27.4.2024 | Svátek má Jaroslav


Diskuse k článku

INICIATIVA: Mír a spravedlnost pro Putina

Žádný geopolitik nemůže vymazat základní fakta o ukrajinském konfliktu: Ukrajina se nejdříve vzdala jaderných zbraní výměnou za ruské záruky územní celistvosti, a poté Rusko začalo anektovat části ukrajinského území. Iniciativa Mír a spravedlnost Jana Kavana, Václava Hořejšího a Matěje Stropnického je proto obtížně pochopitelná.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
H. Lukešová 22.1.2023 20:44

Teď na ČT 1 a ČT24 vysílají debatu Pavla s Babišem. Nelíbí se mi tedy nikdo z nich.

D. Laurencikova 23.1.2023 8:39

Zdravim, pani Lukesova. Den je jeste mlady a nemela jsem moznost tuto debatu sledovat. Ale prave volal svagr a sdelil, ze general to prohral na cele care! Tak nevim, jestli je to jenom jeho subjektivni dojem, nebo fakt.

H. Lukešová 23.1.2023 8:44

Také Vás zdravím, paní Laurenčíková, a přeji dobré ráno, mně ta debata přišla tak, že ČT šla na ruku Pavlovi, Pavel byl dokonale připraven, věděl odpovědi na všechny otázky a Babiš se podle té debaty měl jevit jen jako laciný populista.

D. Laurencikova 23.1.2023 8:52

"Populista je politicky protivnik s popularnim programem, ktery se mi nelibi". ;-)

Nic jineho ani neslo cekat. V nasich kvalitnich mediich byste tezko hledala nejakou negativni zpravu o generalovi anebo pozitivni o Babisovi. Pricemz Babis je skutecne velkorysy darce a clovek socialni.

H. Lukešová 23.1.2023 9:13

A teď si všimněte jedné věci, slyšela a četla jsem i námitky, že by bylo hrozné, kdyby se stal Slovák "čobolák" českým prezidentem, vždyť ani neumí dobře spisovně česky. Není tohle ideologie "Čechy Čechům, nic než národ" , jinak tolik zavrhovaná rasistická ideologie? Rasismus je jinak fuj, fuj, fuj... , všechno je rasismus, ale to víte sama již dobře.

D. Laurencikova 23.1.2023 13:18

No, je to hrozne! Babis je uz davno drzitelem ceskeho pasu a pracuje pro Cesko! Ale uz drive me velmi negativne prekvapilo, kdyz jsem se bavila s nekterymi lidmi a ti nechteli volit Okamuru, protoze: "Je to cizinec"! Pricemz Okamura ma ceskou matku, ceske obcanstvi pokud vim, a zije od detstvi v Cesku. Takze je to nesmysl. Pokud se takto projevuje ta povestna "ceska xenophobie", ze Cech nebude volit nikoho, kdo neni cistokrevny bio-Cech, i kdyby ten nekdo byl mnohem lepsi kandidat, nez ten bio-Cech, pak jsou nejen sami proti sobe, ale je to, rekla bych, ostuda! Je to "Armutszeugnis", rekl by Nemec.

D. Laurencikova 23.1.2023 13:23

Jenom jeste dodam, kdyz si rasisticti Cesi zvoli ne pro-Ceskeho, ale predevsim probruselskeho kanditata, protoze je to bio-Cech, tak at pocitaji v brzke dobe s mohutnym prilivem Arabu a cernochu. Jenom co se podari dohodnout na jednotnych socialnich podporach, kdyz ne primo na povinnych kvotach. Pak uz nebude pro "uprchliky" totiz duvod, tahnout bezpodminecne do Nemecka.;-)

H. Lukešová 23.1.2023 14:33

Lepší Slovák prezident, než smečky Arabů a černochů v ČR. Podle mínění levičáků jsem samozřejmě také rasistka, protože nechci zamuslimit ČR, nestydím se za to, že mám bílou pleť, jsem hrdá sionistka, miluji židovskou víru, kulturu a Stát Izrael, nemám ráda palestinské teroristy, kteří Izraelce vraždí.

Chci aby ČR zůstala českou zemí a Stát Izrael židovskou zemí. Samozřejmě Okamura mi nevadí, ten je daleko větším českým vlastencem než mnozí čistokrevní Češi. SPD je mi v mnohých věcech sympatická.

D. Laurencikova 23.1.2023 15:04

No, ti levicaci (kteri se v Cechach maji dokonce za pravicaky!) zasadne nic nedomysleji do konce. Jsou to hrdi Cesi a proto voli probruselsky, cimz podporuji likvidaci narodu.... Oni to nechapou. Jsou proste emancipovani, od logiky a kritickeho mysleni.

P. Diviš 22.1.2023 15:55

Ukrajina je obětí, ne důvodem. Důvody jsou znovu oživlý ruský imperialismus, mesiášství a paranoia.

J. Vintr 22.1.2023 16:41

Kde v tom konfliktu vidíte nějaké imperiální zájmy? A ochranu životů lidí stejné národnosti také nelze zrovna považovat za mesianismus.

P. Diviš 22.1.2023 17:41

No kde, přece v Kremlu. On to Putin říká dost nahlas.

P. Sura 22.1.2023 13:20

R^R^R^

D. Laurencikova 22.1.2023 18:18

A to je velice nebezpecne, jak rekl dnes na Bavorsku general Vad, protoze NATO rozhodne nemuze jit do otevreneho konfliktu s Ruskem, protoze to by byla absolutni katastrofa! Znicime vsechno, co jsme si po valce tezce vybudovali... rekl general Vad. Kvuli cemu? Kvuli Zelenskemu a jeho ambicim? Ukrajina neni zadna Zapadni zeme, Ukrajina je neco jako "Afrika Evropy!"

R. Valkovič 22.1.2023 16:43

USA dodávali zbraně do Velké Británie první dva roky obou světových válek. SSSR dodával zbraně do Severní Koreje a Severního Vietnamu celou dobu války v Koreji a Vietnamu, navíc sověti v obou přímo bojovali proti američanům. USA dodávali do Afghánistánu. Rusko napadlo Ukrajinu, nemá nárok na nic. Neudělá nic, skončilo by.

J. Vintr 22.1.2023 17:11

Je pravda, že Sovětský svaz se v minulosti podílel na rozeštvání mnoha konfliktů. Ovšem dnešní Rusko není Sovětský svaz. A ani Amerika (bohužel) není tou, co bývala. Došlo víceméně k přepólování stran.

P. Diviš 22.1.2023 17:42

Dnešní Rusko není Sovětský svaz, ale snaží se být.

J. Lukavsky 23.1.2023 16:21

"USA dodávali zbraně do Velké Británie první dva roky obou světových válek." No pozapoměl jste, že dodávali i do SSSR. Jistě zanedbatelná množství a SSSR si to bral jenom proto aby se Amíci nerozplakali. Třebas jen půl milionu aut, 2500 letadel, stejně tanků, 2 miliony párů bot.... najděte si to v internetu. J.L end

J. Lukavsky 23.1.2023 6:52

"Dodávky zbraní na Ukrajinu jsou v podstatě nepřátelským válečným aktem" ano, přesně tak jako kdysi za 2 sv. války byly dodávky zbraní z USA do SSSR špatně. Měli nechat Hitlera zvítězit... a byl by mír. Chamberleini jsou nesmrtelní a lidská hloupost nekonečná... na rozdíl od vesmíru (A.Einstein). J.L. end

J. Vintr 23.1.2023 9:22

Nekonečně hloupý je ten, kdo chce, aby se Evropa a Amerika dostala do otevřené války s Ruskem.

J. Lukavsky 23.1.2023 9:28

"aby se Evropa a Amerika dostala do otevřené války s Ruskem." ano, otázka je, co by se stalo kdyby se Evropa a USA vykašlaly na Ukrajinu. Pak by Putin stál na hranici s Polskem a Slovenskem a otázkou je, zda by se s tím spokojil. Historie nás učí že nikoliv. Hitler se také nespokojil se Sudety, dobyvatel musí jít dál a dál.... a idea SSSR II. je v Rusku velmi populární. J.L. end

J. Vintr 23.1.2023 11:48

To, že by Rusko chtělo napadnout další evropské země je (velice hloupá) teorie. To, že stupňované vměšování Západu do Rusko Ukrajinského konfliktu s velkou pravděpodobností povede k eskalaci tohoto konfliktu na celou Evropu, je bohužel reálná možnost. Všichni, kdo kvákají, že máme pomáhat Ukrajině, jsou v podstatě váleční štváči, kteří si přejí aby ta válka přišla i k nám.

J. Lukavsky 23.1.2023 12:15

"To, že by Rusko chtělo napadnout další evropské země je (velice hloupá) teorie." No jestli vám ministr zahraničí Lavrov ba i prezident V.V.Putin rukoudáním to slíbili.... přes to vlak nejede. Obzváště USA se vždy vměšovaly do konfliktů v Evropě, bez nich by tady v Evropě vládl spokojeně Hitler nebo Stalin. No kvákat o míru když souseda vraždí a válcují je sice hezké leč moc to nepomáhá. J.L. end

J. Vintr 23.1.2023 12:22

Té pitomé lži, že by Rusi měli v úmyslu pokračovat dál do Evropy zcela evidentně nevěří ani žádný evropský politik. Jinak by všechny evropské státy tak klidně nevyprazdňovaly své zbrojní sklady a neodzbrojovaly své armády....

J. Lukavsky 23.1.2023 13:04

No moc klidně to nevyprazdňují jak vidíme z diskuzí kolem dodávky Pantherů či zda dodat či ne Patrioty..... No a třebas si říkají, že je lacinější dodávat jen zbraně a vojáky dodává Ukrajina. No ale udeřil jste hlavičkou na hřebíček: Vrtá mi hlavou proč Rusko tak klidně ztrácí tanky (prý polovinu), vrtulníky, letadla, rakety, vojáky (prý přes 100 000)... a vůbec se nebojí, že mu budou chybět při Speciální vojenské mírové operaci proti NATO a USA. Prostě že se vůbec nebojí, že NATO počká až Rusko bude mít prázdné sklady a pak na něj skočí. Asi věří tomu, že NATO je jen a jen obranná organizace. J.L. end

J. Vintr 23.1.2023 14:24

Jak víte, kolik Rusko ztrácí techniky a vojáků? Protože to tvrdí Ukrajinci a papouškuje naše propaganda? A totéž platí o ztrátách ukrajinské armády. Zatím to vypadá, že ukrajinská armáda těžce prohrává. A víte i jak to poznáte? Naše ulhaná propaganda už dávno přestala přinášet "zprávy" o slavných vítězstvích Ukrajinců. Ono i lhaní má někdy svoje meze a naše propaganda si musí nechat prostor až tu porážku nepůjde zatloukat.

J. Lukavsky 23.1.2023 14:34

"Protože to tvrdí Ukrajinci a papouškuje naše propaganda?" Nikoli, celkem spolehlivá data jsou ze zpravodajských služeb Anglie a USA. Pokud si vzpomínáte tak jsou to ty naprosto směšné organizace co tvrdily v lednu 2022 že Rusko se chystá napadnout Ukrajinu, což se samozřejmě ukázalo jako lež. Vždyť nejen ministr zahraničí, ale i prezident RF to vyvrátili naprosto jasně. No naše média jistě fandí Ukrajině, nicméně i o prohrách se tam dozvíte. Ale že by ukrajinská armáda těžce prohrávala? Inu tažení Rusa na Kijev se jaksiž vytratilo, fotky zničených ruských tanků či letadel jsou samozřejmě fotomontáže z Holywoodu. Co nesporně Rusům ale jde je devastace domů a civilistů, to se nedá upřít. J.L. end

D. Laurencikova 23.1.2023 15:21

Uz jste neco slysel o Zelenského novem Medialnim zakone, podle ktereho ma Zelensky prakticky absolutni kontrolu nad nad tim, co se smi napsat a co ne?

J. Vintr 23.1.2023 15:30

Jestli jste si nevšiml, tak celý zapad jede na protiruské vlně a slibuje si ukrajinské vítězství. Takže i kdyby tajné služby USA a Británie měly nějaké objektivní informace, které tomu neodpovídají, tak je zcela určitě nezveřejní.

J. Lukavsky 23.1.2023 16:01

Jistěže, jediné objektivní a pravdivé informace poskytuje agentura TASS. No něco jako bylo když jsme poslouchali kdysi Svobodnou Evropu že? J.L. end