30.4.2024 | Svátek má Blahoslav


Diskuse k článku

LIDSKÁ PRÁVA: Kvůli Zemanovi se zavádí policejní stát

Prezidentova návštěva Moravy se příliš nezdařila. Obyvatelé Opavy ho přivítali pokřikem, že je “ruský šváb”. Když se pak Zeman přesunul do Opavy, čekali tam na něj lidé s transparentem „Stydím se za svého prezidenta“. Načež k nim přišli policisté a požádali je o prokázání totožnosti.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Boleslav 12.11.2014 8:26

Re: Plnění povinností.

Mediální útoky na Ovara sílí v reakci na jeho čím dál tím hnusnější a pro republiku nebezpečnější jednání.

P. Čech 12.11.2014 8:40

Re: Plnění povinností.

Média by především měla ctít funkci prezidenta (nota bene zvoleného většinou voličů) a ne rozviřovat po celém světě pár neslušných slov, která pronesl. Pokud by o tom totiž novináři nepsali (není to žádná důležitá zpráva), možná by to ani téměř nikdo nezaregistroval. Opět zde jde o to, že za všechno můžou novináři a nikdo jiný.

J. Boleslav 12.11.2014 9:24

Re: Plnění povinností.

Nezlobte se, ale funkci tohoto prezidenta nedehonestují novináři, ale Ovar sám. Jeho excesy už dávno překročily únosnou mez a veřejnost na to citlivě reaguje. Co je prosím Vás na chování tohoto exota ctihodného? Vypadá jako hovado, mluví jako hovado, chová se jako hovado. A navíc je evidentně na kremelském laně.

M. Pernický 12.11.2014 11:28

Re: Plnění povinností.

Pane Boleslav, vždyt vy sám máte slovník horší pana Zemana a měl by  jste ukázat svou fotku .Když je jeden ovar,možna jsou dva.

P. Čech 12.11.2014 11:59

Re: Plnění povinností.

Na chování Miloše Zemana není ctihodného téměř nic. Ovšem Vy se zde vyjdřujete také jako ho...o. Na kremelském laně není jen on, ale většina našich politiků - "bývalých"  a současných komunistů, vedených Václavem Klausem.

J. Kanioková 12.11.2014 12:30

Paranoia ?

"" vedených Václavem Klausem.""

H. Gene 12.11.2014 8:43

Re: Plnění povinností.

Neměl bys nějaký nápad, podle jakého zákona musíš mít doklad totožnosti u sebe? Já myslím, že jen tak plácáš...

P. Čech 12.11.2014 12:01

Re: Plnění povinností.

Žádný zákon na to neexistuje. Ovšem ke zjištění totožnosti, pokud jej u sebe nemáte, můžete být předveden na služebnu policie.

J. Brožek 12.11.2014 8:43

Re: Plnění povinností.

Co se Zemana týká tak většinou nejde o nějaké názory USA ani Ruska, přičemž o Zemanovi je známo, že díky penězům LukOilu se stal prezidentem a tedy si zde Rusové přes tuto firmu zaplatili panáka.

Jde hlavně o to, že Zeman je zloděj (stamiliony za nestavění dálnice do Ostravy), podvodník (z doby jeho vlády), lhář a opilec (trvale). A jen jako perlička - taky sprosťák a hulvát. Inu, místo prezidenta-diplomata máme prezidenta-hovado.

J. Kanioková 12.11.2014 12:32

Re: Plnění povinností.

""je známo, že díky penězům LukOilu se stal prezidentem a tedy si zde Rusové přes tuto firmu zaplatili panáka.""

Faktické důkazy ???

P. Čech 12.11.2014 13:12

Re: Plnění povinností.

Neexistují!!! To pouze lidé, trpící pocitem méněcennosti zde vykřikují své sprosťárny, nelišíc se tak od pana Zemana. Na internetu mohou. Mezi lidmi by už dozajista dostali přes hubu.

B. Hamáček 12.11.2014 9:20

Re: Plnění povinností.

samostatné myšlení nejspíše postrádáte vy !!!

B. Hamáček 12.11.2014 9:21

Re: Plnění povinností.

To patří k příspěvku M. Růžičky

F. Vokurka 12.11.2014 11:49

Re: Plnění povinností.

jaky zakon narizuje u sebe nosit doklad totoznosti?

pokud vim pouze ve stanovenych pripadech musite prokazat svoji totoznost policii, coz lze i jinak (napr. svedeckou vypovedi) nez predlozenim op.

J. Hlubek 12.11.2014 6:31

Druhá část nadpisu je pravdivá,

ta první ne. Policejní stát u nás začal existovat již mnohem dřív a pár sprostých slov s tím nemá souvislost. V době atentátu na Klause, policajti jen přihlíželi. Při protestech proti bordelu v ČB nasadili i provokatéry a to ještě o Zemanových sprostých slovech nikdo neměl ani tušení.

B. Rudolf 12.11.2014 6:22

No já nevím

Ti policajti se nejspíš zachovali hloupě a je na místě jejich "zákrok" přešetřit. Ale vyvozovat z toho, že nám zavádějí policejní stát, je zkrat. Něco jiného by bylo, pokud by se podobné policejní jednání stalo běžným.

Mne spíše trápí jiné příznaky manipulované společnosti. Zdá se například, že ÚSTR je potichu transformován do podoby neškodné pro StB (a KGB?). Znepokojuje mne, že o tom není širší veřejná diskuse.

Paní Rudínská natočila film o Pavlu Wonkovi, který jsem sice neviděl, ale z jejích vlastních slov jsem usoudil, že jde o neuvěřitelnou zvrácenost. Ani v tomto případě jsem nezaznamenal širší veřejnou diskusi. Bylo by na čase začít připomínat a vysvětlovat, kdo byli trýznitelé, a kdo byli jejich oběti.

V. Peroutka 12.11.2014 7:31

Re: No já nevím

ÚSTR je dobrý tak na to aby měl 4 odborové organizace na 116 zaměstnanců. Na bádání historií tu bohatě stačí Ústav pro soudobé dějiny. Film o Wonkovi  dává šanci třeba zrovna ústru ukázat ,že to bylo jinak a sama Šustrová minulý týden řekla ,že se o Wonku nikdy v ústru nezajímali, takže tyto věci  jsou jaksi z jiného soudku.

P. Čech 12.11.2014 8:18

Re: No já nevím

Ústav pro studium totalitních režimů? Totalitní režimy netřeba studovat, ty je třeba odsuzovat, ať jsou fašistické či komunistické. Zvrhlí novináři na jedné straně již 3 týdny neustále přetřásají pár sprostých slov, která použil prezident Zeman a na straně druhé dělají rozhovory s Miloušem Jakešem, který hovoří o použití tanků proti demonstrujícím. S Miloušem Jakešem, jako představitelem jednoho z totalitních režimů není slušné vůbec hovořit, natož s ním pořádat nějaké novinářské rozhovory a otiskovat jeho zrůdné názory. Nějaký ÚSTR tuto socialistickou a anarchistickou praxi nevymýtí. Pouze se rýpe v minulosti, aniž by jí rozuměl.

F. Vejr 12.11.2014 10:20

Re: No já nevím

Doporučil bych vám, aby jste si nebral ÚSTR do svých úst. Asi jste nepochopil, že otevřením útvaru byly přístupny veškeré archiválie nacházející se v archyvech Stb. Hodně lidem vaše " totalitní režimy není třeba studovat" je nepochopitelné jak můžete hájit nechat tu špínu Stb sloužící KSĆ pod pokličkou. To vám není hamba, že jste proti tomu, aby se lidé dozvěděli pravdu o této době? Osobně jsem tam prodléval, hledal osudy našeho okolí a našel mnoho do té doby zatajovaného a i neodeslané dopisy psané pár hodin před popravou. Je to poučné pro naši generaci. Je příznačné proč je ÚSTR trnem v oku levice.

P. Čech 12.11.2014 12:09

Re: No já nevím

Neřekl jsem, je není třeba ev. studovat či archivovat špínu KSČ a její Stb. Řekl jsem, že není třeba ústav ke studování totalitních režimů. K takovému studiu máme dost vědců - historiků v Akademii věd. Totalitní režimy je třeba odsuzovat. K tomu ovšem není třeba nějaký zbytečný ústav. Stačilo by, aby se podle toho chovali politici a zejména novináři. Těm je to však asi jedno, když otiskují rozhovory s opovrženíhodnými zločinci (Milouš Jakeš), představiteli jednoho z totalitních režimů.

P. Maleček 12.11.2014 6:14

Pomáhat a chránit

Jestli ta police jen poněkud neobratně ty proti Zemanovi protestující nechránila před až nábožensky třeštícími příznivci představitele prostého - spíš sprostého lidu Zemana. Si představte co by se asi stalo, kdyby davem svých obdivovatelů omámený Zeman jen naznačil, aby s jeho odpůrci bylo pěkně po soudružsku zatočeno.

J. Mrázek 12.11.2014 6:09

Kdyby totéž udělali Kárlovi....

..tak by autor dozajista požadoval důkladné vyšetřování a tresty na horní hranici sazebníku ...?

V. Patkoš 12.11.2014 9:34

Re: Kdyby totéž udělali Kárlovi....

Vy jste z toho Karla úplně vymazaný, víte o tom? Proč máte nutkání ho všude tahat?

J. Mrázek 12.11.2014 13:48

To víte, pozitivní diskriminace...

....budí odpor u spořádaně žijících.... :-)

P. Sulc 12.11.2014 2:15

Proc Cesi stale na sveho presidenta nadavaji?

Vzdyt si jej zvolili, komundiru a ozungra. Alespon pri poslednich volbach mohli podporit pravicove strany a vysledek ?  Levicaci, STB a zakukleni rudosi ve vlade a brbla se jen v hospode u piva. Tak nehudrujte, dejte si radeji dalsi pivko a bude vam lepe.Jen par let a bude dalsi Unor, pracujici lid opet zvitezi. A opet budou fronty na maslo ci na jatra a ledvinky.

J. Boleslav 12.11.2014 9:27

Re: Proc Cesi stale na sveho presidenta nadavaji?

Máte sice pravdu, ono ale ani v Améru myslím není momentálně o moc líp. S opáleným tlučhubou v Oválné pracovně.

P. Sulc 12.11.2014 20:32

Re: Proc Cesi stale na sveho presidenta nadavaji?

To je pravda, ale volby nedavno neco ukazaly, nemyslite ?

P. Dvořák 12.11.2014 2:14

Ivan Brezina se sice jako vždy rozvášnil,

ale je trošku, vlastně dost hodně trošku mimóza. Jako téměř vždy. Vlastně nevím, proč píšu "téměř".

Zákon o policii je sice správný název, ale to je vše. Brezina se neuráčil si to rozkliknout a odkazuje na z.č. 283/1991 Sb., který jaksi . . .ehm, tak trošku pár let neplatí. Platný je zákon č. 273/2008 Sb., kde je prokázání totožnosti rozvedeno v § 63, který má šest!!! odstavců a druhý odstavec má písmena a) až l), což si i idiot pomocí prstů na ruce spočítá, že je dvanáct písmen. Písmeno ch) se nepoužívá. Takže vše jasně vymezeno a žádné ". . . třeba když . . ." Také jeho dokazy typu "zde" jsou matoucí, neboť jeden se spíše týká občanských průkazů a byl napsán 22.4.2005 a druhý je ze 17.11.2002. Zajímavé jsou názory pod článkem.

Vzhledem k tomu, že Ivan Brezina opakovaně píše pitomosti, nemám sebemenší důvod věřit tomu, že se zrovna tentokrát události seběhly tak, jak je Ivan Brezina popisuje.

S. Vaněček Šauerová 12.11.2014 4:21

A na které to písmenko byste to napasoval, pane Dvořáku ?

Důležitý je ale zejm. odst. 3 § 63 zákona. A moc by mě zajímalo, jak by jeho naplnění příslušníky Policie ČR Inspekce posoudila. Březina má pravdu. Zázkrok je zralý na stížnost.

I. Schlägel 12.11.2014 5:53

Re: A na které to písmenko byste to napasoval, pane Dvořáku ?

A pan Dvořák na zákrok. ;-)