4.5.2024 | Svátek má Květoslav


Diskuse k článku

ISTANBULSKÁ ÚMLUVA: Neratifikovat!

Žijeme v zemi gentlemanů, podpantofláků, selek s válečkem v ruce, kde se v přefeminizovaném školství dětem už dlouho vtlouká do hlavy „ženu ani květinou neuhodíš“. Přesto prý zoufale nutně potřebujeme Istanbulskou úmluvu. Opravdu?

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Martinovská 23.10.2018 17:31

Re: Hlavně nic nepodepisovat!

nevíte o co šlo, a tady šlo spíš o hypotetický příkald, nechci to dlouze vysvětlovat. Vaše druhá poznámka je pěknou ilustrací potřebnosti IÚ.

P. Grigar 23.10.2018 17:41

Re: Hlavně nic nepodepisovat!

.. ani v jednom případě jste nepochopila jste, o co šlo mě. Náš pan řídící tomu říkal osobní příklad. V dobách středověku zjara obcházel rychtář s mladými hochy katastr a u každého hraničního kamene je přetáhl lískovkou, aby si provždy dobře pamatovali, kde jsou ty hranice. Illse Kochovou v tomto směru zanedbali, je o ní pěkná expozice v jednom místě poblíže Weimaru - Buchenwald se jmenuje.

I. Širůček 23.10.2018 13:57

Re: Hlavně nic nepodepisovat!

"Nemysli, když už myslíš, tak nemluv, když už mluvíš, tak nepodepisuj, když už podepíšeš, tak se nediv!" - tak zní stará moudrost předků ...

I. Širůček 23.10.2018 14:02

Re:

ˇAle podepsal, chlapče, podepsal, ve "vhodně době" zcela jistě ...

V. Klepetko 23.10.2018 12:19

Re: Nepřekrucujte slova Monsignora Piťhy

Některé věci udělat můžeme, ale přesto je neděláme, Ivoši!:-)

I. Semrád 23.10.2018 12:23

Re: Nepřekrucujte slova Monsignora Piťhy

Samozřejmě, přesto to někteří udělají.

Někdy i celé země.

Jako například Švýcaři, či Poláci.

Pitomci! :-)

V. Klepetko 23.10.2018 13:39

Re: Nepřekrucujte slova Monsignora Piťhy

Pokud vím, tak Poláci ratifikovali s výhradou, že budou aplikovat Úmluvu jen v těch částech, kde není v rozporu s polskou Ústavou.

Nevím, zda něco takového český právní řád umožňuje...

I. Semrád 23.10.2018 12:27

Re: Nepřekrucujte slova Monsignora Piťhy

Takto jsem ovšem (výše citovaná) slova Otce Piťhy nepochopil.

Sorry.

V. Klepetko 23.10.2018 13:37

Chápání ovšem vyžaduje často značné duchovní úsilí...

Teď jsem si vzpomněl na kázání starce Zosimy z poplaščné zprávy "Bratří Karamazovi", po paměti bude citát možná trochu nepřesný:

"Ivoši, nezapomínej na každodenní modlitbu. Pokaždé když se obrátíš k Pánu, tak pocítíš v té modlitbě něco pro sebe nového, a záhy v tom objevíš i novou myšlenku, až časem pochopíš, že modlitba - to je vlastně vzdělávací proces"

:-)))

A. Alda 23.10.2018 10:13

Mne nejvíce šokuje,

že takový odbor na úřadu vlády existuje. Copak něco takového vláda potřebuje? Proč to její šéf ještě nezrušil a nenařídil ty lidi rozehnat (dát do disposice podle služebního zákona)?

Teď potřebuje peníze na plnění svých slibů obcím a tak by mohl zrušením tohoto odboru nějaké prachy v rozpočtu ušetřit.

J. Kopis 23.10.2018 10:27

Re: Mne nejvíce šokuje,

A pak, že státní úřednictvo bobtná, bodejť by nebobtnalo když se uměle vytváří nesmyslná a v tomto případě dokonce společensky kontraproduktivní a určitě dobře placená místečka. O nárůstech ostatních míst pro zajištění požadavků z EU a migračního ani nemluvím!

P. Lenc 23.10.2018 10:33

Re: Mne nejvíce šokuje,

Nojo, kam chcete jinak umístit ty tisíce absolventů a absolventek různých sociálních gender studií? Nic neumí, nic neznají,práce jako takové se štítí, ale mají přece "tu vysokou školu".

A. Alda 23.10.2018 11:10

Mohou uplatňovat genederový přístup

za kasou v supermarketu.

J. Jurax 23.10.2018 11:19

Genderblbky se nehodí ani za kasu, tam se musí pracovat ... a nerad bych, aby mi účtovaly přirážku, že jsem chlap a tudíž se dopouštím násilí na ženách, zejména na těch genderblbejch a feministkách ...

M. Moravcová 23.10.2018 11:44

Re: Mne nejvíce šokuje,

možná by mohli jít pracovat do zahraničí, líp tam platí

I. Širůček 23.10.2018 14:06

Re: Mne nejvíce šokuje,

A že tam nechodí ti naši skvělí politici, proč jen, proč? Že by z lásky k vlasti?

P. Grigar 23.10.2018 17:16

Re: Mne nejvíce šokuje,

.. taková Illse Kochová by jim předvedla, zač je toho gender ženský loket.

P. Remeš 23.10.2018 10:06

Díky i profesoru Piťhovi

Když čtu uvedený článek pana Zdechovského, začínám být stále víc a víc vděčný za "pobuřující" kázání prof. Piťhy na svatováclavský svátek v Katedrále. Respektive svým způsobem i za Ženskou loby (:o)), která na něj za to podala trestní oznámení, protože KONEČNĚ se začalo o Istanbulské úmluvě i u nás trochu mluvit ... Je to opravdu děsivé, zejména pro lidi mé generace, kteří velkou část svého života prožili v totalitním komunismu a kteří jsme se tak těšili na svobodu, jak nám ji nabízel tehdejší Západ ... :o//

P. Kubáč 23.10.2018 10:04

Mikuláš koperník byla žena !!

Nevím proč se mi vybavuje polský film Sexmise :

"Rada tě chrání, Rada tě brání Rada tě nikdy nezradí..."

"Útvar speciální je vždy loajální...."

"Spolkni prášek, spolkni prášek..." ;-((

F. Lubomír 23.10.2018 9:58

istambulská úmluva

Istambulskou Úmluvu nepotřebujeme v právním řádu,jak za Rakouska,tak v minulém režimu i nyní dostačil úplně při násilí na komkoliv jak doma tak mimo rodinu trestní zákoník,zákon o rodině .Takovéto úmluvy slouží jen plíživě postupovat za účelem rozložení tradiční morálky a tradičních hodnot evropské kultury .

J. Anděl 23.10.2018 10:14

Re: istambulská úmluva

Jen se tomu říká narušení či zbourání stereotypů. A nikoliv plíživě.

M. Martinovská 23.10.2018 16:32

CO ŽE EE E E?????

M. Martinovská 23.10.2018 16:35

Re: CO ŽE EE E E?????

Tak zrovna ty stereotypy jsou vysvětleny v té důvodové zprávě. Doprkvančic! Jako že u nežádoucích stereotypů nejde o stereotyp "kluci modrá / holky růžová" nebo tak něco, ale stereotypní tvrzení - např. v manželství nemůže jít o znásilnění.

J. Anděl 23.10.2018 18:51

Ano. Rozlišuji morálku a "tradiční morálku". Beru to tak, že zákony vesmíru od pána Boha jsou univerzální a pro všechny bytosti a jevy stejné, lišící se jen navenek projevy podle vlastností těch jevů a podmínek prostředí. Pravá morálka je tak jen jedna, ovšem s mnoha různými projevy.

Tradiční morálka je tak částečně nesmysl, ale rozumím tomu jako souboru pravidel kulturně přijatých. Jsou podmíněné a jestliže "tradiční", tak zvyky a vzory chování vzniklé a udržované v minulosti, tedy - stereotypy ;-).

Smajlík, jako že to je z kategorie hypotéz, které opravdu neaspirují na to stát se základem nějaké mezinárodní úmluvy...

M. Martinovská 23.10.2018 20:33

Re:

No dobře, to je o něco mírnější tvrzení, než že narušení "genderových stereotypů" zničí naši tradiční morálku nebo hodnoty nebo co.

J. Anděl 23.10.2018 20:53

Re:

No, zdánlivě. Narážel jsem původně na to, že velká část tzv. tradiční morálky a hodnot se týká právě genderových stereotypů, tedy rodiny, vztahů muže a ženy, jejich rolí, výchovy potomků atd.

V. Klepetko 23.10.2018 9:47

Nebylo by možné požádat Ústavní soud

o nějaké předběžné stanovisko? Kolem Lisabonu něco takového bylo...

Mezinárodní smlouva má po ratifikaci přednost před běžným zákonem, ale nemůže mít přednost před zákonem Ústavním! I v této věci by měl náš ÚS vydat jasný nález. Jinak by třeba k zavedení otroctví stačilo ratifikovat prostou většinou hlasů nějakou "česko-slovenskou Úmluvu o obnově otroctví", a už by to platilo, Ústava Neústava :-))))

S tou doživotní imunitou orgánů, dočasně činných v genderovém řízení, je to podobné! Pan Zdechovský by měl zmobilizovat zejména senátory své strany. Za článek diky!

J. Fridrich 23.10.2018 9:36

Po zprávě, že " Komunistický poslanec Ondráček dostal

Po zprávě, že " Komunistický poslanec Ondráček dostal medaili od svazu bojovníků za svobodu " - je už u nás možné úplně VŠE.. Snad je to nějaký špatný vtip, ne ? Pokud ne, tak je v naší zemičce dobudován ABSURDISTÁN.

Internet je skvělá věc, ale svou ANONYMITOU umožňuje rudým krysám a rusomilkám vylézt z děr a OTRAVOVAT atmosféru v naší zemi - a je jich v naší politice i na těchto diskuzích dost a dost. Jsou to ubožáci polámaní komunistickou propagandou při jejich " studiu " na základkách od jejich soužek učitelek. Potom jim někdo vypíchl oči, odstranil sluch a pamět' - vlastně celý mozek a je to na jejich projevech znát.. A nyní toto dílo dokončují pomatení " lídři " EU a vedení zemí Evropy v čele s Merkel, Junckerem, Macronem a spol...

J. Chaloupka 23.10.2018 9:38

Nedivte se, ani jeden z nich v "komunismu" nežil.

.

A. Alda 23.10.2018 9:47

Co se divíte?

Komouši si vyznamenávají své věrné komouše.

To není žádné státní nebo krajské či obecní vyznamenání. To je jen vyznamenání od spolku bývalých policajtů, estébáků, pohraniční stráže a komunistických lampasáků. Bylo by hambou, kdyby tento spolek fujtajblíků nevyznamenal zrovna Ondráčka.

Ale nebojte se, tihle bolšáni už rychle vymřou a nezbude po nich ani ten smrad.

Mnohem nebezpečnější je ta neokomunistická pakáž (ne všichni jsou neomarxisté), co se tu rozmáhá a postupně obsazuje různé mocenské instituce. Například ta parta, co prosazuje ratifikaci Istambulské úmluvy, o které pan Zdechovský tak dobře píše.