19.3.2024 | Svátek má Josef


Diskuse k článku

KORONAVIRUS: Povinné očkování je tu

Dosluhující kabinet vyhlásil další nouzový stav, a kromě toho vytasil zbraň těžkého kalibru – povinné očkování. Máme jiné řešení?

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
T. Bubeníček 2.12.2021 23:46

Mě už přijde, že každý vaxblbec, když mu dojdou argumenty, tak vytáhne to, ať neočkovaní platí rozdíl mezi náklady na vakcínu a léčkou. A myslí si, jaký je génius a děsný frajer, jak to těm neočkovancům natřel. Ne, je to blb.

Až se stejný postup bude aplikovat na kuřáky (co leží na jipce s rakovinou plic), na kuřáky s prochlastanými játry, na sportovce s úrazy, řidiče s nehodami atd., tak se o tom můžeme bavit.

Akorát pak nebude kdo by neplatil, protože za valnou většinu pobytu na JIPce si člověk může, tak nebo onak, sám.

J. Vintr 2.12.2021 18:38

Tady je věcný a podrobný rozbor současné "celosvětové pandémie" (má to ještě dva předcházející díly, stojí za to přečíst všechny)

https://cz24.news/epidemia-aka-kde-preco-a-kto-ju-nevyhlasil-ii-cast-svet-top-info/

A. Kocourek 2.12.2021 17:33

"...by bylo možné i bez povinné vakcinace. Jednoduše tak, že neočkovaný by zaplatil rozdíl mezi cenou vakcíny a náklady na léčbu. Anebo aspoň část tohoto rozdílu."

To by šlo!!

J. Janotová 2.12.2021 18:48

Nešlo!!. Jediné řešení je zdravotnictví na základě komerčního zdravotního pojištění. Komerční pojištění by muselo nutně řešit i případné vedlejší účinky očkování. To je jedna z věcí, proč někteří lidé očkování odmítají. Státem řízené zdravotnictví se zatím k ničemu takovému nechce znát.

Tuhle Covidovou příšernost snad nějak přežijeme, bohužel za cenu zbytečných ztrát na životech i v ekonomice. A pak je nutno ihned vládní garnituru NUTIT ke změně financování zdravotnictví. Kdy už, když ne po Covidovém naprostém fiasku?

J. Vintr 2.12.2021 19:20

Ti šmejdi (raději bych pro jejich označení použil několik velmi sprostých slov, ale asi by mi to smázli) už docela otevřeně plánují pravidelné očkování (zatím) po šesti měsících. To znamená, že vůbec nepočítají s tím, že by tahle "covidová příšernost" vůbec někdy skončila. A pokud se lidé nespojí a nepostaví se proti tomu, tak to opravdu neskončí.

R. Holub 3.12.2021 1:46

Mate pravdu, ale v ustave je "pravo na bezplatnou" zdravotni peci. Jako ze se nemusi platit doktori, sestry atd.? Jako ze neni primarni zodpovednost za moje zdravi na mne? A na mem rozhodnuti se pojistit nebo ne? Ale co s lidma kteri budou umirat na ulici protoze nemaji pojisteni? Jak to zaridit nevim, ale zduraznovat (i ve skolach) ze jednotlivec je strujcem sveho stesti, a ze spolehat na pomoc od byrokratickeho statu je vzdat se sve dustojnosti, to by mohlo pomoct'.

J. David 2.12.2021 15:04

Bon, povinně očkovat, ale s plnou zárukou za následky "vady zboží" (vakciny). Pak to bude OK. Jinak je to, jako navštívit v lese vědmu, a polknout letkvar (vím kulový, který sajrajt do mne v očkovacím centru jebnou , asi co mají v lednici), a také kterým kontraindikačním sajrajtem bude můj imunitní systém válkou vakcin RNA rozjebán. Nejsem imunolog, ale jako lučebník vím, co se nemá chemicky mísit, abych jako žák Ždimera neodvedl pozornost pedagoga, čímž došlo k detonaci. Zatím jsem "neočkovanec" s indikovanými antigeny. Proč bych si přirozenou imunitu měl nechat rozjebat jakýmsi obskurním vaxem, abych vyfasoval lejstro o "covidfrei" a mohl lemtat drahé žejdlíky v putykách? Putykářů je mi sice líto, ale jsou to měkoty. Kuřbu u mariáše nám zakázali ve prospěch matiček s kočárky, aby kojenci v putykách nelokali tabákový dým, pak jim klesly tržby. Trestuhodně trpně se putykáři pak zachovali ke klientům, když přistoupili na "covidrassenschande". Nu, hostinský Palivec říkal, "host jako host, dej si pívo, žvaň si co chceš, hlavně zaplať". Holt ho ale doběhly mouchy, dříve pokálený obraz mocnáře, dnes na Palivce Vojtěch a Svrčinová, tak také na 10 let žaláře.

J. Vintr 2.12.2021 15:19

Nebude to nikdy OK. Život ani zdraví vám stát vrátit nedokáže.

A. Ová 2.12.2021 11:45

Celý život dřeli na tento stát (nynější senioři) hlavně na hovadskou vládu, která neví, co je informace a co desinformace, pěkně se v tom matlá a stát seniorům teď řekne: píchnem ti genovou terapii, čímž se tě pokoušíme zřejmě zachránit nebo nevíme přesně co, ale něco tak asi přibližně nó dejme tomu snad... a nebo tě neošetříme, kdyby něco a necháme tě zdechnout

Někteří senioři by mohli i plakat

P. Vychodil 2.12.2021 11:27

trochu kupeckých počtů:

denní kapacita očkování 3. dávkou je cca 30tis

naočkovaných 6,4 mil, 3. dávkou 940tis. ve frontě čeká 270tis

Při současném tempu očkování doočkovat 3. dávkou bude trvat min 180 dní, tedy půl roku...aby udržela současnou proočkovanost při dnešní teorii, že vakcína jakž takž působí 6 měsíců (u starších se interval podstatně zkracuje až na 2 měsíce)...

za současných kapacit vláda ani neudrží současnou proočkovanost...

Š. Hašek 2.12.2021 13:12

Jest to marné (skoro), pane Vychodile!

43% mých známých považuje matematiku za "školně drastickou pavědu", kterou se hodnotový člověk nemá příliš/vůbec zabývat.

Většinou se poznají tak, že na procenta v bance potřebují tři poradce.

P. Vychodil 2.12.2021 13:47

a právě to "skoro" mne udržuje v aktivitě proti kovid fašistům, vaxerům...v momentě, kdy zmlkneme, získají mediální převahu...

no, nic mě to nestojí u ranního kafíčka předložit nějaká nová fakta, ať se nimi vaxeři zahltí, anebo prokáží svoji jednou pravou víru...

prozatím vývoj covid plandemie se ne zcela vyvýjí dle jejich režisérů...

Š. Hašek 2.12.2021 13:52

Jo.

Sserre se jim to. Každý druhý měsíc překopávají "jasné poznatky".

Je mi líto několika kamarádů, vlítli do pastiček ..... a ministr jim dnes řekl, že se mají zařadit. A mají pokorně šoupat nohama. Ani jim "to nevyjde do příštího Řecka".

J. Janotová 2.12.2021 15:53

Když si tenhle jednoduchý výpočet neumí udělat ani absolvent SŠ (ověřeno), natož člověk se základkou, nedivme se, že nám mohou věšet na nos cokoli. Nepovinná maturita z matematiky a na základce její výuku také možná omezíme...grrrr

Š. Hašek 2.12.2021 11:04

Autor má dlouhé vedení. A fest!

Dále viz p. Vintr a p. Renjascu. Nechci zdržovat.

J. Vintr 2.12.2021 10:46

Ještě jednou :

https://nastub.cz/w/kNyw2GMMnp2tifJ2d6Jkbt

J. Vintr 2.12.2021 13:11

Politici se odjakživa spoléhali (a oprávněně) na to, že lidé mají velmi krátkou paměť. Proto klidně lžou a tvrdí pokaždé něco jiného, tak jak se jim to hodí. Internet jim v tom trochu vadí, protože ten si "pamatuje" všechno. Jenže většina lidí si stejně ty jejich minulé výroky nevyhledá, takže lžou bez jakýchkoliv zábran dál.

A. Renjascu 2.12.2021 13:25

Taky dobrý:

https://m.youtube.com/watch?v=fzB2NYLVeZU&t=6s

V. Cícha 2.12.2021 10:33

Očkování nebo neočkování, pokud sledujeme dost pozorně celou tu šlamastiku od počátku, jejímu pokračovaání nic nezaezí . Po nejnovějším viru dostavuje se nejistota zda dosavadní vakciny budu na něj působit. Navracejí se neblah élockowny a regulace spolu s očkovací povinností a jak se zdá ani stoupající proočkovanost další vlně a jejímu šíření nezabrání, plus vedlejší neblahé ́účinky vakcinjež se zaretušovat nedají. Takže...Ježíšek těm, co o všem rozhodují bez ohledu na lid obecný, žádné účinné řešení zřejmě nenadělí. Ledaže by jeho roli převzal Děda Mráz?

J. Vintr 2.12.2021 10:39

Chápejte, že všechno je umělé a má to teď jediný cíl, donutit co nejvíc lidí k "dobrovolnému" očkování (které nemá evidentně žádné zdravotní opodstatnění).

D. Stys 2.12.2021 10:09

Povinné očkování bude muset být v souladu s rozhodnutím Ústavního soudu. Podle něj teď stát platí za poškození zdraví. Až se ukáže, že to můžou žalovat všichni očkovaní a všechny nemocenské pojišťovny, honem rychle z toho vycouvají.

Víme už přece, že vakcíny prakticky nechrání - citovaní Rakušané už Janssena od 3.1. 2022 neuznávají. To je taková kouřová clona před definitivním ústupem. Rakušáci to budou mít taky tak. Sice povinné očkování ale žádná funkční vakcína .... než přijde jejich Valneva...

M. Kanda 2.12.2021 10:02

Když nás stát pod hrozbou sankcí nutí platit zdravotní pojištění, je naprosto nepřijatelné, aby po nás vyžadoval nějaké náklady na léčbu.

Jsou dvě možnosti. Buď nás nechá ze systému vystoupit a vrátí nám vše, co jsme do něj vložili (snížené o to, co jsme vyčerpali). Pak pojedeme na své triko a budeme si platit vše. Jsem přesvědčen, že většina z nás neprodělá.

Anebo ať zavede nějakou finanční spoluúčast pacientů. Ti si uvědomí, že léčení není zadarmo a přizpůsobí tomu své chování.

M. Sedláček 2.12.2021 11:48

Přesně! Beru ten druhý odstavec, okamžitě R^

J. Janotová 2.12.2021 15:42

Já jen doufám, že Covid bude KONEČNĚ impulsem ke změně financování zdravotnictví (naštěstí do zdravotnictví nám EU nemůže kecat)

Jediná cesta je : zrušit povinnou "zdravotní daň" a zavést skutečné pojištění (komerční). Každý bude mít na výběr na co se pojistí, za jakých podmínek a za kolik. Kdo se nepojistí, léčbu platí.

Kdybychom toto měli, nebyly by žádné zuřivé hádky mezi "očko" a "neočko". Vše by si řešily pojišťovny. Pokud by zařadily očkování do podmínek pojištění ....Domnívám se, že by byla podstatně lépe organizována i přednemocniční péče- prostě by se pojišťovnám vyplatila. Současný státem organizovaný binec je příšerný.

Pro ty "soucitné", kteří budou namítat, že na lidi nebudou mít, odpovím, že je to pouze otázka priorit. Nic tak rychle nedonutí lidi rozumně uvažovat, jako obsah vlastní kapsy. O ty skutečně nejchudší se postará charita, tak jako to bývalo.

Zajímavé je, že nejvíc obětí Covidu je v Evropě s jejím více či méně socialistickým zdravotnictvím. Jistě, má dost staré obyvatelstvo, ale Japonsko má věkový průměr vyšší a potíží s Covidem méně. Čím to asi je?

J. Vintr 2.12.2021 20:02

Komerční pojištění by nechalo na holičkách lidi se špatným zdravotním stavem, kteří právě nejvíc potřebují zdravotní péči, protože tyhle lidi by buď nikdo nepojistil, nebo by měli pojištění velice drahé. Spousta lidí může mít špatný zdravotní stav, aniž by se o to oni sami nějak "zasloužili".

J. Janotová 2.12.2021 21:26

Myslím, že to vidíte příliš černě. Ten komerční systém byť s různými nespravedlnosti funguje, alespoň bez velkých zádrhelů

Náš socialistický bor*del, navíc povinný, prostě nefunguje a fungovat nebude. Protože z principu nemůže.

Máte nápad na nějaký lepší systém, když na ten, který tu máme, pokud to dobře chápu, nadáváte také ?

J. Vintr 2.12.2021 22:36

Já pracuji pro životní pojišťovnu, takže vím dobře jak ti funguje. Pojišťovna standardně pojišťuje zdravé lidi. Pokud už má člověk nějaký problém, tak ho pojišťovna buď vůbec nepojistí, nebo mu pojistku zdraží, nebo mu tu nemoc dá do výluky.

T. Bubeníček 2.12.2021 23:49

Vy jste asi padla na hlavičku z hodně velké výšky, že? Podívejte se do USA, tohle chcete? Já ne. A naštěstí většina lidí nejsou magoři vašeho typu.

J. Janotová 3.12.2021 8:09

Vy se zase mooc díváte na filmy typu Sicko.

Já v USA sice nebyla, ale žila tam 5 -6let dcera s rodinou. V době kdy se tam protestovalo proti zavedení Obamacare. Nejprve taky žasla, pak pochopila

T. Bubeníček 3.12.2021 13:41

No, moji příbuzní tam stále žijí. A přesto, že jsou vyšší střední třída (majetek několik milionů dolarů) tak i tak se rozmýšlejí, co a jak, v lékařské péči zaplatit. Teta je cukrovkářka a nikdo ji tam nepojistil, vše si platí. A ona blbá operace kyčelního kloubu může vyjít i na statisíce.

Takže ne, díky.