30.5.2024 | Svátek má Ferdinand


Diskuse k článku

INICIATIVA: Mír a spravedlnost pro Putina

Žádný geopolitik nemůže vymazat základní fakta o ukrajinském konfliktu: Ukrajina se nejdříve vzdala jaderných zbraní výměnou za ruské záruky územní celistvosti, a poté Rusko začalo anektovat části ukrajinského území. Iniciativa Mír a spravedlnost Jana Kavana, Václava Hořejšího a Matěje Stropnického je proto obtížně pochopitelná.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
D. Laurencikova 22.1.2023 19:00

Cesko je moje vlast, to je samozrejmost. Ale musim uprime priznat, ze tu lasku, jakou vy mate k Izraeli, ja k Cesku zdaleka nemam.

D. Laurencikova 22.1.2023 18:58

Toto je tak hloupa rec, nezlobte se, to me opravdu nudi. Proc se napr. do Nemecka zene polovina zemekoule? Na socialni davky, pane Lukavsky! Tady letaji peceni holubi primo do huby! Doslova. Spocitejte si jak dlouho to vydrzi, pri soucasnem niceni vlastniho prumyslu a hospodarske zakladny. Jak rekl Peter Scholl-Latour: "Wer halb Kalkutta aufnimmt, rettet nicht Kalkutta, sondern wird selbst Kalkutta ". Cesky: "Kdo k sobe vezme pul Kalkuty, nezachrani Kalkutu, ale sam se ji stane"! Zapad presne na to dojede, ze se nebrani invazi te zaostalejsi "poloviny zemekoule".

D. Laurencikova 22.1.2023 18:53

Rec byla o kancleri Scholzovi, na ktereho je vyvijen natlak ze vsech stran, aby dodaval Ukrajine Leopardy. Jak Scholze nemusim, tak jeho neochota bezhlave zbrojit je to prvni, co se mi na nem libi. Ale zadne strachy. Schoz nakonec podlehne natlaku, jako vzdy! Inu, kazdy sveho stesti masinfyra. ;-)

D. Laurencikova 22.1.2023 18:50

Pane Sura, vy se nestydite napsat takovy nesmysl? Co me zajimaji priciny zalozeni NATO? Byl to sovetsky komunismus snad? Kde je dnes Sovetsky svaz, kde je dnes Varsavska smlouva? A kde je dnes NATO? Vy mate vymyty mozek protiruskou propagandou a demagogii, that`s the matter! Sovetsky svaz byl rozpusten bez jedineho vystrelu a to je uzasny historicky vykon! Ruska, presneji Ruslandska Federace NENI Sovetsky svaz. Obdobu Sovetskeho svazu dnes buduji v EU, ale to vam z Ct1 holt nikdo nesdeli.

H. Lukešová 22.1.2023 18:49

-Mě-

H. Lukešová 22.1.2023 18:49

Já vím, ale ČR je má a také Vaše země, narodila jste se v ČR stejně jako já, byť Vám může jít řada Čechů na nervy. Mně také štvou levičáci u nás i v Izraeli, ale mou lásku k těmto dvěma zemím nemůže nic zvrátit.

J. Vintr 22.1.2023 18:45

Pokud by stále platily ty důvody, proč bylo NATO založeno, tak mělo být nejpozději v polovině devadesátých let minulého století zrušeno, stejně jako byla zrušena Varšavská smlouva. Jeho další existence má k těm původním záměrům hodně daleko. Spíš jde o pravý opak. Stalo se z obranného sdružení útočným. Viz třeba Srbsko nebo Afghánistán...

D. Laurencikova 22.1.2023 18:41

Stat Israel na me udelal nezapomenutelny dojem kdyz jsem ho jednou mela moznost navstivit a nikdy na tuto nesmirne zajimavou, jedinecnou dovolenou nezapomenu. Blize tento stat ale neznam. Ceskou republiku jsem se domnivala znat. Ale ta hloupost, zloba a hysterie, ktera tady momentalne vladne, me bohuzel poucila o opaku. :-/

D. Laurencikova 22.1.2023 18:37

Ted si vysvetlime, kdo je agresor: Na prvni pohled by se zdalo byt jasne, ze agresor je ten, kdo poslal vojsko pres hranice. Toto ale stimuje jenom ve vojensky-technickem smyslu. Politicky je tento nazor nesmirne naivni. Vojensky utok je totiz casto pouze dusledkem neceho a nikoliv pricinou - jako prave v tomto pripade. Rozumite? Ja vim, ze nerozumite. Uz jste se prihlasil jako "dobrovolne predurcen"?

P. Sura 22.1.2023 18:35

Právě jste předvedla, jak člověk žijící v Západní demokracii dokáže být zpracován proruskou propagandou a demagogií, k tomu, aby "to viděl přesně naopak" !!. Zkuste si přečíst něco o historii a hlavně PŘÍČINÁCH založení NATO.

H. Lukešová 22.1.2023 18:34

Můj postoj znáte, paní Laurenčíková. Nemiluji ani EU ani Rusko. EU podporuje GD, islámskou migraci do Evropy, LGBTQ šílenosti a financuje palestinské teroristy, Rusko vede válku na Ukrajině a také spolupracuje s Íránem. Nejsem euro-marxistka, ani rusofil. Mám ráda dvě země, Českou republiku a Stát Izrael, na nich mi skutečně záleží.

D. Laurencikova 22.1.2023 18:29

R^R^

D. Laurencikova 22.1.2023 18:28

Pane Jurax, pri vsem respektu: "Your figt is our figt"... jak odprisahali senatori McCain a Lindsey Graham Ukrajincum v roce 2016 (to video jsem tady vkladala uz nekolikrat) a slibili jim veskerou podporu, finance, vycvik a vyzbroj nutne k porazeni Ruska a mnoho dalsich Rusko provokujicich akci... to pro me nevypada az tak nevyznamne.

D. Laurencikova 22.1.2023 18:22

Prave ze to akteri teto valky nevedi! Jak se zda, ani je to moc nezajima - proste to risknou! Na kriticke hlasy se reaguje sproste, ve vyssich kruzich stejne jako v tomto foru. Jakmile reknete "diplomacie", uz mate na krku nejabsurdnejsi obvineni! Tento svet neni v dobrych rukach, pani Lukesova, ale to uz jste jiste stacila uz vsimnout sama.

D. Laurencikova 22.1.2023 18:18

A to je velice nebezpecne, jak rekl dnes na Bavorsku general Vad, protoze NATO rozhodne nemuze jit do otevreneho konfliktu s Ruskem, protoze to by byla absolutni katastrofa! Znicime vsechno, co jsme si po valce tezce vybudovali... rekl general Vad. Kvuli cemu? Kvuli Zelenskemu a jeho ambicim? Ukrajina neni zadna Zapadni zeme, Ukrajina je neco jako "Afrika Evropy!"

J. Lukavsky 22.1.2023 18:15

"Moc kroutil hlavou nad tim valecnym nadsenim" No já kolem sebe žádné válečné nadšení nevidím, to je nutno si nahledat v internetu oficiální ruská média, tam to zuří vč. A-zbraní jako kdysi. Inu každý svého štěstí mašinfýra. J.L. end

D. Laurencikova 22.1.2023 18:13

Coze? Kdo tady harasi zbranemi na cich hranicich - Rusko na Americkych, nebo USA na ruskych? To je skutecne mistrovsky kouset dusledne denni propagandy, ze to tolik lidi vidi presne naopak!:-/

J. Lukavsky 22.1.2023 18:12

Jistěže USA nejsou bez problémů a chyb. Nicméně otázkou je, proč se do nich hrne polovina Zeměkoule. A nakonec pokud bych opravdu musel někam odejít, tak do Ruska určitě ne. USA se z problémů vyhrabou, prostý Amík si dlouho nenechá věšet bulíky na nos. Ty pitomosti v USA jsou spojeny s tzv. inteligencí. No jak známo: jsou blbosti, kterým uvěří jen inteligent. J.L. end

D. Laurencikova 22.1.2023 18:10

Mozna ze budete muset chcipnout dokonce vy a sice za americky imperialismus - pardon za geopoliticke zajmy USA a za ukrajinsky nacionalismu. Ale vy to nastesti udelate rad!

J. Vintr 22.1.2023 18:08

To byste mohl říct o všem, co se kdy stane. Třeba se podíváte na hezkou ženskou a někdo to může nazvat přípravou na znásilnění....

D. Laurencikova 22.1.2023 18:07

Ujistuji vas, ze jsem byla drive take stoprocentni ctitelkou Zapadu a Spojenych statu, ktere v mnohem ohledu kazou vodu a samy piji Beaujolais. Jednou to cloveku dojde. ;-)

J. Vintr 22.1.2023 18:05

Takhle pritimitivně to prezentuje naše ulhaná propaganda. Podle ní se jednou darebák Putin probudil a zachtělo se mu jen tak zaútočit na vzor demokracie a mírumilovnosti, úžasnou Ukrajinu. Zcela se zamlčuje, co se tam dělo po mnoho let předtím a jaká ta úžasná Ukrajina ve skutečnosti byla. A spousta hlupáků tomu slepě věří.

J. Vintr 22.1.2023 17:59

Těm generálům a politikům rozhodně nehrozí, že by za někoho a za něco měli chcípat. Spíš jim voní dolárky.....

D. Laurencikova 22.1.2023 17:52

Je to snad muj vymysl, cimbalniku, ze Ukrajina ma pro Rusko natolik velky geopoliticky vyznam, ze kvuli ni sli Rusove dokonce do valky? Cim Svedsko a Finsko v NATO prispeji ke svetovemu miru? Bude se akorat o to vic zbrojit a cenit zuby - svata prostoto!

D. Laurencikova 22.1.2023 17:47

Nelze vas brat vazne, ale aspon mate humor. Nevim, jak v Rusku, ale u vas v CR se zatim jedna o "dobrovolne predurceni". "My nikoho neodvadime, rikame tomu "dobrovolne predurceni", protoze nechceme pouzit slovo odvod" - originalton Cernochova. Nechte se prekvapit, kam az to zajde. Dnes jsem poslouchala debatu - Stammtisch na BR. Byl tam i general Vad. Moc kroutil hlavou nad tim valecnym nadsenim a nad politiky, kteri jakoby to proste chteli vysondovat, jestli a kdy Putin pouzije atomove zbrane!

P. Diviš 22.1.2023 17:45

Před WW1 první mobilizovalo Rusko.

Netřeba dokazovat, skutky hovoří jasně.

P. Diviš 22.1.2023 17:43

Pouze začátek ...

P. Diviš 22.1.2023 17:42

Dnešní Rusko není Sovětský svaz, ale snaží se být.

P. Diviš 22.1.2023 17:41

No kde, přece v Kremlu. On to Putin říká dost nahlas.

P. Diviš 22.1.2023 17:40

USA nezaútočily, zaútočilo Rusko a tedy vyvolalo konflikt.