7.5.2024 | Svátek má Stanislav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
WtD 25.10.2007 12:14

Jste hlupak, pane Urbane. Predevsim za nize uvedena slova potrebujete BEZPOCHYBY nakladacku

A demokratická vláda musí především umět vysvětlovat svoje záměry i nesouhlasícím občanům na místě, které v Brdech vybrala. Nikdy ale nesmí dát komukoliv naději na zpochybnění svého rozhodnutí. Státní suverenita je podmíněna ochotou podílet se na její obraně a to dnes nejde jinak, než v nadnárodních formacích. Bez ochoty bránit hodnoty svojí suverenity zbývá jen opereta přehlídek nikdy nepoužívaných armád na baterky a kecy politických klaunů, kteří při prvním náznaku skutečné krize utečou – pokud rovnou nepřeběhnou k okupantům. Jen slabost české vlády přitahuje do Brd komunisty a nacionální socialisty.

miláno 25.10.2007 12:13

Re: Radar

 Opr  slova

Ludva 25.10.2007 12:09

Re: Re: Nikdo.....,

Mohl byste vysvětlit, jak si představujete obranu radarem proti sebevražedným atentátníkům ? Spíše se zamyslete, jak mohlo několik lidí s plastovými noži přemoci posádku a cestující letadel. Kdyby tam seděli vycvičení a odvážní lidé (v letadle, které letělo na Bílý Dům tomu tak bylo) mohli tragédií zabránit. Proto opakuji, alespoň základní vojenský výcvik by našim lidem vůbec neuškodil. Bylo by to rozhodně lepší než spoléhat na cizí radary. A k tomu Hitlerovi, vy nevidíte, kdo se snaží nyní ovládnout celý svět ?

miláno 25.10.2007 12:09

Radar

 Tvrdá a jasná smlova, přesně takto by měla jednat sebevědomá vláda. Naprostý souhlas s Vaším článkem - tleskám R^

libero 25.10.2007 12:03

"To může rozhodnout jedině celý národ (neboť ten je věčný)"

Jen aby nebyl v Žitný, nebo také v p.........

Parlament to právo dle ústavy má.

Lenin a "užiteční idioti", ach jo, už zase.

Ludva 25.10.2007 12:01

strašíme EMP

Strašení Íránem se autorovi zdá slabé, proto to zesiluje ještě elektromagnetickým impulsem. To by opravdu byla hrozná zbraň, když by přerušila naše plodné diskuze. Nebojte se, ten problém vyřešil už James Bond ve Zlatém oku.

Pešek 25.10.2007 11:55

Re: Re: Re: to cumim

to víte, že jo. Sociální dávky pro české nemakačenky, aby firmy musely shánět gastarbeitery jsou jenom takový drobný.... Provoz státních úřadů a statisíce úředníků v době computerové taky jsou jenom tak za hubičku... Hlavně ti žoldáci!!Rv

Červík 25.10.2007 11:52

Re: Nikdo.....,

Martine II a jak si představuješ, že bude znít otázka na kterou musíš odpovědět způsobem ANO/NE. V tomto případě je to poměrně složitá věc na kterou není tak jednoznačná odpověď. Institut referenda je strašně zneužitelný ve prospěch různých nátlakových skupin. Dovedu si představit jak by dopadlo referendum např. k problémů vlivu člověka na oteplování. V současné době kdokoli něco řekne proti tak ho Gorové, zelení a greenpísáci zašlapou do země, řada lidu je tak zmasírovaná (mediální kampaní a jinak). Totéž je momentálně s radarem. Pokud skutečně někdo nevidí nebezpečí pocházející od různých muslimských států (11.září, perfektně zvládnutý institut sebevražedných atentátníků apod.) tak je slepý. Začátky nacismu v sousedním Německu tady zpočátku se různým států (Francii, Anglii) nezdály nebezpečné a jak to dopadlo, když se Hitler spolčoval před válkou ještě se Stalinem. Být připraven na všechny možné alternativy je vždy dobré. On Putim taky začíná harašit se zbraněmi a radar tu není.

tondalevhart 25.10.2007 11:51

Re: Re: Re: to cumim

není co tajit. přečti si podmínky umístění radaru, jeho provozu a obsluhy. tyhle kecy akorát blbnou lidi. a jestli chceš bránit svoji vlast, tak se nech nalejt do armády. tu taky platíš - ale moc platná nám v tom "velkém"konfliktu nebude.

LK 25.10.2007 11:48

Re: Re: Re: Co získáme, co ztratíme.

No jo, Vy chcete být s nima zadobře. To já taky, jenže s agresivními režimy to máte jako s agresivními lidmi: nejlépe je chovat se k nim slušně a současně být připraven se bránit. To je naše historická zkušenost. A ve věcech obrany se nerozhoduje referendem. Na to je tady vláda, která má mandát od voličů. Třeba se Vám nelíbí, ale musíte respektovat její rozhodnutí. Pokud nebudete, nemáte úctu k právnímu státu.

tondalevhart 25.10.2007 11:46

Re: Pane Urbane,

nezbývá mi nežli vám laskavě připomenout, že tohle není otázka obecní žumpy, ale evropské obrany.

Pešek 25.10.2007 11:46

Re: to cumim

Klárko, vy potřebujete, aby vám někdo řekl, že komunální politik má mnohem menší provomoci a vliv a tedy i váhu než politik parlamentní? (Koukněte na Škromacha, to je přece váha, ne?);-D

PT 25.10.2007 11:45

Re: Re: to cumim

U nás se dnes zadlužujeme hlavně proto, že platíme žoldáky v Afgánistánu, Iráku, Bosně, Kosovu, kupujeme drahá letadýlka, která budou létat nad Litvou a amíci u nás budout také něco stát. Stejně tak jak chějí USA financovat základnu v Polsku t.j. hlavně za zloté, budou jím dobré i české koruny. Jenom to vláda velmi pečlivě tají.

No 25.10.2007 11:45

Re: Re: omyl

Autor článku, vysokoškolský učitel, není schopen pochopit, že v 30. letech bylo u nás účinné jiné stavební právo než dnes.

PetrK 25.10.2007 11:44

Naprosto souhlasím

R^R^R^

Hanák 25.10.2007 11:42

Re: Upřímný Američan

Už řadu let se celý "pokrokový" svět rozčiluje, že USA podnikaji válečné kroky k vůli ropě. Z toho by se dalo vyvodit, že pouze USA potřebuje cizí zdroje, zatím co třeba evropské státy sedí na nevyčerpatelných zásobach tohoto černého zlata, a na dovozu nemají zcela žádný zájem. A ještě malou poznámku - proč se třeba Rusko, které se o import ropy skutečně starat nemusi, tak usilovně rozhlíží po jakémkoliv naftovém vrtu na celém světě?

tondalevhart 25.10.2007 11:41

Re: Re: to cumim

svatá pravda.

Jak to tak někdy čtu (příspěvky), tak mi jasně vychází, že bychom na tu demokracii taky jednou mohli chcípnout... Jsou prostě věci, které se musí udělat bez ohledu na popularitu. To přirovnání k rodině je velmi trefné.

Pešek 25.10.2007 11:40

Re: Re: Disident

Lomonosov University by bylo zvučnější?

Pešek 25.10.2007 11:38

Re: Pane Urbane,

Geronte, kdo s čím zachází.... Jen aby se vám to trošku nepootočilo! ;-)

tondalevhart 25.10.2007 11:36

Re: NE RADARU

máš tu rovnici nerovnici blbě.

RAKETA + BOMBA=SMRT

Pešek 25.10.2007 11:34

Re: Re: Re: Co získáme, co ztratíme.

Víte, Ludvo, referendum by se rozhodně nikdy nemělo týkat otázek obrany a několika dalších. Jak se rozhodnete vy? Podle čeho? Co všechno víte o problematice? Jak moc jste ji studoval? Znáte doslova naše mezinárodní smlouvy? ...etc. A stát se nepřítelem Ruska v tomto případě není rozhodnutí naše, ale právě onoho Ruska, to se rozhodlo, že budeme nepřátelé. Argumenty nechtějí poslouchat. 

Pokud byste chtěl vládnout podle většinových názorů, moc dlouho by se vám to asi nelíbilo. Co třeba trest smrti? Jak je to s procenty, pokud zrovna je krátce po nějaké bestiální vraždě? To, že je zde "dočasná vláda" mně osobně se moc líbí, protože jsme dlouho měli vlády na věčné časy... Dejte vědět, až přijde vláda, kterou budete moci respektovat. A hlavně co je vám to platné.

A argumenty o počtech padlých snad ani nemůžete myslet vážně: sověti bojovali jako uvědomělci: k výročí VŘSR muselo být to které město osvobozeno za jakoukoli cenu - nas mnógo!. Myslíte, že Dukla byla nutná s těmi obětmi? Rozkazy k útokům byly v sovětském podání mnohdy rozsudky smrti nebo rovnou vraždami! Jestliže na straně západních Spojenců bylo obecně méně padlých, pak především proto, že ke ztrátám a tedy k vlastním životům měli úplně jiný vztah, nikoli proto, jak nás učila souška učitelka, že se Němci málo bránili, protože neměli rádi bolševika..

Lucina 25.10.2007 11:33

Re: to cumim

Milá Klárko, to máte stejné jako s rodiči a dětmi - někdo převezme zodpovědnost, omezí rizika, snaží  nahlížet trochu do budoucnosti - jinak je to u rodin, které zajímají jen sociální dávky, jinak u těch, kteří se snaží dětem zajistit lepší (nebo vůbec nějakou) budoucnost. U nás se zatím jen zadlužujeme, aby bylo na ty dávky. O budoucnosti necháváme rozhodovat ty děti, aby nás měly rády.

ceskej Honza 25.10.2007 11:31

No, uz aby tady ten radar byl !

a zamýslím si koupit chalupu v Mísove. Je tam krásne. Paklize tam nepolezou ruzní fasounský a bolsánský aktivisté. Takze si to radeji jeste rozmyslím. Nebo jim budu prodávat burty a pivo. Desítku nejmín za kilo!

gek 25.10.2007 11:22

pro autora

Z velké části souhlasím s obsahem článku, ale v této souvislosti se také nabízí otázka proč vznikají slabé vlády (s většinou jednoho hlasu ve sněmovně nebo i bez něj), které potřebují nějaké ty přeběhlíky, aby mohly vůbec vládnout? Protože voliči mění své názory jen pozvolna možná by stálo za úvahu změnit volební systém. A příkladů najdeme v Evropě dostatek. Volební systém s většinovými prvky  by umožnil vznik jednobarevné silné vlády, která by mohla přijímat zásadní rozhodnutí bez obavy, že ji pidistranička ,s těsnou většinou a prolezlá tak tak do sněmovny , může ohrozit. Měli bychom jasno v energetice, měli bychom jasno i s radarem. Od autora bych očekával větší reflexi, neboť i on byl zastáncen poměrného volebního systému, který produkuje dlouhodobě slabé vlády. Přirovnávání provrepublikové vlády k dnešní trochu kulhá, ale na druhé straně je pravda, že tehdejší sociální demokracie měla ve vedení schopné politiky  a ne stádo dutých hlav vyplněných pilinami, jako ta dnešní.

Pešek 25.10.2007 11:11

Re: Re: Re: Když máme Žida za prezidenta, tak jaký div :-(

Nebo možná přímo jeho brácha? ;-P

Pešek 25.10.2007 11:08

Re: Upřímný Američan

"...miliony občanů, zejména s vyšším vzděláním, uprchly ze země." Ten Irák ale má tolik milionů obyvatel s vyšším vzděláním, kam se na něj kdove světě hrabe. A já si donedávna myslel, že má tak 14mil. obyvatel. Několik milionů se tedy blíží 50% v aktivním věku s vyšším vzděláním?

Pešek 25.10.2007 11:05

Re: Re: Radarová základna v Čechách

Ohavní imperialisté mu zatím nedopřáli vydělat si na letenku k Fidelovi, Hugovi nebo Evovi, nemluvě o Kimovi!;-D

Martin II 25.10.2007 11:03

Nikdo.....,

Kdo je ve vládě,která má sotva jednočlennou většinu a nikdo,kdo už za dva roky ani možná nebude politikem,nemá právo rozhodnout o vybudování cizí vojenské základny na našem území a zatížit tak několik generací takovým břemenem.To může rozhodnout jedině celý národ (neboť ten je věčný) ve všelidovém hlasování !!!