14.5.2024 | Svátek má Bonifác


Diskuse k článku

KOMENTÁŘ: Mír a spravedlnost

Petice požaduje, aby Západ usiloval o spravedlivý mír. Jak? Inu, „dlouhým bolestivým vyjednáváním“, k němuž volky nevolky prý musí jednou dojít.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
T. Novy 17.1.2023 12:39

To jste vedle jak ta jedle.

Je vidět, že jste nikdy s žádným Taiwanským číňanem nemluvil a vůbec tomu sporu nerozumíte.

R. Polášek 17.1.2023 12:35

S Ruskem budou navázány normální vztahy ihned potom, co Rus opustí okupovaná ukrajinská území a hned potom, co válečnými reparacemi zaplatí škody za všechno, co na Ukrajině během té dobyvačné války rozbil.

R. Polášek 17.1.2023 12:30

Aspoň se pod takovou peticí vyselektoval politický odpad naší společnosti.

Jediný mír, se kterým by v současnosti na Ukrajině Rusko souhlasilo, by byl ruský mír. A to by byl stejný mír, jaký u nás a pro nás za druhé světové byl německý hitlerovský mír po Mnichovu a po obsazení zbytku Českých zemí a vytvoření Protektorátu, pod Neurathem a později Heydrichem a Frankem.

Proto musí válka na Ukrajině pokračovat, dokud mír, se kterým by Russáci souhlasili, bude výhodný a důstojný i pro Ukrajinu.

J. Kombercová 17.1.2023 12:26

Hle, ti, co vyžadují obvykle argumenty na své žvásty, na ty dodané na talíři se nezmohou než být sprostí.

P. Pepax 17.1.2023 12:16

R^ Souhlas.

J. Vintr 17.1.2023 12:13

Ta vlna obludné nenávisti vůči Rusku, rozpoutaná ve všech západních zemích, prakticky vylučuje navázání normálních vztahů s Ruskem až pomine ta nešťastná záležitost s Ukrajinou. To se dá vysvětlit tak, že někdo počítá s válkou s Ruskem a jeho zničením v současné podobě. To by ovšem prakticky jistě vedlo k jaderném konfliktu. Nějací totální psychopati a zrůdy si zahrávají s osudem našeho světa.

J. Vintr 17.1.2023 12:08

Ta vlna obludné nenávisti vůči Rusku, rozpoutaná ve všech západních zemích, prakticky vylučuje navázání normálních vztahů s Ruskem, až skončí ta nešťastná záležitost s Ukrajinou. To se dá vysvětlit tak, že někdo počítá s válkou s Ruskem a jeho likvidací v současné podobě. To by ovšem nejspíš nemohlo vést k ničemu jinému, než k jaderném konfliktu. Nějací totální psychopati si zahrávají s osudem našeho světa.

F. De Winter 17.1.2023 12:01

"Do kouta budou zahnáni jen šílení paranoici v ruském vedení."

Svatá prostoto.

L. Beneš 17.1.2023 11:43

Lžou a podvádějí. Ráno, v poledne i večer. Ba dokonce i v noci. Svátek nesvátek.

L. Beneš 17.1.2023 11:41

Jste velkorysý. Podle jiných Rusku říší zla už je. Přeji vám, abyste se v rámci pax americana mohl seznámit s nějakým tím napalmem nebo s munici z ochuzeného uranu. Jistě to pak uvidíte jinak. Stačí si sečíst, kolik civilních obětí přinesla válka ve Vietnamu, Iráku, Afghánistánu, bombardování Srbska atp. Myslím, že jich bude o pár jedinců víc, než počet obětí na Ukrajině - dnes v TV říkali, že oficiálně se mluví o 7 tisících civilistů.

V. Povolný 17.1.2023 11:34

Ano, Ukrajina může ještě něco vybojovat zpět. Nebo taky ještě něco ztratit. Do říše pohádek patří dobytí Krymu zpět. Ale na jednu podstatnou věc se zapomíná - ukončení konfliktu, ať už bude jakékoliv, musí být stabilní a udržitelné, má-li mít smysl. A takové řešení se zatím nenabízí. Zatím to vypadá spíš na zamrzlý konflikt s trvalou přítomností OSN.

B. Rudolf 17.1.2023 11:30

Musím-li si vybrat, pak si jednoznačně vybírám Pax Americana. I s jeho závažnými nedostatky.

Vládnou nám peníze, jsme oblbováni propagandou, vláda bojuje s dezinformacemi, to je všechno pravda. Ale podstatné je to, že, pokud člověk vyloženě nelže, tak má stále svobodu názoru, o které se Rusům ani Číňanům nikdy ani nesnilo. Náš svět není dokonalý. Ale není to říše zla. Zatímco Rusko směřuje k tomu, aby se říší zla stalo.

J. Kratochvíl 17.1.2023 11:29

Sdělení č. 3/2022 Sb. m. s.

Ministerstvo zahraničních věcí sděluje, že dne 1. února 2022 bylo v Praze podepsáno Ujednání mezi Ministerstvem obrany České republiky a Ministerstvem obrany Ukrajiny o spolupráci v oblasti poskytování léčebné péče raněnému vojenskému personálu Ukrajiny. Víme o tom někdo něco z medií? Jak mohla vláda ČR vědět 1/2 2022, že dojde k nějaké masivní vojenské operaci na Ukrajině a v tichosti podepsala tento dokument s Ukrajinou? A nechystala tedy opravdu Ukrajina v kooperaci s NATO invazi na Donbas a Krym jak tvrdí Rusko stejně jak nyní potvrdila německá a francouzská strana, že Minské mírové dohody jim sloužili jen k tomu vyzbrojit Ukrajinu k válce s Ruskem? Tento podepsaný dokument z 1/2 2022 by tomu odpovídal - vojenská reakce Ruska na tyto kroky byla spuštěna 24/2 2022. Tudíž měsíce dopředu vláda ČR dobře věděla, co se tam bude dít a co se chystá - pokud v tichosti podepsala tento dokument. Toto je docela velká mediální bomba, nemyslíte? A zřejmě i kvůli tomu zde nyní chybí některé léky - hlavně na bolest a dává vysvětlení to, že byl spuštěn portál pro pomoc ukrajinským uprchlíkům již den před 24/2 2022 a nyní si vláda ČR půjčuje v EU další miliardové dotace pro ukrajinské občany zde v ČR a na podporu války na Ukrajině.

B. Rudolf 17.1.2023 11:26

Jak může být Rus "zahnán do kouta", když se bojuje téměř výlučně na Ukrajinském území? Do kouta budou zahnáni jen šílení paranoici v ruském vedení. Proto je Západ tak opatrný.

Fascinuje mne jak proruští trolové mobilizují české občany do války na Ukrajině.

K. Wágner 17.1.2023 11:25

Dnes se ve vystoupení před poslanci premiér Fiala věnoval tomu, jak zásadně se svět změnil po tom, co Rusko loni napadlo Ukrajinu a o české pomoci napadené zemi. Kdo chce Ukrajině vnutit novou mnichovskou dohodu, měl by se podle premiéra Petra Fialy stydět. K míru mohou vést jen jednání, která iniciuje vláda v Kyjevě, prohlásil. „Ústupky, které bychom dnes udělali Rusku, by se nám vrátily jako bumerang,“ řekl předseda vlády ve Sněmovně.

Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/snemovna-hlasovani-o-neduvere-vlade-petr-fiala-hnuti-ano.A230117_043845_domaci_kop

L. Beneš 17.1.2023 11:25

Výklad pivního stratéga po sedmém půllitru. Pozor, je třeba si odskočit, aby měchýř nepraskl.

L. Beneš 17.1.2023 11:23

Kterýkoli bod si zvolíte, vždy se podívejte, co bylo před ním. Není náhoda, že když se blížil konec termínu ruského pronájmu základny v Sevastopolu, Ukrajina zahájila jednání o základně USA tamtéž. Tendr na vybudování základny byl v USA vypsán. Ostatně i dnes ukrajinské vedení pořád mele o tom, že se Ukrajina stane součástí NATO. On si Volodymyr dost často - jak se říká - nevidí do huby.

B. Rudolf 17.1.2023 11:22

Zřejmě nesledujete, co se již téměř rok na Ukrajině děje. Ukrajinci se poměrně úspěšně brání a pokud jim dodáme dostatek kvalitních zbraní, tak vytlačí Rusáky z podstatné části svého území.

O to, aby Rusko vyšlo z války maximálně oslabeno, se samozřejmě musíme postarat. Máme do značné míry svázané ruce, tak to nebude snadné. Ale to, co Rusko provedlo, je obrovský hnusný zločin, který se mu nesmí vyplatit.

Myslím si, že "do roka a do dne" bude na Ukrajině mír. Válka teď vstupuje do své nejbrutálnější fáze, která nemůže trvat příliš dlouho. Rusko pak bude vydáno napospas Číně. Uvidíme, kam povede jejich "nehynoucí přátelství".

L. Beneš 17.1.2023 11:17

Polovinu břehu Černého moře drží státy NATO. Akorát s tou základnou US Navy v Sevastopolu to nějak nevyšlo.

L. Beneš 17.1.2023 11:14

Na Ukrajině se bude bojovat až do posledního Ukrajince.

B. Rudolf 17.1.2023 11:14

Samozřejmě, že mi dochází, že Rusko by zničilo i podstatnou část západního světa. A navíc, z představy, že by byla zničena všechna ruská civilizační centra, nemám ani kapku radosti. Tuším (alespoň zčásti), kolik by to obnášelo lidského utrpení.

Jenomže si myslím, že přesto všechno bychom se neměli nechat vydírat středověkými primitivy.

L. Beneš 17.1.2023 11:12

Vy ovšem dáváte přednost míru, kterému se přezdívá Pax americana. V takovém míru lze bombardovat kterýkoli stát na Zeměkouli, který se zrovna nelíbí. Například Srbsko. Tam ovšem byly škody a oběti jen kolaterální.

A. Schneefelderová 17.1.2023 11:12

Zbraně je možno dodávat, aniž se o tom moc vyřvává.

Netvrdím, že v Petici je vše, s čím souhlasím, neboť jsem ji nepodepsla.

L. Beneš 17.1.2023 11:09

Nesrozumitelné. Kdo komu nařídí?

B. Rudolf 17.1.2023 11:08

Nejde přece o to Rusy nenávidět. Je mi jich spíše líto. Mně osobně stačilo narodit se v komunistickém Československu k tomu, abych strašně dlouho pořádně nechápal, v čem žiji. Oni to mají ještě těžší. Každodenní zkušenost života ve lži a ve vzývání hrubé síly. Co to s nimi mělo udělat?

Není ve mně nenávist. Jenom velká lítost vůči běžným Rusům a také hněv vůči těm, kteří si hrají na další Petry Veliké a na Ivany Hrozné.

F. De Winter 17.1.2023 11:08

Vám zřejmě nedochází, že by byla zničena i všechna ostatní civilizační centra. Včetně těch našich.

F. De Winter 17.1.2023 11:03

Nepochopil jste, co jsem tím chtěl říci. Rusové zaberou část Ukrajiny a nikdo jim v tom nezabrání. Jde jen o to, kolik Ukrajinců při tom pobijí. Mnozí sní o tom, že z toho Rusko vyjde oslabeno. Ale tak to nebude. Rusko z toho vyjde posíleno, oslabeni budeme my. Bohužel.

S. San 17.1.2023 11:02

Ti jich mají víc. Kromě toho že to můžou vyhrát konvenčními prostředky a nemusí použít jaderné střely, tak by jim stačilo prodat pár desítek těchto raket Iránu. V tu chvíli budou mít v USSA naprosto jiné starosti než je nějaká Ukrajina.

B. Rudolf 17.1.2023 11:01

Samozřejmě, že tam nějaké napětí mezi Ukrajinci a Rusy bylo. Ale bez ruského vměšování by nesměřovalo k násilí. To je totiž ruská "mezinárodní politika". Každá země má nějaké vnitřní problémy, které musí řešit. Ale metodou Rusů je posilovat v té zemi vzájemnou nenávist a vyvolávat v ní násilné konflikty.

A o tom incidentu v Oděse byste si měl něco aspoň trochu seriózního přečíst, ať neplácáte úplné nesmysly.

Z. Zavadil 17.1.2023 10:57

Každým dnem bojů se faktická rozloha Ukrajiny zmenšuje. Čím déle se bude bojovat, tím konečná rozloha nové Ukrajiny bude menší a menší.

;-(