4.5.2024 | Svátek má Květoslav


Diskuse k článku

JUSTICE: Klausova stále zelená amnestie

Za několik hodin uplyne rok od posledního novoročního projevu pana prezidenta Václava Klause, v němž překvapivě vyhlásil amnestii. Strhl tím na sebe příval štvaní živený zčásti politickými pleticháři, obávajícími se jeho vstupu na volný trh s hlasy voličů, zčásti advokáty, kteří přišli o klienty.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
B. Rybák 30.12.2013 19:50

Zcela s autorem souhlasím

Amnestie je podle naší ústavy svrchovaným právem prezidenta. Pokus o "souzení" prezidenta, který je dle ústavy nestíhatelný (nikomu se nezodpovídající) byl hrubým porušením ústavy a interpretace amnestie jako velezrady, tedy ohrožení suverenity státu nebo útoku na demokracii, jehož se soustavně dopouštějí EU-hujeři, kteří ho obžalovali, bylo v rozporu i se zdravým rozumem.

V. Mlich 30.12.2013 11:00

Mlčící většina

Ten špatný dojem z amnestie byl dán jen její mediálním obrazem. Ve skutečnosti má mlčící většina názor velmi blízký uvedenému článku. Názor mlčící většiny na Klause se projeví v nejbližších eurovolbách, pokud bude na některé kandidátce. A to i na té od Bobošíkové, jak se to začíná rýsovat po tom, co ho ODS několikrát neuváženě zapřela a Svobodným to nedovolí panický strach z označení "klausjugend". Nebo možná vznikající strana OK.

J. Urban 30.12.2013 0:05

Amnestie byla užitečná - v tom s autorem

jednoznačně souhlasím. Jen autor měl ještě uvést, komu byla užitečná - ale to každému tvorovi s IQ nad 80 koneckonců rychle dojde.

Z. Sohorova 29.12.2013 13:02

F. Vejr

Copak  Flinto Vejre  asi jsem Vas musela poradne vytocit No myslim ze to je spravne   Byl jste dnes  Klausovi umit jeho shrbene zada?? Ne?> tak alou blbecku nebo nedostanes Flinto Vrjre od neho pusinku

F. Vejr 29.12.2013 16:25

Re: F. Vejr

Mě to vevytočilo Žofka, neb nejsem specialista jako ona jen na V. Klause,která se k jinému tématu nevyjádří, proto říkám, buď je padlá na hlavičku, druhá možnost by byla dlouhé členství u zelených, tam jsou podobní magoři jako ona, namýlím se?

M. Balázsová 29.12.2013 22:34

Re: F. Vejr

Opravdu "velmi inteligentní paní!!To "nádherné vyjadřování"!

J. Tolman 29.12.2013 9:43

Za Václava Klause a jeho rodinu!:

Prognostické ústavy byly v r. 1987 zřízeny v Sovětském svazu a jeho satelitech na pokyn Brežněvova nástupce, takto šéfa KGB Jurije Andropova. Jinak řečeno, pražská prognostická centrála byla odnoží moskevské centrály KGB. Zaměstnanci byli pečlivě vybíráni a prověřováni. Do Prognostického ústavu nominoval předseda okupantské vlády Lubomír Štrougal nomenklaturní kádry až do úrovně ÚV KSČ. Těch pár formálně čistých „nekomunistů“ (typu Václava Klause) byli lidé Kremlem připravovaní do takových budoucích postavení, v nichž by jim příslušnost ke KSČ byla na škodu.

"Co v ústavu pozdější držitelé vesel a dnešní multimilionáři provozovali? Prý připravovali jakési modely ekonomických změn. Když si ovšem uvědomíme, že zřizovatelem jejich ústavu byl bělokamenný Kreml, pak se musíme ptát, jak zněly jeho příkazy pro plnění ruských zájmů. Nenapadá mě nic jiného než: Kraďte! Kraďte jako nikdo před vámi, kraďte tak, že se o tom komunistickým pohlavárům ani nesnilo, ukradněte nemocnice, obytné bloky, železárny, textilky, koleje a nádraží, zašantročte kulturní domy, vytunelujte horské hotely a lázně, parky a dětská hřiště dejte na pospas developerům, zaveďte si na své zločiny imunitu, dejte si odměny rovnající se tisícinásobku platu přednosty kliniky."

"Staňte se správci státních podniků a pak si je přivlastněte, drancujte a nahlas při tom mlaskejte chovejte se povýšeně a arogantně k vlastním voličům, dosaďte své kamarádíčky na pozice hejtmanů, starostů, členů městských rad a netrestejte jejich korupci - čím hůře tím lépe – až národ začne v dobrém vzpomínat na komunisty, až si lidé řeknou, že takhle bolševik neřádil, až se hlavy prostých lidí začnou otáčet na východ. Nažeňte nám je zpátky do náruče a co si nakradete je vaše."

Miroslav Václavek

P. Vítek 29.12.2013 11:37

Re: Za Václava Klause a jeho rodinu!:

A nazvete to "kapitalismem".Znechutte lidem ten kapitalismus.Poznavaci znameni je clenstvi v ksc-agenti nejsou zajimavi-tam se uz moc cachrovalo.Ale soudruh kolaborant je jasnej-ten je za vsi krivarnou.

J. Jílek 29.12.2013 22:35

nežerte to tomu Václavkovi

...až na to, že ten náš byl součástí ČSAV už v roce 1984

J. Jílek 31.12.2013 1:32

Re: Za Václava Klause a jeho rodinu!:

...a Andropov byl v roce 1987 pod drnem... :-)))

Z. Sohorova 29.12.2013 6:09

Pane autore patolizale Klause

Me by zajimalo kolik jste  od toho podvodnika Klause dostal za tu obhajobu te jeho zlocinecke amnestie ? To co zde pisete o obhajobe  amnestie z toho dochazi ze vic jak polovina naroda vcetne senatoru a inetligence kteri jasne odsoudili tuto zlocineckou amnestii jsou blbci, kteri nicemu nerozumi kdyz podali trestni oznameni na Klause  z velezrady  Je videt podle Vasich slov ze bud Vam to slozil sam VK a nebo jste jeho patolizal a prokrmuje Vas z jeho nakradenejch penez jako spoustu jeho potrhlejch poradcu co mel na hrade Je dobre ze se tisk vraci k teto podvodne amnestii a hlavne by se meli ki tomu vratit soudy  at uz konecne Klaus  byl za jeho spatne skutky pro CR odsouzen

F. Vokurka 29.12.2013 9:12

Re: Pane autore patolizale Klause

ackoliv vas komplex z vk chapu, dovolim si vysvetleni. ano vice nez polovina naroda, presneji kolem 65%, jsou blbci, coz dokazuje gaussova krivka. tudiz jejich nazor je irelevantni. to ze se banda bolseviku a socanu, v cele s komunistickym prokuratorem antlem a darmozroutm dientsbierem, rozhodla okopavat kotniky vk zalobou na velezradu je opet irelevantni, us ji totiz smetl ze stolu. tudiz neshledam na amnestii nic hrozneho a jak bylo napsano v clanku, za rypak by se mela chytit predevsim policie a soudy, ale to by po nich chtel clovek moc. vzdyt je snazsi nadavat na vk, to ma preci narod rad.

F. Vejr 29.12.2013 11:51

Re: Pane autore patolizale Klause

Žofka, Žofka tak jak sena ní koukám, jak si na fotce drží hlavu, napadne mě vždy příměr Jošky Švejka jak říká o jedné matce, která upustila děcko na hlavičku, že to vlastně psal o ní, že to byla ona - Žofinka. Jen nevím jak se jí tam zjevil Václav Klaus, ten do ní vstoupil snad jako duch svatý? To bychom se mohli těšit na nové svátky ne, co tomu říká? Napsala zase něco! A těch informací co o něm ví, to není samo sebou.

J. Václavíková 29.12.2013 12:06

Re: Pane autore patolizale Klause

Těch, co do nich vstoupil (pravděpodobně po pádu na hlavičku) Václav Klaus a teď tu na něj pějí oslavné ódy, je tu neúrekom. Stačí se rozhlédnout.

P. Papež 29.12.2013 18:34

Re: Pane autore patolizale Klause

Počkej babo, jak ráda budeš vzpomínat na Klause po Zemanově pětiletém mejdanu a Sobotko-babišově vládě.

J. Boleslav 29.12.2013 18:53

Re: Pane autore patolizale Klause

Babu bych vynechal, jinak souhlas. :-)

J. Václavíková 29.12.2013 21:04

Re: Pane autore patolizale Klause

Proto nám Zemana Klaus natláčel, jak to šlo, abychom na toho darebáka nevzpomínali ve zlém, Vy hulváte?

P. Papež 29.12.2013 23:17

Re: Pane autore patolizale Klause

Omlouvám se za tu babu, nějak to ze mne vylétlo. Jiný názor než ten váš ještě není patolízalství. Nevšiml jsem si, že by Klaus natláčel Zemana.

J. Václavíková 29.12.2013 23:50

Re: Pane autore patolizale Klause

A nebyl jste tou dobou služebně aspoň na jiné planetě? Tady mezitím zaangažoval papá Klaus bezmála celou famílii. Což si ostatně po volbách nechali vyplatit i s úroky.

J. Jílek 29.12.2013 22:39

Re: Pane autore patolizale Klause

VK "Miloši, zvedni konečně tu kandidaturu, budu tě volit!"

J. Jílek 29.12.2013 22:37

Re: Pane autore patolizale Klause

....idiotská reakce na neméně idiotskou obhajobu aminy...

J. Mrázek 29.12.2013 4:49

Máte nepohodlnou pravdu.

Jenže berete tak pravdoláskařům jejich bič na Klause ! Nemluvě o tom, že nutíte lidi přemýšlet a to je to poslední, co nejennaši, ale i unijní politici potřebují ....divím se, že tu nejiskří Sohorová, chválíte Klause a Pavlovův reflex u jednoduchých organismů.....

Z. Sohorova 29.12.2013 6:13

Autor lzete jak kdyz tiskne

Bezte se vycpat bolseviku s namrzlou hlavou Vy budete celej zivot zabednenej klausuv patolizal,  Jedno vim urcite ze kazdy kdo obahajuje Klause vcetne Vas je blbej jako poleno a nebo vycuranej jako podvodnik Klaus

P. Vítek 29.12.2013 11:39

Re: Autor lzete jak kdyz tiskne

Vis babo skareda ,co je to vlastne bolsevik?

Z. Sohorova 29.12.2013 13:05

Re: Autor lzete jak kdyz tiskne

Jasne  ze vim to ses  ty P.Vitek debilek  a klaus  :) troubo

J. Tolman 29.12.2013 8:56

Re: Máte nepohodlnou pravdu.

Autor pravdu má. Tu vaši. Pravdu o tom, že bílá je černá a černá je bílá.

Z. Sohorova 29.12.2013 13:07

Re: Máte nepohodlnou pravdu.

Po te autorove pravde jste se probudil a mel ruku v nocniku ze ano??:)

J. Tolman 29.12.2013 13:31

Re: Máte nepohodlnou pravdu.

Domnívám se, že pravda pana Mrázka a pravda autora jedno jsou.

Z. Švrček 28.12.2013 18:23

Pravda - jak na ni.

Ať se hned ze začátku odkopu: čtu Klausovu amnestii podobně jako pan Jemelík. Je to pro mne akt, kterým Klaus dal ťafku našim slavným Šlachtům, Ištvánům, Zemanům, soudcům nefachčenkům i křivofachčenkům a podobným partičkám.

     Pravda je ovšem "kněžka, která se každému zjevuje v jiném rouše", jak praví klasik. Ti, co nemají Kaluse rádi, budou vždy spíše náchylni vidět amnestii podobně, jako ji deformuje naševaše televize a budou řičet blahem, když jim ještě po dalším roce přinese zprávu o tom, jak to bylo špatně. Ti, co si uvědomují, že přes některé nepěkné Klausovy osobní vlastnosti, měl tento člověk povětšinou pravdu (například v pohledu na dnes již zjevně zločinnou EU, na marnost a vysoké náklady lidského boje s oteplováním, či na mnohé ekonomické problémy), těm amnestie oči nezalepí.  A ti, co všechno spojují se vším, budou za každou, dle nich nedobrou událostí v ČR, i nadále vidět jedno ohromné spiknutí nečistých sil a v jeho čele mávat fanglí právě Klause, jako by nebylo tisíce parciálních zájmů a tisíce jednotlivých hráčů, jejichž interakce dokáží modulovat dění v té naší malé vlasti. 

    Takže: nenechávám se zmást a soudím podle vlastních bohatých zkušeností s výsledkem, že V TÉTO ZEMI SE NEŽIJE ŠPATNĚ a koncenrace grázlů, podvodníků, nevzdělaců, snobů, egoistů a zejména pitomců je v míře obvyklé v každé civilizované zemi. Pokud ještě máme právo na svobodnou diskusi, je vše OK - tohle si pohlídejme vážení.

     Přeji všem normální rok 2014

R. Gramblička 28.12.2013 19:11

Re: Pravda - jak na ni.

souhlas, pane Švrčku, také vám přeju do nového roku hodně pohody, nadhledu a zdravého rozumu, které jsou u nás, jak se zdá, pořád nedostatkovým "zbožím"