27.4.2024 | Svátek má Jaroslav


Diskuse k článku

NÁZOR: Poradce jako víno?

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Jiří V. 3.4.2006 2:35

Pane prezidente, jste hrdý na své přívržence?

Doporučuji panu prezidentovi četbu příspěvků zaslaných do diskuse. Zajímalo by mě, zda je rád, jaké to lidi, s jakým výrazivem a argumentací, má na své straně. Zajímavé je, že jde o čistě mužskou diskusi - gratuluji ženám, že něčeho podobného nejsou schopny.
EU vs. RVHP: Pánové, co pamatujete? To EU nám přemístila optiku do NDR, šicí stroje do Polska a nechala nás dělat ocel a tanky, pro které jsme neměli surovinovou základnu? Ta paměť...
Jirka 2.4.2006 10:47

k tomu pár poznámek

Klaus je pan president, asi první po Masarykovi hoden toho označení. Má pevné názory a přesto se chová zcela demokraticky. Například po sarajevském atentátu dal svou funkci k dispozici a nechal se znovu zvolit. "Demokraté" na něj řvali, že nemá kandidovat. Kdo je pan Kišš? Mladík bez respektu, který vystudoval poblitologii a neví, co je v řiti měkkýho. Nikdy nedržel v ruce lopatu, pilník nebo koneckonců tužku k napsání skutečně odborného textu. Poblitolog totiž rozumí všemu, může rovnou kritizovat. A když si zvolí velký cíl, stane se velkým! Václav Klaus má názory a proto je kontroverzní. Je to normální a normální je i to, že s ním nesouhlasí všichni. J eto slušně vychovaný člověk ze slušné rodiny, na rozdíl o oportunistického Pa Troubka, který neumí nic jiného, než lhát a lidi urážet, případně nechat lidi zmlátit ve větším rozsahu, než byl slavný Listopad. Jen proto, že si myslel, že to "slušní" uvítají.
vládík 2.4.2006 22:45

Re: k tomu pár poznámek

Rekl bych, že zejména závěr je právě v Paroubkovkém duchu.  Jistě duch vámi propagované slušnosti nepředpokládá, že někomu pro jeho názor budeme vyčítat věk (že jsou dnes mladíci bez respektu je velký, ale opravdu velký klad) či že "nikdy nedrželi lopatu či pilník" (což ostatně platí i na Klause). Politologický článek (pokud je kvalitní) je článkem odborným. Že to netušíte nemůže být problém politologa.
Jara London 3.4.2006 20:16

Re: Re: k tomu pár poznámek

Ladiku, nemohu si pomoci, ale vase definice odbornosti me troch desi. Clanek, byt politologicky a "kvalitni", muze mit k odbornosti pekne daleko (coz je presne pripad clanku pana Kisse). V tomto pripade skutecne plati "velikost cile je primo umerna velikosti diskuse". Nikoliv ovsem velikosti autora - neplest pojmy. Ostatne uz sama definice kvality (nebo chcete-li jakosti - jde o zcela totozne pojmy) vylucuje Vasi definici odborneho clanku - "kvalita je stupen splneni pozadavku souborem inherentnich znaku". Uvedene inherentni znaky musi v tomto pripade splnovat pozadavky prislusne skupiny cilovych ctenaru. A protoze odbornost je pouze jednim z techto znaku, musi ji ohodnotit odbornici, v tomto pripade politologove. Ti se vetsinou (asi krome Pehehe) shoduji v nazoru, ze jde o ucelove sepsany kompilat mene chapaveho mladika, domnivajiciho se, ze prozprel pote, co pozrel Salamounuv exkrement.
Joska 2.4.2006 23:23

Re: k tomu pár poznámek

Jak pro koho Jirko... Pro mne Klaus žádným prezidentem ( natož srovnatelným s Masarykem) není. A, to jste asi přehlédl, s tím jeho smyslem pro demokracii to zase není bůhvíjaké, stačí pozorovat!
huhu 1.4.2006 20:27

socanské vidění společnosti

divím se těm složitým rozkladům a úvahám přítelosoudruha Vízka. Sockomoušské vidění společnosti je přeci jasné. Stádo hloupých neschopných a nesvéprávných hňupů bude řídit skupina těch chytrých rovnějších a křišťálově schopných jako je např. přítelosoudruh Vízek či přítelosoudruh Sznapka.
AntiHUHU 2.4.2006 17:45

Re: socanské vidění společnosti

SOUDNÍ rozsudky z roku 1974 (!) o přítel soudruhovi Vízkovi říkají doslova toto: „...Napadal vedoucí úlohu KSČ, označoval vstup vojsk na různých aktivech a shromážděních za nezákonný čin a za okupaci... byl jedním z představitelů pravice v okrese Jablonec nad Nisou a jako takový na různých širokých shromážděních velmi aktivně vystupoval proti vedoucí úloze KSČ i proti spojenectví s SSSR a dokonce na obranu dopisu Dva tisíce slov, který byl zaměřen přímo k rozbití socialistického státního zřízení za použití násilí...“
Díky tomu byl pan Vízek (v roce 1974 otec 4 dětí ve věku 9, 7, 5 a 2 roky) až do ledna 1990 kamenickým dělníkem v kamenolomu v Liberci - Rochlicích.
Jak se v té době chovali Tvoji příbuzní a známí HUHU ?
F.Vízek 31.3.2006 22:54

Ale milí komentující,

nikomu nevnucuji svůj pohled na svět. Pokud si já sám mám vybrat, čemu dát přednost a co považovat za užitečnější a prospěšnější, pak jednoznačně volím raději KRITICKÝ POSTOJ k vrcholným politikům než NEKRITICKÝ OBDIV  k  nim. 
Myslím, že oponentura zdokonaluje a nutí přemýšlet, nutí hledat nové argumenty, nová fakta. Právě to potřebujeme jako soli. 
vládík 2.4.2006 22:51

Re: Ale milí komentující,

To ale nelze požadovat od lidí, pro které je nutnost výběru neřešitelný problém. Ti potřebují použe k někomu vzhlížet, jeho výroky uznávat jako jedinou pravdu a všechny ostatní upalovat. Tito lidé jsou živnou půdou náboženské blouznivosti, naciálsocialistické či bolševické ideologie stejně jako oportunních stran (bohužel, právě tito lidé nepochopí, že všechny tři velké strany v ČR jsou oportunistické, nebo - chcete-li - populistické).
G. Pašek 31.3.2006 22:07

Vízek - Kíšš & spol. už tady bylo . . . .

Jedva prezident Beneš odešel do exilu po mnichovské dohodě, čeští novináři, politici řvali "ODBENEŠIT REPUBLIKU . . . ODBENEŠIT REPUBLIKU"  a to wermacht ještě byl v Německu . . . . .
 
Potom zblbnutý ignorantní ovce bekaly  "AŤ ŽIJE KSČ . . . AŤ ŽIJE KSČ . . .. AŤ ŽIJE SOVĚTSKÝ SVAZ . . . . URÁÁÁÁÁ . . . URÁÁÁÁÁ . . . "
 
Dnes? Jejich vnuci a pravnuci "Hurá EU horlivci" jako Vízek - Kíšš & spol.  tlučou do klávesnic "ODKLAUSIT REPUBLIKU . . . . ODKLAUSIT REPUBLIKU . . .  . . AŤ ŽIJE EU . . . AŤ ŽIJE EU . . . .URÁÁÁÁ . . . . URÁÁÁÁ "
Ach jo. 
hanus19@.seznam.cz 31.3.2006 20:51

Trochu slušnosti by neškodilo

m&m 31.3.2006 18:34

výborně

moc prosím, přispívejte častěji, tento názor má opravdu hlavu a patu...
gebosch 31.3.2006 17:23

ještě jeden

Opravdu se divím tomu, že V. Klaus, byť i president, stojí někomu za takové zkoumání. Dovolím si citovat klasika, který se zeptal, kolikže procent lidí se v tomto státě dívá na televizní "soap operas" a pro kolik lidí je týž oním "mužem ma svém místě"!  
Čumil 31.3.2006 17:22

No, já myslím, že si pan prezident pana Petříka jistě zaslouží..

A vice versa...
JAB 31.3.2006 17:19

Autor by se měl zabývat fakty.

No, oproti byrokracii EU, byly díiktáty RVHP úplný chleba s máslem. EU sice propaguje onen volný pohyb financí, osob i zboží, ale praxe je naprosto pačná. JAB
Tom 31.3.2006 16:18

Pan Vízek z Obrody

Jsou všichni stejní,hlavně kopnout Klause do holeně!Levičáci se spojili!
AeroKarel 31.3.2006 15:43

No jo, jedna blbina

(Kiššova, on opravdu polemizuje se svou představou a ne Klausem) podnítí druhou, Vízkovou, holdují témuž. A ještě větším blbům to slouží k nadávání do fašounů lidem, kteří se nesnižují k podobnému způsobu "diskuse".
Když už i já, optimista, začínám mít dojem že Pes začíná být "vepsí"  .........
Bijci "modroptáčníků a fašounů", přijďte někdy k Vodičkovi, já bych vás moc rád viděl .........
Vlali 31.3.2006 13:49

a to ještě neví

Tak se nám tu všichni CEPovaní klausisté rozčílili a to ještě chudáci neví jak se Velkému nepřomožitelnému říká v KLDR tam ho zovou Kim Ir Sen Klaus. A po.erte se.
František I. 31.3.2006 14:04

Re: a to ještě neví

Milé, přihlouplé Vali, Mau Ce Paroubek by s vámi možná souhlasil a Stalgrebeníček by vás ještě polaskal přátelským burákem. Retardy vám podobné jistě přivítají, pokud je už dávno nepřivinuli na svá ňadra. Hnusný Klaus nutí lidi myslet a to sockomoušci neradi. Obírá je to o čas, jak vymýšlet zlodějiny, vytyčovat linie nebo se nechat korumpovat. Nebo jen tak bezcílně koukat na fotku Marxe a litovat věcí minulých.
spaldings 31.3.2006 21:39

Re: a to ještě neví

To je nářez ! Těžká intelektuální pirueta. Fakt dobrý. To Vás napadá, nebo Vám to někdo píše ?
Pavel Urban 31.3.2006 11:38

Kdo vytváří bludy ?

Václav Klaus je vůči EU možná skeptičtější, než je zdrávo. Nicméně v klíčových pasážích souhlasím s Michalem Petříkem : Marián Kišš se nenamáhá pochopit logiku Klausovy argumentace (nebo ji naopak "pochopil" až příliš do hloubky). Zdá se, že MK se pohybuje ve strukturálním nebi, kde politici a občanská sdružení (kromě těch, která zakládají prezidenti) tvoří politiku i demokracii. Zatímco Klaus žije na zemi, kde platí, že bez evropského "demos" demokracie na evropské úrovni nikdy fungovat nebude. To se nedá "léčit", to chce čas. Přibírat do EU středoasijské diktatury opravdu není dobrý nápad, ale s "léčbou demokratického deficitu" to nemusí mít nic společného.
Taraszátaras 31.3.2006 14:18

Re: Kdo vytváří bludy ?

Hitler byl vůči Židům také mnohem skeptičtější, než bylo zdrávo.
Ignacy Mościcki 31.3.2006 14:48

Taraszátaras, maga barom, fogja be a száját!

František I. 31.3.2006 14:30

Re: Kdo vytváří bludy ?

Mariána jsem si zhruba přečetl. Velice zhruba, protože chudák autor nejenže pana Klause nijak zvlášťe nepochopil, ale ani dost podrobně nečetl. Nejspíš to neudělal ani psoudruh Vízek. V mnoha případech dokonale platí pravidlo:"On o voze a Marián o koze". (Výlivek tohoto sockomouška jsem žel přečíst musel, neb dcerunka potřebovala seminárku z makroekonomie a přinesla ho jako doporučený zdroj. Blbci jsou i mezi vysokoškolskými pedagogy a já jí v tomto ohledu chápu. Lenin by o tom mohl a také povídal.)
hanus19@.seznam.cz 31.3.2006 20:42

Re: Re: Kdo vytváří bludy ?

Četl jsem pozorně p. Kišše i pana Vízka a oběma pánům dávám plně za pravdu. Takovéto plivání, pane Františku, nepřináší nikomu užitek a je zcela zbytečné. Jen si laskavě zrekapitulujte svůj příspěvek a dokažte alespoň jediným faktem, že máte pravdu. Po přečtení Vašeho dehonestujícího faktu se mi dělá špatně. Když se v ND odsuzovala Charta, ptal jsem se s. ředitele Kočího, co obsahuje a dostalo se mi stejné odpovědi, kterou jste vyprodukoval Vy zde" Je to snůška blábolů, nesmyslů a urážek Strany !"
spaldings 31.3.2006 21:36

Re: Re: Re: Kdo vytváří bludy ?

Pro Vaši informaci, ona to opravdu je a byla snůška blábolů. A rozporovat tak dlouhý slint větu po větě nemá cenu. To můžete nechat napsat nějakého retardanta tlustou knihu a rozčilovat se, že to nikdo nechce vyvracet. Kišš má motiv udělat kariéru a Vízek má motiv nenávist ke Klausovi. Oba jsou řádově hloupější než Klaus a oba jsou a také budou daleko méně úspěšní než on. A to vadí a dráždí.
Jarda 31.3.2006 11:07

Už začínám chápat

"EU tím nejen odstraňuje překážky, které by občanům přinesla povinnost vstřebávat pětadvacet rozličných právních norem, jim se přizpůsobovat, ale uvolňuje i prostor pro volný trh a pohyb osob, aby vše bylo průhlednější a snadnější."
 
No, konečně tomu začínám rozumět. Ale kdy ten prostor bude moci být zaplněn, o tom také rozhodne EU, resp. Německo. 
l"ego 31.3.2006 12:30

Re: Už začínám chápat

Nevim, kde berete jistotu, ze "politicka samostatnost" CR je zarukou jeji nezavislosti. Ve skutecnosti jsme uz leta (jako vsechny zeme) zavisli na globalni ekonomice, kterou jednotlive nardodni vlady az na vyjimky maji jen minimalni moznost ovlivnit (pokud se tedy nechcou naprosto izolovat). Domnivam se, ze prave proto potrbuje ndanarodni politicke struktury, ktere v mezinarodni ekonomice zajisti odpovidajici pravni  prostredi.
Globalizace se vsak netyka jen ekonomiky. Nadavame napr., kdyz nam Rakusane mluvi do Temelina, ale neuvedomujeme si, ze oni by v pripade katastrofy byly prinejmensim stejne postizeni jako CR.  
spaldings 31.3.2006 22:02

Re: Už začínám chápat

Tak jednou si ukažmě, co to za BLBOSTI píše pan Vízek. Proč pro boha svatýho pětadvacet rozličných právních úprav ? Vůči takové záměrné lži chcete, aby někdo argumentoval a ztráceo s tím čas ? Se slintem nevzdělaného socana ? Jeden jediný příklad masové nutnosti všech obyvatel Prahy vstřebat například pětadvacet různých úprav dejme tomu v péči o krajty tygrovité.
Taraszátaras 31.3.2006 10:55

S vynaložením volního úsilí jsem přečetl příspěvky fašizujících pravičáků

(už vám tak budu říkat napořád). Devadesát procent jenom nadává, bez jakékoliv snahy o argumentaci. Zbytek (Saša) se snaží přinést jakýsi názor, ovšem natolik nesrozumitelnou formou, přeplněnou definičním maniakalismem nebo ekvilibristikou s pojmy (Kája), že s nimi nelze diskutovat a jenom jim popřát, aby se jejich stav postupně lepšil. Čekal bych nějaké vysvětlení na Klausovo pozvání Kazachstánu do EU, nebo na sebeoslavně masturbační charakter CEPu, ale toho zřejmě naši znovuzrození fašouni nejsou schopni.