3.5.2024 | Svátek má Alexej


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Henri 12.1.2008 18:09

Re: Pokud pan prof. Švejnar Pane prof.Švejnare--prosím neubližujte tomuto státu

1--slib USA

2--neznalost základních atributů --Standarta pres. republiky

3-.člen komise pro udělování Nob.ceny--kecáte a blafujete--odejděte DÍÍÍÍÍKY !!!!!!

Wabi. 12.1.2008 17:02

Šaškárna , kamufláž ...

 Co nás ještě dalších pět let čeká s tímhle holomkem?;-(

Budiš. 12.1.2008 17:19

Re: Šaškárna , kamufláž ...

Myslím Wabi, že není holomek ! Nevidím důvod.

Frank 12.1.2008 17:36

Re: Šaškárna , kamufláž ...

To jako s Klausem?

glon 12.1.2008 17:59

Re: Šaškárna , kamufláž ...

nechápu očem tu vlastně diskutujete. Je to až zábavné. Díky radaru v Brdech se spojila ČSSD se starosty v Brdech- viz starosta obce Trokavec se u nás dost silně rozvinul antiamerikanismus. A ejhle najednou se pře prezidentskými volbami  objeví v režii ČSSD člověk, ameický občan, bývalý Čech, který je nejvhodnějším kandidátem na funkci prezidenta ČR. Nikomu nevadí, že si upravil životopis, že je americkým občanem, že by se mohl stát vrchním velitelem ozbrojených sil ČR. Ta Nenávist vůči prezidentu Klausovi došla až tak daleko?????

Šumavák 13.1.2008 3:37

To víte, nejmenoval jim Paroubka předsedou vlády a to se nezapomíná !!!!

NP 13.1.2008 12:50

Re: Šaškárna , kamufláž ...

Mluvíte jako  poručík Dub. Pokud jste o tom již před válkou nemluvil se svým okresním hejtmanem tak kušujte.;-€

Historik 12.1.2008 16:48

Slib Václava Havla

Někdo tady chtěl vědět, jak Václav Havel skládal slib. Zde to je.

http://www.youtube.com/watch?v=2hlvJtKwCOQ

Starý J. 12.1.2008 16:45

Vízek

...moc prosím o text vojenské přísahy, ve které vojín Václav Klaus přísahal a dokonce nabídl i položit život za socialistickou vlast....

Vízku, Vy jste nepřísahal? Tak proč jste proti socialistické vlasti bojoval, jak tvrdíte stokrát za den pod všemi články, až už to otravuje? A neříkejte, že jste proti socialistické vlasti nebojoval, když pod přísahou, kterou jste skládal, byla myšlena přesně taková "socialistická vlast", jaká tu byla. Alespoň tak nám byla představována!

To už jsou opravdu velice úsměvné a dětské, ale zároveň demagogické kličky, co zde předvádíte! Tak byl jste odsouzen jako antisocialista, nebo nebyl? Porušoval jste přísahu nebo ne? Aby se prase vyznalo v té Vaší pomatené logice, která se zde dožaduje Klausovy vojenské přísahy a míní ji srovnávat s dobrovolnou přísahou, nevynucenou, kterou bylo nutné složit pro amrické občanství! Pak-li někdo se dobrovolně chtěl stát Američanem, přísahal. Chtěl se snad Klaus stát dobrovolně vojákem socialistického státu?

Starý J. 12.1.2008 16:33

Vízek

Můžete blíže vysvětlit Váš výrok:...Pokud něco není hodné respektu, pak "znásilnění" volebního výsledku zradou a korupcí (viz rozsudek Nejvyššího soudu)....?

Pokud myslíte Melčáka s Pohankou, pak stále nevím, co je v rozsudku Nejvyššího soudu, zda je někde v nějakém rozsudku uvedeno, že Melčák a Pohanka se snad dopustili zrady a korupce! Prosím, citujte z rozsudku!

Pokud byste takto posuzoval jejich chování, pak vězte, že tomu předcházela naprosto neuvěřitelná zrada a korupce Kalouska s Paroubkem. Člensto KDU to okamžitě a razantně dalo najevo a Kalousek během několika hodin zmizel (to aby Vás snad nenapadlo tvrdit, že Kalousek plnil přání svých voličů!). Stejně je v této "dohodě" něco podivného, zřejmě byla velice nečistá (zřejmě vydírání), protože Kalouskovi bylo stejně rychle odpuštěno!

jirka.s. 12.1.2008 17:11

Re: Vízek

On už má francek, pane Starý, v těch rozsudcích tak trošku bordel! Ale jak včera tvrdil, každý soudní rozsudek mu je svatý, obzvláště ten, který rozhodl údajně v jeho prospěch ve sporu s bývalým ministrem školství Pilipem! http://www.psp.cz/eknih/1996ps/tisky/t008400.htm#_d  Při tom ten, co má č.j. 5C 184/74  z 21.května 1974 a je v něm označen za antisocialistu, antisovětistu, pravicového oportunistu a antikomunistu, je mu proti srsti, i když vlastně podle jeho mitgenosse soudruha Jičínského v té době vlastně žádná totalita už neexistovala, tož vlastně nevím, co se mu na něm nelíbilo!

Úsměvné je též jeho údajný antikomunismus (dle rozsudku), když je schopen napsat Do Denníku Jablonecka toto: (31.10.2005) Z tisku vím, že se několik zákonodárců (včetně naší senátorky Soni Paukrtové) minulý týden objevilo s peticí ZRUŠME KOMUNISTY u předsedy Poslanecké sněmovny a že se v horní komoře našeho parlamentu vedly vážné debaty o zločinnosti KSČM. Jako exsenátor i jako občan chci nahlas a veřejně říci, že si administrativní zrušení polistopadové KSČM nejen nepřeji, ale trvám i na tom, aby slova o její zločinnosti naši zákonodárci (jmenovitě senátoři Štětina a Mejstřík) doplnili důkazy.

(31.10.2005) Z tisku vím, že se několik zákonodárců (včetně naší senátorky Soni Paukrtové) minulý týden objevilo s peticí ZRUŠME KOMUNISTY u předsedy Poslanecké sněmovny a že se v horní komoře našeho parlamentu vedly vážné debaty o zločinnosti KSČM. Jako exsenátor i jako občan chci nahlas a veřejně říci, že si administrativní zrušení polistopadové KSČM nejen nepřeji, ale trvám i na tom, aby slova o její zločinnosti naši zákonodárci (jmenovitě senátoři Štětina a Mejstřík) doplnili důkazy.

jirka.s. 12.1.2008 17:12

Re: Re: Vízek (pokr.)

Jsem jenom zvědavý, kdy se soudruh francek začne z důvodu své stále se zhoršující schizofrenie po našich zákonodárcích dožadovat důkazů o zločinnosti holocaustu!

VLADIMÍR 12.1.2008 20:40

Re: Re: Vízek

Bohuželn nevím, co jste o proti těmto pánům pro zrušení KSČM udělal, děkuji. 

NP 13.1.2008 12:08

Re: Vízek

Vážení diskutéři, pokud taháte politiku do trestně právní oblasti požijte laskavě alespoň správnou hlavu. Myslím  tu  papírovou. Podle judikatury lze sice znásilnit i běhnu ,ale to by snad byl jiný případ.;-) 

BuBu 12.1.2008 16:20

Vízek - Hyena křížená bezcharakterním ubožákem !

To, co si zde dovoluje Hyena, která vytvořila, spolu s Gottwaldem . . . Zápotockým . . . Novotným . . . Jičínským . . . Dubčekem . . . . Husákem . . . . a dalšími vrahy a loupežníky, která zde vytvořila 41-letou nepřetržitou Dobu temna - tak to už zůstává rozum stát !

Po tom svém nepopíratelném podílu na genocidě národa . . . . . má ještě tu nebetyčnou drzost - kázat o slušnosti, morálce a demokracii ! ;-O;-€Rv

Přátelé tento Rudý skunk . . . .  si z nás  . . . a hlavně z těch, kteří řádění toho jeho "Bratrstva krvavé pracky" nepřežili, či za ně trpěli v koncentrácích  - tak on si dělá (Y) !

Defurak 12.1.2008 13:10

Víte Bláho, chtěl bych mít Vaše starosti !

Vy sice asi chcete demokratickou volbu prezidenta, ale každý alternativní uchazeč by ve Vašich očích byl  tupec, omezenec, podvodník, kolaborant, agent CIA či KGB, .... Neumíte porovnat kandidáty fakticky, pouze adorujete resp. dehonestujete.

Mám Vám vyhovující řešení :  Nyní zvolíme prezidentem na další období VK, za pět let jej necháme vystřídat Bémem a z Klause uděláme předsedu vlády. V roce 2018 by si to mohli opět prohodit - Klausovi bude teprve 87a mohl by být prezidentem na další dvě období. Zároveň by se začalo se stavbou jeho mauzolea na Letné.

Nevím, koho z obou bych volil kdybych volil, ale "hnídy" nehledám ani na jednom z nich. Připadá mi to nedůstojné.

kirast 12.1.2008 15:11

Re: Víte Bláho, chtěl bych mít Vaše starosti !

Já nemám nic proti tomu, aby cizinci v naší republice dlouhodobě žili a pracovali, ale nechci je za prezidenta, dokud s námi dlohodobě nežijí jako občané tohoto státu. Pokud vím, v USA je to obdobné. Pokud ne, prosaďte kteréhokoliv občana České republiky na prezidentského kandidáta v USA.

Jensina 12.1.2008 18:38

Re: Re: Víte Bláho, chtěl bych mít Vaše starosti !

Neví co je na prezidenské zástavě. Dovedete si představit, že by v USA někdo kandidoval na prezidenta a neznal symboly USA?

Ladislav N. 12.1.2008 19:32

Re: Re: Re: Víte Bláho, chtěl bych mít Vaše starosti !

Bože, kdyby ta blbost Klausových fanoušků / fanynek mohla alespoň pohánět nějaký motor... Rv;-D8-o

NP 13.1.2008 16:45

Re: Re: Víte Bláho, chtěl bych mít Vaše starosti !

Neznám politické reálie USA, ale z tisku vím, že podmínkou pro zvolení jejich prezidenta je místo narození kandidáta a jeho státní příslušnost v této době. Jinak by zřejmě Arnold Schvarzeneger balil kufry do Bílého domu.  

Starý J. 12.1.2008 16:18

Re: Víte Bláho, chtěl bych mít Vaše starosti !

Je chyba, že nemáte stejné starosti jako Vít Blaha a je Vám zcela jedno, jak se bude budoucí možný president stavět k ústavnímu slibu, který složí! Jenompotvrzujete, že je Vám konec konců jedno, kdo tím presidentem bude a co si o tom úřadu bude myslet, hlavně když to nebude někdo, koho nechcete! Jinak přísaha sem, přísaha tam,nač si s tím lámat hlavu. Poslanci ice nepřísahají, ale skládají slib a nakládají s ním poté asi stejně, jako dle Vás má nakládat budoucí president! Doufám, že nikoho z politiků, kteří skládají slib nebo přísahají, nekritizujete, protože je to nakonec jedno, zda dodržují něco co slíbili!

Jinak nabízíte řešení, o které Vás nikdo nežádal, není to obsahem Blahova článku. Rovněž nevím, co Vás vede (a co vkládáte Blahovi do myšlenek) k výroku...Vy sice asi chcete demokratickou volbu prezidenta, ale každý alternativní uchazeč by ve Vašich očích byl  tupec, omezenec, podvodník, kolaborant, agent CIA či KGB, .... Neumíte porovnat kandidáty fakticky, pouze adorujete resp. dehonestujete....nějak jsem  v Blahově článku nikde nenašel, že by někoho adoroval, nebo o nějakém "alternativním uchazeči" prohlašoval, že je  "tupec, omezenec, podvodník, kolaborant, agent CIA či KGB". Takže shrnuto - jestli někdo někoho dehonestuje, pak Vy pana Blahu, a to tak, že příkladně!

Defurak 12.1.2008 18:06

Re: Re: Víte Bláho, chtěl bych mít Vaše starosti !

Pane Starý J. bazírujete spolu s p. Bláhou na prkotinách. Proč se s takovou vervou nepouštíte např. do našeho ministra zahraničí (nemám proti němu nic !) kvůli jeho občanstvím resp. dlouhému žití v zahraničí ? Účelné by bylo srovnání obou uchazečů o prezidentství z hlediska jejich autentických názorů na to či ono, jejich postojů, konzistence jejich výroků s konkrétními činy atd. Jste-li takové  konkrétní a nezaujaté kritiky schopen, potom sem s ní. Jinak pouze podobně jako p. Blaha blafete o zástupném tematu.

Jensina 12.1.2008 18:54

ReDefuráku

Ministr zahraničí¨kníže neskládal přísahu, on svoje občanství zdědil rodově po rodičích. Ale to je pod   Vaši  rozličovací schopnost . Kromě toho nekandiduje na prezidenta, který je hlavou státu. Být ministrem je zcela něco jiného, prezident REPREZENTUJE Českou republiku i jeji občany,

NP 13.1.2008 11:36

Re: ReDefuráku

Nic proti Jeho Jasnosti nemám. Je sympatický už tím, že přiznal , že ty blbosti na vládě i parlamentu neposlouchá a raději spí. Ale pokud ,podle Vás v zahraničí Českou republiku a její občany nereprezuntuje, co proboha na té "galéře" hledá.?   Že by nějaké utajené poslání?;-)

Cabadaj 12.1.2008 13:10

Klaus také přísahal.

Pokud mám postupovat v logice pisatele článku tak by Václav Klaus neměl být nikdy zvolen prezidentem, protože na vojně přísahal věrnost komunistické straně, socialismu a varšavské smlouvě, což ho, myslím, plně diskvalifikuje k výkonu prezidentské funkce. Copak je možné aby člověk který přísahal že položí život za komunisty mohl být prezidentem?

xxx Kubeš 12.1.2008 13:18

Re: Klaus také přísahal.

Přísahali jsme všichni, nic jiného v diktátorském režimu nezbývalo.

Budiš 12.1.2008 13:57

Re: Re: Klaus také přísahal.

Pane to jste trochu zjednodušil !

F.VÍZEK 88.100.57 12.1.2008 14:00

Není to tak docela pravda...

Mnozí se tu a tam v tom či onom dokázali vzepřít, byť věděli, jaké následky to přinese jim a jejich nejbližším.  Tito lidé - a řádově šlo o pouhé tisíce -  jsou nyní předmětem úšklebků a posměšků právě od těch, kteří se chovali,  jak jim "zbývalo".   Právě z té většiny dělá nyní Klaus  (patřil k nim "hrdiny" a jim připisuje zásluhy na likvidaci totality...   Ta statečná menšina je nežádoucí - je špatným svědomím národa...

Marat 12.1.2008 15:33

Re: Není to tak docela pravda...

Jistě ,byli někteří,kteří domítli vojenskou přísahu.Čekal je za to mnohaletý kriminál. Když už jsem byl rok na vojně,tak jeden z nováčku se pod záminkami že chce jít k modrým,(k letectvu) odmítl přísahat.Potom to začal hrát na rozmazleného chlapečka.Plakal po mamince.Protože byl z velice dobré komunistické rodiny,byl propuštěn do civilu.Já jsem tu přísahu považoval jen za nezávaznou formalitu kterou jsem se necítíl vázán.Ale i tu formalitu jsem po propuštění z krimu odvolal.Na OVS jsem prohlásil,že za takový stát,který mě uvěznil bez viny,nikdy bojovat nebudu,nedám nikdy ani kapku krve,natož abych za takový stát padnul..Načéž všichni přítomní lampasáci natáhli své blůzy a jedna soudružka běžela pro náčelníka.Ten přišel a já mu to všeczno pěkně nahlas zopáknul.Ten mě vyslechl a řekl,dejte mu potvrzení.že OVS nemá námitek aby trvale opustil naši republiku.Myslím že to z mé strany bylo fér.