9.5.2024 | Svátek má Ctibor


Diskuse k článku

MIGRACE: Babiš obstál v ČT výtečně

Jeden nemá dost často možnost pochválit našeho premiéra. Když volby dopadly, jak dopadly, položil jsem si (a to i na stránkách NP) otázku, jak se bude vyvíjet vztah premiéra Babiše k imigračním fantasmagoriím Bruselu,

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
T. Hraj 1.8.2018 9:54

Re: Celá sebranka v čele EU mě velmi se.e

Neboli co se tady patlat s nějakou demokracií, že?

To je zajímavé doznání.

P. Klíma 1.8.2018 9:51

Bravo Babiš! Bravo Holásek!👍👏 Podepisuji každé slovo!

P. Flener 1.8.2018 9:42

Opět musím otevřít kategorii "cikáni"

Souvisí to totiž s uprchlíky velmi úzce, i cikáni totiž přivandrovali do Evropy kdysi dávno jako migranti a očekávali, že zde budou bezpracně parazitovat na tehdejších společnostech, šli za lepší životní úrovní. To že se za celá staletí nebyli schopni přizpůsobit evropské populaci a kultuře života, nenaučili se živit se prací, a že s nimi máme i my jako ČR naprosto neřešitelné potíže, že nás stojí opakovaně miliardy, to je důkaz a potvrzení toho, že bychom měli dnešní migranty z Afriky a Arábie striktně odmítat. Až tady jednou budou, bude pozdě - je to přesně jako s cikány. A to není prosím žádný rasismus, jak to někteří blbové se zatemnělým mozkem říkají, jsou to pouze fakta. Skutečnost, že se mezi migranty tu a tam vyskytnou také lidé slušní a vzdělaní hraje naprosto marginální roli a není nutné jí brát ve strategických úvahách v potaz.

J. Fialová 1.8.2018 9:41

Re: Babiš prý obstál :-)

Ano, děkuji Vám za upřesnění.

J. Kombercová 1.8.2018 9:26

Re: Babiš prý obstál :-)

Conte dotace nerozdává.

J. Kombercová 1.8.2018 9:26

Re: Babiš vykradl ve strašení Okamuru.

Vypíchněte mi z toho pořadu nějaké "strašení". Děkuji.

S. Netzer 1.8.2018 9:25

Re: Celá sebranka v čele EU mě velmi se.e

Vox populi, vox vox volů.

J. Svoboda 1.8.2018 9:12

Re: Zajímalo by mne

Copak, přemlouvají Okamuru?

Pěkný den.

T. Kočí 1.8.2018 9:12

Re: Babiš prý obstál :-)

Babiš tradičně mluvil o něčem jiném než redaktorka.

Zajímavější bude, co OPRAVDU řekne Contimu. Dotace by mohly být ohroženy, na to pozor!

M. Malovec 1.8.2018 9:11

Re: Zajímalo by mne

Tam si, myslím, tolik nedovolí, tam potřebuje sledovanost kvůli sponzorům.

J. Svoboda 1.8.2018 9:11

Re: Je nepochybné, že

-------- FakeNews --------

"ČT má slabou sledovanost"

J. Kombercová 1.8.2018 9:10

Re: Babiš prý obstál :-)

Poptávka, přesněji řečeno, je po tom, aby vůbec nevypluli.

J. Svoboda 1.8.2018 9:09

Babiš vykradl ve strašení Okamuru.

M. Krátký 1.8.2018 8:54

Celá sebranka v čele EU mě velmi se.e

už jenom tím, kam nás geograficky zařazují - prý jsme "Východní Slované" a pod urážky - přitom velká část České republiky je v Evropě umístěna západněji než Berlín a o Vídni ani nemluvě - jsou to šmejdi - doufejmě, že V4 +Rakousko a další státy na Balkáně se vzchopí proti těmto šmejdům - islám do Evropy nepatří

M. Valenta 1.8.2018 8:54

Migrace a její profitéři.

Jestli se problém migrace nepodaří v dohledné době vyřešit, dostane Babiš v příštích volbách 60% a Zeman mauzoleum.

J. Fialová 1.8.2018 8:50

Re: Babiš prý obstál :-)

Nevšimla jsem si, že je "společenská poptávka po topení imigrantů hned ve Středozemním moři". Poptávka je po tom, aby byli vyloveni, a následně vráceni tam, odkud vypluli.

Jak to říká pan Salvini?

"Jediným řešením jak ukončit obchod s lidmi a bojovat opravdu proti pašerákům lidí a proti pašerácké mafii je dát vědět, tak, aby to všichni pochopili, že do Itálie a do Evropy přijedeš pouze, jestliže máš povolení k tomu, abys přijel, a jakákoliv loď, která bude na moři nalezena, dostane pomoc a bude vyprovozena zpět."

M. Mikulec 1.8.2018 8:43

Re: Italové už asi Babišovu strategii pochopili

Jenomze v Ceute slo o sprosty utok na schengenskou hranici. Maroko nevalci, tak at mi dobroseri vysvetli ty statisice Marocanu v Evrope.

T. Hraj 1.8.2018 8:41

Zopakuji, co jsem psal včera

S Babišem mám principielní problém. Je ideologicky prázdný (proto opravdu není politikem, ačkoli má vysokou funkci) a charakterově je přinejlepším bezzásadový (strašný eufemizmus).

Ale musím přiznat, že ve předvčerejší debatě o migraci na ČT24 byl pevnou stěnou selského rozumu na kterou zcela stupidně (a v souladu s EUliberaldemokratismem) dorážela, ba štěkala mladá agitující redaktorka.

Bylo velmi občerstvující a povzbuzující slyšet z úst našeho premiéra výrazy typu "kvóty = cesta do pekel", "původní evropané nechtějí výměnu kultury za muslimskou", "vzít alespoň jednoho uprchlíka je falešné gesto" a pod., které jsou v západní Evropě naprosté tabu.

S premiérem Babišem začínám měnit svůj názor, že ČR je nejslabším článkem V4. Přeji mu (nám), aby ve svých postojích vytrval

J. Karlík 1.8.2018 8:40

Re:

Nikdo není dokonalý. Jeden náš významný politik řekl, že názory nemění jen blbec. Nesmí to být ode zdi ke zdi. Přiznávám se, jsem jeho volič. Náš stát, kde nefunguje justice, je nutno řídit jako firmu. Což ale neprojde pro různé zájmy různých stran. Ale stojí to zato to zkusit.

K. Janyška 1.8.2018 8:40

Ano ? A jak to je s podezřeními na jeho zločiny a

a hrdelní zločiny ? Taky dobrý ? Dzp.

J. Richter 1.8.2018 8:38

Re: Babiš prý obstál :-)

...Středozemním...sorry...

J. Richter 1.8.2018 8:38

Babiš prý obstál :-)

tak pokud je společenská poptávka po topení imigrantů hned ve středozemním moři, Bureš jako správný populista je bude topit, v tom je se Zemanem zajedno. Pokud by přišla změna nálady, bude je vítat chlebem a solí.

Je mně lehce na blití, když má moje občanská a ekonomická práva hájit udavač STB, dotační podvodník a zloděj.

J. Karlík 1.8.2018 8:26

Re: Na slovíčko, Andreji.

Vidím rozdíl mezi prací redaktora a např. technologa, soustružníka či truhláře. Skutečné názory redaktorky byly jasné, nemůže tak přesvědčivě zastávat to, s čím bytostně nesouhlasí. Nebo žádné nemá, což je ještě horší. Redaktor, dle mého názoru nemá být oponentem, má se ptát na názory svého hosta, diváci nejsou zvědaví na názory redaktorky či redaktora. To je bohužel zlozvyk všech současných, školit své hosty. Ale platí to i např. v BBC.

P. Remeš 1.8.2018 8:25

Re:

Tady ale nejde o otázku pomoci uprchlíkům. Když byla válka v Jugoslávii, přijali jsme jich mnoho tisíc a nikoho to nepřekvapovalo. Tady jde o postoj k politickému islámu a o procedurální záležitost, že vpuštěni do EU by měli být až ti, kteří azyl získali žádostí podanou ještě před hranicemi EU ... To s křesťanstvím nesouvisí

P. Remeš 1.8.2018 8:21

Re:

Babiš bohužel mění názory dost často, ideově je značně nečitelný. Konec konců "řídit stát jako firmu" znamená extrémní stupeň neideologického pragmatismu. A to je ten problém, jaký postoj v dané situaci bude Babiš považovat za nejpragmatičtější: přijmout symbolického jednoho migranta (což vůbec nikomu u nás neublíží) nebo symbolicky vytrvat na ideologickém postoji akcentujícím hodnotu našich judeo-křesťanských kořenů.

Takže, co se týče oné nestrannosti, mám za to, že nestranný jsem a právě proto Babišovo jednoznačné vyjádření bylo pro mě překvapující ... :o)

J. Holíček 1.8.2018 8:20

Re: Zajímalo by mne

No, opatrně, to ještě nevíme, jak se bude na Stardance agitovat. A to ještě nejsou známy všechny páry, klidně by se mohl objevit nějaký migrant nebo uprchlička. :-))

M. Malovec 1.8.2018 8:19

Je nepochybné, že

premiérovi a bohužel i jeho horně, jejíž názory jsou neznámé, stoupnou po zásluze preference. Škoda, v tomto případě, že ČT má slabou sledovanost.

J. Holíček 1.8.2018 8:17

Holíček chválí Holáska.

Jako vždy!

Je neuvěřitelné, za koho ti Italové tu slovanskou verbež mají. Conte nechce nic jiného, než aby Andrej popřel sám sebe.Prostě si myslí, že jedná s naivním troubou. Doufám, že v tomto případě Andrej vydrží a pro tentokrát neodvolá. Naivní trouba uržitě není, jen má často problémy se změnou větru. :-))

P. Remeš 1.8.2018 8:15

Re: Na slovíčko, Andreji.

Ona ale moderátorka nebyla Babišovi oponentkou. Vypadalo to, že ho vůbec neposlouchá, že je vykolejená jeho jednoznačným postojem, že se děsí toho, jak vyplnit čas, a tak mu klade předem připravené, ale pro tuto situaci neadekvátní otázky ...

V. Církva 1.8.2018 8:14

Re: Italové už asi Babišovu strategii pochopili

U nedávné hrůzy v Řecku byl případ kdy lidé museli před ohněm do moře a zachránila je egyptská rybářská loď. Lidé si mají pomáhat. Nemyslím si, ale, že by ti chudáci zachránění turisté museli potom zůstat v Egyptě.

Mimo jiné, v Evropě jsou běžné oblasti, kde je vstup třeba kvůli lavinám zakázán. Když tam někdo vleze a je ohrožen, pomůže mu horská služba. Pak ale vymáhají výjezd na zachráněném, či jeho pojišťovně. Zkrátka nejen lidská práva, ale i povinností.

Svět nespasíme tím, že se necháme vydírat ilegály a teroristy. Pokud chce někdo pomáhat chudákům v Africe či Arábii ať jde na misie, nebo je sponzoruje. Za peníze, kterými Evropané platí ilegální migranty by se dalo vytvořit hodně projektů přímo v Africe.