba (navíc veřejnosti neznámá a bez politických zkušeností) je dnes větším zlem. Nelze od ní totiž nikdy očekávat, že by se jakkoli postavila sebevětší šílenosti z Bruselu, OSN nebo od jinud, pokud bude mít pocit, že je ta věc mainstreamová. Tuto názorovou a principiální neukotvenost tito lidé maskují slušností, kultivovaností projevu, tolerancí a vůlí spojovat a ne rozdělovat etc. Volbou těchto lidí necháváme žábu dál vařit v hrnci.

V. Církva 6.1.2023 9:37

Tak paní co podlézá LGBT a chce udělit státní vyznamenání LGBT aktivistce Adéle Horákové je pro mne nevolitelná.

Nebezpečím dneška je progresivismus, i Rusko je vzhledem k NATO nebezpečné spíš jádrem.

Pavel není ideální, ale minulé války ať si bojují jiní.

T. Hraj 6.1.2023 10:39

Ještě dodám, že se vyjádřila ve smyslu, že implementace green dealu je jedním z hlavních úkolů dneška. To je věta, která mě osobně úplně stačí. Dál už poslouchat netřeba.

K. A. 6.1.2023 9:51

Myslím, že jste to pěkně vystihl. Nerudová je ideální kandidát pro progresivisty.

P. Diviš 6.1.2023 9:58

Souhlas.

P. Pepax 6.1.2023 11:49

R^ mám na to stejný názor.

R. Meišner 6.1.2023 9:07

autore nevím kde jste byl na vojně,--já sloužil na letišti 77-79 ve vojenském západním okruhu, a vojáci z povolání tam rozhodně nebyli ani dementní, ani vulgární. / jinak co se týká voleb--Nerudová má morálně-volní vlastnosti snad ještě horší než Pavel,--a o Babišovi se snad bavit ani nebudeme. takže dost těžká volba, což? 8-o

P. Pepax 6.1.2023 11:52

R^ souhlas, s důstojníky dementy jsem se na vojně rovněž nesetkal.

L. Novák 6.1.2023 13:48

Letectvo byla i za komunistické totality elita. Nejhorší pověst a zkušenosti měli vojáci základní služby např. u motostřelců, tankistů, "rakeťáků" a "bojových" jednotek podobného zaměření, kde už žádná elita nebyla, spíš odpad. Viz známé "Tachov, Bor a Janovice, radši kulku do palice...".

J. Anděl 6.1.2023 9:06

K myšlence, zestručněné v titulku článku: za mě je to jednodušší, Pavel má šance za zvolení proto, že nemá dostatečnou výrazně lepší konkurenci.

Když má člověk velký hlad a v nabídce misku se třemi jablky, z nichž jedno je červivé, druhé nahnilé a třetí nezralé, vybere si asi každý nějaké jiné. Ale žádné z těch tří by nemělo šanci, kdyby v té misce byla navíc tři jiná velká sladká zdravá.

V. Církva 6.1.2023 9:21

To rozhodně. Horší je ale kolik je chytráků, proč ale nikdo tak ideální nekandidoval, nebo někoho nenavrhnul. Proč se lidé nespojili nezafinancovali a nenavrhli ideální kandidáty?! Třeba ze svých antikomunistických přátel. Nakonec trochu se kandidátům vymyká pan Bašta. Je ale se svým projevem a toleranc9 Ruska volitelný?

J. Anděl 6.1.2023 9:41

Ano. Když i autor článku pan Guttmann vysloveně píše, že mu připadá lepší volit ženu, která sice ničím nevyniká, ale aspoň nic strašného neprovedla, je to trochu zoufalé.

Já si ale na nabídku nestěžuji, myslím, že nabídka odpovídá možnostem veřejného a politického života v ČR.

Pan Bašta pro mě přijatelný není, ale v rámci ostatních je to samozřejmě legitimní kandidát. Aspoň si dokázal ohlídat podpisy poslanců z SPD.

Ś. Svobodová 6.1.2023 10:29

Já volím Fishera. Je poměrně konzervativní, s komouši si nezadal a Putina netoleruje.

J. Vintr 6.1.2023 9:05

V tomto čase se takzvaně láme chleba. Totalitní EU se chystá zlikvidovat poslední zbyteček suverenity jednotlivých států, kterým je právo veta. Potom už budeme vydáni zcela na milost a nemilost Bruselu. V této situaci je jedinou možností jak zachránit náš stát odmítnutí poslušnosti Bruselu nebo odchod z EU. U současné kolaborantské vlády, která vězí až po pás v bruselském análu se absolutně nedá čekat ani náznak odporu vůči příkazům jejich páníčků. Pokud bude tato vláda vládnout do konce svého volebního období, dojde k nenapravitelným škodám. Kterýkoliv z prezidentských kandidátů kromě Bašty nebude Fialově vládě v její škůdcovské činnosti klást absolutně žádné překážky. Obávám se, že si to velká většina lidí vůbec neuvědomuje.

F. De Winter 6.1.2023 9:16

[>-]R^R^R^

V. Církva 6.1.2023 9:28

Má to jeden háček, Fialova vláda byla demokraticky zvolená. Pokud jsou teda mimo voliči, musíte je přesvědčit že to udělali špatně. Nicméně proruskými postoji vlastně děláte opak.

Dnes se většina lidí dušuje jak nesnášela komunisty a zločineckou Varšavskou smlouvu. Nicméně vidět to nebylo. Kdyby ta většina 60% občanů vystoupila proti, bylo by po komunismu už někdy v roce 1948. No a pokud to nešlo, protože Rusko, pak mi není jasné proč dnes antikomunisti jako vy ruské bolševiky podporují. Aby se zase mohli vymlouvat, že jsou proti totalitě ale s Rusama hnout nelze? ;-D

J. Vintr 6.1.2023 10:34

Je úplně jedno, že Fialová vláda byla "demokraticky zvolena". Je strašným nebezpečím pro náš stát a všechny jeho obyvatele. Pokud bude rozhodovat o veřejných věcech ještě další tři roky, tak na to všichni strašlivě doplatíme. Není ani vyloučeno, že nás tito vlastizrádci zatáhnou do války. Jedinou šancí na záchranu je tuto zločinnou vládu co nejdříve odvolat. Jestliže tohle většina lidí nechápe, pak nám není pomoci.

J. Kratochvíl 6.1.2023 11:07

R^R^R^!

R. Langer 6.1.2023 13:05

Mně zase není jasné, proč podporujete bolševiky z Brusele, kteří jsou úplně stejní, jako ti z Moskvy. :-P

P. Pepax 6.1.2023 11:54

R^

P. Pepax 6.1.2023 9:02

Pokud by se Nerudová dostala do druhého kola, nezbývalo by než k těm legračním volbám jít volit jejiho protikandidáta.

L. Hančar 6.1.2023 9:20

Nestrašte! Prošel jsem si 2x peklem volby menšího zlaZemana. Já a volit estébany Hrabiše nebo Jidáše? To už by nebylo menší zlo, ale úpis zlu vlastní krví!

P. Pepax 6.1.2023 9:32

Tyto volby jsou pouze odvádění pozornosti od našich reálných problémů, dcera mi racionálně vysvětlila proč bude volit generála, i když jsem s ní nesouhlasil, tak volit Babiše, nebo Nerudovou je nechutné.

R. Toman 6.1.2023 9:02

Dobrý článek, výztižný. Minulost Pavla je stejně odpudivá jako Babiše. Bohužel podle průzkumu STEM z minulého týdne cca 70 % voličů by nevadil president s komunistickou minulostí. Smutné k výročí třiceti let ČR.