28.4.2024 | Svátek má Vlastislav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
zk 22.12.2009 9:45

Re: je to stále stejné

No, že můj příspěvek vám nedává smysl, to je spíše váš problém. Zkuste používat ten váš mozek. Kdybyste si to přečetl pořádně, zjistil byste, že reaguji na vaši větu "Vy budete určitě velký vlastenec, který nechce, aby mu zlí úředníci z Bruselu něco nařizovali, že?" Protože pro vás jistě bruselští úředníci zlí nejsou, jsou to hodní strýčkové, kteří nejlépe vědí, co je pro nás dobré, ne? No, a jestli nechápete, co jsem měl tím tleskáním na  mysli, také se netrapte. Je mi jedno, jestli chápete nebo ne.

jojo 22.12.2009 9:42

Re: Schodek rozpočtu je obrovský....

Nejde ani tak o castku, ta je skutecne ve srovnani rozdavani ze statniho rozpoctu lidem, kteri nejen ze nic nedelaji, ale ani nemaji snahu neco delat je mnohem hrozivejsi, ale o princip. Je to proste jedna z ukazek totalniho nepochopeni, o co se ma stat starat. Kazdym podobnym krokem dochazi k relativizaci smyslu statu. Stat se ma starat o bezpeci obcanu a zajistovani jejich zakladnich prav a svobod (tedy prava na zivot a majetek) a o lidi kteri jsou pozstizeni  ci nemocni. Rozhodne nema strkat nos do neceho co mu neprislusi a suplovat rodice. Zvalste v takovem pripade, kdy kilo jablek stoji deset korun.....To je absurdni. Ale socialite maji radi absurdity. Az vam budou Z brusele narizovat, co mate delat o prazdninach, budete prvni, kdo bude rvat....ale vzdyt je to rpece dobre pro lidi, aby se jen tak nepovalovali na plazi....

hiberno 22.12.2009 9:41

Re: Volta Macha, budete mit tlusty deti.

Hosi hrosi,

vazne si myslite, ze na tech jablkach stoji svet nebo jen se jen snazite upoutat pozornost na sebe pripadne odpoutat pozornost od jinych veci.

Pocitam-li dobre, jestli za jablka bude 20 mega za rok a za Opencard (to taky myslel nekdo za jine :-O)  800 mega za dva roky, muzou ovoce v klidu je vyhazovat 40 dalsich let, ve finale to vyjde financne na stejno. Pri tom nejspis bezdeky (a na druhou stranu bez pompy a medialniho sumu o uslechtilosti) udelaji neco pro charitu, tim, ze nakrmi par homelesaku a pri trose stesti prijdou driv nebo pozdeji na to, ze nabidka pochutin z automatu je pro machy a jejich soukmenovce. Vidim jenom pozitiva a lituju, ze soucasny premier nechce pokracovat. Na druhou stranu pri predstave, ze by mel pracovat s materialem jako je Mach se mu moc nedivim.

zk 22.12.2009 9:40

Re: Volta Macha, budete mit tlusty deti.

Zlatá slova, ale házíte perly sviním!:-/

zk 22.12.2009 9:38

Re: Sytý hladovému nevěří!

No, a co má být? A jak to souvisí s jablky do škol zadara? Jezte si co chcete, ohrnujte si nos také nad čím chcete.

zk 22.12.2009 9:36

Re: Machu,neukazujte neustále ,jaký jste zabedněnec

Hm, asi neumíte číst nebo nechápete čtený text. Protože právě proto, že si můžete vybrat koho volit nebo naopak nevolit, nemusíte jít slepě a povinně za tím, kdo vám nesedí. Takže tu větu, kterou jste mohl slyšet spíše takto "kdo nejde s námi, jde proti nám" říkáte vy a asi i tak přemýšlíte, na rozdíl ode mne.

jojo 22.12.2009 9:35

Re: Machu,neukazujte neustále ,jaký jste zabedněnec

Jak proti vam? Kolega vam jen dava na vyber a nabizi vam moznost volit nejake "mene" ideologicke kluky, treba Jyrku s Myrkem:-) 

Krome toho, ten rpispevek na ktery reagoval je proste jen prazdny blabol o nejakych nesmyslnych uzkych ulickach, nebo co. Takove kopnuti do Klause, aby se nereklo  v ramci denni rozvicky.

PROKOP BUBEN 22.12.2009 9:33

Re: Sytý hladovému nevěří!

kLausovského typu......Jablek jsem si užil více než dost a představte si, že mě dnes velmi chutná to, nad čím jsem ohrnoval nos a máma mě do toho musela nutit.....

zk 22.12.2009 9:33

Re: Sytý hladovému nevěří!

Ne, já nejsem zarytý, jen používám vlastní mozek, na rozdíl od tebe. :-/

Kajan 22.12.2009 9:32

Ano, zpět k socialismu, dokonvce s takovým exotem, který se neumí ani vyjádřit, jakým je komunista-ministr zemědělství a dalšími bolševiky, včetně Fischera a Topolánka ! Dzp.

zk 22.12.2009 9:32

Re: Sytý hladovému nevěří!

R^R^R^

PROKOP BUBEN 22.12.2009 9:31

Re: Sytý hladovému nevěří!

Bez obav zk, zřejmě zarytý konzervativče Machovsko k

zk 22.12.2009 9:31

Re: Schodek rozpočtu je obrovský....

Nicotný problém? A součást výchovy jablka zdarma? :-/ Hm, a co kdyby děti vychovávali především rodiče, hlavně v oblasti stravování?

jojo 22.12.2009 9:31

Re: Sytý hladovému nevěří!

Jajko otec dvou skonich deti, kterym denne davame ovoce do skoly vas vyzyvam, abyste se staral o sve deti a ne ocizi a pokud chcete aby cizi deti jedli jablka, tak jim je zaplatte. Odmitam platit cizim detem jablka a napravovat chyby jejich nezodpovednych rodicu. Ve skole se maji deti ucit, cist, psat, pocitat.

Chris Kelvin 22.12.2009 9:31

Re: Machu,neukazujte neustále ,jaký jste zabedněnec

Tohle jsem už někde slyšel. Kdo není s nami, je proti nám. Máte asi velmi podobné myšlení, jako tvůrci této věty :-/

zk 22.12.2009 9:29

Re: Volta Macha, budete mit tlusty deti.

I tlustí mají nervy v kýblu, přežírají se a proto jsou tlustí. Jakpak je to ve vaší rodině?

Chris Kelvin 22.12.2009 9:28

Schodek rozpočtu je obrovský....

...a škola slouží k výchově. Náklady na školy jsou celkově dost velké, rozdávat v nich ovoce dětem však určitě vzhledem k těmto nákladům i schodku rozpočtu tvoří zcela zanedbatelnou částku. A určitě jako součást výchovy dětí - proč ne.

Určitě by se v našem státě našlo mnohem více věcí ke kritizování. Pan Mach, jako správný ideolog, si vybere přesně takovýto nicotný problém, aby na něm ilustroval velikost své ideologie.

P.S. Varujte se ideologů všech barev spektra :-)

zk 22.12.2009 9:27

Re: Volta Macha, budete mit tlusty deti.

a víš, že jo?:-D:-D

zk 22.12.2009 9:26

Re: Sytý hladovému nevěří!

R^R^

zk 22.12.2009 9:26

Re: Sytý hladovému nevěří!

Hm, vás tedy rodiče moc nepřipravil duševně nepřipravili...., asi málo jablek, co?:-/

jojo 22.12.2009 9:25

Re: Sytý hladovému nevěří!

To jsou bludy. Korupce a tunely (ktere jsou mimochodem dusledkem NEPRIVATIZACE) zatezuji kasu nepatrne. DLuh je zpusoben vysokymi statnimi vydaji, ktere narostly predevsim za socialistickych vlad. Opencard je zaroven dukazem nezodp[ovednosti ureniku za cizi majetek.

Jablka do skol jsou typickym prikladem konani "dobra" za cizi penize a o tom pan Mach psal. Opet se po case,ale to uz trumberove zapomenou a pusti z hlavy, ze to byl zbytecny krok, ktery nejen ze nespravi starvovaci navyky deti, ani nezvysi odbyt ani nic jineho. Porste socialisticka blbost.

hiberno 22.12.2009 9:24

Re: Volta Macha, budete mit tlusty deti.

Vazne se citis dobre? Stolice pravidelna ?

Bereniké 22.12.2009 9:23

Re: Rodiče vyžente své děti ven před barák jako nás a budou jako proutci

On se asi za penězi nehonil. Ovšem moji rodiče se hodně otáčeli, aby nás tři děti slušně uživili - ovšem jestli to nebude tím, že byli "jen" pracující inteligence. Pokud vím, tak jsme žili od výplaty k výplatě, já jsem mazala do jeslí až ve dvou letech,protože jsem měla luxus - babičku, která se o mne starala od jednoho roku. Ovšem manžel jako dítko mazal do jeslí už v šesti měsících, aby tchýně mohla vydělávat, aby se rodina uživila. I následně, když soudruzi zavedli mateřskou (za nás jako dítek ještě nebyla), tak moje matka pracovala s malými sourozenci defacto na černo, protože smlouva byla napsaná na moji babičku. Matka legálně pracovat nemohla,  nicméně její šéf jí dohazoval práci i při mateřské, aby si přivydělala (byla projektantka a rýsovala po večerech doma). Tak ať mi tu onen soudruh nevykládá, jaký byl za komoušů pohodový život. Prdlajz, za první výplatu jsem si v roce 1989 koupila akorát zimní kabát a už mi nic nezbylo - a to nebyl žádný módní výstřelek, ale normální zimák z Drutěvy, koupený v Kotvě. Ono za těch 1409 Kčs, co jsem brala, se toho moc pořídit nedalo. Zimní boty - půlka výplaty. Vůbec nechápu, jak to rodiče mohli zvládat.

hiberno 22.12.2009 9:23

Re: Volta Macha, budete mit tlusty deti.

hubeny lidi muzou byt z nekolika duvodu, ve vasi rodine to vypada na nervy

zk 22.12.2009 9:22

Re: Volta Macha, budete mit tlusty deti.

Já se neřídím tím, kdo co říká a píše, ale zdravým rozumem a ten mi říká, že se stravuji dobře, cítím se dobře, nejsem nemocný, ani já, ani děti. Kdo zdravý rozum nemá, řídí se tabulkami a nařízeními, vy jste toho zářným příkladem. :-/

tosek 22.12.2009 9:21

Re: je to stále stejné

Jo, jo, vy jste taky diamantový mozek. Váš příspěvek sice nedává smysl, ale jinak dobrý. Opravdu nevím, kde jste vyčetl, že tleskám úředníkům z Bruselu. Zkuste si můj text přečíst ještě jednou, třeba ho tentokrát pochopíte. Jestli ne, nevadí, nelamte si s tím hlavu.

Lelek kozodoj 22.12.2009 9:21

Re: Sytý hladovému nevěří!

ano, děti budou mít aspoň čím po sobě házet a tak se protáhnou a zhubnou, že tramtaráku.

M. Zima 22.12.2009 9:20

Uvedl jsem to jako příklad ke snažšímu pochopení, ale na okraj:

tvrzení, že jablka a banány nejsou technické výrobky je pouze z části pravda. Industrialisace zemědělství způsobila, že zemědělské produkty chutnají stále více stále všechny stejně, jako by je někdo už jednou snědl. Proto by bylo jenom správné, kdyby odpovídající normy působily contra k tomuto trendu.

PROKOP BUBEN 22.12.2009 9:20

Re: Sytý hladovému nevěří!

Přesně tak, ovoce ve školách podávané zdarma sice nemusí každé dítě naladit, ale může se dávat jen těm, kteří zájem mají a na ostatní působit osvětou......Školy mají připravit pokud možno duševně i tělesně zdatného občana a navést jej na životní dráhu a to vše spolu s rodiči......

Mach jako pokřivený pravičák kLausovského typu ovšem uvažuje zřejmě jen ve svých vlastních kategoriích, které ve finále vedou zemi k Patagonii.....

zk 22.12.2009 9:19

Re: Machu,neukazujte neustále ,jaký jste zabedněnec

vždyť ho volit nemusíte, máte na výběr od Jyrky po Filipa, ne?