8.5.2024 | Den vítězství


Diskuse k článku

INICIATIVA: Mír a spravedlnost pro Putina

Žádný geopolitik nemůže vymazat základní fakta o ukrajinském konfliktu: Ukrajina se nejdříve vzdala jaderných zbraní výměnou za ruské záruky územní celistvosti, a poté Rusko začalo anektovat části ukrajinského území. Iniciativa Mír a spravedlnost Jana Kavana, Václava Hořejšího a Matěje Stropnického je proto obtížně pochopitelná.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Lukavsky 24.1.2023 16:05

A něco konkretního by nebylo? Třebas, že není pravda že.... ? J.L. end

J. Lukavsky 24.1.2023 12:28

"Podle některých zdrojů" zapoměl jste připsat "osvědčených kremelských zdrojů..." J.L. end

J. Lukavsky 24.1.2023 12:25

"Pro ty lidi je nemyslitelné se dostat znovu pod moc Kyjeva, které se osm let za cenu mnoha obětí bránili." No teď si podstatně polepšili, jejich synové smějí rádi umírat ve Zvláštní vojenské mírové operaci. Nevím jaký je poměr těch ztrát, tenkrát a teď. Nicméně se vtírá srovnání s tím jak Hitler musel zachránit soukmenovce v Sudetech. Nejdřív tam rozhrabal oheň a pak Sudetští Němci směli požádat o občanství Třetí Říše no a pak směli umírat u Stalingradu, v Normandii v Africe.... To si opravdu polepšili. J.L. end

J. Lukavsky 24.1.2023 9:28

"Naše média samozřejmě neinformovala o tom, že se k tomu přiznali sami Ukrajinci a nadále tvrdí, že to bylo Rusi." No důležité je co říká Kreml, ten má vždy pravdu jako už dlouho víme. Nicméně, pokud by nebylo Speciální mírové vojenské operace ... tak by panelák v Dniepru stál a neumírali by ani Ukrajinci ani Rusové. Již staří Římané říkali: "V míru hodnotí vinu či nevinu soud, ve válce padají vinní i nevinní vedle sebe". J.L. end

J. Vintr 23.1.2023 22:03

Pokud utrpí nějaké civilní objekty, je to většinou tím, že se v nich nebo vedle nich schovávají ukrajinští vojáci. Uznala to i mezinárodní komise. Nebo také tím, že se Ukrajici občas netrefí, když z postavení uprostřed města střílejí po Rusech. Jako třeba v případě rakety, která nedávno zasáhla obytný dům v Dnipru. Naše média samozřejmě neinformovala o tom, že se k tomu přiznali sami Ukrajinci a nadále tvrdí, že to bylo Rusi.

D. Laurencikova 23.1.2023 21:56

Pani Lukesova sem vlozila clanek, ktery jste si mohl najit sam, kdybyste chtel, protoze ho proste shledala hodnym povsimnuti. Jakym pravem ji tady sekyrujete? Domnivate se, ze vase pravo sirit protiruskou propagandu stoji nad jejim pravem, samostatne myslet a byt objektivni??

D. Laurencikova 23.1.2023 21:52

Proc se vsichni ohaneji nacistickym Nemeckem a srovnavaji Putina s Hitlerem? To je jednoduche vysvetleni: Protoze to jeden zacal a ostatni to po nem opakuji. Protoze nejsou dost chytri, pane Vintr.

J. Vintr 23.1.2023 21:51

Je smutné, že se to zvrhlo na vražedný a ničivý konflikt. Nedošlo by k tomu nebýt západní podpory Kyjevského režimu.

D. Laurencikova 23.1.2023 21:48

Prave jsem si vyposlechla "Weltwoche daily", kde jedinecny Roger Köppel, svycarsky politik a zurnalista lici, jak se Nemecko meni v "legalni despotii", jak se cim dal vic omezuje svoboda mineni, t. zn. jeho projevu. Jak se proste vsude lze, jako kdyz tiskne a ze on osobne uz mainstreamu neveri vubec nic! Zrovna co se tyka ukrajinske valky.

Ukrajina sklizi tezke udery na valecnem poli. To se pozna hlavne na tom, ze media nejasaji nad nejakou zpet dobytou vsi hned na nekolika strankach, jakoby Ukrajinci uz stali tesne pred Moskvou. Misto toho cteme zpravy, jak Rusove melou z posledniho, ackoliv i ze strany Americanu se ozyvaji hlasy, ze tuto valku (svete div se!) nemuzou Ukrajinci vojensky vyhrat!

Misto snahy o klid zbrani se dela natlak na Nemce o dalsi tanky, ktere nakonec budou a na ktere Rusove odpovi dalsi eskalaci a tak dale a tak dale! "I tomu nejhorsimu miru je v kazdem pripade treba dat prednost pred valkou" rikal uz rimsky jurista Cicero, ale o tom nechteji nasi dnesni "mirotvorci" vubec nic slyset!

J. Vintr 23.1.2023 21:47

Proč se pořád všichni ohánějí nacistickým Německem a Hitlerem. Rusko není nacistické Německo a Putin není Hitler. Hitlera a nacisty naopak nepokrytě obdivuje současný ukrajinský režim. A nejen obdivuje, ale snaží se jim i vyrovnat.

J. Vintr 23.1.2023 21:41

Nejdřív na ně zaútočili ukrajinští militanti a pak i ukrajinská armáda. Pro ty lidi je nemyslitelné se dostat znovu pod moc Kyjeva, které se osm let za cenu mnoha obětí bránili. Pokrytecké "mezinárodní společenství", které proti tomuto krveprolití za celých osm let nehnulo ani prstem a naopak se postavilo na stranu útočníků (viz přiznání Merkelové a Hollanda ohledně Minských dohod) se může se svým neuznáním jejich referenda bodnout.

D. Laurencikova 23.1.2023 21:02

Mein Gott, tak daleko snad jeste v Cesku nejsme.... Ale co neni muze byt. Ja vidno, lidstvo se z niceho nic nepoucilo, jedeme dal podle starych map!

H. Lukešová 23.1.2023 20:08

Ano vím, že maisntream hodně lže, takový Seznam uveřejňuje jeden protiizraelský článek za druhým, k maisntreamu jsem velmi obezřetná.

Ale jak vidíte, stačí jen dát odkaz, který líčí těžké boje u Bachmutu, a že Ukrajinci nepostupují tak rychle, a už mám nálepku "pro-ruská"... přitom o tom píše Echo 24, to je tedy Echo 24 pro-ruský deník.

To mně připomíná, že každý, kdo v Protektorátu šířil zvěsti, že Němci prohrávají, byl souzen za "poraženectví" a mohl být i popraven. Stačilo zmínit, že Němci nevítězí ve Stalingradu a bylo vymalováno.

D. Laurencikova 23.1.2023 19:52

Vy dobre vite, ze o nasich mediich se da rict leccos, ale ne to, ze by berichtovala vyvazene a ferove. ;-)

Ja verim, ze mezi Putinem a Schröderem je skutecne pratelstvi. Schröder toto pratelstvi na povel nehodil na kompost, jak se po nem zadalo. Schröder se postaral o to, ze jdeme o tri roky pozdeji do duchodu a duchod nam jeste o tretinu zkratil. Sam se hrabe v milionech.... Neni duvod jeho politiku adorovat. Schröder je "Genosse der Bosse". Ale jedno se mu musi nechat: Neni servilni jako ti ostatni SPD-leri, kteri ted behaji a omlouvaji se za vsechno, co udelali drive.

H. Lukešová 23.1.2023 19:45

Pokud vím, tak punc proruského kolaboranta v Německu má Gerhard Schrȍder...., taková "Putinova onuce." Tak jsem to alespoň četla v našich médiích.

D. Laurencikova 23.1.2023 18:57

Vy byste mel prehodnotit tu absurdni nenavist vuci Rusku. To jste se v minulosti opravdu tak zkompromitoval, ze mate potrebu to takhle odcinovat?

D. Laurencikova 23.1.2023 18:55

Tak to si z vas nekdo udelal blazna. Moc prace mu to jiste nedalo, tady se zdate byt velmi kooperativni. ;-)

D. Laurencikova 23.1.2023 18:54

No tak porad nevzdychejte, kolik lidi se zene na Zapad. To nutne vyvolava podezreni, ze jim to zavidite.

D. Laurencikova 23.1.2023 18:51

To je fakt. Ve skole nam leccos nerekli.

D. Laurencikova 23.1.2023 18:46

Nikoliv. Jednalo se o bavoskou textilni firmu, ktera nechavala zhotovovat konfekci v zemich GUS, ktera uz davno zanikla. Znalost rustiny a cehokoliv, co umite, se vam vzdycky muze hodit, pane Lukavsky, nekdy docela necekane. Toho netreba litovat. ;-)

J. Lukavsky 23.1.2023 18:27

"Diky znalosti Rustiny jsem dostala v Nemecku muj prvni job!" a jak vidno trvalý... blahopřeji. J.L. end

J. Lukavsky 23.1.2023 18:26

"memorandum nemá právní platnost a nebylo žádným ze států ratifikováno." což ovšem Ukrajina nějak nepobrala a A-zbraní se nerozumně doopravdy vzdala. Chyba, jak jistě teď vidí. Ale pozdě bycha honit. J.L. end

J. Lukavsky 23.1.2023 18:13

No dlouholeté zkušenosti s SSSR TASS apod. mě nutí abych přiznané ztráty Ruska násobil 10ti a vyhlášení zisky dělil 10ti. Probatum est. J.L. end

J. Lukavsky 23.1.2023 18:09

"Ukrajina mohla byt neutralni zemi, neco mezi Vychodem a Zapadem, zeme, ktera respektuje zakon a svoje narodnostni mensiny a mohla se tesit rozkvetu" myslíte něco jako Bělorusko že? No u nás snad Dubček (ale možní už Beneš) chtěl být mostem, asi drobet zapoměl, že po mostě se chodí sem i tam, civilové i vojáci.... J.L. end

J. Lukavsky 23.1.2023 17:52

"chová se celkově velmi zdrženlivě." no podle vás se i Hitler v Rusku choval hodně zdrženlivě že? Srovnat se zemí město či vybombardovat nemocnici či panelák je "zdrženlivost". J.L. end

J. Lukavsky 23.1.2023 17:48

"Kde mate nejake udaje o srovnatelnosti Zizky s Banderou?" No ještě za časů NDR mi kdesi v Německu ukazovali kostel a říkali, že v něm Husiti zahnali mnichy a vedení města do sklepa a ten zapálili. Něco přes 50 jich bylo. No a pak vyrabovali město a odvezli co pobrali, a říkali tomu "Spanilé jízdy". Koukal jsem jako puk, to nám ve škole neřekli. J.L. end

J. Lukavsky 23.1.2023 17:41

"podle mezinárodně uznaného práva na sebeurčení rozhodli, že chtějí patřit k Rusku" no drobet to kazí fakt, že to neuznal skoro nikdo (tedy mimo Běloruska, Venezuelly a Kubu?). A také proto, že nejdříve se tam vynořili jacísi Zelení mužici bez označení ale s kvéry, pak ruští vojáci na dovolené s tanky... nu a pak přišlo to refenedum. Cosi mi říká, že referendum v době kdy jsou v zemi cizí vojáci je dle mezinárodního práva neplatné. Ale to je jistě detail. J.L. end

J. Lukavsky 23.1.2023 17:26

"Jak asi mohli Rusi reagovat na osm let trvající vraždění etnických Rusů kousek od svých hranic" No kolik těch Rusů dokázali Ukrajinci za těch 8 let zavraždit? Teď si Rus podstatně polepšil, umírá jich 10x víc za den, ale to nevadí Rusko je silné a velké a (skoro) každý se ho bojí. J.L. end

J. Lukavsky 23.1.2023 17:21

"Mate smulu, Cechy nebereme." Snad štěstí ne? Proč si myslíte, že bych chtěl do Německa? Já jsem docela spokojený tady, doma. J.L. end

A. Nový 23.1.2023 16:48

Já jsem zase slyšel, že jste byla agentka StB a dnes posluhujete Russům.