3.5.2024 | Svátek má Alexej


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Budiš 12.1.2008 10:49

Pan Bláha je trapný.

Pan Bláha mohl zajisté psát o mnohých kladech pana Švejnara, ale je zřejmé ,že o něm neví vůbec nic, nebo je jeho článek pouhým záměrem, kandidáta na prezidenta znevážit.Myslím, že se mu to podaří poze u velmi hloupého člověka, nebo politického demagoga. Jinak je jeho článek bez šancí.Pokud s článkem bude souhlasit většina čtenářů ,pak jsme na tom moc špatně a náš stát nic dobrého nečeká.Nepřímá volba prezidenta bude nedemokratický akt ponižující občana a sprosté politikaření  stran. 

Malý Aston 12.1.2008 11:04

Re: Pan Bláha je trapný.

V podstatě nic proti panu Švejnarovi nemám,neboť ho neznám a kromě amerického vystupování všechno vím a všude jsem byl a od všeho mám klíče na něm nevidím nic zajímavého.Přeci musí být nějaká databáze čechoameričanů,čechoaustralanů,čechoněmců a čechofrancouzů nebo rusočechů ze které by bylo možné postavit ne jednoho Švejnara ale třeba deset Švejnarů.Také by bylo možné z databáze vybrat nové předsedy politických stran a ministry.Mnozí zde mají pravdu,v Česku vždy udělali pořádek jen cizáci,jakmile se věci veřejné nechají českým občanům,kteří nikdy ještě neviděli ani Prahu,vždy to dopadne špatně.I ten Kléma to věděl a nechal všechno řídit poradci od Stalina a jaký tady byl pořádek. A kdo nás naučil během jedné noci jezdit vpravo? :-D

JJ 12.1.2008 11:53

Re: Pan Bláha je trapný.

Proti panu Svejnarovi rozhodne nic nemam, ale proc se chce cpat za meho prezidenta, kdyz jasne ukazal, ze je mu jeho osobni zivot prilis vzacny na to, aby jej spojil s osudem CR.

Budiš 12.1.2008 13:54

Re: Re: Pan Bláha je trapný.

S Vašim názorem nejde nesouhlasit.Zdá se mi však ,že i panu Klausovi je osobní život tak vzácný, že si ani nedovede představit, že by neměl být ještě jedno volební období prezidentem a neměl by být tím jediným možným a vyvoleným. Neni to tak. Vše je pouze v samolibosti, neschopnosti, nevědomosti a ubohosti politických stran, že nepřipravily žádného kandidáta a,že žádná strana neudělala nic pro přímé v.prez.I já bych chtěl prezidenta,kterého bych si mohl vážit, který se opravdu o blaho občanů a státu něčim zasložil a který by se od všech politických karieristů a kecalů výrazně lišil.Bohužel takového nikdo nenavrhl a asi nikdo z politiků   nechce.Tak budeme pouze svědky politické nedemokratické šaškárny,kterébudeme řikat volby.Vlastně vše jako za komunismu.Teoreticky jeden kandidát a občan do toho jako vždy nemá co kecat. Našim   politikůmpříliš vyhovují komunistické praktiky a nechtějí se jich vzdát-levici i pravici.

jm0 12.1.2008 14:34

Re: Re: Re: Pan Bláha je trapný.

.. Bohužel takového nikdo nenavrhl a asi nikdo z politiků   nechce. .. Vlastně vše jako za komunismu.Teoreticky jeden kandidát a občan do toho jako vždy nemá co kecat. ..

Tedy, možná jsem jenom ještě po ránu rozespalej, ale .. čtu to dobře, když vidím "satan Klaus a jeho proradní nohsledi ze zbolševizované ODS zapříčinili, že demokratická ČSSD spolu s (nyní již přijatelnou ((c) JŠ)) KSČ nenavrhla dostatečně silného protikandidáta"?

:))

Von 12.1.2008 16:42

Re: Re: Re: Re: Pan Bláha je trapný.

Bezvadný postřehR^

Budiš. 12.1.2008 16:52

Re: Re: Re: Re: Pan Bláha je trapný.

To jsem nechtěl zdůrazňovat.Rad bych viděl v soutěži o prezidenta více kadidátů od středu v pravo a na Klause jsem si nikdy nedovolil říci jedno sprosté slovo.Jinak nepropaguji kom. Jsem demokrat a nemám rád politické intriky škodící státu a lidem.Žádná slušná uroveň na politické scéně není vidět .Jinak pane, to, že vliv komunistů v Čechách roste není proto, že jsou dobří ,ale proto , že představitelé pravicových stran jsou neschopní,dělají mnoho chyb a komunisté se jen usmívají a čekají. Nejhorší však jsou pol.demagogové, kteří nadávají na opozici ,ale neudělaj nic pro to, aby se ve vlastních řadách situace zlepšila.Jestli pravice bude pokračovat nedemokraticky, brzy komunisté budou ve vládě a jednou postaví i kand. na prezidenta.To však nevytýkejme kom.ale sami sobě. Myslím, že je čas pro rychlé změny na všech pol. a státních postech, zejména v pravicové části působnosti.

JJ 12.1.2008 19:29

Re: Re: Re: Pan Bláha je trapný.

Co se tyce pana Klause, tak ma pri funkci prezidenta dlouhodobe vysokou duveryhodnost a celkove se da rici, ze mu ta funkce sedla (drobnych excesu se obcas pravda nevyhne, ale to asi kazdy).

Budiš. 12.1.2008 19:58

Re: Re: Re: Re: Pan Bláha je trapný.

Klaus bude opět prezidentem.

huhu 12.1.2008 10:49

Švejnar je bezpáteřný

Švejnar dnes každému vykládá co chce slyšet...vždy nejprve přitaká a pak začne "ale"...žádný názor nemá, jeho prezentace je plná výmyslů a lží, nemá za sebou žádnou historii, kde by s ním byla zkušenost - leda ten tunel v čsob...pokud by byl zvolen je 5 let neodvolatelný a nepostižitelný ...tohle jediné jistě Švejnar dobře ví...

Aleš 12.1.2008 11:50

Re: Švejnar je bezpáteřný

huhu vy denně ukazujete jak jste inteligentní. Zkuste se podívat  od kdy je p. Švejnar v dozorčí radě ČSOB, nechte si svých ubohých lží a demogogie.

Tomáš Jasný 12.1.2008 9:54

Neomluvitelné výmluvy pana Švejnara

Doposud jsem považoval možnost toho, že by se vzdělaný člověk, Čechoameričan, s dlouholetou zkušeností ve Spojených státech, ale se všemi právy jako kterýkoliv jiný občan ČR, ucházel o kandidatůru na prezidenta republiky,  za velmi slibný krok  ve vývoji české demokracie.  Současný prezident, s rostoucími příznaky duševní choroby, už by měl odejít do zaslouženého důchodu, protože pro tuto zemi udělal v minulosti hodně dobrého, ale bohužel i dost špatného, zvláště v poslední době, kdežto pan Švejnar by mohl přinést do české politické scény určité zdravé prvky, které by  mohly vést ke kvalitativnímu zlepšení celkové situace.  Jenže,  pokud pan Švejnar jezdí po republice a hovoří o svých osobních kvalifikacích či o jejich nedostatcích tak  jak to popisuje hořejší článek ve vztahu k závazkům pana Švejnara vůči jeho druhé vlasti, Spojeným státům, potom se začínám obávat, že jeho kandidatůra na českého prezidenta je veliký omyl.  To, co pan Švejnar údajně tvrdí o svém slibu Americe je naprostý nesmysl a americké úřady by měly na základě takových prohlášení uvažovat o přezkoumání  občanské pravdivosti slibů pana Švejnara, jelikož by se mohlo jednat o vážný kriminální čin.  Na druhé straně je docela myslitelné, že by Kongres USA ignoroval mylný výklad pana Svejnara a místo pokárání by mu mohl poskytnout zákonným ustanovením  výjimku k jeho závazkům.   Je dost podivné, a svědčí to o  jeho  značné  občanské naivitě, že si pan Švejnar nepožadal Kongres o tuto výjimku  dávno předtím než začal kandidovat.  Zatím jeho výmluvy se zdají být neomluvitelné

Von 12.1.2008 10:00

Re: Neomluvitelné výmluvy pana Švejnara

Tomáši - posouzení kvality OBOU kandidátů je perfektní, ale jak z toho ven? Vypadá to, že bychom to měli zkusit bez prezidenta! Ale vážně - asi musíme ještě jedno Klausovo období přetrpět - c´est la vie!

westík 12.1.2008 11:34

Re: Re: Neomluvitelné výmluvy pana Švejnara

 Chudáku VONE, Vy tak trpíte pod Klausem .......ten zlotřilý president Vám asi činí z každodenního života úplné peklo :-P

Tomáš Jasný 12.1.2008 11:50

Re: Re: Neomluvitelné výmluvy pana Švejnara

Hele Von, z toho nejde ven, oni klepnout hřebíček na hlavičku.  S tím prezidentem je to, jak říkame  my Amici, (Honza Svejcarů to lidové rčení, asi chycené od Siouxů určitě zná taky) "Women, you cannot live with them and you cannot live without them" neboli v klasickém staročeském překladu "Ach jo ženský, nemůžeš žít s nimi a nemůžeš žít bez nich."  Mám takové neblahé tušení, že to odhaduješ správně, pět dalších let  života-neživota s Václavem II. budou nesnesitelné, ale asi lepší než žádné. 

Von 12.1.2008 16:55

Re: Re: Re: Neomluvitelné výmluvy pana Švejnara

Nenapsal jsem, že "pod Klausem" trpím /to možná jeho manželka/, ani že těch dalších pět let bude nesnesitelných! Jen si myslím, že současný prezident má odkulminováno, že je to škoda, a zejména že je škoda, když každý kandidát je závislý na hlasech KSČM. Toť vše! 

Tomáš Kubín 12.1.2008 11:52

Re: Re: Neomluvitelné výmluvy pana Švejnara

Přesně takhle to vidím také. Nejlépe bez prezidenta - pokud není žádný vhodný kandidát k dispozici, a když to nejde, tak holt ještě jednou s Klausem.

westík 12.1.2008 12:04

Re: Re: Re: Neomluvitelné výmluvy pana Švejnara

 já bych -pro případ, že by to  šlo- nejlépe dva presidenty (jako ve starém Římě konsulové),kteří by se každý měsíc střídali  (snad bychom to nějak  finančně utáhli).:-D

jirka.s. 12.1.2008 17:38

Re: Re: Re: Re: Neomluvitelné výmluvy pana Švejnara

No, když utáhneme co půlroční předsednictví v EU!!!

Pepík 12.1.2008 10:38

Re: Neomluvitelné výmluvy pana Švejnara

Pane Tomáši s příjmením Jasný, není mě jasný proč vám vadí teď najednou Klaus a předtím jste ani brvou nehnul v případě Havla, když se tlačil a zdůvodňoval si zákonnost jeho poslední volby. No to bylo asi proto, že mu Dáša pěkně zapískala při volbě. Je s podivem jak s běžícími roky se zapomíná, že RvRvRv

huhu 12.1.2008 10:46

Re: Re: Neomluvitelné výmluvy pana Švejnara

a zejména nejen to duševní nezdraví p. Havla, že p. Jasnému nevadilo

Tomáš Jasný 12.1.2008 11:27

Re: Re: Neomluvitelné výmluvy pana Švejnara

Proč do současného problému Švejnara a volby nového prezidenta pletete Havla je mi záhadou.  Jsem přesvědčen, že všichni čeští jak demokratiční tak komunističtí prezidenti po pár letech prezidentování dost zmatenému národu byli z toho všeho na větvi, někdo více někdo méně.  To by musel být zázrak aby to některý z nich bez újmy vydržel, včetně toho poslednícho Klause.  Ale právě proto by měl Klaus jít do penze, jeho pokračování ve fumkci bude jenom další zátěží nejen pro něj samotného, ale i pro celý národ. 

westík 12.1.2008 11:39

Re: Re: Re: Neomluvitelné výmluvy pana Švejnara

Tomáši J., můžete mně,nevědomé, vysvětlit, jakou zátěž  pro Vás VK představuje ? Pro mne např.jistou zátěží je můj pes ( musím s ním chodit na procházku za každého počasí, vařit  pro něj (granule nežere), stříhat ho, česat ho atd), ale president ? -No, možná, že jste jeho kuchař ........to by mohlo být vysvětlení ;-)

Pepík 12.1.2008 11:56

Re: Re: Re: Re: Neomluvitelné výmluvy pana Švejnara

Pane Jasný malou poznámku na okraj. Je zajímavé, že se stále připojujete k těm "zástupům"  zástupců všeho českého a moravského lidu a celého národa. To už tady bylo dost let. Nevím jaké je vaše stáří, ale mě to stačilo, když nám dnes a denně vtloukal, že to dělá pro blaho pracujícího lidu a dělnické třídy  v duchu světového komunistického internacionalismu

Tomáš Jasný 12.1.2008 13:15

Re: Re: Re: Re: Re: Neomluvitelné výmluvy pana Švejnara

Pepíku, kde jste přišel na to, že se stále připojuji k těm zástupům všeho českého a moravského lidu a celého národa?  Já jsem se už dávno, skoro před 40 lety, odpojil od všeho, co páchlo duchem světového komunistického internacionalismu a odešel jsme přesně tam, kam pan Svejnar odešel o mnoho let později.  Skládal jsem své nové vlasti stejnou přísahu jako on a byl jsem na to velice hrdý, že mne přijala jako svého, naprosto rovnoprávného se všemi ostatními  Američany.   Vím naprosto přesně, co ode mne ta přísaha vyžadovala tehdy a co ode mne vyžaduje teď, i když jsem, stejně jako pan Svejnar, českým občanem.       

Tomáš Jasný 12.1.2008 12:53

Re: Re: Re: Re: Neomluvitelné výmluvy pana Švejnara

Milý Westíku případně  milá  Westičko nevědomá,  mám naprosté porozumění pro zátěž, kterou některá kousavá, rozmazlená a jinak náročná psí potvora představuje.  Jenže tím jaksi odbočujeme od námětu večera, čímž, pokud se nemýlím, je zátěž ležící na prezidentu země od Hodonína do Aše, čili republiky naše, kde je podobných kousavých a věčně se hádavých potvor skoro deset milionů.   A teď si představte, že takto zatížený  potentát  si z vlastní  vůle na sebe přibere další  zátěž a pustí se do boje s větrnými mlýny a zelenými zloduchy typu Algora a mocipány typu Vladimíra Velikého.  To jednotlivec v penzijním věku nemůže zvládnout.  Na koho se potom přenese ta jeho původní tíha? No přece na mne a mého souseda a mou manželku a moje slaboučké dětičky, na vnoučátka, na mou milenku, atd, řetěz tíhy je nekonečný, až jsme v tom  všichni až po uši.  Celý národ. 

Já mám osobně VK rád, máme hodně společného, dokonce se mu prý hodně podobám (zlí jazykové to alespoň říkaly když ještě nebyl Prez) jsem o pár let starší, vystudoval jsem s nim stejnou VŠE, byl jsem přijat do stejného ústavu ČSAV, takže trochu vím jak se asi teďka na Hradě cítí.   Upřimně bych mu přál všechno nejlepší a to nejlepší by bylo, kdyby šel letos do důchodu. 

JJ 12.1.2008 11:54

Re: Neomluvitelné výmluvy pana Švejnara

Poblem je, ze stejne hloupe bude postupovat pri rozhodnutich, ktere se tykaji vsech obcanu CR.Rv

Marie 12.1.2008 15:42

Svejnar se nema za co omlouvat. Klaus by se mel omluvit ze nesel do exilu a MISTO TOHO PRACOVAL PRO KOMUNISTY

VV>-Tomasi, je videt, ze Vy nemate poneti o zakonodarstvi a soudnich interpretacich vztahujicich se na obcanstvi lidi v civilizovanych zemich, vcetne USA.  Vase domnenka, ze je tady "mozny vazny kriminalni cin"  je opravdu, ale opravdu naprosto mimo.  Kde jste tohle nasel (dejte sem odkaz na jediny soudni pripad nebo soudni rozhodnuti, kde se toto stalo v poslednich 150 letech v USA nebo jine civilizovane zemi.  Priklady ze socialistickych zemi - CSSR, SSSR, sve. Korea - neuvadejte, tam to soudruzi delali s oblibou a zblbli obyvatelstvo). 

Doporucuji Vam, abyste si nedelal o pane Svejnarovych papirech starosti, americke urady a pan Svejnar si tohle pravdu, ale opravdu, vyresi sami, bez Vasich rad.  Poukazuji, ze obcane USA byli a snad dosud jsou presidenty nekolika zemi.  Se svymi nazory na obcanstvi jste nekde pred 2. svetovou valkou, ne-li v 19. stoleti.  

Pokud nebude Svejnar zvoleny, tak to nebude kvuli jeho obcanstvi v USA, ale jen to ukaze, ze Cechum jsou dale mnohem milejsi domaci komuniste a jejich kolaboranti (a pokusy pana Klause dostat se do KSC jsou dobre dokumentovany) nez zradni emigranti, kteri utekli pred komunisty a jejich kolaboranty na zapad.    Klaus nejmin 20 let pracoval pro komunisticky rezim a zrejme mu to vyhovovalo, protoze o exilu nikdy ani trosku neuvazoval.  Verejnosti tohle take vyhovuje a proto Klause maji na vedoucich mistech od roku 1990.

vlasta 232 12.1.2008 9:18

ODPOVĚD

PRO LADISLAVA- mužete uvest- jedinou mou větu, která by Vás opravnovala k tak nesmyslnému dotazu- spíše však tvrzení- že je V. kLAUS PRO MNE """MODLA""???? Říkám Vám přímo - nemáte šanci nic takového najít v mém příspěvku!  Konstatovala jsem jen fakta! FANATICKY - SE CHOVÁTE VY!!!

Ladislav N. 12.1.2008 9:26

Re: ODPOVĚĎ - vaší otázkou: "...jaké máte právo upírat druhému jeho právo na souboj v těchto prezidentských volbách???"

Tak jaké právo máte upírat Švejnarovi kandidovat a pro kandidaturu získávat podporu u politických stran, u stejných stran, jako se snaží získat podporu i Klaus? 8-o