18.5.2024 | Svátek má Nataša


V. Čermák 22.4.2024 18:09

Do Ruské pr..le se nikdo necpe. Je to jen vládní Narativ, že kdo nesouhlasí s naším zapuštěním do pr..le USA EU cpe se do pr..le Ruské. Werich pravdu neměl. Jsou státy, které v cizí pr..li nacpány nejsou, např. Rakousko, Švýcarsko aj. Servilní ČR ovšem k nim nepatří. Mimochodem, Babiš je multimiliardář, protože je dobrý Byznysman, tedy obchodník...

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Lukavsky 27.4.2024 19:50

"Ale demokracii, která vyrůstá zejména z hospodářského rozvoje a spolupráce mezi státy, léta sabotují zejména USA," Ano, ano. Kupř. v Rusku investovaly stovky amerických a evropských firem, založily tam pobočky, ruští studenti dostávali stipendia, Rusko bylo přijato do organizace Společenství pro mír při NATO..... a to vše jenom a jenom proto, aby Rus zlenivěl, začal se zajímat o svoji koupelnu, auto, plat.... a zapoměl na bývalou "velikost a slávu" SSSR I. Naštěstí ale Velký Vůdce otočil kormidlo a Rusko se vdalo opět na cestu budování SSSR II., zářného vzoru a cíle všech dělníků, rolníků a pracující inteligence celého světa. J.L end

J. Lukavsky 27.4.2024 19:39

No představa, že domorodci si žili pěkně pokojně a blahobytně, tančili kolem ohně.... ale až když přišel Evropan tak nastaly problémy a vraždění. Ideu "ušlechtilého divocha" zplodil myslím. J.J Rousseau, který ovšem nikdy žádného opravdového divocha neviděl neb nikdy neopustil Paříž. Domorodci se vraždili vesele, kmenové války byly běžné, kolonialisti to spíš potlačovali neb tím přicházeli o pracovníky. Také když domorodci "svrhli jho kolonializmu" tak se obvykle propadli zpátky do kmenových válek a diktátoři je vzali pěkně "u huby", jak vidíme skoro na všech státech Afriky. Výjimkou je snad jen Maroko. Ale pokud třebas Afghánci trvají na své vládě a struktuře státu, tak by se také měli sami pěkně živit kupř. a ne natahovat ručičky. J.L. end

P. Hák 27.4.2024 9:56

No vždyť já říkám, že my nikoho nenapadáme, ale demokratizujeme. Co chtějí místní, to nikoho nezajímá. My je zdemokratizujeme, i kdybychom je měli všechny zabít.

P. Hák 27.4.2024 9:55

No, pokud nechcete být tahán po soudech, tak bych se do toho radši veřejně nepouštěl. Já teda práci ztratit nechci.

J. Lukavsky 27.4.2024 7:45

No napadnutí jiného státu asi vypadá trochu jinak. Naši vojáci se tam jistě zúčastnili u nezdařeného pokusu změnit Afghanistán na normální stát, no nezdařilo se. Stejně jako předtím SSSR a před ním Angličanům. Předem ztracená bitva. Ale náš podíl byl celkem nevýznamný a určitě jsme nebyli agresory. J.L. end

J. Lukavsky 27.4.2024 7:42

"Já určtě USA nekritizoval. To se ani nesmí." Ale smí, podívejte se do internetu jak tam kritizují volby či váhání nad pomocí Ukrajině. A nejdou za to sedět na 15 let. Jako někde jinde. J.L. end

P. Hák 26.4.2024 15:14

Ušáky neznám, ale někdo tak říká zajícům. A králíkům.

Zbytek - nevím, na co odpovídáte. Já určtě USA nekritizoval. To se ani nesmí.

P. Hák 26.4.2024 15:12

Předpokládám, že web AČR považujete za dostatečně důvěryhodný?

https://acr.army.cz/informacni-servis/zpravodajstvi/cesti-vojaci-se-vratili-z-afghanistanu-do-ceske-republiky--228614/

A. Teplý 23.4.2024 12:02

Omlouvám se za překlep, který tím (z Vašeho pohledu) patrně neguje celý příspěvek.

A já nepíšu jen o zbraních z ČR - ale o zbraních evropské části NATO - které musí čelit případnému agresorovi.

A tato evropská část NATO - po případné prohře Ukrajiny a následující velké převaze Ruska - může být Ruskem nucena zaplatit válečné reparace.

M. Kocián 23.4.2024 11:13

Myslíte, že Rakousko a Švýcarsko skutečně dokázalo, že se nikomu nikam necpou i po Hitlerově nástupu k moci? I na příchylnosti k zelené politice EU by se dalo ledacos demonstrovat, necháme-li minulost spát. Jinak souhlasím, že se jedná především o Jakešovskou metodu politiků poštvat lidi proti tomu, kdo s nimi nesouhlasí.

J. Jurax 23.4.2024 10:14

Ale houby ... jednak se píše Javelin, jednak Vámi vyjmenované zbraně se v našich zbrojních skladech nikdy nevyskytovaly. Až teď máme darem par Leopardů.

J. Lukavsky 23.4.2024 7:17

O tom, že Československo napadlo Afghanistán jsem nikdy neslyšel. Můžete to nějak doložit? No o tom který systém je lepší zda ten USA či Ruský celkem kvantitativně vypovídá "hlasování nohama". Nějak jsem neslyšel, že by se do Ruska někdo hrnul. Ba dokonce i synové a dcery těch fantastických ruských vlastenců obvykle žijí v N.Y., Londýně, Paříži.... že by za trest? Jistěže to nikde není dokonalé, to byl jenom SSSR I., ale i ti Afričani vystupují v Evropě a ne v Leningradu. Takže to nejsou Ušáci ale Afričané, kteří se rozhodují který systém je lepší a kam se vydají hledat svoje štěstí. J.L. end

A. Teplý 22.4.2024 22:48

Patriot, IRIS-T, NASAMS, Storm Shadow, Leopard, Jawelin, Stinger, připravované F-16 - samý ruský šrot.

Nehledě na vystřílenou munici.

A S300, které poslalo Slovensko - by teď možná rádo mělo (nemá nic).

P. Diviš 22.4.2024 22:47

Šachystoš Čermák je Svědek Burešův i Svědek Putinův. Mimo to nepochopí nic.

Č. Vaner 22.4.2024 22:34

Tady to fičí! Důchodcovská proruská dezoúderka si notuje. Chudák Aston! Vyvracet jim ty jejich pitomosti je úplně zbytečná námaha. Stejně zvládají tak sotva napsat příspěvek a otevřít řetězák. Tak co soudruzi kdo vyhrál při zalézání do ruZZácký fašounský řiti? Co myslíte, bude to stačit jako dostatečný kádrový posudek? Možná vás nechají žít a Laurenčíkovou třeba neznásilněj.

M. Mentor 22.4.2024 20:46

Naprosto souhlasím !

M. Mentor 22.4.2024 20:43

Omlouvám se, nevím kdo je svazák, jen vím, že nechci být součástí Ruska, ani vzdáleně. Někam patřit musíme, protože náš význam z pohledu světa je podobný jako větší město. Snad geopoliticky máme jakýsi význam. Rusko je nepřijatelné i přesto, že co se týká Kyselé šťávy, také nevím o čem píšete. Kloním na Západ s vědomím faktu, že sami jako pidi zemička nejsme schopni konkurovat nikomu. Nejsem závistivý, mám se více než dobře, jen sleduji osobní zájem člověka, který v některých vyvolává dojem, že to dělá pro ně, ale jen vykřikuje hesla, která oslovují i ty, kteří zvonili klíčema.

Jestli jste zvonil klíčema a teď jste zklamán, tak nechápu jak můžete být příznivcem někoho, kdo se díky Vašim klíčům a komunistickým kamarádům dostal ke všemu co má. Vaše naivita je vlastně smutná. Navíc jako důchodce jste zcela ovlivnitelná masa, na kterou právě Váš pan geniálně vyčůraný idol míří. Já ho vlastně obdivuji, jak je schopný opravdu všeho a jsou jedinci, kteří mu to baští, že to dělá pro ně ;-D;-D;-D

J. Farda 22.4.2024 20:14

Když tvrdíte, že to je z archivu NYTimes, proč to prezentujete z cz24.news? ;-)

P. Hák 22.4.2024 19:57

Tak pokud někdo srovnává dvě historické události, musí počítat s tím, že i jiní budou srovnávat...

Argument, že každý významnější stát rozšířil své území násilím, je naprosto v pořádku. Zejména pokud si někdo někoho idealizuje.

A i když ne přímo území, ale vliv, územní kontrola, se rozšiřuje násilím i v současnosti. Některé státy dokonce rozšiřují násilím i to území - a pokud nepoužíváme "fanouškovské pojetí politiky", tak v principu nezáleží na tom, zda ti o území připravení jsou nám sympatičtí, či ne. Šalom.

V. Čermák 22.4.2024 19:41

Zřejmě jste spokojen s tím, jak to 5kolní vláda jedné strany Vede a zase ji budete volit...;-D

V. Čermák 22.4.2024 19:36

pardon, Podvody..;-D

V. Čermák 22.4.2024 19:34

No je to opravdu úsměvné, jak jste nabrýfovaný z Tiskovin a Tv. Vy jste zrovna ten kovaný Svazák, co bude ČR silně zapuštěnou do USA EU pr..le ještě utemovávat, aby tam nefoukl falešný vzduch.;-D Váš argument je, že Rusko neumí vyrobit Budík, lidé tam žijí v zemljankách a hladoví.... Mimochodem, kdybyste sledoval psaný text, zjistil byste, že můj příspěvek nebyl o Rusku, které vám evidentně dělá hodně Kyselé šťávy. Já jsem v 89 zvonil komoušům klíčema a byl rád, že jsme ze Sovětské pr..le konečně vylezli.

A jestli nejste pouhý závistivý pomlouvač, měl byste Babiše, velmi dobrého obchodníka, nahlásit PČR za jeho odvody...;-D

P. Hák 22.4.2024 19:22

My Češi jsme napadli např. Afghánistán.

Ano, správně, jen Američané mají právo posuzovat, co je správně. A když to někde správně není, mají právo tam šířit lidská práva a demokracii, i kdyby při tom měli všechny zabít. Co si myslí místní, nikoho nezajímá. Beztak je navedli russsáci. Však si rozumíme, říkám snad něco jiného?

Joe Biden je věčný!

M. Mentor 22.4.2024 19:11

Je opravdu úsměvné, že nás někdo přirovnává ke Švýcarsku, nebo Rakousku, které za sebou nemají komunistickou minulost, která pokřivila charaktery mnohých z nás, jak je patrné i z tohoto, Vašeho názoru.

Možná, kdybyste vytáhl paty ze své ulity, která si navíc myslí, že je Babiš dobrý " byznysman" a ne podvodník a agresivní hulvát, tak byste mohl mluvit a psát jinak.

Navíc, nikdo Vám nebrání, abyste se jel do Ruska podívat a viděl to zoufalství běžných lidí na venkově. Ostatně, jistě mají děti oligarchů a politiků v Rusku

dostatečné důvody proč studují na Západě, na rozdíl od těch západních studentů, které ani nenapadne se o studium v Rusku zajímat. Nebo snad znáte někoho, kdo by se do Ruska dobrovolně vystěhoval ???

J. Jurax 22.4.2024 18:47

No, ad zbavení se výzbroje - v podstatě jsme vyprázdnili sklady zastaralé výzbroje převážně sovětské provenience naší armádou nevyužívané a využitelné obtížně až vůbec, kterou se nedařilo prodat.

J. Jurax 22.4.2024 18:40

Ano.

Naše zájmy first!

Jistý problém je leda v tom, že místy panují určité neshody jaké vlastně jsou ty naše zájmy. Neshody až diametrální.

J. Ptáček 22.4.2024 18:20

Kdyby jenom mně, to by bylo prima, to bych to zapil vínkem, třeba i s Vámi. Jenže ta krysa vadí mnohem, mnohem více lidem, už z mého okolí a nejen odtud.

V. Čermák 22.4.2024 18:14

Ten Babiš vám ale dělá opravdu, ale opravu hodně Kyselé šťávy...:-/

A. Teply 22.4.2024 18:12

Přijde Vám jako správná příprava eskalovat konflikt nedaleko od nás ?

A zbavit se výzbroje - odesláním na Ukrajinu ?

Vždyť už v roce 2033 EU společně pořídí 1000 raket pro Patrioty - objednáno už je.

A v roce 2035 už budeme mít i letouny 5. generace.

Však on nám ten agresor počká...

J. Brunner 22.4.2024 18:10

Jo, jo. Nedodal jsem, že to bude opět jen na nějaký čas.