23.5.2024 | Svátek má Vladimír


Diskuse k článku

JUSTICE: Klausova stále zelená amnestie

Za několik hodin uplyne rok od posledního novoročního projevu pana prezidenta Václava Klause, v němž překvapivě vyhlásil amnestii. Strhl tím na sebe příval štvaní živený zčásti politickými pleticháři, obávajícími se jeho vstupu na volný trh s hlasy voličů, zčásti advokáty, kteří přišli o klienty.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Moravcová 29.12.2013 11:04

Re: Skoro 20 let se táhnoucí kauza H-system a např.

Pane Svobodo, 23 let po revoluci každý blbec může kecat do toho, jak se mělo, jak se nemělo, co bylo blbě. Měl jste tenkrát velkou šanci zapojit se, pomoci a ne sedět na zadku, nadávat a po letech brblat, že to nebylo tak, jak Vám by se líbilo. Klaus toho udělal velmi mnoho dobrého, zaplať Pánbůh, že jsem tak, kde jsme. Byly i chyby a omyly, navíc během roku se nedalo udělat všechno. Hlavně teď že máte dostatečně velkou hubu, aby se tam Klaus vešel tisíckrát i s rohama.

P. Vítek 29.12.2013 12:05

Re: Skoro 20 let se táhnoucí kauza H-system a např.

Nas trilety syn to vidi podobne jasne ,jako soudruh Svoboda.

J. Svoboda 29.12.2013 14:12

Re: Skoro 20 let se táhnoucí kauza H-system a např.

Vypadá to špatně. Nic zlého Vám nepřeju, ale bylo by záhodno, zjistit, zda Váš tříletý syn (a možná i Vy) není zralý pro psychiatrii.

P. Vítek 29.12.2013 15:45

Re: Skoro 20 let se táhnoucí kauza H-system a např.

Prectete si prosim,co jste mne odpovedel soudruhu Svobodo.Nejste zrejme schopen ani pochopit psany text.Nejvetsi nebezpeci je ambiciozni hnup.

J. Kulheim 29.12.2013 16:10

Re: Skoro 20 let se táhnoucí kauza H-system a např.

Víte, pane Svobodo, kolik stála transformace nevyspělejší ekonomiky v rámci RVHP, NDR? Zatím tam museli vložit cca 25 našich rozpočtů a konec je v nedohlednu. Víte, že inflace sežrala lidem v Polsku, Maďarsku, Rusku všechny uspořené peníze? On tu transformaci zaostalého hospodářství, orientovaného na východ, někdo zaplatit musel. U nás to byly banky. Pokud by byly banky v rukách západních bank, tak by většině podniků nepůjčili ani korunu a tisíce lidí by ze dne na den přišli o práci.

Dnes po x letech si všechno můžete dát dohromady. Pokud byste chtěl. Vy raději plácáte nesmysly. Socialismus devastoval hospodářství i lidské mozky.

Amnestii udělal proto, protože chtěl a umožňoval mu to zákon.

J. Svoboda 29.12.2013 17:09

Re: Skoro 20 let se táhnoucí kauza H-system a např.

Víte, pane Kulheime, vyzobáváte rozinky z dortu, ale kdo po Vás bude dojídat ten zbytek? Dát si to dohromady bychom mněli všichni, Vás rozhodně nevyjímaje. Laskavě si ještě dozjistěte, kolik peněz z těch našich 25 rozpočtů se v Německu rozkradlo a kolik peněz se rozkradlo u nás z podvodných bankovních úvěrů jichž byla většina? Kolik zakuklených pravicových komunistů se na tom velmi vydatně přiživilo? Zjistěte si, jak hurá privatizace zrujnovala a posléze zlikvidovala po staletí prosperující sklářský průmysl v Jjižích Čechách od Chlumu u Třeboně po Lenoru. Dostali to podle Vás ti praví pravičáci, kteří neměli v hlavě na nic jiného, než na prodej a hurá za dalšími zlodějinami. Pracovní místa je vůbec nezajímala. Bylo to, jak říká pan Klaus, pod jejich rozlišovací schopností.  Ještě k tomu srovnání s Německem - račte se podívat na současné východoněmecké dálnice a srovnat je s našimi stále děravějšími dálnicemi. To, že je tomu tak, je zaviněno tím, že Klaus zázračným soukromým podnikatelům se státním kapitálem vštípil, že peníze jsou až na prvním místě. Že podle Klause žádný podvod není dost špatný, pokud podvodníkovi nese zisk.

Předně by se slušelo, se podívat na to, jaké to byly ty transformační náklady a jestli nebyly přemrštěné. Kolik z těch nákladů mají na kontech Babišové, Bakalové, Klausův miláček Kožený, amnestrovaní chudáci a další a další.

Velice rád bych Vám také připomněl jednu z Klausových milostí. Týká se majitele, nebo vysoce postaveného manažéra dopravní firmy IDOS, který byl Klausem omilostněn proto, že jeho nervový systém byl nevyléčitelně nemocen. Několik týdnů po milosti se tento nevyléčitelně nervově nemocný člověk stal generálním ředitelem společnosti. I tuto milost udělil, protože chtěl a protože mu to zákon umožňoval. Pokud by se u Vás našla alespoň špetka dobré vůle, jistě byste si mnoho podobných případů vyhledal. Chtělo by to však tu vůli; jinak to nepůjde. Neodvolávejte se prosím na prez. Havla, který se s podobnými případy rovněž zapletl.

P. Vítek 29.12.2013 19:37

Re: Skoro 20 let se táhnoucí kauza H-system a např.

Cim vic pridate k dobru,tim smesnejsi jste-na to nema cenu reagovat.

Nebezpecny je ale neustale opakovany protimluv:"pravicovi komunisti".Komunista je vzdy jen cisty komunista-vychcan nebo blbec(nebo oboji).Tady plati bez kecu kolektivni vina.Rozhodl ses sam vstoupit.Byt Nemec,Zid nebo syn sedlaka je nedobrovolne.Takze si udelejte statistiku-kolik z tech,co tady kradou, bylo ve strane a nasadte na to kolektivni vinu.

J. Svoboda 29.12.2013 21:00

Re: Skoro 20 let se táhnoucí kauza H-system a např.

Pane Vítku, Jan Werich říkal, že šaškem se může stát kdokoliv, aniž by to věděl, aniž by to tušil a myslím, že měl svatou pravdu. Slova směšný a šašek je podle mého názoru možno považovat za synonyma. Už komunisté bravurně ovládali umění z nepohodlných lidí dělat směšné šašky. Možná jste na to z té doby zvyklý a měl byste se pečlivě prohlédnout v zrcadle, zda tam nějakého šaška nepoznáte.

Když jste u těch čistokevných komunistů: doufám, že se ještě pamatujete na Kočárníka, Dybu, Stráského, Dlouhého - to všechno byli čistokrevní komunisté. Další byl Tříska, takto agent StB. Rudou knížku asi neměl, ale tu nemělo víc estébáků. Nezapomněl jste ještě, proč se Klaus těmito lidmi ve vládě obklopoval? Byli to čistí komunisté, nebo nějací poloušpinění? Opravdu si myslíte, že Klakovo dělení daňových úniků na legální a nelegální bylo v pořádku?

Uvědomte si, že když se Nečas s Klausem podělali z Bradáčové a za deset minut vyhodil Pospíšila, také Pospíšilovi vytýkal, že finanční nároky ministerstva jsou směšné. A byl to oficiálně hůlavní důvod pro vyhozov. Opravdu si myslíte, že oficiální důvod byl pravdivý?

J. Kulheim 29.12.2013 20:57

Re: Skoro 20 let se táhnoucí kauza H-system a např.

Pane Svobodo, myslím, že schopnosti a možnosti V.K. silně přeceňujete. On je pouze jedním z 10 milionů lidí tohoto státu. Ovšem podařilo se mu to, co nikomu jinému i když i ostatní měli stejné možnosti, samozřejmě včetně nás dvou. Prosadil svou vizi protože se mu podařilo přesvědčit dostatek voličů i svých spolupracovníků. To se nám může líbit nebo nelíbit, ale tak to v demokratickém systému chodí. Teď se to podařilo panu Sobotkovi, Babišovi, atd. Nelíbí se mi to, ale volební výsledek respektuji.

O tom jak se v NDR při transformaci kradlo a podvádělo, jsem viděl film v televizi. U nás to nebylo určitě horší. Koneckonců, kdyby komunisté v padesátých letech nesebrali všem majetek, tak by k transformaci nemuselo dojít a dnes by nikdo neznal Babiše, Bakalu, Koženého a p. Kradli zejména ti, kdo měl informace, dostal půjčku v bankách. To byli kádry bývalého režimu, kteří pracovali 40 let pro vytvoření ráje na zemi. Kdo mohl předpokládat, že jsou to zloději, pro které není nic svaté.

My jsme se obešli bez bohatého strýčka. V NDR budou ještě dlouho lidé, kteří budou mít myšlení příživníků. Dálnice jsem neviděl, ale přeji jim je.

Stále se mi nechce věřit, že by V.K. prostudoval x desítek tisíc spisů a potom udělal amnestii na míru svým "kamarádům". To není v silách žádného člověka. Já s amnestií nemám žádný problém. Zákon to umožňuje. To, že právníkům rozkopal bábovičky a oni se nebudou nadále přiživovat na mých penězích je dobře.

Privatizace u nás byla nejúspěšnější ze všech zemí RVHP. To, že byly problémy nebo se mnohé dalo udělat lépe je jisté. Kdo to věděl před tím, měl se ohlásit a prosadit svůj záměr. Otázkou je jestli vy jste jakoukoliv privatizaci chtěl? Jakou jste měl vůbec představu?

J. Svoboda 29.12.2013 21:41

Re: Skoro 20 let se táhnoucí kauza H-system a např.

Pane Kulheime, ten zlodějský film z Německa jsem neviděl, považuji však za tendenční, když tvrdíte, že se tam kradlo víc, než u nás, Myslím si, že to není možné, že západní Němci nejsou padlí na hlavu a že se tudíž snažili uhlídat utrácení svých daní.

Pokud se týká amnestie (přesněji abolice, protože to ostatní bylo jen vycpávkové křoví pro naivky), Klaus nemusel nic moc studovat. Nakonec těch pár zločinců, které měl v merku znal včetně jejich anabáze dost věrně.

Já mám s amnestií naopak velký problém, protože věřím tomu, co píšu.

Pan Klaus a jeho učedníci ty bábovičky policajtům a právníkům rozkopávali celých přes dvacet let. Nakonec, co řeknete tomu, že působit na justici a policii ve smyslu zefektivnění jejich práce, měl minimálně dvacet let. Musel to opravdu napravovat hnusnou amnestií?

V. Kolman 29.12.2013 9:19

Re: Amnestie je křišťálově čistá

Matně si pane Svobodo vzpomínám, že to byl právě Václav Klaus, který svého času navrhoval uzákonění vyrovnaného státního rozpočtu.

P.S. - Nepatřím mezi obdivovatele V.K. a nechci se vyjadřovat k jeho(?) amnestii.

    Ale v otázce vyrovnaného stát. rozpočtu, jakož i stanovisku V.K. na vliv člověka na globální oteplování(?) ochlazování(?) zcela souhlasím s Václavem Klausem.

M. Křápová 29.12.2013 10:19

Re: Amnestie je křišťálově čistá

To máte těžké, pane Kolmane. Někteří lidé, když uvidí jméno V.Klaus, začnou vidět rudě, mozek se jim zatemní . Na argumenty nazareagují a opět hledají jiný klacek. Dobře, že jste připomenul návrh V.Klause o uzákonění vyrovnaného státního rozpočtu, a o jeho stanovisku ke  vlivu lidí na globální změny.

P. Vítek 29.12.2013 12:10

Re: Amnestie je křišťálově čistá

To jsou vetsinou stari soudruzi-oni neomylne vytusi,kdo ohrozuje jejich dosavadni snadny zivot bez ohledu na jejich neschopnost(a cele rodiny)

J. Svoboda 29.12.2013 13:47

Re: Amnestie je křišťálově čistá

Pane Kolmane, vím o tom. Zádrhel je v tom, že to, co píšete, jsou jen slova, se kterými je možno souhlasit. Bohužel se něktrá ta slova rozcházejí s činy.

J. Svoboda 29.12.2013 17:31

Re: Amnestie je křišťálově čistá

Pane Kolmane, také si na to vzpomínám. Vzpomínám si však také na to, že před tím dosahoval vyrovnanosti státního rozpočtu tím, že do něj zahrnul tehdy ještě přebytkový důchocodvý rozpočet.

Vyrovnaný státní rozpočet považuji samozřejmý. Ve věci globálního otelování nebo ochlazování je podle mého názoru pravda mezi zelenými (Pachairim) a Klausem. Chce to podle mého názoru na obou stranách více zdravého rozumu. Pachairi si z toho bezesporu udělal výnosný kšeft, ale i Klaus zbytečně tlačí na pilu. Uznávám, že když ušetříme nepatrný zlomek emisí, které stejně vypustí Čína, nás to stojí fůru peněz a Čína to má zadarmo, je to špatně.

H. Gene 28.12.2013 17:28

Re: Amnestie je křišťálově čistá

To je samozřejmě nesmysl. Projednávala li by se na vládě, rozhodně by nebyla tak utajena, o což šlo.

J. Svoboda 28.12.2013 17:29

Re: Amnestie je křišťálově čistá

Vážená paní Václavíková, pokládám svůj příspěvek za téměř zbytečný, ale přece jen: napsala jste to na tři řádky a je tam všechno, co je potřeba. Děkuji Vá za to a přeji všechno dobré a hodně zdraví do nového roku

J. Václavíková 28.12.2013 18:00

Re: Amnestie je křišťálově čistá

Děkuji, i já si se zájmem čtu Vaše příspěvky a jsem ráda, že jste ještě boj s lidskou zabedněností nevzdal. Já když vidím, jak ti věrní jsou schopni papouškovat, že nic lepšího než abolice naši justici nemohlo potkat, už to většinou vzdávám. Také Vám přeji do nového roku vše nejlepší.

P. Vítek 29.12.2013 12:14

Re: Amnestie je křišťálově čistá

Vzdejte to soudruzko Vaclavikova-vas snadny prvoplanovy svet uz davno skoncil.Na tuhle dobu uz nemate hardware-stary sofware uz na tom nebezi.Udelejte si klidne dalsi roky,bezte ven na vzduch,ty vase prndy nemaji absolutne zadnou cenu

P. Vítek 29.12.2013 11:50

Re: Amnestie je křišťálově čistá

Pane Tolman jste jen drbna

J. Svoboda 28.12.2013 13:43

Klausova fialovějící amnestie

Vaše Klausohujerství je obdivuhodné. K čemu byla amnestie dobrá? Co udělal pan Klaus jako předseda vlády, předseda Poslanecké sněmovny parlamentu, prezident pro to, aby soddní procesy byly pružnější a rychlejší? Nic. Jako předseda vlády každému radil, aby když se mu něco nelíbí, podal trestní oznámení. Pokrytecky věřil, že díky vlekoucím se soudním sporům se nic nestane. Amnestie (přesněji řečeno abolice - ostatní případy tvořili jen křoví) prý byla užitečná - komu? Jen zldějům na nejvyšší úrovni, takto zhusta Klausovým kamarádům.

Máte, pane Jemelíku právo, útočit na hloupost trestního oznámení na Nečase. Teď jde hlavně o to, aby Vám naletivších lidí bylo stále méně a méně, až nikdo.

M. Křápová 28.12.2013 14:15

Re: Klausova fialovějící amnestie

Pane Svobodo, Vaše naivita je obdivuhodná, když nevíte nic o tom, že žádný politik nemůže, ale hlavně ani nesmí ovlivňovat soudní procesy.

J. Svoboda 28.12.2013 14:34

Re: Klausova fialovějící amnestie

Zdá se, paní Křápová, že bychom mohli pořádat závody, kdo je naivnější. Pokud píšete pravdu, jak byste mi odpověděla na otázku, proč tak činil Klaus ke konci své funkce.

J. Kulheim 28.12.2013 14:40

Re: Klausova fialovějící amnestie

Udělal amnestii v době, kdy sám uznal, že ji má vyhlásit. Proč by s vás nebo kohokoliv jiného, na to měl ptát?

J. Vyhnalík 28.12.2013 14:55

Re: Klausova fialovějící amnestie

Ne ke konci funkce, ale ke 20. výročí vzniku ČR.

H. Gene 28.12.2013 17:30

Re: Klausova fialovějící amnestie

Závody sice pořádat můžete, ale ty bys tak jako tak vyhrál...

S. Ševeček 28.12.2013 14:24

Re: Klausova fialovějící amnestie

"Co udělal pan Klaus jako předseda vlády, předseda Poslanecké sněmovny parlamentu, prezident"

Správně - tím vším byl naráz!

J. Svoboda 28.12.2013 14:37

Re: Klausova fialovějící amnestie

Pane Ševečku, to fantasmagirické tvrzení není k diskusi. Nebyl tím vším naráz, ale času, už v dobách, kdy utíkal před právníky, měl dost.

J. Kulheim 28.12.2013 14:36

Re: Klausova fialovějící amnestie

Amnestie V.K. proběhla, tak jako amnestie předcházející, podle platných zákonů ČR.

J. Tolman 28.12.2013 14:52

Re: Klausova fialovějící amnestie

Až příiš mnoho zajímavých věcí proběhlo podle platných zákonů ČR.