30.4.2024 | Svátek má Blahoslav


Diskuse k článku

PARADOX LHÁŘE: Proč má Pavel šance na zvolení

Petr Pavel před rokem 1989 zradil Česko. Slíbil věrnost východní velmoci a komunismu. Svůj slib porušil, takže komunisté by ho volit neměli, a protože zradil Česko, ani slušní lidí by ho teoreticky volit neměli.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
F. Kusák 6.1.2023 8:47

Tak jen k Ukrajině. Ruskou agresi naprosto neuznávám a považuji ji doslova za odpornou. Můžu pozice na obou stranách relativizovat, ale řešit konflikt otevřenou agresí, je mimo můj morální obzor. Jak se bude konflikt vyvíjet nevím, ale doufám, že i v Rusku se najdou realistické síly, které uznají, že se jejich politické "elity" dopustily neodpustitelného omylu. Budiž to také mementem pro všechny jestřáby, kteří by chtěli složité problémy řešit necivilizovanou agresí. Tak asi tak pane Církvo.

J. Zeman 6.1.2023 7:47

Na vojně jsem měl možnost poznat docela dost výše postavených gum zblízka. Baráku velel podplukovník. Pár dalších vyšších hodností po plukovníka se v okolí pohybovalo. Se všemi jsme časem podebatili. Nebyli hloupí a mnozí režim opravdu nemuseli. Mezi čtyřma očima a hlavně ušima se s nimi dalo mluvit naprosto otevřeně. Několika jiným v okolí by jedna věta z takového hovoru stačila jako žádanka na rekreaci do Sabinova. Ale všichni bez rozdílu pravidelně chodili na prověrky, kde na povel odříkali to, co režim chtěl slyšet, aby mohli být do dalších prověrek stále gumy. Nechci prezidenta, který na povel odkudkoli odříká cokoli jen proto, aby zůstal u válu a pečlivě skrývá vlastní názor, což se za dobu své praxe bezvadně naučil.

V. Církva 6.1.2023 8:26

Jistě na tom něco je. Možná, kdyby bylo víc vhodných kandidátů, Pavla bych nevolil. Mirka Dušína ale nenabídli a minulé války bojují jen don Quijotové. A nakonec, v současné situaci šílené Černochové se někdo klidnější s vojenskými zkušenostmi hodit může.

Chcete tedy progresívní LGBTQ+ budoucnost s Čapuší Nerudovou? Za mne ne, mám rozum.

J. Rybník 6.1.2023 7:30

Efendi, před rokem 1989 se to tady jmenovalo Československo. Vámi užitý pahýl přinesla až tato doba kradácká, které není svatý ani název vlastní země!!

P. Holeček 6.1.2023 7:10

Jen na okraj - autor zřejmě tu dobu zažil i na vojně, podle toho, co píše, takže i on přísahal věrnost Sovětskému svazu...

R. Langer 6.1.2023 7:12

Ano, dokonce ty komouše volil. Jo jo. Kolik že vám je? ;-D

T. Diblík 6.1.2023 7:37

Pane, taky jsem podepsal ten text, který začínal slovy- Já občan Československé socialistické republiky a končil- a položit svůj život pro dosažení vítězství. Ty dva roky, které jsme museli strávit jako nevolníci na určeném místě nebyla vojna, ale převýchovní tábor, který začínal přijímačem. Přijímač sloužil k tomu, aby ti mladí kluci pochopili, že musí znát své místo v tvaru a umět je včas a rychle zaujmout. A hlavně se dozvěděli kde leží Sabinov a jaké zařízení tam je umístěno. To se pak "přísaha" hned líp podepisovala.

Dole se dost píše o lampasácích. Lidí jsou různí a lampasáci byli taky. Ovšem byla jedna speciální skupina, které se pořád nevěnuje pozornost, jakou si zaslouží. Absolventi práv, kterým nevadilo posílat do toho Sabinova nešťastný dvacetiletý kluky. Vojenští prokurátoři, kteří byli od začátku podstatnou složkou Nejvyššího státního zastupitelství a jeden z nich tam od 13. 7. 2021! bačuje.

F. De Winter 6.1.2023 7:40

R^R^R^

T. Diblík 6.1.2023 7:58

Omluva převýchovný. Jeden nemá psát, když je vzteklej.

V. Církva 6.1.2023 8:41

Ano, tak to bylo. A je. I mimo armádu znám komunisty, kteří zatápěli podřízeným s komunistickým škraloupem a po roce 1989 ještě drze zatápěli těmtýž za to že nebyli dostatečně protirežimní (ono s tím škraloupem by ale pak bylo už jen to vězení).

O tom to ale je, o jednotlivcích, kteří vědomně ničili/ničí druhé. Jednotlivci měli být odvoláni a potrestáni.

Pokud chce někdo trestat všechny komunisty, vojáky co plnili rozkazy a ze svého přesvědčení neškodili ale plnili rozkazy obrany proti tehdejšímu nepříteli myslím vinu nemají. Nakonec i vy, pokud by jste byl tak skálopevně přesvědčen že to co podepisujete je špatnost, šel by jste radši do toho Sabinova. Někteří to udělali.

Týká se to co jste napsal generála Pavla?

T. Diblík 6.1.2023 10:32

Generála Pavla se týká jen první věta druhého odstavce. Není absolvent práv a nebyl vojenský prokurátor.

Jsem si vědom toho, že moje mravní úroveň není tak vysoká, abych se nechal kvůli "odepření vojenské služby" opakovaně zavírat.

R. Simek 6.1.2023 7:05

Kdyby v roce 1990 došlo k úplnému odstavení komunistů z vysokých pozic, zejména v armádě, byla by tu od následujícího roku úplná anarchie. Bylo jich prostě moc.

Nehledě na to, že si myslím, že "každej by měl dostat druhou šanci".

Takže ohánět se teď, po třiceti letech, skutečností, že tenkrát byl někdo komunistou - zejména poté, co jsme takového donedávna měli v čele vlády a navíc taky kandiduje na presidenta - je poněkud hloupé.

Pokud je to hlavní či jediná výtka proti tomuto presidentskému kandidátovi, pak z toho vychází vcelku dobře.

R. Langer 6.1.2023 7:10

Ano, takže Babiš je v pohodě. ;-D

R. Simek 6.1.2023 7:19

Byl by (možná) - kdyby to nebyl "šíbr"...

R. Langer 6.1.2023 7:40

No a? Zrovna na tom já osobně nic špatného nevidím. Když se podívám i po těch ostatních. ;-)

F. Kusák 6.1.2023 7:05

Skvěle napsáno. Jsou tam shrnuty všechny argumenty, které by měly lampasáka vyřadit z boje o Hrad, ale nejen o Hrad, ale i ze slušné společnosti. Pavel nebyl žádný intelektuál, kterému učaroval pseudohumánní marxizmus. Nebyl ani člověk ze sociálně slabých poměrů, aby věřil ve spásu beztřídní společnosti. Je to bezcharakterní darebák, který si jen vybral další cíl ve svém kariérním tažení. Respektuji svobodnou volbu, ale v tomto případě bych opravdu každému takovou volbu rozmlouval.

F. De Winter 6.1.2023 6:30

Každopádně já vidím kandidáta, který si s minulým režimem nezadal, má diplomatické zkušenosti a je to vlastenec. Jmenuje se Jaroslav Bašta. Není sice dokonalý, ale bude kopat za nás, čímž si u pana generála nejsem jistý. Proto mu dám hlas. [>-]

R. Simek 6.1.2023 7:07

Přesně toho bych se obával - že bude kopat za vás. (Ačkoliv by mne nepřekvapilo, kdyby ani to ne.)

R. Langer 6.1.2023 7:13

No, komouši za nás nebudou kopat naprosto jistě. :-P

J. Krásenský 6.1.2023 7:09

Jo, souhlasím.

A. Stárek 6.1.2023 7:51

Kristepane.

F. De Winter 6.1.2023 8:29

Bašta není spasitel. Nepřehánějte. Je to jen člověk. ;-)

M. Kanda 6.1.2023 8:30

I kdyby se stalo něco tak úžasně nepravděpodobného, že by tento exot byl zvolen, stejně by nekopal za vás ale do vás.

R. Langer 6.1.2023 13:00

Jo? A jakým způsobem? :-P

O. M. 6.1.2023 17:02

Senilní stařec, který ani ve svých lepších časech nebyl schopný ze sebe dostat kloudnou větu? No tě prsk...

K. A. 6.1.2023 6:00

Podstatu Pavla vystihl Vidlák, když napsal, že pokud by se udržel komunistický režim, pak by Babiš obchodoval v Tunisku a Pavel v západní Evropě připravoval akce typu Litviněnko.

I po přečtení tohoto článku si přesto myslím, že Pavel je lepší volbou než Nerudová. Jinak jsou asi všichni ostatní kandidáti o chlup lepší než Pavel.

D. Stirsky 6.1.2023 5:32

Každý schopen udělovat vyznamenání rozhodně není. Já bych určitě při oné akci porazil pultík, zapomněl si text projevu, popletl bych jména... Pavel se mně také míč nelíbí, pravě kvůli KSČ. Ale i ale můj táta byl voják - farmaceut v ÚVN, velké problémy po r. 68, vše ukončil pistolí. Na fakultě jsme měli důstojníky, inteligence nic moc, ale křiváci to nebyli. On nebyl lampasák jako lampasák.

R. Langer 6.1.2023 5:47

Všechno jde nacvičit, i když obtížně. Podívejte se na Bidena. ;-D

B. Rudolf 6.1.2023 5:07

Když poslouchám, jakým způsobem posuzuje generál Pavel dnešní situaci, většinou s ním souhlasím.

Ale, to, co zde napsal pan Guttmann, je závažné a bohužel s tím musím souhlasit.

Tedy kromě posledního odstavce o Danuši Nerudové, která sice "v ničem nevyniká", ale alespoň nic strašného neprovedla". Prezidentem by (podle mne) měl být člověk, který nejenže nic strašného neprovedl, ale navíc i dokázal něco podstatného, za co si ho většina občanů váží.

L. Novák 6.1.2023 5:35

Guttmann produkuje tenhle textový hnůj jako na běžícím páse. Mně je z něj na blití, ale jestli Pavla nenávidíte, že ZRADIL STRANU a přešel na druhý břeh k "nepříteli z NATO", tak vám pomáhej Bůh, jako že jsem bezvěrec. :-P