16.5.2024 | Svátek má Přemysl


Diskuse k článku

OTÁZKA: Chce nás Putin schlamstnout?

Ano, i nás… Rusko v čele s Putinem je největší současná hrozba pro civilizované lidstvo, opravdová říše zla. V minulé století to bylo Německo (když Hitler vrazil nůž do zad i svému spojenci Stalinovi), předtím Napoleonova Francie, kdysi třeba Čingischán.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
F. De Winter 22.6.2022 8:42

Mexiko je suverénním státem, který si může vybrat svou vlastní cestu, bez omezení. Ale nemůže vytvořit vojenskou alianci např. s Čínou a umisťovat pokročilé čínské zbraně na hranici USA a nemůže provádět společné vojenské operace s čínskou armádou, spolupracovat při získávání výcviku a pokročilých zbraní s čínskými instruktory a tak dále. Ve skutečnosti je to tak nepředstavitelné, že se o tom nikdo ani neodváží mluvit. Myslím, pokud by se něco takového stalo, víme, jaký by byl další krok – není třeba o tom mluvit. Je to prostě nepředstavitelné.

"Proměňme Ukrajinu v Mexiko." To byla podstata ruských požadavků před intervencí. To byla možnost, která se dala využít. Místo toho USA a Ukrajina raději udělaly to, co jsem právě popsal jako nepředstavitelné pro Mexiko. Musely vědět co bude následovat. A myslím, že USA s tím kalkulovaly, a myslely si, že Rusko oslabí. Ale zatím to vypadá, že vývoj nabral jiný směr. Krom amerických satelitů se k sankcím proti Rusku nepřidal nikdo, naopak některé země Rusko podporují. Sankce se zcela minuly účinkem. Ruské obchodní přebytky jsou rekordní, Rubl je nejvýše za poslední roky. Navíc se Rusku podařilo to co se nepodařilo SSSR za 70 let. Zrušit dominanci dolaru v obchodování s komoditami. SWIFT by nahrazen jinými alternativami a nic se neděje. Sankce zato mají ničivý dopad na americké evropské satelity. Troufám si říct, že ČR bude hned po Ukrajině nejvíce ekonomicky zasaženou zemí.

J. Ganaur 22.6.2022 8:46

Běž se bodnout vlastizrádný ksindle!I s celou tou svojí Sebrankou Pitomiový Debilů!!!:-P:-P:-P

F. De Winter 22.6.2022 9:05

Váš příspěvek nevypovídá nic o mně, zato o vás mnoho. ;-)

J. Ganaur 22.6.2022 9:12

O vás vypovídá příspěvek váš!:-P:-P:-PJá se za svůj nestydím![>-][UA]

R. Langer 22.6.2022 9:28

Ty se nemáš čím stydět, Gaunere. ;-D

K. Filip 22.6.2022 9:20

Jste ožralý hned po ránu Ganauere?

V. Kuhaj 22.6.2022 9:53

Má pravdu. A o vlastizradu by se jednalo, kdybychom byli s Ruskem ve válečném stavu. Vím, že lidem, jako je autor tohoto článku, vy, a další, o to válčení opravdu jde. A podle těch řečí o vlastizradě už se, jak vidím, nemůžete dočkat.

Doufám, že válku neprosadíte. A přestaňte tady urážet lidi, kteří mají jiný názor než vy, to si nechte na schůzi progresivistů za lepší svět.

P. Pepax 22.6.2022 9:08

R^ za to ekonomické zasažení ale hlavně můžeme poděkovat našim vládám.

F. De Winter 22.6.2022 9:17

To bezpochyby.

J. Lukavsky 22.6.2022 10:25

"Navíc se Rusku podařilo to co se nepodařilo SSSR za 70 let" kupř dosti sjednotit Evropu, odůvodnit další pokračování NATO, ukázat skutečnou sílu ruské armády i mimo přehlídku na Krásnoj Ploščadi, odsunout Green Deal do "až v příští Pětiletce nebo pozdějc" ..... Není radno vše pšoukat - než kam může zadel koukat. J.L. end

O. Kaucký 22.6.2022 16:34

O tom sjednocení Evropy dost pochybuji, Německo a Francie začínají mít odlišné názory než zbytek světadílu. Přijde mi to, že košile je bližší než kabát.

Abychom nakonec nebyli jedinými členy EU.;-D

D. Laurencikova 22.6.2022 16:51

Fakt je, ze jsou z volebniho vysledku ve Francii v Nemecku ponekud zdrceni.

J. Kočvar 22.6.2022 16:31

Mexiko má právo spojit se s Čínou, ale nic takového nedělá, protože ho Američané nijak neohrožují.

M. Džmuráň 22.6.2022 8:34

Je to takový obvyklý narativ autora jemu podobných. Kdo si myslí něco jiného, je blázen. Nic to ale nemění na tom, že článek je snůška výmyslů a fabulací bez jediného faktu, jen vyvolává nenávist.

L. Beneš 22.6.2022 8:39

Mnoho slov, klidná myšlenka žádná.

V. Kuhaj 22.6.2022 10:01

Tak tak. Ten článek je prostě jen výzva k boji.

O. Seliger 22.6.2022 8:31

Jak nám to vysvětlil TGM : Vlastenectví je láska k národu nikoliv nenávist k ostatním. Dokonce šíření nenávisti proti národu je v Česku trestný čin. Jenže v rámci Změny namísto politiků spolupráce nastoupily politici nenávisti. Už od toho, co blábolil o ose zla a válce proti cca 7 státům a potřeboval rozšíření NATO, aby nekapali jen USA boys, ale i z Evropy a jinde po světě. A jeho nástupec nositel Nobelovký za mír mu musel dát milost kvůli hrozícímu krimoši. A mírotvůrce pak vedl, jak psal denní tisk, těch 7 válek. Tedy i tu na Ukrajině. Možná za přispění Polska k výcviku banderových stoupenců. Někteří banderovci dokonce v rámci CIA od jejich poválečné emigrace do USA.

R. Meišner 22.6.2022 8:25

autore, kapku jednoduché vidění světa, což. ale tak to jednodušší lidé zkrátka mají. ---jinak Putin nás opravdu *schlamstnout* nemůže, jsme v NATO,--a znamenalo by to globální třetí světovou. potažmo konec civilizace. tož tak. 8-o

J. Ganaur 22.6.2022 8:53

Ta vaše třetí světová už začala!A rozpoutal jí Vrahputin!:-P:-P:-P

V. Kuhaj 22.6.2022 10:25

Ještě nezačala, ale začíná, protože je do ní zapojeno dost států, aby mohla být za světovou považována. Ne, nerozpoutal ji Putin, ten si řešil svoje problémy s Ukrajinou. Rozpoutaly ji USA a EU tím, že se do ní dobrovolně a bez jakéhokoli donucení - ještě jednou: dobrovolně a bez jakéhokoli donucení - zapojily taky.

J. Nevrkla 22.6.2022 8:07

Panebože to jsou bláboly zmagoreneho fanatika. Co by tu dělal? Co by z nás, zadlužených a chudých mohl mít? I za tuhého socialismu jsme si za naši vládu mohli sami, nebyl tu protektorát s ruským vedením. Jediné, co by nás mohlo ohrozit, by byla instalace amerických vojenských základen, ze kterých by někoho napadlo na Rusko pálit. Tak to bychom mohli rychle skončit.

V. Mokrý 22.6.2022 8:32

R^R^

M. Kanda 22.6.2022 8:58

Je mi vás líto, že jste zadlužený a chudý. Ale mluvte jen za sebe. Já se tak rozhodně necítím. A americkou základnu tady chci. Cítil bych se bezpečněji. Rusák ještě nikdy nezaútočil a určitě nikdy nezaútočí tam, kde jsou Američané.

J. Nevrkla 22.6.2022 9:06

Já nejsem ani chudý ani zadlužený. Chudý a stále méně prosperující a stále zadluzenejsi je náš stát, pokud jste ještě nevšiml, což mi přijde neuvěřitelné. Rusko útočí na toho, od koho mu hrozí fatální nebezpečí, v tomto případě na Ukrajinu, po mnoha varováních, ktera byla úmyslně a účelově přehlížena, aby je konfliktu došlo. Naproti tomu Amerika útočí každou chvíli a bez varování na ty, od nichž jim žádné nebezpečí nehrozí. A v tom je ten zásadní rozdíl. Já nechci, aby od nás hrozilo Rusku nebezpečí.

M. Kanda 22.6.2022 9:13

Psal jste o zadlužených a chudých. V množném čísle. O státu se mluví v čísle jednotném a tedy jste určitě nemyslel jeho.

A sám jste teď prozradil, na kom vám záleží. Vy se bojíte aby nehrozilo nebezpečí Rusku. A na nás vám nezáleží? Pane, vy se chováte jako zrádce.

Já se na rozdíl od vás bojím, aby nehrozilo nebezpečí nám. Tento rozdíl mezi námi je nepřekonatelný a proto si my dva nikdy nebudeme rozumět.

J. Nevrkla 22.6.2022 9:20

Zkusím vysvětlit množné číslo. Jsme obyvateli stále zadluzenejsiho státu. A jednou i ti dosud osobně nezadluzeni ponesou důsledky zadlužení státu. Projevují se inflací, tedy znehodnocováním jejich peněz, poklesem koupeschopne poptávky, která se projeví nezaměstnaností, bankroty firemními a někdy i celého státu.

Pokud nebudeme Rusko ohrožovat, žádné nebezpečí nám od nich hrozit nebude, o tom jsem zcela přesvědčen. Ale vůbec si nejsem jist, jestli nebude hrozit z úplně jiné strany...

M. Kanda 22.6.2022 9:33

Nevrklo, vy kecáte až se vám od pusy práší. Zažil jsem rok 1968. Tehdy jsme Rusko neohrožovali vůbec a přesto k nám provedlo invazi. Od té doby se ani trochu nezměnilo a když bude moci, přide zase. Vy to moc dobře víte.

Vám se zřejmě ruská invaze líbila a rád byste si jí zopakoval a už teď se chováte jako zrádce a kolaborant.

J. Nevrkla 22.6.2022 9:42

Nevšiml jste si pár věcí. Tenkrát existoval socialismus, tábor socialistických zemí, Sovětský svaz, Varšavská smlouva. Už přes třicet let nic takového není. Invaze se zúčastnily armády pěti socialistických zemí, kromě Maďarska dost nadšeně. Ze Sovětského svazu tu bylo nejvíce vojáků z Ukrajiny, i ten Brežněv z ní pocházel. A dočetl jsem se, při při rozhodování o invazi v sovětském politbyru jediný proti hlasoval právě Rus. Můj otec přišel po invazi kvůli odporu o zaměstnání, já jako politicky nespolehlivý skončil jako svobodník absolvent.

M. Kanda 22.6.2022 9:49

Dobrá dávka propagandy, ale žádný tábor neexistoval. Aspoň ne spontánně, dobrovolně. Byly to ruské kolonie stejně tak jako ta Ukrajina. Ukrajinští vojáci tu rovněž nebyli dobrovolně. Takže zase jen kecy, kecy, kecy ...

A Brežněv Ukrajinec? Vždy se najdou nějací kolaboranti. I u nás jich bylo habaděj.

Ale trvám na tom, že jsme Rusko nijak neohrožovali a přesto nás anektovalo. Udělalo tehdy, udělá zas. Já z nich prostě mám obavy, zatímco vy se bojíte aby nebylo ohroženo Rusko.

J. Ganaur 22.6.2022 9:55

Brežněv byl Rus, ale údajně ne ten zdaleka nejhorší....:-)