21.5.2024 | Svátek má Monika


Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
D. Laurencikova 10.4.2024 3:23

Ono to bez trochy cynismu v této zhlouplé společnosti ani nejde. A vy se podívejte, co je Dzihad, totiž povinnost každého muslima, než napíšete: Dzihadisti ani nevěděli, že v Čečensku jsou muslimové.

J. Kočvar 10.4.2024 14:02

Zkrátka jste si usmyslela, že Čečenci mají povinnost žít pod vládou lidí, kteří je vyvražďovali už za cara i za Stalina.

Nezávislost Čečenska byla záležitost nacionalismu. Co to je, to snad víte, případně se zeptejte v AfD. Džihádisti byli před první válkou v Čečensku někde úplně jinde. Pozdější vůdce džihádistů z čečenské války Chattáb se o té válce dozvěděl z televize:

"В декабре 1994 года из репортажа CNN узнал о войне в Чечне: Хаттаб рассказывал, как увидел по телевидению сюжет о событиях в Чечне. «На головах чеченцев были ленты с надписью шахады — Ля иляха илля Ллах..., а сами они восклицали „Аллаху Акбар!“ Я понял, что в Чечне идёт Джихад и я обязан принят

D. Laurencikova 10.4.2024 16:39

Ja vubec nechapu, kam lidi vaseho typu na tu fantazii chodi! 2Ja jsem si usmyslela", ze Cecenci maji povinnost? Jak jste na to prisel? Jak me se to tyka, nebo jaky ja na to mam vliv, mily fantasto?

Vas usudek je mi jasny aniz jsem cetla ten nehorazne hloupy druhy odstavec. AfD nejsou zadni nacionalisti, ale jedina - zduraznuji JEDINA nemecka strana, ktera chce zavest zase dodrzovani ustavy, predevsim cl. 16 a. Strana, ktera haji nezakladnejsi nemecke zajmy, a ne zajmy islamistu, globalistu a najezdnich rytiru ze vsech koutu sveta. Strana, ktera se snazi opet o nastoleni NORMALITY v ruznych smerech, coz je dnes nesmirne obtizna a strastiplna vec! Navic dodnes v Nemecku vladne "Herrschaft des Unrechts".

Co Dzihadu se tyka, tak dzihad je povinnosti kazdeho muslima. Znamena to vyplnovat vuli Allaha. Obrana Islamu a Ummy, islamske rodiny, je jedna stranka dzihadu, to je jeho defenzivni stranka. Pak mame stranku ofenzivni, od spirituelniho a ideoveho charakteru jako prostredku sireni islamu az po islamsky terorismus. Rict, ze muslimove v Cecni nic nevedeli o Dzihadu je nesmysl. Dzihad je podstatou islamu.

J. Kočvar 10.4.2024 17:12

Když nečtete příspěvky, na které reagujete, tak je pak každá diskuse těžká. Jasně jsem Vám vysvětlil, že odtržení Čečenska byla záležitost národního osvobození. Džihádisti, kteří se do Čečenska sjeli PO ruské invazi, PŘED ruskou invazí o Čečensku nic nevěděli.

Vy jste tvrdila, že si Čečenci za zničení Grozného mohli sami. Co tak strašného udělali? Odtrhli se od Ruska. Pokud si za to ve Vašich očích zasloužili rozbombardování od Rusů, tak podle Vás neměli právo se od Ruska odtrhnout, tzn. měli povinnost zůstat součástí Ruska.

Měli Čečenci právo se odtrhnout od Ruska?

D. Laurencikova 10.4.2024 17:50

A už zase ta bujná fantazie! Nikde jsem nenapsala, že si Čečenci můžou sami za zboření Grozného a ani jinak mi jejich osud až tak na srdci neleží, jako vám. Z toho důvodu s vámi ani nebudu řešit otázku čečenských práv, nemá to nejmenší smysl. Obraťte se na Kadyrova, pokud chcete řešit odtržení Čečenů od Ruska, já na to nemám opravdu žádný vliv.

D. Laurencikova 10.4.2024 17:50

A už zase ta bujná fantazie! Nikde jsem nenapsala, že si Čečenci můžou sami za zboření Grozného a ani jinak mi jejich osud až tak na srdci neleží, jako vám. Z toho důvodu s vámi ani nebudu řešit otázku čečenských práv, nemá to nejmenší smysl. Obraťte se na Kadyrova, pokud chcete řešit odtržení Čečenů od Ruska, já na to nemám opravdu žádný vliv.

J. Kočvar 10.4.2024 18:28

Psala jste tohle, jestli jsem si to špatně vyložil, tak mě to opravdu mrzí:

"Proc rusaci vubec bombadovali ten Groznyj... To byla jiste nezavinena a nicim nevyprovokovana akce, predpokladam. ;-) "

"Oni se "odtrhli" tak jim Putin zbořil Groznyj? Tak to bylo? Tož to je malér!"

"Takže nemají Boži stat, který si chtěli vymoct terorem? To je mi líto."

D. Laurencikova 10.4.2024 18:39

Chybně interpretoval a totálně přecenil, řekla bych. Jako byste jen čekal na příležitost, začít bojovat za Čečence.

D. Laurencikova 10.4.2024 18:39

Chybně interpretoval a totálně přecenil, řekla bych. Jako byste jen čekal na příležitost, začít bojovat za Čečence.

J. Kočvar 10.4.2024 22:10

Normálnímu člověku se ruské zločiny v Čečensku hnusí, smiřte se s tím.

Bližší informace k problematice si najděte v knize Carlotty Gallové a Thomase de Waala "Čečensko. Vítězství a prohry jedné války", snad vyšla i v Německu.

D. Laurencikova 10.4.2024 23:01

Proč bych to dělala? To bych se musela utrápit, kdybych na sebe měla naložit všechny problémy tohoto světa. Problémy Čečenců jsou mi cizí, nemám v úmyslu je resit. Přenechám to vam. Mne se hnusí také spousta věcí, např. islamisticky teror!

J. Kočvar 11.4.2024 14:59

Jestli jsou Vám problémy Čečenců cizí a nic o nich nevíte, tak se jim v první řadě nevysmívejte.

Mně se hnusí nejen islamistický teror, ale i ruský teror. Rusko je ve skutečnosti stejná verbež jako kterákoli mohamedánská teroristická banda.

Když se zamyslíte nad tím, co jsem psal výše, uvědomíte si, že jsem nepsal, že nacionalismus je špatný, a nepsal jsem ani, že AfD je a priori špatná. Já nechci zničit AfD o nic víc než jiné politické strany. Já chci, aby v politice nebyli proruští zrádci. Jestli jsou nebo nejsou v AfD, CDU nebo německé SPD nebo české SPD, je mi srdečně jedno.

D. Laurencikova 11.4.2024 15:37

Vy jste ten problem s Cecnou velmi zjednodusil na: "Chudak Cecen chtel samostatnost, Rus mu dal za to po hube". Tak jednoduche to nebylo. Vy jste vynechal spoustu okolnosti a faktu.

Mne se hnusi teror, nasili vubec a take nacionalismus, ktery vede k valkam, jako treba k te na Ukrajine. Ukrajinsky nacionalismus, pred kterym nase "pestra a inkluzivni" EU dusledne zavira oci. Vy jste navic i rasista, pokud odsoudite smahem cely velky, mnohokulturni stat a oznacite ho pauslalne za "verbez a teroristickou bandu."

Vy nechcete znicit AfD vic, nez jine politicke strany? Tomu nerozumim. Vy nicite politicke strany? Jak to delate?AfD nejsou nacionaliste. Jsou to rozumni lide a patrioti. Patriot ma rad svoji vlast a respektuje vlasti jinych lidi. Za "proruske zradce" se dnes ve vasich kruzich oznacuji lide, kteri maji jeste zdravy rozum, a chteji konflikty jednak nevytvaret a nebo resit hlavou a ne zbranemi. A hlavne ti, pro ktere nezacaly dejiny lidstva 24.2.22 a kteri si nepreji valcit s Ruskem, kdyz nemusi, protoze vedi, ze horsiho scenaria uz neni!

J. Kočvar 11.4.2024 15:57

Vaše láska k Rusku je uražena, když jsem napsal, že je to verbež? Co to má společného s rasismem? Rusko, to je ruský stát, a ruský stát se chová jako verbež. Choval se tak za cara, choval se tak za Sovětů, chová se tak i teď. Když měli nějakou naději na civilizovanější poměry, tak si to vždycky pokazili sami.

Za teroristickou bandu jsem označil mohamedánské teroristické bandy, to jste si to zase špatně přečetla.

V čem je rasismus označit nestvůrný stát za verbež? Jaký je rozdíl, když se za verbež označí monoetnický a multietnický stát?

D. Laurencikova 11.4.2024 16:20

Ne, pane Kocvar. To neni moje laska k Rusku, to je vase nenavist k nemu. Nemam lasku k Rusku a nejsem urazena. To je objektivni meritko. Jestlize oznacite temer dvestemilionovy narod, sestavajici z nescetnych etnik, mnohonabozensky stat, ruznorody, jak jen to jde, pausalne za verbez, tak jste nejen velmi hloupy a omezeny clovek, ale take rasista. Zadny stat neni "verbez", verbez muze byt jenom ten ci onen jeho obcan a verbez v tom smyslu se rekrutuje ze vsech narodu a nardodnostnich skupin. Vy jste az nemocny nenavisti k jakemusi Rusku.... Proc? Co je vam vubec po tom?

J. Kočvar 11.4.2024 16:31

Jestli si pletete tyranský stát a jeho podrobené obyvatele, tak je to Váš problém.

Jestli si myslíte, že každý, komu připadalo nacistické Německo jako verbež, je rasista, tak je to Váš problém.

Jestli nejste schopná pochopit, proč lidi nesnášejí dobyvačný stát, který krade cizí území a zbaběle se schovává za jaderné zbraně, tak je to Váš problém.

D. Laurencikova 11.4.2024 16:54

Ja nemam vubec zadny problem. Problemy mate vy. Jste emocionalne vysinuty a racionalne utlumeny. Cizi uzemi chteli ukrast hlavne USA, reknu jenom Monsanto. Nebo spis Black-Rock. Uz mu ostatne patri tretina ukrajinske zirne pudy, ne-li vic. ;-)

D. Laurencikova 11.4.2024 19:02

Německo nemůže být verbež. To jenom Němci. A zas určitě ne všichni. Myslete trochu.

D. Laurencikova 11.4.2024 19:02

Německo nemůže být verbež. To jenom Němci. A zas určitě ne všichni. Myslete trochu.

J. Kočvar 11.4.2024 22:54

Já jsem nikdy neřekl, že všichni Rusové jsou verbež. NIKDY. Zapamatujte si to.

Ruský stát se po stovky let chová jako verbež toho nejhoršího zrna. Vůči cizím, ale i vůči vlastním lidem. Tu je nechává prodávat na trhu s otroky, pardon nevolníky, tu je posílá do gulagu, tu je nahání do nesmyslných dobyvačných válek. Chová se jako nelidská bestie, furt a furt a furt.

D. Laurencikova 12.4.2024 5:20

Ne, stát se nechová. Chovají se lidi. Obyvatelé statu jste paušálně nazval verbezi a teď se vlnite jak úhoř. Když vidím to vaše utrpení, které prožíváte při myšlence na Rusko, tak je mi vás až líto. Vyhledejte odbornou pomoc, vždyť tohle není žádný snesitelný stav.

D. Laurencikova 12.4.2024 5:20

Ne, stát se nechová. Chovají se lidi. Obyvatelé statu jste paušálně nazval verbezi a teď se vlnite jak úhoř. Když vidím to vaše utrpení, které prožíváte při myšlence na Rusko, tak je mi vás až líto. Vyhledejte odbornou pomoc, vždyť tohle není žádný snesitelný stav.

D. Laurencikova 12.4.2024 5:32

Rusi jsou vlastenci a Rusko miluji zatímco vy se tady tak bičujete nenávisti k němu? To je nezdravé. Můj tip: Běžte posílit Zelenskeho armádu a zastřílejte si na tu "verbež". To pomůže Zelenskemu a vám taky.

D. Laurencikova 12.4.2024 5:32

Rusi jsou vlastenci a Rusko miluji zatímco vy se tady tak bičujete nenávisti k němu? To je nezdravé. Můj tip: Běžte posílit Zelenskeho armádu a zastřílejte si na tu "verbež". To pomůže Zelenskemu a vám taky.

J. Kočvar 11.4.2024 16:04

Válka je na Ukrajině kvůli ruskému nacionalismu a imperialismu, který se nikdy nesmířil s rozpadem SSSR a chtěl ukrajinská území, o kterých si myslel, že by měla patřit Rusku.

Nacionalismus, který v současnosti vidíte na Ukrajině, je logická odpověď na ruský tlak zvenčí.

Vy nerespektujete vlast jiných lidí; rozhodně ne tu ukrajinskou. Teď chcete obětovat Ukrajinu - koho budete chtít obětovat příště? Appeasement nefungoval v minulém století a fungovat nebude ani dnes.

D. Laurencikova 11.4.2024 16:12

Vy to vubec nemate lehke. Vy ve mne vidite nejakeho tvurce dejin, ve vasi zmatenosti. Ja nechci vubec nikoho obetovat, ani ted, ani priste. Ukrajinci se sami pustili do krizku s Ruskem, s USA a NATO za zady. Uz davno pred tou invazi. Vysledek se necha videt a muze byt hur. Ja dokonce verim, ze se Ukrajinci a Rusove - tito bratranci muzou zas jednou smirit. A vsechno se muze obratit proti Zapadu, jeste neni vsech dnu vecer.

D. Laurencikova 10.4.2024 23:01

Proč bych to dělala? To bych se musela utrápit, kdybych na sebe měla naložit všechny problémy tohoto světa. Problémy Čečenců jsou mi cizí, nemám v úmyslu je resit. Přenechám to vam. Mne se hnusí také spousta věcí, např. islamisticky teror!

D. Laurencikova 9.4.2024 18:18

Oni se "odtrhli" tak jim Putin zbořil Groznyj? Tak to bylo? Tož to je malér!

V. Petr 9.4.2024 21:40

Proč Brusel podpořil Španělslo v boji proti nezávislosti Katalánska? A proč je dodnes oslavován Lincoln který velice krvavě potlačil pokus 11 jižních států USA o samostatnost? Putin neudělal nic jiného...

J. Kočvar 9.4.2024 22:53

Do Čečenska poprvé vpadl už Jelcin.

Evropská unie podporuje územní integritu členských států Evropské unie? Podivné by bylo, kdyby ji nepodporovala. Krom toho jsem si nevšiml, že by Evropská unie podporovala pobití desetiny Katalánců, což je asi půl milionu lidí.

Lincoln je oslavován jako člověk, co zrušil ohavné otrokářství; krom toho Konfederace vystřelila jako první. Putin svoje vlastní Rusy připravuje o jejich svobodu.