27.4.2024 | Svátek má Jaroslav


Diskuse k článku

LIDSTVO: Lžeme si do vlastních kapes a to nás přijde draho

Buď lžou a nevědí to, nebo vědí, a přesto lžou. V obou případech by ti, kteří lžou tak neuvěřitelně, že by se za to nemusela stydět komunistická moskevská Pravda, ale ani nacistický berlínský Völkischer Beobachter, měli být vypráskani z novinářských míst.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Kolman 25.4.2020 11:37

Jaképak "až to namíchají" pane Hašku?

Docela dobrá desinfekce (40% rum a jiné nápoje s desinfekčním etylalkoholem) už dost zdražila celkem nedávno :-)

J. Hruška 25.4.2020 8:57

Dobrý den. Každý je dokonce povinen chránit si své zdraví a život. (ze zákona o zdraví lidu §§) Kdo se domnívá, že mu zdraví a život ochrání stát řízený jako firma? Přiznejte se, soudruzi!

Nedělám si iluze: vstanou noví bojovníci. Zdař Bůh.

Š. Hašek 25.4.2020 9:06

Trefná a důležitá poznámka!

Obecně začínám potkávat čím dál tím více nesamostatných jedinců.

Stran té firmy - možná poněkud je lepší "firma", než havlošabatovský lidskoprávní "občanský kvas na náměstích/pláních v Praze"!

J. Ganaur 25.4.2020 14:14

Lepší než H.Šaškovský.

V. Pavelka 25.4.2020 11:07

Chaos,promořování a jiné mantry bez kterých se novináři ,ČT a opozice neobejdou ,politický boj zuří..

J. Jurax 25.4.2020 12:34

Ano. Každý je povinen chránit si své zdraví a život. Zkuste to tedy třeba podle http://www.osel.cz/11138-prekvapive-souvislosti-kuraci-jsou-zrejme-mnohem-mene-ohrozeni-covid-19.html

T. Kohout 25.4.2020 8:55

Vám bych doporučil "školení" Borise Johnsona.

Pusťte se jeho řeči před a po. Hodně poučné. Co jiného Vám doporučit.

J. Pankovic 25.4.2020 7:47

Pane Adlere, já vás považoval za za chytrého a slušného člověka, nerad bych měnil názor. Tak si pustím písničku Slávka Janouška, stejně žádnej New York není a budu si myslet, že z vás mluví strach... z koronaviru

D. Stirsky 25.4.2020 7:10

To je taková zmatenost, že se to ani číst nedá. Ano, strach jsme měli a máme. A sdělovací prostředky - pravicové, levicové, puhované, kropenaté - jej vydatně živily a živí. Byť se budou bít v prsa a udělovat si ceny, jak to zvládly. Ale co třeba já? Jaké mé právo bylo vlastně zrušeno? No, hlavně to shromažďovací. Což se postupně rozvolní. Do ciziny již mohu, byť zatím s omezeními. Musím nosit roušku. Scházet se maximálně s 10 lidmi. Ale i to se přece postupně rozvolní. Řekl bych, že spíše ti, co tvrdili "já, starej pravičák a rocker" najednou volají po zákazech a po restrikcích.

P. Čech 25.4.2020 8:35

Ono to asi bude trochu jinak, pane Stirsky. Já osobně žádnou pandemii nevidím. Tu vyhlásila WHO a zajímalo by mne, kdo ji zaplatil. USA to nebyly, jejich prezident naopak WHO sebral peníze. Nejde asi o nic jiného než o záměrně někým vyvolaný humbuk v souvislosti s novináři vyvolanou panikou mezi lidmi. Lidé obecně už dospěli do stádia, kdy nemohou věřit nikomu a ničemu. Politické strany obecně, jejich politici, novináři všeho druhu, mezinárodní organizace a vlivní lidé z různých byznyskruhů lžou a přiživují se na vyvolané panice. Nic jiného to není. Jak mám věřit nutnosti restrikcí, když mohu porovnat počet zemřelých v souvislosti s koronavirem (nikoliv na koronavirus), když mohu porovnat údaje o počtu zemřelých na obyčejnou chřipku v roce 2018 ( 2000 případů) a počet zemřelých v souvislosti s koronavirem ( 214)? To je přece jasný důkaz uměle vyvolané paniky. O důvodu a záměru se zatím zase jen spekuluje. Nic jiného to není.

K. Tejkal 25.4.2020 10:27

Ebola je také neškodná. Představte si, že u nás na ni nezemřel ani jeden člověk.

F. Houžňák 25.4.2020 11:21

No, pro nás neškodná je, stejně jako malárie, dengue a spousta dalších nemocí, o kterých jste nikdy neslyšel, ale které kosí každoročně desítky miliónů lidí. Ale ne u nás nebo v okolních zemích.

V. Pavelka 25.4.2020 11:27

Pane Čech dobrý",ale pro zichr si raději tu roušku nechte ..co?

J. Vintr 25.4.2020 11:10

Následky těch opatření poznáte na své peněžence a možná i na talíři.

K. Řežábek 25.4.2020 6:58

Co autor píše na začátku, platí hlavně pro něj. "Buď lžou a nevědí to, nebo vědí, a přesto lžou."

Teď, když epidemie v Cesku dopadá dobře - díky opatřením vlády a jistě i díky štěstí (genetika, očkování proti TBC, atd...), brblá proti vládě. Kdyby to bylo opačně, epidemie by byla zlá, brblal by také - že vláda nic nedělala. Ovšem, pokud by nebyl mrtvý...

P. Čech 25.4.2020 8:36

Řekl bych, že vědí a přesto lžou, protože je někdo za to platí. Tedy novináři a WHO.

J. Vintr 25.4.2020 11:16

Jak víte, že něco dopadá dobře díky opatřením vlády? Existuje nějaké srovnání, jak by to vypadalo, kdybY se postupovalo jinak? A jak to dopadlo poznáte až později, až se začnou řešit ekonomické dopady těch opatření.

P. Čech 26.4.2020 8:29

Srovnání asi naštěstí neexistuje. Kdyby totiž existovalo a konkrétně bylo realizováno nenávistné a hloupé žvanění politiků ODS, TOP 09, KDUČSL, Pirátů a STAN, možná bychom byli co se týče zasaženosti na úrovni Španělska. Ona totiž proti žádnému viru nepomůže volná soutěž politických stran, realizovaná podle čl. 5 ústavy.

J. Lukavsky 26.4.2020 10:35

"Existuje nějaké srovnání" ano je to Norsko a Švédsko. Poslední mají 10x vyšší počet mrtvých. J.L. end

K. Salajka 25.4.2020 6:52

Slabinu vaší úvahy spatřuji v tom, že máte za to, že občanská společnost se bude chovat vyspěleji než politici na čele "demokracií". Podobně J.J. Rousseau vytvořil ideál přirozeného divocha, což nikoli náhodou vyvolalo revoluci zakončenou nastolením císařství a posléze Svaté aliance. Podobně křesťanské církve usilují o návrat do protokřesťanských poměrů, které si idealizují. Stačí přečíst si Pavlovy epištoly, adresované obcím, abychom si připomněli, že orgány a instituce jsou nezbytné,ale pravidelně jsou v jejich čele lidé kteří selhávají. K Vašemu desateru si dovolím připomenout zásadu miluj bližního jako sebe samého /ne méně, ne více !!!/. Protože jste poukázal na krutost husitů, dovolím si připomenout např. vyhlazení katarů , Tomáše Torquemadu aj. ( Zrovna mám rozečtené Temné papežství od Petera de Rosy.) Nemyslím, že se nám podaří zjistit odkud vítr fouká (asi z více stran), měli bychom se snažit změnit nastavení společnosti a položit výzvu, kterou napodiv nastolil Babiš v kampani : " Aby tu chtěly žít naše děti." Co budou podnikat, jak budou žít vládcové tohoto světa, až nás pomocí nastrčených maňásků /Greta, Mikuláš, trosečníci na suchu/ zotročí a požerou se mezi sebou?

P. Čech 25.4.2020 8:45

"Slabinu vaší úvahy spatřuji v tom, že máte za to, že občanská společnost

se bude chovat vyspěleji než politici na čele "demokracií"???

Podívejte se na jediný příklad skutečně občanské společnosti, na Švýcarsko. Tamní zastupitelská demokracie, v níž ovšem o všem rozhodují s konečnou platností přímo občané vysoce efektivně funguje již více než 200 let. Ptám se, který politický systém na světě e f e k t i v n ě funguje stejně a nebo snad déle? Žádný!!! Švýcaři nám sem nespadli z nebe, v době vzniku jejich konfederace nebyli nijak více vzdělaní než příslušníci států jiných. Udělali však něco, v čem je občanům většiny jiných zemí politickými stranami bráněno. Zavedli systém referend a všeobčanských hlasování, jejichž výsledky jsou obecně závazné pro všechny. Tedy zejména pro politické strany a všecny státní orgány. A jen o tom to je, pane Salajko.

Z. Lapil 25.4.2020 19:27

Nechci se pouštět do nějaké podstatnější debaty, píšete to přesně - vítr fouká z více stran, ale: opravdu jsou nezbytné instituce, jejichž šéfové pravidelně selhávají?

J. Lukavsky 26.4.2020 19:27

"J.J. Rousseau vytvořil ideál přirozeného divocha" no zlí jazykové ale praví, že dotyčný rétor nikdy neopustil Francii, ba ani Paříž, takže s opravdovými divochy nepřišel do styku. A právě proto si z nich vyfabuloval jakýsi ideál. Ale paměti Evropanů kteří s divochy museli žít dlouho (třebas unesené děti) ukazují obraz poněkud jiný. Samozřejmě, že jsou také výjimky. J.L. end

M. Šurgot 25.4.2020 6:21

“Vtip” je v tom, pane Adlere, ze i Vy lzete a strasite... jen z jine strany.

Tvrdite, ze uz nikdy neziskame zpet sva predchozi prava.

Nez abych predem uveril Vasim slovum, radsi si pockam, jak to dopadne.

Navic umim cist, takze nejsem ochoten nekriticky prijmout Vase nazory.

Porovnani jinych textu a zprav s Vasim dnesnim clankem totiz pro Vas nevyzniva moc dobre. Spise velmi spatne.

P. Victorin 25.4.2020 6:08

Autorovi patří dík za vložení videa s oproti němu chytrým a vtipným J. Suchým. Mohl tak ještě lépe učiniti bez balastu, který videu předchází...

I. Pávek 25.4.2020 7:39

Článek si zaslouží vaše ocenění. Ani mě nenapadlo, že tu lze vložit video.

T. Kohout 25.4.2020 9:01

Pan Kechlibar vkládá video pod každý svůj příspěvek, dlouhodobě.

R. Vacek 25.4.2020 5:39

Čísla existují. Nejobjektivnější je snad úmrtnost. Ta, sledovaná po týdnech ve vybraných evropských zemích, je na odkaze níže. A tam je vidět, že se v některých zemích v Evropě umíralo podstatně více, než v minulých letech. A to přesto, že se všude zavedla různá karanténní opatření. Však i ta jsou vidět v odkaze. Je to u zemí, které je zavedly včas a omezily tím i šíření jiných infekcí - u takových zemí sledujeme dokonce pokles úmrtnosti (Rakousko).

A proto, že je těch mrtvol více než dříve, mají třeba v New Yorku chladící vozy na skladování mrtvol. A je to potřeba, neboť tam zemřelo s virem v krátké době jedno promile obyvatel.

https://www.euromomo.eu/graphs-and-maps/

K. Salajka 25.4.2020 7:32

Dočetl jsem se, že v New Yorku před asi dvěma roky zemřel na chřipku dvojnásobný počet lidí /80 tis./než v současném chřipkovém období. Město má asi 8,5 mil. obyvatel. Tabulka, na kterou odkazujete, zahrnuje jen poslední 3 roky.

R. Vacek 25.4.2020 7:50

Data mají od r. 2015 - nahoře si to můžete nastavit.