27.4.2024 | Svátek má Jaroslav


Diskuse k článku

LIDSTVO: Lžeme si do vlastních kapes a to nás přijde draho

Buď lžou a nevědí to, nebo vědí, a přesto lžou. V obou případech by ti, kteří lžou tak neuvěřitelně, že by se za to nemusela stydět komunistická moskevská Pravda, ale ani nacistický berlínský Völkischer Beobachter, měli být vypráskani z novinářských míst.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
F. Houžňák 25.4.2020 19:59

Tak jsem se právě podíval na Trumpovu tiskovku, kde podle všech antitrumpovců a levičáků "doporučuje vstřikovat do plic desinfekční prostředek", a zjistil jsem, že antitrumpovci a levičáci, jak je jejich zvykem, lžou. Trump reaguje na to, co přednesl na tiskovce Bryan, takto příslušný pro vědu a technologii v ministerstvu pro bezpečnost (Homeland Security), že sluneční záření a desinfekce virus zabíjí (jsou uvedena čísla, v sestřihu jsou vidět jenom čísla pro sluneční záření). Trump reaguje otázkami jako medicínský laik, tak, jako by reagoval každý inteligentní laik zajímající se o téma, "je nějaká možnost dostat to do těla, kde by to proti viru mohlo fungovat? Třeba masivní UV záření nebo jakékoli světlo přes kůži, vy jste říkal, že to budete testovat, a viděl jsem, že desinfekce působí proti viru během minuty, a bylo by možné, že uděláte něco takového, pomocí injekce nebo tak? Aby to mohlo působit v plicích, dalo by se to vyzkoušet, něco jako vyčištění? Bylo by zajímavé to vyzkoušet, to musí ale udělat lékaři. Připadá mi to zajímavé (it sounds interesting to me)." Všecko podává ne jako konstatování a už vůbec ne jako doporučení, ale jako otázky na Bryana, "bylo by možné něco takového udělat?". Takže všichni, kdo hovoří o doporučení, jako tady třeba Hamal a další, prostě LŽOU a papouškují lži, které si někde přečetli.

V. Klepetko 25.4.2020 22:27

Co s tím hodláte dělat? "Zahnat oponenty do skutečné práce", jak navrhuje pan Adler? :-)

K. Křivan 26.4.2020 11:36

Ve "skutečné práci" by spíš škodili. Lepší by byl "skutečný hrob". :-))))

F. Houžňák 26.4.2020 11:47

To je jednoduché. Nic. Doporučujete něco jiného?

V. Klepetko 26.4.2020 15:53

Ne, jsem rád, že budou ušetřeni:-)

Jinak, je možné, že máme větší nároky na politiky než Amíci. Ta Trumpova otázka sice moc chytře formulována nebyla, ale s ohledem na obecnou chabou úroveň všeobecného rozhledu těch tupounů za Velkou louží se to zdá být přiměřené tamním poměrům:-)))

I Vám přeji hezkou neděli.

F. Houžňák 26.4.2020 16:26

Kolik už máte Nobelovek, že paušálně označujete Američany za tupouny?

V. Klepetko 26.4.2020 18:02

Část mé rodiny tam už delší dobu žije, a pohybuje se takřka výlučně v prostredí vysokoškolsky vzdělaných lidí. I tak ale podle těch zprostředkovaných informací co mám se zdá, že i ti dobře vzdělání Amíci jsou vesměs velmi úzce specializovaní a jejich všeobecný kulturní rozhled není dobrý a ani obecné znalosti z jiných oborů nijak neoslňují.

Odhaduji že mezi voliči Trumpa situace lepší nebude :-)))

D. Stirsky 26.4.2020 8:17

Ano, takoví moulové jsou i mezi antitrumpovci i mezi protrumpovci. Já bych se ptal trochu - řekněme - méně "novácky", ale napadlo mne to již mnohokráte, i v souvislosti s jinými nemocemi. Třeba, když je virus citlivý na teplo, zda nepomůže sauna. Je to asi hloupé, ale stejně hloupé klade často lékař otázky k mé branži, kterou je účetnictví.

J. Lukavsky 26.4.2020 10:06

"zda nepomůže sauna" no to asi těžko, teplota těla se v sauně nezvýší dramaticky, to pocení to ochladí. Spíš horečka by pomohla. Kdysi se tak léčila syfilida, pacientovi naočkovali malárii a vysoké horečky spirochetu zlikvidovaly, no a malárii pak vyléčili chininem. Ten doktor za to dostal Nobelovu cenu. J.L. end

S. Rádl 26.4.2020 9:10

Takhle se ale neptá laik, ale blb.

F. Houžňák 26.4.2020 11:49

Vy jste profesí co, smím-li se zeptat? Že se tak vyznáte v medicíně.

J. Lukavsky 26.4.2020 19:14

Wikipedie:Wagner-Jauregg ukázal,

že syfilis nedokázala přežít ve vysoké tělesné teplotě

vyvolané horečkou, kterou v těle pacienta způsobila naočkovaná malárie a tu lze vyléčit chininem. Dostal v roce 1927 Nobe-lovu cenu za fyziologii a medicínu. J.L. end

F. Houžňák 26.4.2020 19:16

???

S. Rádl 26.4.2020 17:36

Když minule mluvil o účinnosti chlorochinu, vypil jeden manželský pár čistič akvarií obsahující chlorochin a otrávil se (muž zemřel, co se nakonec stalo s ženou nevím). Po této zkušenosti si Trump mohl dát pozor na ústa.

Nu a taky ta jeho obrana onoho nešťastného výroku, že to byl sarkasmus nesedí s vaším vysvětlením, které je celkem pravdivé. Také jsem si to pustil na youtube.

P. Novák 25.4.2020 19:57

"Buď lžou a nevědí to, "

Pokud to nevědí. tak nelžou , pane autore.Zjistěte si význam slova "lhát".

P. Adler 26.4.2020 1:11

nerikat pravdu = lhat ... to za prve ...

a za druhe: vsiml jste si, kolikrat se vam sdeluji NEoverena cisla? uz je to tak, ze novinar si ma overovat uplne vsechno ... necini-li tak, nerika pravdu ... a nerika-li pravdu ...

pripomnel jste mi radoby pfilosofickou debatu na tema: kdyz padne v lese, kde na mile kolem nikdo neni, strom, dela ramus nebo ne?

a v praktictejsim smyslu (od jedne kamaradky): kdyz rekne muj manzel nekde, kde ho nikdo neslysi, cokoliv, je to blbost nebo ne?

J. Kulheim 25.4.2020 19:04

Koronavirus, který v současnosti putuje po zeměkouli, je vysoce infekční patogen. To se vědělo ještě před tím, než doputoval k nám. Záměr omezit nebo zpomalit, šíření se podařil docela dobře.

V počátečních fázích se o tom, jak se virus v populaci bude chovat mnoho nevědělo. Postupně se zjistilo, že je životně nebezpečný pro lidi starší, zejména pro ty, kteří mají dlouhodobé zdravotní problémy. Španělská chřipka se soustředila na věkovou skupinu 20-30 let a k usmrcení nepotřebovala žádného pomocníka.

Nákaza se porazit nedá. Pokud nedojde k dostatečnému promoření /tj. cca 80% populace, je tady pořád velké nebezpečí vzniku hromadného onemocnění. Dá se pouze omezit její šíření. Byla velká příležitost postupně uvolňovat karanténu pro mladší lidi v kontrolovatelném prostředí, a tím získat čas na to, aby byl virus stále pod kontrolou a mladí lidé získali odolnost.

Solidní vláda by měla představit velice rychle ekonomická řešení, zejména škrty v rozpočtu. Nejde o to, co upřednostnit, ale o to, jak to udělat, aby byla funkční ekonomika, lidé měli peníze, co jíst a mohl fungovat systém zdravotní péče. Zdraví je nejcennější majetek který máme. Není pana Babiše ani Zemana. Každý sám je zodpovědný za to jak se svým zdravím zachází. ZDRAVÍ NENÍ CÍL, JE TO PROSTŘEDEK K DOSAŽENÍ NĚČEHO. Spoléhejme víc na sebe a svůj rozum. Svěřit péči o naše zdraví cizím lidem a dát jim bianko šek na rozhazování peněz je špatná volba.

B. Hamal 25.4.2020 17:49

Trump také popíral nebo zlehčoval existenci pandemie, ale už obrátil. Dokonce navrhl aby proti koronaviru byl pacientům injektován do plic dezinfekční prostředek, což je běžná metoda sebevrahů. Teď je za idiota. Na toto téma vychází Googlu mimo mnohé jiné: Our Worst Crisis Since 2008... and We Have an Idiot at the Helm https://www.thenation.com/article/society/coronavirus-trump-economy-travel/ Naše nejhorší krize od roku 2008 ... a my máme u kormidla idiota.

J. Nový 25.4.2020 18:59

Zkuste si zadat do Google Trump dezinfekce a pak se podívejte, jak se média liší v podání této zprávy.

Trump přeci nenavrhl žádné injektování, on navrhl, aby se nad tím lékaři zamysleli.

"„Pak tu vidím, že to za minutu zabije dezinfekce. Je tady způsob, jak bychom to mohli nějak vstříknout dovnitř? Skoro jako čištění. Protože se to (koronavirus) dostává do plic a napáchá to tam hrozné škody... takže by bylo zajímavé se na to podívat,“ dodal."

.

Ovšem pravdoláskařská média, která vy zřejmě milujete si to upraví tak, aby to bylo vůči Trumpovi co nejvíc negativní. Nadávání prezidentům do idiotů máte také v oblibě vy, kteří se považují za pravdoláskařské demokraty. Nepamatuji, že by bylo něco podobného vedeno proti Obamovi a jsem si jist, že důvod by se vždycky našel. Ale prostě je to tak, že my, kteří jsme na druhé straně než vy, jsme mnohem slušnější a mnohem méně nenávistnější. VY se chováte jak bolševik s náckem dohromady.

B. Hamal 25.4.2020 21:10

Debacle of Trump's coronavirus disinfectant comments could be tipping point https://www.theguardian.com/us-news/2020/apr/25/donald-trump-coronavirus-disinfectant-sarcastic-tipping-point

Debakl Trumpovýc komentářů o koronavirových dezinfekčních prostředcích by mohl být bodem zvratu, píše The Guardian. Trumpova bizarní prohlášení o dezinfekčních prostředcích otřásly jeho administrativou. The New York Times informoval, že někteří úředníci v Bílém domě si mysleli, že „to byl jeden z nejhorších dnů v jednom z nejhorších týdnů jeho prezidentství.“ Trumpovy komentáře generovaly internetové memy a titulky po celém světě. Na akci Bílého domu se Trump v pátek pokusil ospravedlnit své nebezpečné komentáře a nepravdivě prohlašovat, že „otázku kladl reportérům sarkasticky“. Pokusil udělat to, co kritici viděli jako zoufalý a nečestný obrat. Video z briefingů však jasně prokázalo něco jiného. Nebyl tam náznak sarkasmu a Trumpovy pokusy přepsat bezprostřední minulost byly podkopány důkazy.

P. Han 26.4.2020 0:23

Takže kladl otázky nebo komentoval?

M. Frank 26.4.2020 9:26

A nevadí vám, že Guardian je extrémně levicový plátek, který píše pravdu srovnatelně se Sputnikem?

B. Hamal 26.4.2020 13:10

The New York Times by byl lepší? Píše, že s každým dalším dnem je zřejmé, jakou máme smůlu, že jedna z nejhorších krizí v americké historii se kryje s prezidentstvím Donalda Trumpa. Abychom se dostali z této krize s co nejmenšími ztrátami na životech a nejmenšími škodami na naší ekonomice, potřebujeme prezidenta, který může vést vědeckou, nestranickou debatu o těžkých etických, ekonomických a environmentálních kompromisech, které musíme udělat..

We Need Herd Immunity From Trump and the Coronavirus

https://www.nytimes.com/2020/04/25/opinion/coronavirus-immunity-trump.html

F. Houžňák 25.4.2020 20:00

Lžete. Viz o něco výše.

M. Adler 25.4.2020 22:04

Pane Hamale, neměl byste presidentu Trumpovi nadávat do idiotů. Váš neinformovaný, nepravdivý a zavádějící příspěvek rozhodně nepatří k intelektuálním a morálním výšinám. Ba ani k průměru se neblíží...

B. Hamal 25.4.2020 22:37

Nenadávám Trumpovi do idiotů nanevýš bych ho přirovnal k neřízené střele. Jen reaguji na to co se děje. Projděte si dnešní americká média na téma Trump.

R. Langer 26.4.2020 5:51

Lžou jako obvykle, nebo nějakým novým způsobem? :-D

J. Minarčík 25.4.2020 16:47

Daleko větší paniku tu rozhodil pisatel článku,nevidím žádný nový omezující zákon-jen starý dle ustavy,určitě nejsem levičák,ale i europravičákům podezřele nevadí europříkazy omezující náš stát,s hlavou zasunutou v tlustém střevě nás tu přesvědčují o federální demokracii germánské 4.říše-a světe div se nevadí jim ani rudozelená šikana ,ani buzerace každý den rodících se nových menšin,stejný pisatel jak ta banda novinářů co zde odsuzuje!

J. Bárta 25.4.2020 16:26

Lukašenko by řekl: Zlatá slova.

D. Müller 25.4.2020 15:54

Dobrý článek pane Adlere. Levičáci z nás dělají pomalu otroky. Nakrmené, Ale otroky. O to nestojím. A otroci své pány ještě velebí. Smutné.