23.6.2024 | Svátek má Zdeňka


Diskuse k článku

JUSTICE: Klausova stále zelená amnestie

Za několik hodin uplyne rok od posledního novoročního projevu pana prezidenta Václava Klause, v němž překvapivě vyhlásil amnestii. Strhl tím na sebe příval štvaní živený zčásti politickými pleticháři, obávajícími se jeho vstupu na volný trh s hlasy voličů, zčásti advokáty, kteří přišli o klienty.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Jílek 31.12.2013 1:32

Re: Za Václava Klause a jeho rodinu!:

...a Andropov byl v roce 1987 pod drnem... :-)))

B. Rybák 30.12.2013 19:50

Zcela s autorem souhlasím

Amnestie je podle naší ústavy svrchovaným právem prezidenta. Pokus o "souzení" prezidenta, který je dle ústavy nestíhatelný (nikomu se nezodpovídající) byl hrubým porušením ústavy a interpretace amnestie jako velezrady, tedy ohrožení suverenity státu nebo útoku na demokracii, jehož se soustavně dopouštějí EU-hujeři, kteří ho obžalovali, bylo v rozporu i se zdravým rozumem.

V. Mlich 30.12.2013 11:00

Mlčící většina

Ten špatný dojem z amnestie byl dán jen její mediálním obrazem. Ve skutečnosti má mlčící většina názor velmi blízký uvedenému článku. Názor mlčící většiny na Klause se projeví v nejbližších eurovolbách, pokud bude na některé kandidátce. A to i na té od Bobošíkové, jak se to začíná rýsovat po tom, co ho ODS několikrát neuváženě zapřela a Svobodným to nedovolí panický strach z označení "klausjugend". Nebo možná vznikající strana OK.

J. Urban 30.12.2013 0:05

Amnestie byla užitečná - v tom s autorem

jednoznačně souhlasím. Jen autor měl ještě uvést, komu byla užitečná - ale to každému tvorovi s IQ nad 80 koneckonců rychle dojde.

J. Václavíková 29.12.2013 23:50

Re: Pane autore patolizale Klause

A nebyl jste tou dobou služebně aspoň na jiné planetě? Tady mezitím zaangažoval papá Klaus bezmála celou famílii. Což si ostatně po volbách nechali vyplatit i s úroky.

P. Papež 29.12.2013 23:17

Re: Pane autore patolizale Klause

Omlouvám se za tu babu, nějak to ze mne vylétlo. Jiný názor než ten váš ještě není patolízalství. Nevšiml jsem si, že by Klaus natláčel Zemana.

J. Jílek 29.12.2013 22:42

jen se pochvalte, fištróni.... :-)

J. Jílek 29.12.2013 22:39

Re: Pane autore patolizale Klause

VK "Miloši, zvedni konečně tu kandidaturu, budu tě volit!"

J. Jílek 29.12.2013 22:37

Re: Pane autore patolizale Klause

....idiotská reakce na neméně idiotskou obhajobu aminy...

J. Jílek 29.12.2013 22:35

nežerte to tomu Václavkovi

...až na to, že ten náš byl součástí ČSAV už v roce 1984

M. Balázsová 29.12.2013 22:34

Re: F. Vejr

Opravdu "velmi inteligentní paní!!To "nádherné vyjadřování"!

J. Svoboda 29.12.2013 21:41

Re: Skoro 20 let se táhnoucí kauza H-system a např.

Pane Kulheime, ten zlodějský film z Německa jsem neviděl, považuji však za tendenční, když tvrdíte, že se tam kradlo víc, než u nás, Myslím si, že to není možné, že západní Němci nejsou padlí na hlavu a že se tudíž snažili uhlídat utrácení svých daní.

Pokud se týká amnestie (přesněji abolice, protože to ostatní bylo jen vycpávkové křoví pro naivky), Klaus nemusel nic moc studovat. Nakonec těch pár zločinců, které měl v merku znal včetně jejich anabáze dost věrně.

Já mám s amnestií naopak velký problém, protože věřím tomu, co píšu.

Pan Klaus a jeho učedníci ty bábovičky policajtům a právníkům rozkopávali celých přes dvacet let. Nakonec, co řeknete tomu, že působit na justici a policii ve smyslu zefektivnění jejich práce, měl minimálně dvacet let. Musel to opravdu napravovat hnusnou amnestií?

J. Václavíková 29.12.2013 21:04

Re: Pane autore patolizale Klause

Proto nám Zemana Klaus natláčel, jak to šlo, abychom na toho darebáka nevzpomínali ve zlém, Vy hulváte?

J. Svoboda 29.12.2013 21:00

Re: Skoro 20 let se táhnoucí kauza H-system a např.

Pane Vítku, Jan Werich říkal, že šaškem se může stát kdokoliv, aniž by to věděl, aniž by to tušil a myslím, že měl svatou pravdu. Slova směšný a šašek je podle mého názoru možno považovat za synonyma. Už komunisté bravurně ovládali umění z nepohodlných lidí dělat směšné šašky. Možná jste na to z té doby zvyklý a měl byste se pečlivě prohlédnout v zrcadle, zda tam nějakého šaška nepoznáte.

Když jste u těch čistokevných komunistů: doufám, že se ještě pamatujete na Kočárníka, Dybu, Stráského, Dlouhého - to všechno byli čistokrevní komunisté. Další byl Tříska, takto agent StB. Rudou knížku asi neměl, ale tu nemělo víc estébáků. Nezapomněl jste ještě, proč se Klaus těmito lidmi ve vládě obklopoval? Byli to čistí komunisté, nebo nějací poloušpinění? Opravdu si myslíte, že Klakovo dělení daňových úniků na legální a nelegální bylo v pořádku?

Uvědomte si, že když se Nečas s Klausem podělali z Bradáčové a za deset minut vyhodil Pospíšila, také Pospíšilovi vytýkal, že finanční nároky ministerstva jsou směšné. A byl to oficiálně hůlavní důvod pro vyhozov. Opravdu si myslíte, že oficiální důvod byl pravdivý?

J. Kulheim 29.12.2013 20:57

Re: Skoro 20 let se táhnoucí kauza H-system a např.

Pane Svobodo, myslím, že schopnosti a možnosti V.K. silně přeceňujete. On je pouze jedním z 10 milionů lidí tohoto státu. Ovšem podařilo se mu to, co nikomu jinému i když i ostatní měli stejné možnosti, samozřejmě včetně nás dvou. Prosadil svou vizi protože se mu podařilo přesvědčit dostatek voličů i svých spolupracovníků. To se nám může líbit nebo nelíbit, ale tak to v demokratickém systému chodí. Teď se to podařilo panu Sobotkovi, Babišovi, atd. Nelíbí se mi to, ale volební výsledek respektuji.

O tom jak se v NDR při transformaci kradlo a podvádělo, jsem viděl film v televizi. U nás to nebylo určitě horší. Koneckonců, kdyby komunisté v padesátých letech nesebrali všem majetek, tak by k transformaci nemuselo dojít a dnes by nikdo neznal Babiše, Bakalu, Koženého a p. Kradli zejména ti, kdo měl informace, dostal půjčku v bankách. To byli kádry bývalého režimu, kteří pracovali 40 let pro vytvoření ráje na zemi. Kdo mohl předpokládat, že jsou to zloději, pro které není nic svaté.

My jsme se obešli bez bohatého strýčka. V NDR budou ještě dlouho lidé, kteří budou mít myšlení příživníků. Dálnice jsem neviděl, ale přeji jim je.

Stále se mi nechce věřit, že by V.K. prostudoval x desítek tisíc spisů a potom udělal amnestii na míru svým "kamarádům". To není v silách žádného člověka. Já s amnestií nemám žádný problém. Zákon to umožňuje. To, že právníkům rozkopal bábovičky a oni se nebudou nadále přiživovat na mých penězích je dobře.

Privatizace u nás byla nejúspěšnější ze všech zemí RVHP. To, že byly problémy nebo se mnohé dalo udělat lépe je jisté. Kdo to věděl před tím, měl se ohlásit a prosadit svůj záměr. Otázkou je jestli vy jste jakoukoliv privatizaci chtěl? Jakou jste měl vůbec představu?

P. Vítek 29.12.2013 19:46

Re: Klausova fialovějící amnestie

Presne tyhle zvracenosti plodi socialismus.Lidi jsou obrani o penize a pak musi lezt do pr nymandum,aby je dostali zpatky.Kazdy za sve a je klid.Mate dalsi problem?

P. Vítek 29.12.2013 19:37

Re: Skoro 20 let se táhnoucí kauza H-system a např.

Cim vic pridate k dobru,tim smesnejsi jste-na to nema cenu reagovat.

Nebezpecny je ale neustale opakovany protimluv:"pravicovi komunisti".Komunista je vzdy jen cisty komunista-vychcan nebo blbec(nebo oboji).Tady plati bez kecu kolektivni vina.Rozhodl ses sam vstoupit.Byt Nemec,Zid nebo syn sedlaka je nedobrovolne.Takze si udelejte statistiku-kolik z tech,co tady kradou, bylo ve strane a nasadte na to kolektivni vinu.

J. Boleslav 29.12.2013 18:53

Re: Pane autore patolizale Klause

Babu bych vynechal, jinak souhlas. :-)

J. Boleslav 29.12.2013 18:48

Re: Díky za objektivní článek,

Připojuji se. :-)

P. Papež 29.12.2013 18:34

Re: Pane autore patolizale Klause

Počkej babo, jak ráda budeš vzpomínat na Klause po Zemanově pětiletém mejdanu a Sobotko-babišově vládě.

J. Mrázek 29.12.2013 17:52

Máte nesplnitelné požadavky

Tahle je na konci žebříčku pro ještě částečně svéprávné....

J. Svoboda 29.12.2013 17:31

Re: Amnestie je křišťálově čistá

Pane Kolmane, také si na to vzpomínám. Vzpomínám si však také na to, že před tím dosahoval vyrovnanosti státního rozpočtu tím, že do něj zahrnul tehdy ještě přebytkový důchocodvý rozpočet.

Vyrovnaný státní rozpočet považuji samozřejmý. Ve věci globálního otelování nebo ochlazování je podle mého názoru pravda mezi zelenými (Pachairim) a Klausem. Chce to podle mého názoru na obou stranách více zdravého rozumu. Pachairi si z toho bezesporu udělal výnosný kšeft, ale i Klaus zbytečně tlačí na pilu. Uznávám, že když ušetříme nepatrný zlomek emisí, které stejně vypustí Čína, nás to stojí fůru peněz a Čína to má zadarmo, je to špatně.

J. Svoboda 29.12.2013 17:09

Re: Skoro 20 let se táhnoucí kauza H-system a např.

Víte, pane Kulheime, vyzobáváte rozinky z dortu, ale kdo po Vás bude dojídat ten zbytek? Dát si to dohromady bychom mněli všichni, Vás rozhodně nevyjímaje. Laskavě si ještě dozjistěte, kolik peněz z těch našich 25 rozpočtů se v Německu rozkradlo a kolik peněz se rozkradlo u nás z podvodných bankovních úvěrů jichž byla většina? Kolik zakuklených pravicových komunistů se na tom velmi vydatně přiživilo? Zjistěte si, jak hurá privatizace zrujnovala a posléze zlikvidovala po staletí prosperující sklářský průmysl v Jjižích Čechách od Chlumu u Třeboně po Lenoru. Dostali to podle Vás ti praví pravičáci, kteří neměli v hlavě na nic jiného, než na prodej a hurá za dalšími zlodějinami. Pracovní místa je vůbec nezajímala. Bylo to, jak říká pan Klaus, pod jejich rozlišovací schopností.  Ještě k tomu srovnání s Německem - račte se podívat na současné východoněmecké dálnice a srovnat je s našimi stále děravějšími dálnicemi. To, že je tomu tak, je zaviněno tím, že Klaus zázračným soukromým podnikatelům se státním kapitálem vštípil, že peníze jsou až na prvním místě. Že podle Klause žádný podvod není dost špatný, pokud podvodníkovi nese zisk.

Předně by se slušelo, se podívat na to, jaké to byly ty transformační náklady a jestli nebyly přemrštěné. Kolik z těch nákladů mají na kontech Babišové, Bakalové, Klausův miláček Kožený, amnestrovaní chudáci a další a další.

Velice rád bych Vám také připomněl jednu z Klausových milostí. Týká se majitele, nebo vysoce postaveného manažéra dopravní firmy IDOS, který byl Klausem omilostněn proto, že jeho nervový systém byl nevyléčitelně nemocen. Několik týdnů po milosti se tento nevyléčitelně nervově nemocný člověk stal generálním ředitelem společnosti. I tuto milost udělil, protože chtěl a protože mu to zákon umožňoval. Pokud by se u Vás našla alespoň špetka dobré vůle, jistě byste si mnoho podobných případů vyhledal. Chtělo by to však tu vůli; jinak to nepůjde. Neodvolávejte se prosím na prez. Havla, který se s podobnými případy rovněž zapletl.

F. Vejr 29.12.2013 16:25

Re: F. Vejr

Mě to vevytočilo Žofka, neb nejsem specialista jako ona jen na V. Klause,která se k jinému tématu nevyjádří, proto říkám, buď je padlá na hlavičku, druhá možnost by byla dlouhé členství u zelených, tam jsou podobní magoři jako ona, namýlím se?

J. Kulheim 29.12.2013 16:10

Re: Skoro 20 let se táhnoucí kauza H-system a např.

Víte, pane Svobodo, kolik stála transformace nevyspělejší ekonomiky v rámci RVHP, NDR? Zatím tam museli vložit cca 25 našich rozpočtů a konec je v nedohlednu. Víte, že inflace sežrala lidem v Polsku, Maďarsku, Rusku všechny uspořené peníze? On tu transformaci zaostalého hospodářství, orientovaného na východ, někdo zaplatit musel. U nás to byly banky. Pokud by byly banky v rukách západních bank, tak by většině podniků nepůjčili ani korunu a tisíce lidí by ze dne na den přišli o práci.

Dnes po x letech si všechno můžete dát dohromady. Pokud byste chtěl. Vy raději plácáte nesmysly. Socialismus devastoval hospodářství i lidské mozky.

Amnestii udělal proto, protože chtěl a umožňoval mu to zákon.

P. Vítek 29.12.2013 15:45

Re: Skoro 20 let se táhnoucí kauza H-system a např.

Prectete si prosim,co jste mne odpovedel soudruhu Svobodo.Nejste zrejme schopen ani pochopit psany text.Nejvetsi nebezpeci je ambiciozni hnup.

J. Svoboda 29.12.2013 14:12

Re: Skoro 20 let se táhnoucí kauza H-system a např.

Vypadá to špatně. Nic zlého Vám nepřeju, ale bylo by záhodno, zjistit, zda Váš tříletý syn (a možná i Vy) není zralý pro psychiatrii.

J. Svoboda 29.12.2013 14:09

Re: Amnestie je křišťálově čistá

Pane Vítku, jen se klidně hádejte, kdo sestrojil jednoduchou logiku a kdo se jí nechal navést. Totéž si samozřejmě mohu myslet já o Vás.

Podle Vašeho vyjadřování bych řekl, že máte "chytré" kamarády z výběru pomocných škol. Zaplať Bůh, tady snad Vy se svými kamarády nevládnete; nebo si myslíte, že už jo? Také snad ještě duševní gigant jako Vy, nerozhoduje o tom, zda já budu psát, či nikoliv. Při své duševní kapacitě snad ještě pochopíte, že Vám do toho nic není.

J. Svoboda 29.12.2013 13:47

Re: Amnestie je křišťálově čistá

Pane Kolmane, vím o tom. Zádrhel je v tom, že to, co píšete, jsou jen slova, se kterými je možno souhlasit. Bohužel se něktrá ta slova rozcházejí s činy.

J. Tolman 29.12.2013 13:31

Re: Máte nepohodlnou pravdu.

Domnívám se, že pravda pana Mrázka a pravda autora jedno jsou.