7.5.2024 | Svátek má Stanislav


Diskuse k článku

NÁZOR: Poradce jako víno?

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
zloch 31.3.2006 9:23

Re: Klaus, bohuzel ostuda

"Po Havlovi je to obrovsky sesup a obrovske pospineni reputace CR ve svete. Doufam, ze klausovska spina bude splachnuta pri volbach v roce 2008,...."
 
Edo, který býk a s kterou krávou vás zpodil? Jaký jste měl v mládí teletník? S tekoucí voudou nebo putýnkou?
vládík 31.3.2006 10:58

Re: Re: Klaus, bohuzel ostuda

Stále stejné - jen nadávky, žádná argumentace.
spaldings 31.3.2006 21:58

Re: Re: Re: Klaus, bohuzel ostuda

Se slintem hlupáka, sestávajícím ze samých nesmyslů a nemajícím hlavu ani patu nelze polemizovat, byla by to ztráta času. Klaka adorantů cervených, oranžových a zelených, jejichž deviantní myšlení je založeno na pricipu oloupení jiných a k níž zřejmě patříte, se k takovýmto nesmyslům žádných argumentů nemůže dočkat - není schopna rozeznat, že se o argumenty jedná
Ježek 1 31.3.2006 9:28

Re: Klaus, bohuzel ostuda

Co to je za vola ten EDA ? Nápadně mi jeho jazyk připomíná jistého tomase blábolícího již řadu let na webu lidovek. Nebo že by šlo o skalního komouše Eduarda Morávka (*1928), bývalého lampase a později, na přelomu 70. a 80.let zástupce ředitele na jedné nejmenované základní škole, námi žáky nazývaného Éda ?  
ehad 31.3.2006 10:26

No nevim jak Eda,

ale Jezek 1 je fakt magor ... :-)))) Puvodne jsem ho chtel oznacit za komunistu/kadrovaka, ale i presto, ze vykazuje jiste znaky, jsem si rekl, ze by to bylo prilis tvrde ...
vládík 31.3.2006 10:57

Re: Re: Klaus, bohuzel ostuda

Ano - opět jen nadávky, žádná argumentace.
Štváč 31.3.2006 10:11

Re: Klaus, bohuzel ostuda

Bohužel, je to tak a v některých případech jsou jeho vyjádření ještě horší. Tento narcis si ale poradit nedá, takže "poradce" potřebuje jen na kejvání. Zoufalý člověk.
Thomas 31.3.2006 10:27

Re: Klaus, bohuzel ostuda

No - a nebude to všechno třeba tím, že pana Klause úkolují z Moskvy? Z toho, co ten člověk provozuje, mi vyplývá jediné: angažmá pro KGB...
spaldings 31.3.2006 22:09

Re: Re: Klaus, bohuzel ostuda

No tak to jsi vedle jak ta jedle, Jsou jiní, kteří jsou jasní. Jinak, dnes je to FSB, nesídlí už na Ljubljance.
spaldings 31.3.2006 22:16

Re: Klaus, bohuzel ostuda

Slyště slova z VĚDECKÉ KNIHOVNY V OLOMOUCI !!!!! Idiot, který pravděpodobně bere peníze z daní je platících lidí za nulový výkon se tu přidává k levicové špíně tohoto státu a blábolí cosi o slušnějších lidech. Tenhle parazit vkládá své naděje dalšího parazitování do komunistů, sociálkomunistů a zelenokomunistů.
vladik 31.3.2006 8:54

teda s.Vizek

po ranu tolik legrace, onehda jsem vas zahlid v tv, uz mne teda neprekvapuji vase vyrony,
jste holt rebel se socanskou pricinou, mel by jste pritvrdit ve vyrazech, aby si vas Jirka vsiml, s vasim plochym pseudo myslenim mate sanci, co se tyce Kisse, jestli sorosova universita produkuje takovehle dusevni titany, tak neni o co stat, a p.Petrik, rekl jednoduse,  co se da opravdu k takovym prazdnym textum rici. Nevim, ale Kiss asi neni nadsen, ze se stal guruem idiotu, jako jste vy, s. Vizku.
Pišta 31.3.2006 10:20

Re: teda s.Vizek

Není pravdou, že moudrost přichází s věkem. Věk často přichází sám... Pan Vízek je toho příkladem.
Krásný den.
vládík 31.3.2006 10:59

Re: teda s.Vizek

Stále stejné - jen nadávky, žádná argumentace.
Saša 31.3.2006 8:25

Vízek je hlupák a nevzdělanec přímo ukázkový, je to ještě větší vůl než ten Kišš

"Použil-li např. Marián Kišš rovnici: demokracie = právní stát + svobodné volby + občanská společnost" ==> pak je zcela jistě neprosto nevzdělaný v termínech demokracie i právní stát. Právní stát je totiž jen jednou z mnoha možných forem demokratického státu. Ne každý právní stát je státem demokratickým, ale mimo státy demokratické právní stát být nemůže, neb jest jen podtypem právního státu. "Klausovo oblíbené klišé o přemíře regulací v Evropské unii Kišš odmítl a přesně doložil, že jde o potřebnou harmonizaci a žádoucí koordinaci. EU tím nejen odstraňuje překážky, které by občanů přinesla povinnost vstřebávat pětadvacet rozličných právních norem, jim se přizpůsobovat, ale uvolňuje i prostor pro volný trh a pohyb osob, aby vše bylo průhlednější a snadnější. " Ve skutečnosti je EU zahlcena takovým množstvím neuvěřitelných regulací a předpisů, že se v nich nemůže vyznat vůbec nikdo. Samotný abecední rejstřík pro předpisy za první čtvrtletí loňského roku má 164 stran A4 (a stojí 22 eur). Překážky, které EU vytváří občanům i firmám jsou naprosto neuvěřitou houštinou nesrozumitelných a neinterpretovatelných pravidel, kvót, číselníků... šílené je to, naprosto šílené. ZLATÁ RVHP - v ní si nikdo takovou ekonomickou buseraci vůbec nedovedl představit. Vše je to přitom tak zoufale neprůhledné a nesnadné, že musí vznikat specialisované firmy jednotlivým dílčím problémům, a stejně nikdo nikdy neví, jestli koná správně - či přesněji, kolik předpisů a příkazů EU právě porušuje, aniž by vůbec vytáhl paty z vlastního domova.
Saša 31.3.2006 8:32

Vízek to pak zdárně korunuje šíleným výrokem

"Pan poradce dokonce prozrazuje neznalost ústavy, když se domnívá, že Václav Klaus je bývalým členem vládní exekutivy a není tudíž nic divného na tom, že je v oné „NGO“ předsedou správní rady. Podle ústavy je ale česká hlava státu součástí moci výkonné, jejímž vrcholným orgánem je vláda." Ten tlachálek zřejmě ani neví, že exekutiva = moc výkonná. A že Klaus je skutečně bývalým členm vládní exekutivy - tedy té složky moci výkonné, jež se zove vládou. A že podle hl. III. Ústavy naše exekutiva aneb moc výkonná sestává z těchto orgánů a v tomto pořadí: president (čl. 54 – 66), vláda (čl. 67 – 78 Ústavy), ministerstva (čl. 79  a kompetenční zákon   č. 2/1969 Sb.), jiné správní úřady (čl. 79 kompetenční zákon č. 2/1969 Sb. a jiné zákony, jimiž jsou zřizovány orgány státní správy a vymezována jejich kompetence), státní zastupitelství (čl. 80 Ústavy) .  
Saša 31.3.2006 8:47

I kdyby Vízek na záchodě tlačil sebevíce, třeba i tak, až by vytlačil malého Paroubka,

stejně bude mít president primát před předsedou vlády. Naše Ústava totiž stanoví, že všechna moc pochází z lidu (čl. 2 odst. 1:  Lid je zdrojem veškeré státní moci; vykonává ji prostřednictvím orgánů moci zákonodárné, výkonné a soudní) a proto nejvyšší význam, moc a sílu mají ty orgány, které jsou lidem přímo voleny: parlament, krajské zastupitelstvo, obecní zastupitelstvo. To je první generace orgánů s mocí odvozenou od lidu. Tyto orgány předávají moc, svěřenou jim lidem, dále: druhou generací orgánů s mocí odvozenou od lidu jsou ti, kdož jsou voleni parlamentem nebo zastupiteli krajů a obcí, zejména tedy president republiky, krajský hejtman, primátor a starosta a rady krajů a obcí. V třetí generaci odvozené moci jsou pak ty orgány, které jsou jmenovány, voleny či jinak zřizovány mocenskými orgány generace druhé, tedy například předseda vlády, kterého podle Ústavy vybírá a jmenuje president neomezeně (leč tento jeho výběr může následně poslanecká sněmovna zvrátit právem veta). Předseda vlády je prostě méně než president, protože právě od presidenta získává svou moc: president na něj přenáší část moci lidu, předané mu parlamentem.
Tato zcela jasná věc bývá v mysli hloupějších a méně vzdělaných lidí překrývána a zatemňována dvěma jevy:
a) předseda vlády bývá obvykle poslancem (což ale Paroubek není)
b) president obvykle jmenuje předsedou vlády předsedu strany, která ve volbách při přijímání moci od lidu získala nejvíce hlasů (k tomu ovšem není vůbec ničím povinenen, je to jen takový zvyk pro jmenování první vlády po volbách).
 
zloch 31.3.2006 14:57

Re: I kdyby Vízek na záchodě tlačil sebevíce, třeba i tak, až by vytlačil malého Paroubka,

Přesné!
krista 31.3.2006 8:44

Re: Vízek je hlupák a nevzdělanec přímo ukázkový, je to ještě větší vůl než ten Kišš

Právní stát je totiž jen jednou z mnoha možných forem demokratického státu. Ne každý právní stát je státem demokratickým, ale mimo státy demokratické právní stát být nemůže, neb jest jen podtypem právního státu.
 
snažím se porozumět, ele nejde mi to
 
demokratický stát : 1.forma
                               2.forma
                                3. právní stát
krista 31.3.2006 8:46

dokončení, neb se celé nepovedlo

 
a z toho mně vyplývá, že ne každý   demokratický stát je právní, ale každý právní je demokratický, neb je podtypem státu demokratického a tak nemůže současně platit, že ne každý právní stát je demokratický
                               
Saša 31.3.2006 8:54

Například naše 1. republika byla státem demokratickým, leč nikoli právním.

Právní stát je takový demokratický stát, který je založen na tripartitě státní moci a současně v něm platí tři základní podmínky (conditio sine qua non):
a) co není zakázáno, to je dovoleno, což platí pro osoby soukromé
b) co není dovoleno či přikázáno, to je zakázáno, což platí pro držitele veřejné moci, zejména stát
c) povinnosti a zákazy mohou být stanovovány pouze zákonem nebo na základě zákona a pak ale jen v jeho mezích.
Tyto postuláty u nás platí až do roku 1991. Ve Spojených státech nebo v Anglii či v Australském svazu neplatí vůbec - a také to nejsou právní státy. Tyto jmenované jsou jiným typem demokratického státu: jde o 'stát panství práva'.
Ústava ČR, čl. 2:  
(3) Státní moc slouží všem občanům a lze ji uplatňovat jen v případech, v mezích a způsoby, které stanoví zákon.
(4) Každý občan může činit, co není zákonem zakázáno, a nikdo nesmí být nucen činit, co zákon neukládá.
Listina základních práv a svobod:
čl. 2
(2) Státní moc lze uplatňovat jen v případech a v mezích stanovených zákonem, a to způsobem, který zákon stanoví.  (3) Každý může činit, co není zákonem zakázáno, a nikdo nesmí být nucen činit, co zákon neukládá. čl. 4  (1) Povinnosti mohou být ukládány toliko na základě zákona a v jeho mezích a jen při zachování základních práv a svobod.
vládík 31.3.2006 11:02

Re: Vízek je hlupák a nevzdělanec přímo ukázkový, je to ještě větší vůl než ten Kišš

Ano. Souhlasím. Řečeno matematicky: právo je podmínkou  nutnou, nikoliv postačující k tomu, aby byla demokracie. Zřejmě proto byla záměrně Klauzem přinejmenším polovinu 90. let funkce práva popírána (právníci by zdržovali přechod od socializmu ke kapitalizmu).
Em 31.3.2006 8:13

Na dokreslení

lze použít výroky o levicivosti snowborďáků, baťůžkářů a tech, co pijou z petflašky. Takového prezidenta nám musí celý svět závidět, neb nikde jinde takového nemají .
L 31.3.2006 7:50

Delnicky prezident

Profesor je delnicky prezident, protoze ho zvolila strana delnicke tridy, komunisticka strana. I Havel byl delnickym prezidentem, ale Profesor ma navic delnicky puvod. Prvnim a nejlepsim delnickym prezidentem byl Gottwald.
Andy 31.3.2006 8:30

Re: Delnicky prezident

jo, dělnickej původ, to je jeden z nejhorších hříchů, jaký může člověk spáchat.
Em 31.3.2006 9:48

Re: Re: ANO!

Obzvláště, když může za to, komu se narodil.  A zase jsme u toho: Každej maďar může za to, že je maďar
Honza 31.3.2006 15:47

Re: Delnicky prezident ??? Omyl soudruhu kádrováku

Pan Profesor je naopak presidentem celého státu neb byl zvolen napříč politickým spektrem a nikoliv pouze jednou dělnickou stžranou, jak se snažíte si namluvit.
Ježek 1 31.3.2006 7:16

Vidím to opačně

Sorry, soudruhu, já to vidím opačně: Logicky a argumentačně podložený je text Petříkův, naopak tzv. politolog Kišš se vyhýbá faktům a užívá primitivních pararel.  Srovnání EU s brežněvovskou RVHP není dle mého názoru urážlivé, ale zcela na místě.
ODSák 31.3.2006 6:51

Co Klaus neřekl...

Vízek používá známou fintu: Řeknu, co řekl Klaus, abych měl co kritizovat. Normální by ovšem bylo polemizovat s názorem resp. článkem a nikoli větou vytrženou z kontextu. To už ale Vízek nesvede a ani mu o to nejde...
max 31.3.2006 6:09

Klasická ukázka

Hned v první větě Vízek oznámkuje oba texty. Další slova už jsou pak zbytečná... Bolševici by zatleskali:-)
Kája 31.3.2006 1:52

Kiššova rovnice

      Když přijmu Kiššovu rovnici: "demokracie = právní stát + svobodné volby + občanská společnost", pak EU chybí dva atributy, právní stát a občanská společnost. Deficit demokracie  proto v EU nezmizí, ani kdyby měl Evropský parlament 100% pravomoci. To by mohl pochopit i takový "politolog" a "politoblb".