19.5.2024 | Svátek má Ivo


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Ivan 25.10.2007 19:20

Re: to je zase

Možná kdysi USA udělaly i dobré věci. Teď už to desetiletí není pravda. USA nyní mají zločineckou vládu páchající válečné zločiny po celém světě. Každý únos občana z území cizího státu je z definice teroristickým činem a takových unesených obětí je teď plné Guantanámo. (To jsou ti skuteční političtí vězni na Kubě.) Napadení státu je taky válečným zločinem atd..  Kvůli tomu, že například generál Noriega v Panamě odmítl prodloužit smlouvu o používání panamského průplavu neváhaly USA bombardovat hlavní město Panamy, zabít tisíce civilistů a generála Noriegu uvěznit v USA. Jeden zločin za druhým.

milanS 25.10.2007 20:27

Re: Re: to je zase

Ne, Američani neudělali několik desetiletí žádnou dobrou věc ??? A co, že uzbrojili  Rusko tak, že v něm padnul neostalinizmus a i u nás jsme přestali budovat světlé zítřky komunizmu ? Nevím, kolik ti je, ale možná by sis měl otevřít učebnici dějepisu nebo se zeptat někoho staršího, pokud to nebude bývalý partajní důvěrník nebo lampasák tak ti možná bude mít co vyprávět ...

P.S. Amíci jsou hrozný svině. Zadarmo poskytují světu svoji GPS, financují Meteosat, OSN a drží mír v Evropě, která nikdy nebyla a nebude svorná.

honza 25.10.2007 20:15

Re: to je zase

Odstěhuj se ty, já chci žít tady a chci tu zachovat podmínky, za kterých se žít také dá. Kdo je fanatik, ten ať si jde někam zavádět demokracii.

pepawo 25.10.2007 20:47

Re: Re: to je zase

a co by sis představoval místo té demokracie, Jene?

emersonskej 26.10.2007 1:39

Re: Re: to je zase

To je fakt Jendo - kampak na Vás s demokracií, že jo !!!!!;-D

emersonskej 26.10.2007 1:37

Re: to je zase

Skvěle řečeno - nelze než souhlasit !!!!!!!!!!!!!!! R^R^R^

quido 25.10.2007 15:03

šok

Tenhle článek není už jen za hranicí novinářské etiky. Tenhle článek je jasným příkladem antidemokratických tendencí u pravicově smýšlejících českých intelektuálů.

Milda 25.10.2007 22:57

Re: šok

Píšete blbosti. Autor jen vysvětluje, co by mělo dělat vedení státu. Je dost rozdíl vést stát nebo milenku do postele, chápete?

doktor 25.10.2007 14:52

Jan Urban,

příživník na zvratu totality u nás, se nezměnil. Stejně jako v letech devadesátých v politice, později jako jednostranně referující reportér z války v Jugoslávii, a ještě později z přepadení a okupace Iráku Angloameričany, snaží se nám i dnes vnutit své vidění demokratického světa, řízeného USA. Co myslíte, dělá to z přesvědčení, nebo za peníze?

Červík 25.10.2007 14:59

Re: Jan Urban,

Spíše za koho se snažíte kopat vy pane "doktore". Jak příznačné známe taky jednoho přesvědčeného doktora v SocDem.

elvis 25.10.2007 17:00

Re: Jan Urban,

Když ono to není žádné vidění. Demokratický svět je skutečně veden Amerikou, ať se to komu líbí anebo ne ve smyslu že je (naštěstí!) bezkonkurenčně nejsilnějším státem světa.

Hledajíci 25.10.2007 17:20

Re: Re: Jan Urban,

V Čině nyní žije okolo 1.3 miliardy lidí, v pracovním poměru je několik dle několik set milionů lidí. Kolik milionů je asi v činské armádě? Jestliže bude Čína pokračovat takovým tempem v růstu, tak co se stane? A Rusové se jaksi čim dále více angažují v Asii. V tomto spojení žije většina světové populace. A také Jižní Amerika se jaksi odtahuje od USA. Takže to celé doromady USA asi brzy strčí do kapsy. Předpokládám že USA administritiva není tak zaslepená tím velikášským snem o té bájné zemi za oceánem, kde se každý může stát milionářům, jak mnoho občanů ČR. Ale Člověk Míní A Bůh Mění. Takže se nechme překvapit! 

Aby diskuse měla nějaký smysl můžete napsat co nazýváte "demokracií"? Děkuji!

ps 25.10.2007 17:27

Re: Re: Re: Jan Urban,

Pěkně podle hesla proletáři všech zemí spojte se. To je pěkná představa co Rusové, Číněné a Latinoameričané pospolu bojující proti imperialismu. To by museli být schopni se na něčem dohodnout.

Hledajíci 25.10.2007 18:38

Re: Re: Re: Re: Jan Urban,

Píše se rok 2007 jestli jste zaspal dobu. Zapomeňte na termíny naučené v komunistických školeních. To není boj dle heslá "Proletáři všech zemí spojte se" ale tvrdý boj několika kapitalistických seskupení. Rusové prodají naftu tomu kdo více zaplatí a kdo se s nimi nehádá. A dokáží těm, kdo jim nevyhovuje, velmi rychlo utáhnou kohoutky, také to už předvedli. USA kvůli nějaké prťavé zemičce ve středu Evropy, o které stejně většina USA občanů ani neví kde leží, se nebude hádat s jinými velmocenskými bloky, spíše si rozdělí sféry zájmu. Také to už několikrát udělaly.   

ps 25.10.2007 19:14

Re: Re: Re: Re: Re: Jan Urban,

Ještě, že ti rusové mají ropu když  už nic jiného nemají.  ;-D A proč by se měli američané o nás hádat? Přece nám nic nehrozí, přece si nemyslíte, že by nás ten velmocenský blok vedený mírumilovným Ruskem zase chtěl schlamstnout? Nebo si to myslíte a preventivně jim do zadku lezezte sám, jako správný komunista?

jirka.s. 25.10.2007 17:24

Re: Doktor?

RSDr ???

doktor 25.10.2007 18:17

Re: Re: Doktor?

Nikoho s tímto titulem neznám (u nás na Moravě se nevyskytovali), ale podle vašeho zarputilého nálepkování tímto pitomým titulem každého mého zamyšlení k tématu, které se vám nelíbí, to snad dokonce museli být inteligenti - rozhodně větší, než vy sám. Jinak, jen mezi námi: od doby, kdy mne komunisti v už pokročilých letech konečně pustili na vysokou, dělám po jejím dokončení celý život lékaře se zájmem nejen o medicinu. Paměť (Jan Urban) mám dobrou.

emersonskej 26.10.2007 1:42

Re: Jan Urban,

A že jsem tak smělý - za kohopak se tu bijete vy ???

ciric 25.10.2007 14:36

Kolektivní obrana

Tak opět jsem se dověděl, že  obrana  státu má být provedena kolektivním způsobem. Pan Urban má pravdu. Jsme členy EU a NATO. Podle toho by měl vypadat náš dialog s USA o vybudování PRO. Napřed atˇje schválen NATEM, pak projednán  s vybranou zemí pro umístění PRO. Obrácený způsob ukazuje, že přicházejí problémy. Dokud nebude černé na bílém, že budovaný radar je součástí PRO NATA  a EU jsou všechny dohady zbytečné.

Co se týká zastupitelské demokracie, případ PRO USA ukazuje, že není až tak nejlepší a že občané  chtějí přímí podíl na rozhodování ve věcech svého stát. V tomto případě by se měli poslanci nad vzniklou situací zamyslet a sami iniciovat způsoby a oblasti, kde přímou demokracii uplatnit. Jak se ukazuje, způsob zajištění obrany ČR a s ní spojený pobyt cizích vojsk na našem  území není lhostejný většině občanů(dotýká se úplně všech) a nemělo by tedy být rozhodnutí pouze na parlamentu, senátu a prezidentovi.

Resl 25.10.2007 14:16

"nezávislí"

Ano, nebojme se odpůrce radaru nazvat vždy komunisty. Stydí se za to, nepřiznají to, ale jsou. A kovaní. Viz jejich guru starosta Trokavce, který po každé zmínce o jeho komunistické minulosti se urazí a nekomunikuje. Kandidoval za nezávislé a tím bohužel jako mnozí před ním, obelhal voliče a díky tomu stojí v čele obce. Když ale přijde na věc, začne škodit po bolševickým vzoru: čím hůře, tím lépe /pro ně/.

ulik 25.10.2007 14:41

Re: "nezávislí"

Jiny argument proti radaru, nez ze jeho odmitaci jsou komuniste, by nebyl? dekuji

gerontusinza 25.10.2007 14:47

Pán je užitečný idiot s komunistickými manýry co? Re: "nezávislí"

Kdo není s námi je proti nám a tím tedy fašoun nebo komouš. Jak jednoduché, jak příznačné, jak blbé......... Jenže proto chceme demokratické referendum. protože není možné aby tento národ měl tak velký počet pitomců ani jak se projevují na tomto portálu. Stačí ti co se procpali do vlády a parlamentu. Ale pustit k rozhodování nesvéprávné hujery, kteří místo aby analyzovali,  jednali a pak následně konali ve prospěch lidí této země,  tak zpívají a lezou do zadku .......   Inu modří komouší s duševní úrovní chrousta, a navíc s egem záchrance lidstva a vlastní důležitosti. Přičemž bych tu husu a velitele roty nenechal rozhodovat ani o dopravě v této zemi. Zatím na co sáhli, přestalo fungovat. A bude hůř.......:-/

ps 25.10.2007 17:08

Re: Pán je užitečný idiot s komunistickými manýry co? Re: "nezávislí"

Jak pravdivé.

milanS 25.10.2007 14:04

Čína je na Měsíci

Pokud USA a Rusko jsou relativně "čitelné" země, tak se to nedá říci o Číně. Čína je jadernou mocností a nyní dokázala, že je schopna vypustit raketu až na Měsíc, čímž složila pomyslnou maturitní zkoušku a demonstrativně se zapojila mezi obě "dospělé" kosmické mocnosti.

Nesmíme zapomínat na přátelské vztahy Číny a Severní Koreje, několikrát  potvrzené vetem Číny v OSN ve prospěch Sev. Koreje. Obě země deklarují budování socializmu a komunizmu, jedna možná chvílemi s demokratičtější tváří, ale stále s Marx-Leninským učením.  Navíc se tak stalo právě ve dnech VII. sjezdu čínských komunistů.

Tady nejde o to, že Čína dokázala jako třetí země poslat nějaké přístroje na Měsíc, to obě velmoci již učinili před 30 lety a využití Měsíce se ukázalo jako ekonomicky nezajímavé a fakticky se v něm nepokračuje. Jde o to, že demonstrovala, že je má výkonné a spolehlivé nosiče, které jsou schopny vynést do kosmu třeba i zbraně.

Tím se stává radar obranou proti těmto "zdivočilým" kosmickým velmocem.

Hledajíci 25.10.2007 12:40

Ruská vojska opět v Brdech?

V článku na http://zahranicni.ihned.cz/c1-22295100-gatesovy-navrhy-k-radaru-jsou-dle-putina-pozitivni-signal se píše “Americký ministr obrany Robert Gates při úterní návštěvě Prahy navrhl, aby se Rusové podíleli na budované radarové základně, která by měla stát v Česku.“

V článku na http://zpravy.idnes.cz/topolanek-rusove-by-mohli-kontrolovat-radar-v-cesku-f9n-/domaci.asp?c=A071025_080527_domaci_rb se píše “Premiér Topolánek řekl, že Rusko by mohlo mít možnost kontrolovat výstavbu a provoz případné radarové základny USA v Česku. Podle Topolánka přišlo s tímto návrhem Česko a záleží na USA, jak ho posoudí. "Samozřejmě tady žádní ruští vojáci nebudou," zdůraznil Topolánek v ČT.“

Tak kdo to navrhl USA ministr Gates anebo představitelé ČR?

Ludva 25.10.2007 12:46

Re: Ruská vojska opět v Brdech?

To je přece jasné, žádní ruští vojáci tady nebudou a kotrolovat radar bude Duch svatý.

mirek 25.10.2007 13:05

Re: Ruská vojska opět v Brdech?Planý poplach

Topolánek má pravdu o bouři ve sklenici vody. Je to umělý problém, vyvolaný demagogy v médiích a stejně tak demagogy v politických stranách. Do současné doby funguje inspekční systém, kdy se vojenští experti přesvědčují v cizích státech o dodržování dosavadních ujednání o omezení zbrojení. česká republika se nyní, jako člen Nato, podílí na kontrolách v zemích bývalého SSSR a experti z Ruska a Ukrajiny provádějí stejné inspekce u nás a v zemích NATO. Stejný, nebo podobný princip bude použit, pokud se všichni zúčastnění dohodnou. Jsou zbytečné výkřiky "žádní Rusové", jak to předvádí Zaorálek. ""Navíc by jej měl klepnout Paroubek přes prsty, jak se to bude dívat jeho kámoš Putin......"":-D

libero 25.10.2007 13:52

Re: Re: Ruská vojska opět v Brdech?Planý poplach

Souhlas, pitomci řvou kvůli pár UFOnům a nevědí třeba o programu "otevřené nebe".

Milda 25.10.2007 23:00

Re: Re: Re: Ruská vojska opět v Brdech?Planý poplach

víte, asi máte pravdu, ale topol mluví a myslí jako prosťáček z první třídy, v tom je problém

Hledajíci 25.10.2007 17:08

Re: Re: Ruská vojska opět v Brdech?Planý poplach

Ministr Gates dle tisku ale řekl "podílet se na budované základně", a ne kontrolovat tuto základnu. Co řekl pan Topolánek se mi zdá jaksi úplně zbytečné. Tato základna bude stejně budována několik let, a jenom Bůh ví co se za několik let stane.