8.5.2024 | Den vítězství


Diskuse k článku

NÁZOR: Poradce jako víno?

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Jara London 3.4.2006 20:16

Re: Re: k tomu pár poznámek

Ladiku, nemohu si pomoci, ale vase definice odbornosti me troch desi. Clanek, byt politologicky a "kvalitni", muze mit k odbornosti pekne daleko (coz je presne pripad clanku pana Kisse). V tomto pripade skutecne plati "velikost cile je primo umerna velikosti diskuse". Nikoliv ovsem velikosti autora - neplest pojmy. Ostatne uz sama definice kvality (nebo chcete-li jakosti - jde o zcela totozne pojmy) vylucuje Vasi definici odborneho clanku - "kvalita je stupen splneni pozadavku souborem inherentnich znaku". Uvedene inherentni znaky musi v tomto pripade splnovat pozadavky prislusne skupiny cilovych ctenaru. A protoze odbornost je pouze jednim z techto znaku, musi ji ohodnotit odbornici, v tomto pripade politologove. Ti se vetsinou (asi krome Pehehe) shoduji v nazoru, ze jde o ucelove sepsany kompilat mene chapaveho mladika, domnivajiciho se, ze prozprel pote, co pozrel Salamounuv exkrement.
Jiří V. 3.4.2006 2:35

Pane prezidente, jste hrdý na své přívržence?

Doporučuji panu prezidentovi četbu příspěvků zaslaných do diskuse. Zajímalo by mě, zda je rád, jaké to lidi, s jakým výrazivem a argumentací, má na své straně. Zajímavé je, že jde o čistě mužskou diskusi - gratuluji ženám, že něčeho podobného nejsou schopny.
EU vs. RVHP: Pánové, co pamatujete? To EU nám přemístila optiku do NDR, šicí stroje do Polska a nechala nás dělat ocel a tanky, pro které jsme neměli surovinovou základnu? Ta paměť...
Joska 2.4.2006 23:23

Re: k tomu pár poznámek

Jak pro koho Jirko... Pro mne Klaus žádným prezidentem ( natož srovnatelným s Masarykem) není. A, to jste asi přehlédl, s tím jeho smyslem pro demokracii to zase není bůhvíjaké, stačí pozorovat!
vládík 2.4.2006 22:51

Re: Ale milí komentující,

To ale nelze požadovat od lidí, pro které je nutnost výběru neřešitelný problém. Ti potřebují použe k někomu vzhlížet, jeho výroky uznávat jako jedinou pravdu a všechny ostatní upalovat. Tito lidé jsou živnou půdou náboženské blouznivosti, naciálsocialistické či bolševické ideologie stejně jako oportunních stran (bohužel, právě tito lidé nepochopí, že všechny tři velké strany v ČR jsou oportunistické, nebo - chcete-li - populistické).
vládík 2.4.2006 22:45

Re: k tomu pár poznámek

Rekl bych, že zejména závěr je právě v Paroubkovkém duchu.  Jistě duch vámi propagované slušnosti nepředpokládá, že někomu pro jeho názor budeme vyčítat věk (že jsou dnes mladíci bez respektu je velký, ale opravdu velký klad) či že "nikdy nedrželi lopatu či pilník" (což ostatně platí i na Klause). Politologický článek (pokud je kvalitní) je článkem odborným. Že to netušíte nemůže být problém politologa.
AntiHUHU 2.4.2006 17:45

Re: socanské vidění společnosti

SOUDNÍ rozsudky z roku 1974 (!) o přítel soudruhovi Vízkovi říkají doslova toto: „...Napadal vedoucí úlohu KSČ, označoval vstup vojsk na různých aktivech a shromážděních za nezákonný čin a za okupaci... byl jedním z představitelů pravice v okrese Jablonec nad Nisou a jako takový na různých širokých shromážděních velmi aktivně vystupoval proti vedoucí úloze KSČ i proti spojenectví s SSSR a dokonce na obranu dopisu Dva tisíce slov, který byl zaměřen přímo k rozbití socialistického státního zřízení za použití násilí...“
Díky tomu byl pan Vízek (v roce 1974 otec 4 dětí ve věku 9, 7, 5 a 2 roky) až do ledna 1990 kamenickým dělníkem v kamenolomu v Liberci - Rochlicích.
Jak se v té době chovali Tvoji příbuzní a známí HUHU ?
Jirka 2.4.2006 10:47

k tomu pár poznámek

Klaus je pan president, asi první po Masarykovi hoden toho označení. Má pevné názory a přesto se chová zcela demokraticky. Například po sarajevském atentátu dal svou funkci k dispozici a nechal se znovu zvolit. "Demokraté" na něj řvali, že nemá kandidovat. Kdo je pan Kišš? Mladík bez respektu, který vystudoval poblitologii a neví, co je v řiti měkkýho. Nikdy nedržel v ruce lopatu, pilník nebo koneckonců tužku k napsání skutečně odborného textu. Poblitolog totiž rozumí všemu, může rovnou kritizovat. A když si zvolí velký cíl, stane se velkým! Václav Klaus má názory a proto je kontroverzní. Je to normální a normální je i to, že s ním nesouhlasí všichni. J eto slušně vychovaný člověk ze slušné rodiny, na rozdíl o oportunistického Pa Troubka, který neumí nic jiného, než lhát a lidi urážet, případně nechat lidi zmlátit ve větším rozsahu, než byl slavný Listopad. Jen proto, že si myslel, že to "slušní" uvítají.
huhu 1.4.2006 20:27

socanské vidění společnosti

divím se těm složitým rozkladům a úvahám přítelosoudruha Vízka. Sockomoušské vidění společnosti je přeci jasné. Stádo hloupých neschopných a nesvéprávných hňupů bude řídit skupina těch chytrých rovnějších a křišťálově schopných jako je např. přítelosoudruh Vízek či přítelosoudruh Sznapka.
F.Vízek 31.3.2006 22:54

Ale milí komentující,

nikomu nevnucuji svůj pohled na svět. Pokud si já sám mám vybrat, čemu dát přednost a co považovat za užitečnější a prospěšnější, pak jednoznačně volím raději KRITICKÝ POSTOJ k vrcholným politikům než NEKRITICKÝ OBDIV  k  nim. 
Myslím, že oponentura zdokonaluje a nutí přemýšlet, nutí hledat nové argumenty, nová fakta. Právě to potřebujeme jako soli. 
spaldings 31.3.2006 22:16

Re: Klaus, bohuzel ostuda

Slyště slova z VĚDECKÉ KNIHOVNY V OLOMOUCI !!!!! Idiot, který pravděpodobně bere peníze z daní je platících lidí za nulový výkon se tu přidává k levicové špíně tohoto státu a blábolí cosi o slušnějších lidech. Tenhle parazit vkládá své naděje dalšího parazitování do komunistů, sociálkomunistů a zelenokomunistů.
spaldings 31.3.2006 22:09

Re: Re: Klaus, bohuzel ostuda

No tak to jsi vedle jak ta jedle, Jsou jiní, kteří jsou jasní. Jinak, dnes je to FSB, nesídlí už na Ljubljance.
G. Pašek 31.3.2006 22:07

Vízek - Kíšš & spol. už tady bylo . . . .

Jedva prezident Beneš odešel do exilu po mnichovské dohodě, čeští novináři, politici řvali "ODBENEŠIT REPUBLIKU . . . ODBENEŠIT REPUBLIKU"  a to wermacht ještě byl v Německu . . . . .
 
Potom zblbnutý ignorantní ovce bekaly  "AŤ ŽIJE KSČ . . . AŤ ŽIJE KSČ . . .. AŤ ŽIJE SOVĚTSKÝ SVAZ . . . . URÁÁÁÁÁ . . . URÁÁÁÁÁ . . . "
 
Dnes? Jejich vnuci a pravnuci "Hurá EU horlivci" jako Vízek - Kíšš & spol.  tlučou do klávesnic "ODKLAUSIT REPUBLIKU . . . . ODKLAUSIT REPUBLIKU . . .  . . AŤ ŽIJE EU . . . AŤ ŽIJE EU . . . .URÁÁÁÁ . . . . URÁÁÁÁ "
Ach jo. 
spaldings 31.3.2006 22:02

Re: Už začínám chápat

Tak jednou si ukažmě, co to za BLBOSTI píše pan Vízek. Proč pro boha svatýho pětadvacet rozličných právních úprav ? Vůči takové záměrné lži chcete, aby někdo argumentoval a ztráceo s tím čas ? Se slintem nevzdělaného socana ? Jeden jediný příklad masové nutnosti všech obyvatel Prahy vstřebat například pětadvacet různých úprav dejme tomu v péči o krajty tygrovité.
spaldings 31.3.2006 21:58

Re: Re: Re: Klaus, bohuzel ostuda

Se slintem hlupáka, sestávajícím ze samých nesmyslů a nemajícím hlavu ani patu nelze polemizovat, byla by to ztráta času. Klaka adorantů cervených, oranžových a zelených, jejichž deviantní myšlení je založeno na pricipu oloupení jiných a k níž zřejmě patříte, se k takovýmto nesmyslům žádných argumentů nemůže dočkat - není schopna rozeznat, že se o argumenty jedná
spaldings 31.3.2006 21:53

Re: Re: Vízku, strčte si tu Vaši občanskou společnost , víte kam ! Je to jen druh socialismu ! Je nutné dát prostor společnosti zodpovědných občanů ! A to je sakra rozdíl ! Dzp.

Vládíku, namaluj si to a nepindej
spaldings 31.3.2006 21:51

Re: Re: Vízku, strčte si tu Vaši občanskou společnost , víte kam ! Je to jen druh socialismu ! Je nutné dát prostor společnosti zodpovědných občanů ! A to je sakra rozdíl ! Dzp.

Fakt jo ? TO jste si myslel ?
spaldings 31.3.2006 21:46

Re: Re: Re: Re: S vynaložením volního úsilí jsem přečetl příspěvky fašizujících pravičáků

oprava : .... k tíží, že si myslíte, že od toho přesto...
spaldings 31.3.2006 21:45

Re: Re: Re: S vynaložením volního úsilí jsem přečetl příspěvky fašizujících pravičáků

Předpokládám, že máte na prd|eli ještě kruh od nočníku. Protože pokud ne a máte pocit, že Klaus o EU nemá pravdu, tak jste nesmírně hloupý. V tom prvním případě Vás omlouvá že nemáte nijaké zkušenosti, k tíže, že si myslíte, e o toho přesto máte klíče. To jakou vládu bude jmenovat, se dočtete v Ústavě, ne v nějakých zvykových povídačkách co se vyprávějí v sekretariátu vaší strany. A jen tak pro pořádek, informujte se, co byl fašismus. Evidentně to netušíte.
spaldings 31.3.2006 21:39

Re: a to ještě neví

To je nářez ! Těžká intelektuální pirueta. Fakt dobrý. To Vás napadá, nebo Vám to někdo píše ?
spaldings 31.3.2006 21:36

Re: Re: Re: Kdo vytváří bludy ?

Pro Vaši informaci, ona to opravdu je a byla snůška blábolů. A rozporovat tak dlouhý slint větu po větě nemá cenu. To můžete nechat napsat nějakého retardanta tlustou knihu a rozčilovat se, že to nikdo nechce vyvracet. Kišš má motiv udělat kariéru a Vízek má motiv nenávist ke Klausovi. Oba jsou řádově hloupější než Klaus a oba jsou a také budou daleko méně úspěšní než on. A to vadí a dráždí.
Taraszátaras 31.3.2006 21:19

Re: Re: S vynaložením volního úsilí jsem přečetl příspěvky fašizujících pravičáků

Jistě, připomínají láj, kterou je nutno vychovávat bičem. Jsou ale dost hloupí a opakují asi pět pouček, kolem dokola, na otázku neodpoví. Mě by spíš zajímalo sociální zařazení těchto fanatiků. Protože řada z nich tady žvaní dopoledne, a večer nejsou přítomni, jedná se patrně o zaměstnance, úředníky, kteří si při svém kapitalistickém vyřvávání pěstují socialistické flákání. Jejich zaměstnavatel by je měl sejmout, technicky by to nebyl problém.
hanus19@.seznam.cz 31.3.2006 20:51

Trochu slušnosti by neškodilo

František I. 31.3.2006 20:46

Re: Re: Re: S vynaložením volního úsilí jsem přečetl příspěvky fašizujících pravičáků

Toho pitomého profesora už dneszvou prestižní university a dost ho, neřáda, platí, navíc ho citují mnohá evropská i americká odborná skripta a berou jako hodnověrný zdroj ekonomických a makroekonomických informací o střední Evropě. Ale to je pro Džordžínova šibala opravdu těžké k pochopení. Tak ještě si dej soudruhu modlitbičku nad srpem a kladivem za návrat k rudým zítřkům a šupky k Nově.
hanus19@.seznam.cz 31.3.2006 20:42

Re: Re: Kdo vytváří bludy ?

Četl jsem pozorně p. Kišše i pana Vízka a oběma pánům dávám plně za pravdu. Takovéto plivání, pane Františku, nepřináší nikomu užitek a je zcela zbytečné. Jen si laskavě zrekapitulujte svůj příspěvek a dokažte alespoň jediným faktem, že máte pravdu. Po přečtení Vašeho dehonestujícího faktu se mi dělá špatně. Když se v ND odsuzovala Charta, ptal jsem se s. ředitele Kočího, co obsahuje a dostalo se mi stejné odpovědi, kterou jste vyprodukoval Vy zde" Je to snůška blábolů, nesmyslů a urážek Strany !"
pan Havran 31.3.2006 20:28

Re: S vynaložením volního úsilí jsem přečetl příspěvky fašizujících pravičáků

Z pravicovych fasistu prispivajicich do diskusi na Psu jde na me opravdu strach.
m&m 31.3.2006 18:34

výborně

moc prosím, přispívejte častěji, tento názor má opravdu hlavu a patu...
gebosch 31.3.2006 17:23

ještě jeden

Opravdu se divím tomu, že V. Klaus, byť i president, stojí někomu za takové zkoumání. Dovolím si citovat klasika, který se zeptal, kolikže procent lidí se v tomto státě dívá na televizní "soap operas" a pro kolik lidí je týž oním "mužem ma svém místě"!  
Čumil 31.3.2006 17:22

No, já myslím, že si pan prezident pana Petříka jistě zaslouží..

A vice versa...
JAB 31.3.2006 17:19

Autor by se měl zabývat fakty.

No, oproti byrokracii EU, byly díiktáty RVHP úplný chleba s máslem. EU sice propaguje onen volný pohyb financí, osob i zboží, ale praxe je naprosto pačná. JAB
Tom 31.3.2006 16:18

Pan Vízek z Obrody

Jsou všichni stejní,hlavně kopnout Klause do holeně!Levičáci se spojili!