19.4.2024 | Svátek má Rostislav


Diskuse k článku

KORONAVIRUS: Povinné očkování je tu

Dosluhující kabinet vyhlásil další nouzový stav, a kromě toho vytasil zbraň těžkého kalibru – povinné očkování. Máme jiné řešení?

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
A. Renjascu 2.12.2021 10:01

V nemocnici je dnes 2.555 neočkovaných či očkovaných jednou dávkou a 1.973 plně očkovaných při kapacitě 23.500 lůžek v nemocnicích ČR. Očkování proti covidu - na rozdíl od jiných očkování - nechrání proti nákaze, jak bylo původně slibováno, nechrání před šířením nákazy, jak původně tvrdil Blatný, nezabraňuje hospitalizaci, nezabraňuje závažným průběhům a ani nezabraňuje tomu, že očkovaný skončí v márnici. A na JIP je 449 neočkovaných či očkovaných jednou dávkou a 209 plně očkovaných z 10,7 milionů obyvatel ČR, při kapacitě JIP 3.900 lůžek a promořenosti cca 5,5-6 milionů osob. V nemocnici je mnohem více osob s jiným obtížemi než je covid.

J. Vintr 2.12.2021 10:23

Souhlas, až na to, že lůžek v nemocnicích je podle toho, co se uvádí, cca 60 000. Takže mluvit o tom, že hrozí zahlcení nemocnic, je prostě lež. Kdyby těm šmejdům, kteří tady tomu covidismu velí, opravdu záleželo na omezení šíření jakési nákazy, tak by nemohli pořád okázale ignorovat prokázáný fakt, že nákazu můžou roznášet očkovaní minimálně stejně jako neočkovaní.

T. Bubeníček 2.12.2021 23:49

Přesně.

F. Svoboda 2.12.2021 9:57

R^R^R^!!!!!!

J. Nevrkla 2.12.2021 9:22

Jestli autor nechápe, proč už má očkování špatnou pověst, tak má hodně dlouhé vedení, nebo se o tristní realitu málo zajímá. Očkovací nadšení přechází z mnoha důvodů, především proto, že realita ani zdaleka neodpovídá propagandě a že zatajovat a bagatelizovat negativa této vakcinace už je hodně přes čáru.

M. Sedláček 2.12.2021 11:52

Jistě, stačí sledovat ty lži od začátku: vakcína chrání doživotně proti nakažení, není to doživotně, nechrání proti nakažení, tečka bude/nebude, očkovaný nepřenáší, přenáší, ale méně, přenáší úplně stejně, ale neskončí v nemocnici, skončí v nemocnici, ale neumře, no tak pár jich umře ... vakcína je naprosto bezpečná ...

M. Marek 2.12.2021 9:15

Až budete mít na ledovce havárii a zraníte se, měl byste si léčbu zaplatit, protože jste nepřizpůsobil rychlost jízdy stavu vozovky.

I. Schlägel 2.12.2021 10:29

Na tento Váš příklad spíše platí pravidla pojištění motorových vozidel. Rozhodnutí o spoluúčasti nad rámec té sjednané by mělo následovat až po vyšetření nehody policií. Ano, pokud byste měl následně přičteno k tíži kromě nepřiměřené rychlosti třeba i alkohol, minimálně citelná finanční spoluúčast Vaší peněženky by byla více než žádoucí.

R. Langer 2.12.2021 11:59

Ano, a platba za kovid by měla následovat až po podrobném vyšetření, že se skutečně jedná o kovid. A to jak u očkovaných, tak u neočkovaných, protože očkovaní evidentně nepřizpůsobili rychlost jízdy vozovce. ;-D

F. De Winter 2.12.2021 9:12

Deklarace lékařů k nátlaku na očkování

Nacházíme se v přelomové době. Právě nyní se rozhoduje o budoucnosti nás i našich dětí. Medicínský problém je v současnosti zneužíván k prosazování politických a ekonomických cílů za současného omezování svobody a diskriminování skupiny lidí. Lidé končí v nemocnicích z důvodů nekompetentního rozhodování, hlásání polopravd a lží, zavádění mnohdy nelogických až iracionálních opatření, represí a neodůvodněných privilegií očkovaných. Politici za pomoci některých odborníků stavějí lidi proti lidem, děti proti dětem, polarizují společnost. Na současném bezútěšném stavu má zásadní podíl jednostranné informování médií. Jsme svědky šíření strachu a beznaděje, ke kterému přispívá naše stavovská organizace ČLK v čele s dr. Kubkem. Nelze již jinak, než společně vyjádřit jasný nesouhlas s vedením ČLK a oslovit veřejnost. Na základě zveřejněných dat je zcela zřejmé, že očkování nemá efekt na vytvoření kolektivní imunity. Musí jasně zaznít, před čím očkování může chránit a kde selhává. Komu očkování jednoznačně doporučit a u koho je nejen zbytečné, ale potenciálně rizikové. Očkovaní šíří infekci, a tedy nelze nikoho emočně vydírat ani nutit k očkování z důvodu ochrany svých bližních. Známe rizikový profil pacienta, u kterého je očkování schopno zabránit těžkému průběhu nemoci. Současně víme, že pacienti, kteří v minulosti nákazu prodělali, neplní nemocnice, a očkování tedy u nich má přínos zcela minimální. Pokud stát tvrdí, že epidemie ohrožuje chod nemocnic, a přitom se nijak nesnaží zamezit šíření infekce očkovanými, dopouští se záměrného šíření epidemie.

F. De Winter 2.12.2021 9:13

U dětí a mladých zdravých má covid-19 v naprosté většině lehký průběh, již nyní jsou však u nich popsány závažné postvakcinační nežádoucí účinky jako myokarditida, perikarditida, riziko mozkových příhod a jiných neurologických obtíží či poruch srážlivosti krve. Hlášen je prudký nárůst podezření na úmrtí ve spojení s vakcinací za období 2020–2021 v americkém vládním systému VAERS. To, co se již nyní ukazuje, však může být zatím jen pouhá špička ledovce. O možných dlouhodobých nežádoucích účincích z podstaty krátkého používání těchto genetických vakcín není známo nic. V medicíně vždy platila zásada předběžné opatrnosti, primum non nocere. Místo zahájení seriózní odborné diskuse na dané téma je ústy dětských vakcinologů šířena pohádka o 100% bezpečnosti vakcinace dětí a mladistvých. V Úmluvě o lidských právech a biomedicíně v kapitole II, článku 5 se píše, že jakýkoli zákrok v oblasti péče o zdraví je možno provést pouze za podmínky, že k němu dotčená osoba poskytla svobodný a informovaný souhlas. Přesto představenstvo ČLK vyvíjí tlak na uzákonění povinného očkování vakcínou, u které bude testování dokončeno až v roce 2023. Ministerstvo zdravotnictví za podpory ČLK vyvíjí ohromný tlak na všechny neočkované, včetně těch, kteří nemoc prodělali a mnohdy mají přetrvávající vysoké titry protilátek. K tomu však neexistuje medicínské opodstatnění. Zároveň neklade důraz na léčebné možnosti a nezbytnost včasné péče a terapie na úrovni primární linie, jako účinné prevence zhoršení zdravotního stavu pacienta a přetížení lůžkových kapacit.

F. De Winter 2.12.2021 9:13

Nesouhlasíme s doporučením představenstva ČLK ohledně povinné celoplošné vakcinace, ale i profesních skupin. Vyjadřujeme jasný nesouhlas s očkováním dětí pro převažující rizika nad benefitem a neznámé dlouhodobé nežádoucí účinky. Od postupu a stanovisek ČLK se distancujeme! Vraťme se k ars medicinae, umění léčit, které je kombinací medicíny založené na vědeckém poznání, zkušenosti a empatii lékaře a právu pacienta rozhodovat o svém zdraví. My lékaři tu jsme pro všechny, kteří potřebují naši pomoc. Vraťme zpět do vztahu lékař pacient důvěru, respekt, toleranci a slušnost.

28. listopadu 2021

MUDr. Jan Brodníček, MUDr. Vladimír Čížek, MUDr. Jana Gandalovičová, MUDr. Miloslav Kramný, MUDr. Tomáš Lebenhart, MUDr. Eva Makovská, MUDr. Eliška Novotná, prof. MUDr. Eliška Sovová, PhD, MBA, MUDr. Olga Svobodová, MUDr. Hana Štefaničová, MUDr. Anna Urbanová

(zkráceno)

Na deklaracelekaru.cz se můžete k deklaraci připojit svým podpisem a naleznete zde další informace

M. Sedláček 2.12.2021 11:57

R^R^R^

A. Renjascu 2.12.2021 8:57

Tady něco pro autora:

https://nastub.cz/w/kNyw2GMMnp2tifJ2d6Jkbt

https://m.youtube.com/watch?time_continue=147&v=J-5gPVua8eA&feature=emb_logo

M. Těhanová 2.12.2021 8:51

Jste duševně v pořádku autore? Ty platby za léčbu by mohly být jen v případě, že ty vakcíny by byly opravdovou prevencí a žádný očkovaný by se do nemocnice nedostal. Což po očkování nenastalo, jen měli očkovanci volný režim, mohli courat kam chtěli a vesele to roznášet.

Proč pořád má někdo pocit, že člověk je nesmrtelný a záleží na každém měsíci o který je mu život prodloužen. Mě bude brzy 80, tak mě nemůže nikdo osočovat z neúcty k životu.

A lidé mladších ročníků umírali taky vždycky, takže to není argument, že je to kvůli covidu.

Můj názor je, že tahle situace je zaviněna zcela nekompetentními rozhodnutími ustrašené vlády. Ona nejhorší smrt je z vyděšení.

J. Vlček 2.12.2021 9:25

Paní Těhanová, ještě že víte, z čeho je ta nejhorší smrt, přičemž jste sama mezi těmi vyděšenými s panickou hrůzou podrobit se očkování. A to patříte do kategorie těch nejohroženějších.

Cítíte ten paradox? ? ;-)

A to si nepřejte umírat přidušena na hadičkách na JIPce. Asi byste rázem zapomněla na smrt z vyděšení. !

D. Stys 2.12.2021 10:13

Nejhorší je umírat tam jako hrdý očkovanec. A to se děje sakra často...

A. Renjascu 2.12.2021 10:20

To není o vyděšení, protože to vypadá, že nejvíce se děsí ti naočkování. To je o nefunkčnosti. Neočkovaní to vědí a proto to nechtějí a očkování to tuší a proto se bojí a snaží se v tom nezůstat sami a proto chtějí, aby jako "blbci", kteří se nechali napálit nebyli sami. Naštěstí roste i skupina naočkovaných, kteří už to prokoukli a dál v tom pokračovat nechtějí, protože vědí, že být jednou napálen je až až.

R. Langer 2.12.2021 12:03

No, já z toho strach nemám, ale vy jste z toho jako očkovaný evidentně pokakaný až za ušima, hrdino. Mně už to ostatně nehrozí, očkovaní mě v práci nakazili kovidem, co chytli od dětí, co to chytli ve škole, a měl jsem dva dny horečku. Jo, a měl jem i kašel, ten jsem ovšem měl už 14 dní před tím. A nijak se mi nezhoršil.

To je paradox, co, pokakánku. :-P

A. Ová 2.12.2021 8:43

Lidi, probuďte se! To se opravdu tady zabýváte desinformacemi?! S tím byste měli jít na jiný, k tomu vyhrazený, web. Babiš toto jasně označil za sprosté desinformace a já mu věřím, jen na Babišovi přece závisí náš život a na vládě vůbec. To už by mohla být taky pravda, že pro násilné vnucené porušení membrány buněk, pro umožnění vstupu dovnitř RNA je používána nějaká nebiologická látka, která by mohla být toxická. Pro genovou terapii možná, třeba při onkologické léčbě při plném vědomí výslovného souhlasu pacienta, ale povinně...? Divný. Jděte do háje s takovými info. Co řeknete příště? Že bylo očkoání prezentováno jakože zdarma, kvůli tomu, abychom donutili (donutili) lidi se naočkovat... Kde já jsem to slyšela...v prostoruX. A příště přiletí mimozemšťani...jste blázni

"Přeprogramování buněk bez informovaného souhlasu" není moje

J. Vintr 2.12.2021 21:17

Do háje jít můžeme, ale co když mají ty "konspirace" pravdu? Přínos "vakcíny" je fakticky nulový a i už známé riziko není zanedbatelné. To zatím nepotvrzené je ale obrovské.

M. Sedláček 2.12.2021 8:21

Článek vylhaný blábol od začátku do konce.

J. John 2.12.2021 8:15

Nestačilo by nemocné léčit ihned po zjištění pozitivního testu a nenechávat je doma na paralenu do doby, až se jejich nemoc zhorší a je nutná hospitalizace? 3 miliardy lidí se zbavily epidemie rychle a levně a nákaza je tam pod 1% v porovnání s "vyspělou Unií". Pár otázek pro politiky a "bojovníky s epidemií":

https://johnjiri.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=779702

P. Dvořák 2.12.2021 7:34

Tato vláda vůbec nerozumí svému lidu.

Pokud chce mít většinu národa naočkovanou, nejlepší by bylo očkování zakázat!!

M. Veleba 2.12.2021 7:20

Dočetl jsem po 30 000 obětí covidu... zbytek nebudu číst. Pokud autor potřebuje lhát v základním údaji, jak to bude asi dále.

J. Vintr 2.12.2021 8:33

Přesně tak, lidé kteří operují tímhle zcela evidentně vylhaným číslem, jsou mimo realitu.

R. Langer 2.12.2021 8:41

Přesně tak...

B. Rudolf 2.12.2021 6:52

Uvědomme si prosím, v jaké jsme situaci.

Jediné očkování proti covidu-19, jehož účinek má rychlý nástup, je očkování třetí dávkou tam, kde vyvanul účinek prvních dvou dávek. A na to se nastupující vláda chce zaměřit.

Důsledky očkování "od začátku" se projeví až po delší době a našim nemocnicím to v blízké době nepomůže. Jde tedy o to, jaký je předpokládaný vklad tohoto očkování do budoucna.

A do toho pravděpodobně zásadním způsobem "promluví" vlastnosti varianty Om (Omikron). Jednak s vysokou pravděpodobností vytlačí všechny ostatní varianty, jednak je do jisté míry odolná vůči současným vakcínám (a bohužel do ještě větší míry odolná proti účinku monoklonálních protilátek), jednak - a to by byl opravdu dar z nebes - zatím to vypadá tak, že k těžkým průběhům povede jen výjimečně.

Bohužel nevíme to zatím s dostatečnou jistotou. Ale je to reálné, ba dokonce pravděpodobné a pokud to tak bude, tak si toto povinné očkování opravdu, ale opravdu, odpusťme.

J. Strakoš 2.12.2021 6:03

Tak určitě!

A to je třeba si představit 100 tisíc lidí, keří každoročně umírají normálně - představte si, že kráčíte po prázdných ulicích Olomouce a nikde nikdo.

Mnozí z těch, kteří umřeli nedodržují zdravý životní styl (nebo to, co za něj aktuálně považujeme), byť je zdarma, holdují alkoholu, cigaretám, ba i drogám a stát jim pak platí celou nákladnou léčbu.

P. Pilík 2.12.2021 8:43

Inu, je to jednoduché. Pokud má být průměrný věk dožití v našich 10 milionech 80 let, musí zemřít ročně kolem 10 milionů děleno 80ti což je průměrně za rok 125000 obyvatel. Pokud jich bude méně, průměrné dožití se prodlouží, pokud více, zkrátí se. Ovšem ročně se musí narodit stejný počet dětí, aby neklesal počet obyvatel. Tak je to zcela normální.