5.6.2024 | Svátek má Dobroslav


Diskuse k článku

HAMÁS: To zabíjejí i naše děti

Už jenom jak slyším anebo čtu, že šlo o mladé Izraelce, zvedá se mi žaludek a čuchám starý ukryty antisemitismus, přetřeny jen tak zlehka tzv. politickou korektností. Vždycky přemýšlím, jestli jsou autoři takoví idioti, že si myslí, že ve státě Izrael žijí jenom Židé.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Vlk St 12.10.2023 19:09

Jo, jo, tyhle kydy známe. To vykládali náckové, když Spojenci bombardovali Říši. To jsou děti těch, co chtějí vyvraždit ostatní. Kdyby jejich rodiče nevraždili v Izraeli, Libanonu, Sýrii, Francii, atd.atd., nic by se jim nestalo.

P. Černý 12.10.2023 19:25

Tohle asi není situace pro moralizování, pane Vlku. Jistě se i v tom ghettu zvaném Pásmo Gazy najdou děti, jejichž rodiče zatím nikoho nezavraždili, nikdo se jich na nic neptal, teroristům slouží jako živé štíty a možná ani neřvali nadšením nad zhanobenymi mrtvolami.

Koneckonců, ani kolem spojeneckého kobercového bombardování německých měst se dnes příliš nemoralizuje. Jednak jejich vojenská hodnota byla pochybná, byla to spíše msta za bombardování Londýna a dalších měst, a taky jsme dnes s přeživšími a jejich potomci nejlepší přátelé.

P. Černý 12.10.2023 19:31

potomky

J. Jurax 12.10.2023 21:14

Správně píšete jejichž rodiče ZATÍM nikoho nezavraždili ...

I. Polák 13.10.2023 15:06

No ono to takjednoduché nebylo. Po válce se zbytek světa na Němce rozhodně díval brýlemi kolektivní viny. A proč ne, těch kteří umožnili, že se dělo to co se dělo bylo rozhodně většina a ten zbytek z větší části tomu zlu nijak nebránil.

Takže se v Německu podporovala jistá převýchova Němců, která nastala a výsledkem je současný stav - škoda slov.

J. Jurax 12.10.2023 21:11

Ne. To jsou děti palestinských teroristů, jež tak přišly o možnost také se stát také teroristy, k čemuž byly vychovávány. K čemuž jsou děti v Gaze i na Západním břehu vychovávány mj. i za humanitární peníze nejen z EU.

P. Černý 12.10.2023 22:16

To fakticky ghetto, zvané Pásmo Gazy, moc kariérních příležitostí, s výjimkou studia oboru profesionálního terorismu, nejspíš neposkytuje.

Přestože si teď Izraelci stěžují, že nechali ekonomiku uvedené palestinské enklávy trochu pozvednout.

Je to všechno k zbliti. Už jsem to napsal panu Vlkovi. Formulovat na dálku moralizující úsudky ohledně chování obyvatel onoho ghetta, je přinejmenším laciné. Ale spíš to postrádá smysl. Že se v podstatě jedná o no go zónu, do které by příčetný cizinec nejspíš dobrovolně nevstoupil, je nasnadě.

P. Černý 12.10.2023 16:19

'A Němci od nich odebírají plyn' píše Lukáš Kovanda o Kataru, který štědře sponzoruje Hamás.

Není čas s tím něco udělat? A hlavně uvědomit si už konečně, že máme problém? Ne jen v bezpečnostní, ale i energetické situaci?

P. Černý 12.10.2023 15:47

Ozbrojení barbaři vnikají do soukromých domů, znásilňují, mučí a zabíjejí. Angela Merkelova už je přivezla do Německa. Dodat jom zbraně ( v době války na Ukrajině a otevřených hranic ) nebude velká výzva.

Může se tohle stát i nám, ptají se v Německu. A čekají je volby...

Poznámka. Podobně bychom se asi ptali,, kdybychom u nás měli vládu v současném složení už od roku 2015. My bychom se měli ptát, jak dlouho si můžeme dovolit současnou zradcovskou vládu.

V. Kuhaj 12.10.2023 14:02

Pravda, pane Vlk! Jenže OSN už slzí nad blokádou, byť Izrael řekl, že blokáda bude do té doby, dokud nebudou vydána rukojmí. Nebo-li stačí vydat rukojmí, a blokáda skončí. OSN přesto slzí dál.

Přestože zabíjejí i naše děti, jak jste správně řekl, Lipavský s Pavlem už hlásili, že stěhování ambasády není na pořadu dne. Musíme být opatrní, či jak to zdůvodnili. Rusů ani Číny se nebojí, a Hamásu ano? Trochu divné. Myslím že to je jen výmluva. Leyenová už řekla, že podpora Palestiny pojede dál. Jak ví, že z toho nebude mít nic Hamás, když se skládá z Palestinců, Bůh suď.

Takže to vypadá, že ten nenápadný EU antisemitismus, který občas prolákne náš "diplomat" Lipánek, přetrvá, i když tam zabíjejí naše děti. Vlastně, ta umučená holka byla Němka. Leyenová nic. Njn...

L. Kuča 12.10.2023 19:07

JJ, Lipy pobavil - prý je to v rozporu s rezolucemi OSN. To, že jsou tyto rezoluce zpravidla vygenerovány a odhlasovány, či alespoň výrazně ovlivněny nepřátelskými režimy mu v jeho procedurální zásadovosti nijak nepřekáží. Pravda, pro tyhle progresorské typy islamisté až tak nepřátelští nejsou. Alespoň dokud je nebudou mít na dvoře.

P. Adámek 12.10.2023 13:55

Já tomu rozhořčení moc nerozumím. Mezi izraelskými občany jsou přece i izraelští Arabové (a možná i další občané nežidovského původu, nevím), a jakkoli není pravděpodobné, že se té diskotéky účastnili, nevím, proč účast omezovat pouze na Židy. Máme plnou hubu občanské společnosti a tady najednou označení občana státu Izrale jako Izraelec vadí? Taky jsme za dob SSSR mluvili (ne úplně správně) jako o "sovětech" a ne o "Rusech". Mně přijde, že pan Vlk naopak zavádí rasismus tam, kde není.

P. Han 12.10.2023 14:00

To jste jen něco hrubě nepochopil. Přečtěte si ten článek znovu.

M. Stehno 12.10.2023 14:23

Přesně !

V. Kuhaj 12.10.2023 14:05

To si snad děláte srandu, ne?!8-o

P. Pilík 12.10.2023 18:00

Teda my jsme všichni říkali Rusáci, sověti snad v RP a komunisti na schůzích. A v Rusku i nyní jsou občané 1. kategorie Rusové, ostatní občané jiných národností jsou podřadní a mohou vykonávat jen některá povolání. Kromě několika vědců, se kterými se naopak Rusko chlubí.

D. Polanský 12.10.2023 13:11

Proč Izrael vojensky podporoval muslimský Ázerbájdžán proti křesťanské Arménii ?

P. Černý 12.10.2023 13:49

Protože Ázerbájdžán těží ropu a plyn a Arménie nikoli.

P. Černý 12.10.2023 12:46

Pane Křivane, vždy když někde na internetu vidím naše neohrožené bojovníky, říkám si, že je škoda těch tisíců útočných pušek vz. SA58, které zbyly po ČSLA. Kdyby je úřady nezasantrocily a aspoň nějaké schovaly na horší časy, aby je mohly, až přijde čas, rozdat občanům, bylo by to půl bídy. Zvlášť, když na jedné straně máme válku na Ukrajině a na druhé straně hrozbu mobilizace muslimů v EU vyvolané dejme tomu rázným zásahem Izraele proti Palestincům.

Mimochodem na tom, SA58 je taková mnemotechnická pomůcka. Páčka dopředu=všechno nepříteli. Páčka k sobě=poslední pro sebe.

Profesionální důstojníci nás tím strašili. Ale dnes je vidět, že to může být někdy dobrá poučka.

J. Jurax 12.10.2023 21:28

Dopředu dávkou, dolů zajištěno, k sobě jednotlivými ranami.

P. Černý 12.10.2023 11:59

Je to náboženská válka, pane Hajský. Když se to někomu hodí. A jindy vidíte, že na náboženství zase tolik nezáleží. Muslim bojuje po boku pravoslavných křesťanů, jindy zase proti nim. Kdyby byla nenávist mezi muslimy a Židy taková, jak nám tvrdí, až za hrob, už by na Blízkém východě nebyl jediný Žid.

K. Křivan 12.10.2023 12:05

Nebýt Israele, nebyl by tam už žádný Žid.

P. Černý 12.10.2023 12:08

Co bylo dřív, vejce nebo slepice? Židé nebo Izrael.

Neříkám nic víc a nic méně, než to, že mezi Židy a muslimy dohoda možná je. Pokud ji chtějí obě strany

J. Farda 12.10.2023 12:55

To zdůraznění potřeby chtění obou stran je pane Černý trefa hřebíčku na hlavičku - ovšem když jedna strana aspirující na vyhlazení druhé strany, třebas lidumilným zahnáním do moře, jak svého času hlásal egyptský president Abd el Nasr nechce a nechce a nechce - pak je to jen slepá ulička, a je nutné rozseknutí gordického uzlu systémem Alexandr kdo z koho! Tertium non datur bohužel zjevně neexistuje ... :-(

P. Černý 12.10.2023 13:44

A vidíte, pane Fardo, dnes má Izrael s Egyptem mírovou smlouvu. A mohl ji mít i se Saúdskou Arábií.

Ano, také nějaký íránský hlavoun prohlásil, že hlavním cílem Íránu je zničení Izraele. A přece je to Izrael, kdo soustavně útočí na Írán a dopouští se při tom porušování mezinárodního práva včetně vyloženě teroristických činů.

Jenže Írán teď řeší jiné věci než Izrael. Vidí šanci překonat ekonomické sankce, začlenit se do BRICS a spolu se SA, Ruskem a Venezuelou určovat ceny ropy a plynu.

A ten náš oblíbený Putin, ten dnes nemůže říkat nic jiného, než to, že neokoloniální politice USA mohou oponovat jen státy, které se naučí spolupracovat bez ohledu na své ideologie. Právě Putin bude paradoxně prosazovat právo národů na sebeurčení včetně práva Palestinců na samostatný stát.

A nelze říct, že nemá pravdu. Aspoň teoreticky.

P. Han 12.10.2023 13:58

Írán za sebe nechává vraždit Hizballáh, který financuje a vyzbrojuje.

P. Černý 12.10.2023 14:24

To je možné, pane Hane. Ale není to jediný sponzor Hisbalahu. O té akci asi v Íránu věděli. Ale je otázka, zda věděli i to, že na ni pro větší efekt zverbuji i příslušníky Islámského státu světové proslulého svou bestialitou.

Vždyť s Islámským státem Írán v Sýrii bojoval a bojuje. A Izrael ho za to naopak vojensky v Sýrii napadal a napadá.

Je těžké si dnes na něco udělat ideologický úsudek....

P. Černý 12.10.2023 14:25

Pardon, oba máme asi na mysli Hamás. Aspoň v tomto kontextu.

L. Kuča 12.10.2023 19:19

Tak sama existence palestinců je přinejmenším sporná. Asi by nedalo moc velkou práci určit tuto populaci jak z hledista historického, tak i genetického jako přisunuté jordánské Araby. Pokud bychom začali standartně uplatňovat právo na dvojí vlast, tak z toho asi vzejde slušný bolehlav. Stačí už uznání Kosova, u něhož jsme samozřejmě jako aktivní troubové museli být mezi prvními. Zle je z toho doteď a navíc to vytváří škodlivý precedens.

P. Černý 12.10.2023 19:41

Existence Palestinců je politický fakt. Stejně jako existence státu Izrael.

A když píšete o Kosovu, pak právě masové vystěhování starousedlíků jen proto, že pocházejí z určitého etnika, nějak znovu přichází do módy. Přestože to je obyčejná genocida, za jejíž schvalování u nás mimochodem hrozí drakonické tresty.