7.5.2024 | Svátek má Stanislav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Marek 25.10.2007 22:06

Jaká je inteligence davu.

Pane Urban, oceňuji Váš článek a souhlasím s Vámi. Jak tady píše pan Pepawo, rozložení inteligence v populaci sice odpovídá gaussově křivce, nicméně praktická inteligence davu odpovídá inteligenci toho nejméně inteligentního člověka, který se v davu vyskytuje. Kromě toho je dav velmi snadno manipulovatelný, což využívá většina veřejných sdělovacích prostředků, zejména bulvár k různým cílům, zejména ke zvýšení svého zisku. Také často některá média mívají větší moc než vláda. Pak to ve společnosti vypadá tak jak to vypadá, jako v panoptiku. Výsledkem referenda nebývají moudrá rozhodnutí, ale rozhodnutí podsunutá davu tím, kdo davem nejúčinněji manipuluje a kdo má reálnou moc. Kdo to u nás 17 let po revoluci je ? Mám dojem že to jsou pořád ještě různě zakuklení komunisté a bývalí Stbáci. Pár z nich se taky rádo projevuje tady v místní diskusi.     

Jara London 25.10.2007 20:52

Autor

je možná disident (což určitě není zásluha), možná i novinář (což se nevylučuje), ale jak naznačuje jeho výplod na Psu, je především zapšklý šášula bez špetky smyslu pro realitu.

Cruton 25.10.2007 20:49

Re: Re: Zastánci radaru už začínají být docela srandovní

Volby Vám nevadí?

pepawo 25.10.2007 20:47

Re: Re: to je zase

a co by sis představoval místo té demokracie, Jene?

pepawo 25.10.2007 20:45

Re: Proto obrana před americkými raketami.

Máte příznačný nick, Ivane. Saddám ovšem nikdy nevraždil Kurdy bojovými chemickými látkami, že...určitě tam na něho rádi vzpomínají. Ach jo...

pepawo 25.10.2007 20:42

Re: Zastánci radaru už začínají být docela srandovní

Milý pane Crutone,

je mi to velmi líto, ale rozložení inteligence v populaci zcela jistě odpovídá Gaussově křivce. Proto lze velmi silnědůvodně předpokládat, že jakékoliv závažné rozhodnutí, které učiní OBČANÉ, bude půl na půl plus mínus statistická chyba. Já osobně bych byl velmi nerad, kdyby o budoucnosti mé nebo lépe mých dětí (vlastně už vnoučat) rozhodovala nějaká chyba...Představte si třeba, jak by dopadaly (třeba i spravedlivé) bitvy, kdyby o průběhu a nasazení nerozhodovali velitelé, ale vojáci REFERENDEM...

milanS 25.10.2007 20:27

Re: Re: to je zase

Ne, Američani neudělali několik desetiletí žádnou dobrou věc ??? A co, že uzbrojili  Rusko tak, že v něm padnul neostalinizmus a i u nás jsme přestali budovat světlé zítřky komunizmu ? Nevím, kolik ti je, ale možná by sis měl otevřít učebnici dějepisu nebo se zeptat někoho staršího, pokud to nebude bývalý partajní důvěrník nebo lampasák tak ti možná bude mít co vyprávět ...

P.S. Amíci jsou hrozný svině. Zadarmo poskytují světu svoji GPS, financují Meteosat, OSN a drží mír v Evropě, která nikdy nebyla a nebude svorná.

honza 25.10.2007 20:15

Re: to je zase

Odstěhuj se ty, já chci žít tady a chci tu zachovat podmínky, za kterých se žít také dá. Kdo je fanatik, ten ať si jde někam zavádět demokracii.

Cruton 25.10.2007 19:28

Zastánci radaru už začínají být docela srandovní

1) Komunisté jsou proti americké základně v ČR. No a co? Nekomunisté, kteří tu nechtějí cizí vojáky a kterých je podstatně více než komunistů, snad mají kvůli tomu souhlasit s rozmístěním americké armády na našem území?

2) Jaderný výbuch ve velké výšce způsobí elektromagnetický pulz. No a co? Íránci nemají ani jadernou hlavici a ani nosič, který by ji na vynesl nad střed Evropy. Navíc elektromagnetický pulz může způsobit i jaderná hlavice dopravená nad cíl střelou s plochou dráhou letu nebo nejaderné EMP zařízení vynesené teroristy například pomocí balónu. Proti takovýmto EMP útokům bude americká protiraketová obrana zcela k ničemu.

3) Ad "... silná vláda by uměla říci ....– Je nám líto, ale takto jsme rozhodli jménem státu.". Je mi líto autore, ale v této otázce nebude rozhodovat STÁT - v této otázce budou rozhodovat OBČANÉ.

Ivan 25.10.2007 19:20

Re: to je zase

Možná kdysi USA udělaly i dobré věci. Teď už to desetiletí není pravda. USA nyní mají zločineckou vládu páchající válečné zločiny po celém světě. Každý únos občana z území cizího státu je z definice teroristickým činem a takových unesených obětí je teď plné Guantanámo. (To jsou ti skuteční političtí vězni na Kubě.) Napadení státu je taky válečným zločinem atd..  Kvůli tomu, že například generál Noriega v Panamě odmítl prodloužit smlouvu o používání panamského průplavu neváhaly USA bombardovat hlavní město Panamy, zabít tisíce civilistů a generála Noriegu uvěznit v USA. Jeden zločin za druhým.

Ivan 25.10.2007 19:15

Proto obrana před americkými raketami.

Pokud by Evropa měla budovat protiraketový systém, tak proti americkým raketám. USA jsou v současné době jediný stát, který vyhrožuje jiným zemím použitím síly a USA také okupují Irák a Afganistán. Irák napadly pod lživou zámikou, žádné zbraně hromadného ničení Irák neměl, s Al Kaidou taky neměl nic společného a současní iráčané na dobu vlády Saddáma vzpomínají jako na ráj na zemi. USA army v Iráku nenávidí už i nemluvňata.

ps 25.10.2007 19:14

Re: Re: Re: Re: Re: Jan Urban,

Ještě, že ti rusové mají ropu když  už nic jiného nemají.  ;-D A proč by se měli američané o nás hádat? Přece nám nic nehrozí, přece si nemyslíte, že by nás ten velmocenský blok vedený mírumilovným Ruskem zase chtěl schlamstnout? Nebo si to myslíte a preventivně jim do zadku lezezte sám, jako správný komunista?

Hledajíci 25.10.2007 18:38

Re: Re: Re: Re: Jan Urban,

Píše se rok 2007 jestli jste zaspal dobu. Zapomeňte na termíny naučené v komunistických školeních. To není boj dle heslá "Proletáři všech zemí spojte se" ale tvrdý boj několika kapitalistických seskupení. Rusové prodají naftu tomu kdo více zaplatí a kdo se s nimi nehádá. A dokáží těm, kdo jim nevyhovuje, velmi rychlo utáhnou kohoutky, také to už předvedli. USA kvůli nějaké prťavé zemičce ve středu Evropy, o které stejně většina USA občanů ani neví kde leží, se nebude hádat s jinými velmocenskými bloky, spíše si rozdělí sféry zájmu. Také to už několikrát udělaly.   

Martin 25.10.2007 18:26

Re: Re: Re: Re: o nas bez nas

vidim ze v bohnicich dnes pousteli saxanu, no je jasny ze neco slozitejsiho pochopit nemuzete :-D

proc by mne melo napadat cokoliv jineho ? takovej blb jako ty ani tohle nechape

Smarty 25.10.2007 18:18

Re: to je zase

Jeden z mála rozumných příspěvků v diskuzi. R^

doktor 25.10.2007 18:17

Re: Re: Doktor?

Nikoho s tímto titulem neznám (u nás na Moravě se nevyskytovali), ale podle vašeho zarputilého nálepkování tímto pitomým titulem každého mého zamyšlení k tématu, které se vám nelíbí, to snad dokonce museli být inteligenti - rozhodně větší, než vy sám. Jinak, jen mezi námi: od doby, kdy mne komunisti v už pokročilých letech konečně pustili na vysokou, dělám po jejím dokončení celý život lékaře se zájmem nejen o medicinu. Paměť (Jan Urban) mám dobrou.

honzak 25.10.2007 18:03

to je zase

slet rudých blbů! Proč se vy magoři neodstěhujete do Severní Koreje, ráje reálného socialismu? Nebo na Kubu,tam je tepleji a lepší chlast? I soudruh Chavez by vás jistě přivítal s otevřenou náručí, líce poceloval, medaili připnul!

Američani jistě nejsou dokonalí, jsou to jen lidi. Někteří z nich jistě dělají znatelné sviňárny. Ale pořád je to ten nejlepší systém, který lidstvo má. Trhněte si nohou soudruzi!

jirka.s. 25.10.2007 17:32

Re: Re: Re: Cizi vojska?

Proč ta lítost? Vy toho exota snad litujete? ;-D

ps 25.10.2007 17:27

Re: Re: Re: Jan Urban,

Pěkně podle hesla proletáři všech zemí spojte se. To je pěkná představa co Rusové, Číněné a Latinoameričané pospolu bojující proti imperialismu. To by museli být schopni se na něčem dohodnout.

jirka.s. 25.10.2007 17:24

Re: Doktor?

RSDr ???

ps 25.10.2007 17:23

Re: ceskej Honza, ale kdeže typický Žiďák :-(

Skeptik, jakto typický komunista, by chtěl buřty zadarmo.

jirka.s. 25.10.2007 17:22

Re: Re: Jste hlupak, pane Urbane. Predevsim za nize uvedena slova potrebujete BEZPOCHYBY nakladacku

Je velice rozkošné, když se pojem "demokracie" snaží objasňovat něco, co si říká "rudý element"! Zkus nám tedy, elemente, nastínit svoji definici demokracie! Už se moc těším!

Hledajíci 25.10.2007 17:20

Re: Re: Jan Urban,

V Čině nyní žije okolo 1.3 miliardy lidí, v pracovním poměru je několik dle několik set milionů lidí. Kolik milionů je asi v činské armádě? Jestliže bude Čína pokračovat takovým tempem v růstu, tak co se stane? A Rusové se jaksi čim dále více angažují v Asii. V tomto spojení žije většina světové populace. A také Jižní Amerika se jaksi odtahuje od USA. Takže to celé doromady USA asi brzy strčí do kapsy. Předpokládám že USA administritiva není tak zaslepená tím velikášským snem o té bájné zemi za oceánem, kde se každý může stát milionářům, jak mnoho občanů ČR. Ale Člověk Míní A Bůh Mění. Takže se nechme překvapit! 

Aby diskuse měla nějaký smysl můžete napsat co nazýváte "demokracií"? Děkuji!

Pasáček koz ve Vermontu 25.10.2007 17:17

Pro pana Ivanhoa

Vážený pane Ivanhoe, rád Vám to objasním. Vy se ale úplně mýlíte, když si myslíte, že nenávidím Ameriku. Je to krásná země, lid je zde dobrý. a jsem zde velmi spokojen (mimo pasení koz mám zde ještě jedno vedlejší a lépe placené zaměstnání). Americký lid si ve volbách zvolil (pravda, těsně a za ne úplně jasných okolností), své představitele, kteří, jak je stále více zřejmé, vedou tuto zemi a svět do zkázy. Pouze kolem 30 procent občanů sy myslí, že Mr. Bush je schopný prezident, 65 procent se domnívá, že Amerika jde špatným směrem. Iluze skončily, zejména po agresi proti Iráku, ale i z mnoha dalších důvodů (např. prezident Bush ted´ vetoval peníze schválené Kongresem pro zdravotní účely pro chudé děti).

Abyste lépe pochopil problémy dnešní Ameriky a tím také ostatního světa, doporučuji Vám sledování amerických zdrojů na internetu, např. CNN.com, americké televize a přemýšlet o tom. Na internetu si také můžete přečíst diskuze občanů. Některé jsou vemi kritické, až extrémní, např: Postavte Bushe před mezinárodní soud pro jeho válečné zločiny, apod.

Jestliže jsem tedy kritický k současné americké vládě, není to nic neobvyklého. Podobné názory mají desítky milonů Američanů a netají se s tím. Jistě si nemyslíte, že ti nenávidí svojí zemi, nebo že jsou "antiami".

Domnívám se, že čeští občané si Ameriku příliš idealizují a ani se nasnaží pochopit realitu.

Zdraví Vás  Pasáček Koz.

jirka.s. 25.10.2007 17:14

Re: "I idiot chápe že je pokládán za idiota... "

Ale no tak, gerontosaure, tos o sobě nemusel až zas tak na tvrdo! Však o tobě to už stejně každý ví! ;-D

jirka.s. 25.10.2007 17:09

Re: Re: Re: o nas bez nas

To jsem zvědavý, kdy tě napadne něco jiného. Ale nejspíše mou zvědavost neukojíš, že?

P.S.: A jestli čekáš na Kolumba, připlave na lodi! Vodovodem!  Můžeš se o něj pak s Růžičkovou poprat!

Hledajíci 25.10.2007 17:08

Re: Re: Ruská vojska opět v Brdech?Planý poplach

Ministr Gates dle tisku ale řekl "podílet se na budované základně", a ne kontrolovat tuto základnu. Co řekl pan Topolánek se mi zdá jaksi úplně zbytečné. Tato základna bude stejně budována několik let, a jenom Bůh ví co se za několik let stane.  

ps 25.10.2007 17:08

Re: Pán je užitečný idiot s komunistickými manýry co? Re: "nezávislí"

Jak pravdivé.

elvis 25.10.2007 17:00

Re: Jan Urban,

Když ono to není žádné vidění. Demokratický svět je skutečně veden Amerikou, ať se to komu líbí anebo ne ve smyslu že je (naštěstí!) bezkonkurenčně nejsilnějším státem světa.

erich 25.10.2007 15:58

Re: pro autora

Dovoluji si upozornit, že to byla také ódéeska, která, v době, kdy se cítila silná v kramflekách, zmrvila volební systém tak, že jeho praktickým uplatněním vznikla vláda s těsnou většinou.

Myslím, že problém je spíše než ve volebním systému v politické kultuře, a ta je v zemi, kde profesor nejnáročnější střední školy v Praze rozumí ekologii, aniž by se jí kdy zabýval, píše o tom knihy a cintá si pentli v OSN, velmi chabá. Podotýkám, že jsem spíše pravicového smýšlení, ale jestli něco škodí mandátu pravice, pak ne zelení, ale všichni ti gauneři, kteří dostali zelenou, aby se potvrdily kupónové teorie pana profesora, a všichni ti, kteří se v politice starají především o sebe, pak o politiku, pak dlouho nic, a pak teprve o blaho země.