3.5.2024 | Svátek má Alexej


Diskuse k článku

KORONAVIRUS: Devět tisíc pět set čtyřicet čtyři

Devět tisíc pět set čtyřicet čtyři – dnes jako v posledních týdnech téměř každý den na nás z médií křičí další děsivé číslo údajně potvrzující nezadržitelnou explozi covidové pandemie. Říkají tomu počet nově nakažených z minulého dne, někteří dokonce počet nemocných. Většinu lidí toto trvale rostoucí číslo děsí a zřejmě je děsit má. Panika sílí.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
L. Novák 16.10.2020 17:19

"Kdyby v IVK k té epidemii mlčeli, mohli zůstat filosofy. Popíráním reality se jenom opakovaně ztrapňují a zbytečně ztrácejí důvěryhodnost."

Naprostý souhlas! ;-) R^

Š. Hašek 16.10.2020 17:18

Je to marné, tedy s Vámi.

Tak třeba v ČR umíralo za leden cca 790 osob, za duben 812. Nakupilo se to, každý den o jednoho víc, že.

To se fakt nijak nedá vysvětlit ............. možná tím sekundárním přetížením/důsledkem/efektem systému. Mozek, televize, vykulenost a tak.

Faktem je, že pokud se zamotáme do "by běžně nezemřeli" ........ tak já bych začal s autama. Nebo zákazem plavání. Mrkněte se na počty utopených dušiček v červenci, rok co rok.

Nejlepší je: I kdyby dva, tak udělejme cokoliv!!! To teď frčí. Tak dělejte cokoliv, od rána do večera. A popište mi Vaše COKOLIV.

L. Novák 16.10.2020 17:14

Neuvěřitelné, jakou vy máte výdrž v plácání... :-P

Š. Hašek 16.10.2020 17:09

Zřejmě nechápete, že nakažlivost je pro každého jiná. U stejné choroby. Hodně v tom dělá věk a "celková kondice". Nebudu to rozepisovat.

Precizujte mi dále stupnici mezi: A - silně nakažlivá a H - nenakažlivá (?). Já to vidím na osmnáct pocitově vyjádřitelných hodnot.

To se učí na ZDŠ. Takové to, že něco chytnete. A říkala mi to babička.

Nejste babičkou, že ne?

J. Kadeřábek 16.10.2020 17:03

To se dá snadno vysvětlit počtem vyžraných Černochů, které ten virus rasisticky hubí především a koncentraci lidí ve velkoměstě. Stejně tak lze vysvětlit proč zrovna Itálie a Španělsko. Jenže to znamená myslet a sbírat informace a ne jen slepě papouškovat co pronese nějaká celebrita nebo naše Účelovka.

Š. Hašek 16.10.2020 17:03

......

8. Od zítřka, od 6:00 je zakázán automobilový provoz. I těch cca 900 životů za rok je cenných! Nebo ne?

Sousedka mi řekla, že je nutné COKOLIV (!!!) podniknout. I kdyby to mělo zachránit i jen dva životy v Praze. Ani jsem neměl sílu se jí zeptat, jak právě ona za sebe vyřeší právě ty dva životy "navíc". V létě tvrdila, že sekáním trávy vraždím Zemi. 300 m2, v Praze. Sekal jsem ji navysoko, letos asi o třikrát míň. Když zalejvám, tak zas plejtvám vodou. A když se bavíme o dešti, tak mi říká, že "tam někde, v rozvinuté v cizině, prší už dokonalejc".

Výrazy -semafor- a -zámekdolů" určitě svědčí o šíři náhledu na svět u používačů těchto "termínů-.

M. Varadinková 16.10.2020 16:58

Zjevně nechápete rozdíl mezi nemocí silně nakažlivou a nenakažlivou.

P. Vychodil 16.10.2020 16:45

ještě mám pro příznivce drastických omezení povzbudivou následující zprávu.

1.Od zítřka, se v zájmu omezení rakoviny plic zakazuje kouření, a to i v soukromých prostorech, neuposlechnutí se trestá odnětím svobody až na...osobní držení cigaret větší než jedna, bude potrestáno odnětím svobody na...

2.od zítřka, se zakazuje prodej jakýchkoliv nápojů, které obsahují cukr...temto seznam obsahuje i pivo...

3. od zítřka se zakazuje konzumace jakéhokoliv pšeničných výrobků, tzn např. pečiva, knedlíků, neb zapřičiňují obezitu, poruchy imunity a mnoho dalších zdravotních potíží...výrobci tohoto zboží budou trestáni odnětím svobody až na...kdo na veřejném prostranství bude přistižen při konzumaci rohlíku nebo babišova chleba, bude pokután částkou...

4. od zítřka, kdo neprokáže minimální předepsanou fyzickou aktivitu za posledních 160 dní, nebude přijat do jakéhokoliv zdravotnického zařízení na jakékoliv ošetření...

5. od zítřka, kdo odmítne, či nebude dodržovat předepsanou preventivní péči k udržení svého zdraví, bude internován do rehabilitačního nápravného tábora, na dobu nezbytně nutnou...případně odsouzen k pokutě ve výši až...

6. od zítřka, spotřeba více jak ...gramů čistého alkoholu denně, bude důvodem k umístění do detoxikačního centra na dobu nezbytnou...informace o konzumaci budou centrálně vyhodnocovány z nákupních košíků (jakýkolliv nákup, obsahujcí alkohol, musí být proveden pomocí platební karty)

7. Všechny nákupy v obchodech s potravinami musí být placeny platbními kartami. Centrální systém bude vyhodnocovat vyváženost stravy. Na případné odchylky budou spotřčebitelé iupozorňováni. Případné dlouhodobé nedodržování přikázaných zasad bude posuzováno dle praragrafu...

tož, soudruzi, příznivci vojenských lock-down (hrozné slovo), doufám, že budete souhlasit ? neb vše co jsem zde napsal, a mohl bych samozřejmě pokračovat dále, je pro dobro a zdraví našich spoluobčanů...navíc, vše, co jsem zde napsal, je stejně fašizoidní jako současný lock down, ale rozhodně rozumější

Š. Hašek 16.10.2020 16:33

Příroda koná už asi 4 miliardy let. Politici to chtějí dohnat za jedno volební období (někdy i dokonce za pět měsíců).

Příroda to nemyslí už ani varovně, vůči nám, většina populace už stejně zná jen varování na obrazovčičce, kdy jim jede tramvaj.

Hodně souhlas s Vámi.

D. Polanský 16.10.2020 16:25

Filozofové nemohou mlčet, jelikož lidé by zjistili, že jsou naprosto zbyteční. Že i když mlčí, vyjde to na stejno, jako když nemlčí.

D. Polanský 16.10.2020 16:23

Mám pocit, že autoři vychází z tohoto předpokladu: Příroda nám vysílá určitý signál, přesněji varování. Sděluje nám, že Země je malá a nás lidí je zde již nějak moc, že jsou zde miliony a miliony rodin, které nedokážou své děti uživit, že je mají, jenom aby je měli, popřípadě čistě z důvodů ekonomických, a ne pro nezbytné zachování rodu a hlavně pro radost. To je s výjimkou člověka stav v přírodě zcela nepřirozený. Je možné, že pokud tohle varování neuposlechneme, příroda vyšle další signál, ovšem ten bude jistě ničivější než SARS-CoV-2.

M. Varadinková 16.10.2020 16:18

Například navýšení úmrtnosti v době covidu tam, kde nebyla včas učiněna žádná opatření:

...Vezme se dlouhodobý průměr úmrtnosti třeba za pět let a o kolik vzroste celkový počet úmrtí v měsících epidemie. Třeba v New Yorku běžně umírá tisíc lidí denně a v té době umíralo šest tisíc lidí denně. To se nedá ničím jiným vysvětlit, než buď covidem, nebo v sekundárním důsledku přetížením systému. Ve výsledku je to skoro jedno, jestli je to způsobeno covidem, nebo sekundárními efekty. Důležité je, že to jsou lidé, kteří by běžně nezemřeli, ale kteří zemřou....

M. Varadinková 16.10.2020 16:12

Kdyby v IVK k té epidemii mlčeli, mohli zůstat filosofy. Popíráním reality se jenom opakovaně ztrapňují a zbytečně ztrácejí důvěryhodnost.

Daleko lepší kvalifikační předpoklady pro pochopení, co se děje a kam vývoj spěje, má tento pán:

....Ludwig vystudoval informační a datové vědy se specializací na modelování a simulaci komplexních systémů, což je například i epidemie....

https://www.novinky.cz/koronavirus/clanek/podle-dat-lockdown-prijit-musi-cim-drive-tim-lepe-tvrdi-datovy-vedec-40339413

P. Vychodil 16.10.2020 16:09

no, já zase nevidím přes tu tlupu idiotů, co se tu exhibují...asi si zakáži sledovat NP, co kdybychom se přesunuli někam jinam, kde se ještě dá racionálně argumentovat ?

P. Vychodil 16.10.2020 16:01

jasně, každý jeden člověk je nosičem přerůzných parazitů, a pokud začneme toho jednoho člověka testovat na tyto parazity, tak bychom museli zavřít, zhasnout celou planetu. paranoiu vyvolává především slovní spojení - detekovali mi (fragmenty) virusu=jsem nakažený=jsem infekční...a toto paradigma pěstují všichni vládní činitelé a samozřejmě media...

Š. Hašek 16.10.2020 15:49

Cituji, "zdravý člověk, bez příznaků, nakažený COVIDem může ....... ".

Co všechno může člověk, zdravý člověk, bez příznaků, který je přímo laboratoří svinstev všelikých, který šáhne na kliku ...... no? Co může? Vidím to, že třeba v domově důchodců zabije, podle píle uklízečky.

Vedete. I když uznávám, pane Donáte, že chytám za slova. Mě tady taky chytaj za slova.

Š. Hašek 16.10.2020 15:43

Za měsíc se už nikdo nedokáže protivit ČT09 .....

P. Zinga 16.10.2020 15:33

Co říká tento graf?

https://onemocneni-aktualne.mzcr.cz/covid-19/prehled-hospitalizaci

P.s.: Mrtví místa v nemocnicích nezabírají...

S. Donát 16.10.2020 15:29

Ano, souhlas, vidím to podobně. Ale někteří pomatenci vidí celosvětové spiknutí.

S. Donát 16.10.2020 15:28

Problém je v tom, že zdravý člověk bez příznaků, nakažený COVIDem, může nakazit jiné lidi. Aniž by to tušil on, nebo jeho okolí. A těm dalším už být něco může.

Š. Hašek 16.10.2020 15:24

Není to nepřesné. je to horší, pane Boháčku.

Je to blábol.

Zajímavé je, kolik mudrlantů toto ihned hodí do souvislosti se situací, kdy zemře občan, který je již deset let ze 42% po nemocnicích, chorobopis má na 211 stránkách, bere čtyři různé léky denně (již dvacet let) ...................... a nyní přiletí vir.

Moje babička měla na toto názor, od svojí babičky, ta pochytila také něco od pana řídícího učitele ....... televize tehdá názory, slovníky a znalosti netvořila.

S. Donát 16.10.2020 15:22

Co to je, "zemřelo jen a pouze na Covid"? Co to vlastně je, zemřít na Covid? Člověk umírá nejčastěji kvůli selhání základních životních funkcí. Jakou měrou se na tom podílí Covid a jakou jiné nemoci, to je samozřejmě otázka, nesporné ale je, že Covid tu situaci u chronicky nemocných lidí výrazně zhoršuje.

K. Šubrt 16.10.2020 15:21

Ptám se Drexi proč to děláš ty a tvůj páníček???

Š. Hašek 16.10.2020 15:15

Dodám, že kolaps všeho je očekáván od patnáctého března 2020.

Už je to nuda.

Š. Hašek 16.10.2020 15:13

Zde si fest nerozumíme!!!

Nevím o jakých tisících životů mluvíte.

Nevěnuji se tomu, co blábolí Hrušínský a drsnému (!!!!) faktu, že za deset let stoupl počet "podniků", které mají v licenci slůvko "divadlo/kultura" asi o 40 %. Předpokládám, že kulturnost ČR již dosáhla nadplánu, tj. cca 114%.

Pajzly mě zajímají v druhém plánu. Mě zajímá změna zemřelých kontinuálně, měsíc co měsíc, od března!!! Ta hodnota je stená, nemění se, stále "neskutečných" 1.7%!!! A taky mě zajímají školáci, kteří vlčej. Platy (bez pajzlů)) jsou na 80%, pracovní doba mnohde na 18%. Tak nějak, pane Vaňuro.

!!!!!!!

P. Zinga 16.10.2020 15:11

V Londýně po zavedení "závěrečné 22:°°" zjistili, že lidí začínají chlastat dříve.

„Všechno má dvě strany.

Aristoteles a Budha vždy hledali prostředek, variantu, jak pozorovat obě strany mince. Smysluplná statistika je možná poze tehdy, posuzuje-li (hodnotí) všechny souvislosti všech projevů všech relevantních proměnných (funkcí). Argumentace k zavedení opatření, která opomine negativní důsledky opatření a nezohlední jeho náklady, je zbytečná.

Na druho stranu propaganda zdůrazňuje pouze jeden aspekt a pokouší se odvrátit pozornost od jiných aspektů objektu, jednoho opatření a chce zavřít ústa každému, kdo upozorňuje na to, že ...tvrzení, zdůrazňující určité žádoucí důsledky a nežadoucí jednoduše ignorují, nejsou ničím jiným, než bezcennou ideologií.“ sciencefiles.org

Š. Hašek 16.10.2020 15:03

Celkem děkuji. Těch dvanáct procent je krátkodobých. Navrhuji, když v pondělí a úterý naprší 0 12% (rekordy!) víc, nepřetržitě zasedat a vydávat holínky.

Průměr za posledních třicet let (dlouhodobý, včetně epidemií) je cca 755. Od března to lítá o 1.5 - 2%. Strašidelné až tedy exponenciální.

Potencionálně nakažených, možných rakví, samozřejmě cca 10 648 254. KDYBY .....

Zvedlo se to průměrově o procenta/procento. Navrhuji skoro dřímat. Když si beru svetr proti mrazu taky neječím a neoznamuji to na face.

P. Brich 16.10.2020 14:59

Včetně Floyda, nebo jak se jmenoval ten, kvůli němuž vzniklo BLM a poklekli i čeští fotbalisté? Zemřel také na covid-19, protože byl pozitivně testovaný!!:-P

Š. Hašek 16.10.2020 14:53

Myslíte intenzivní péči o pacienta, který má stostránkový chorobopis, bere měsíčně 215 g léků, nevyjde tří schody .......... a teď přilétl vir???

I babička mi říkala, že tohle už jde mimo vir. Mimo vir!

Asi moje babička měla větší přehled než Vy. Měla tedy jen pět tříd, bylo jí osmdesát. Ale procenta zmákla líp než Moravec.

Každý lékař Vám řekne (mimo televizní kamery) že tedy opravdu nad sedmdesát nebude občany vracet do vrcholového sportu.

Nevím, zda Vám to nemám napsat ve variantě pro druhou třídu. Tam se to muší psát jednodušejc.

Zdraví popírač, vrah důchodců. Jsem na penzi, zavirovanej jsem byl asi třicetkrát, asi třikrát fest.

Klávesnice dobrý, nejni nad ní takovej ten elektricko-modrej kouř. Taky typickej smrad.

P. Brich 16.10.2020 14:47

Po karanténě automaticky negativní?!! V čem spočívá to kouzlo?