9.5.2024 | Svátek má Ctibor


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Ada 22.12.2009 8:24

Český výmysl?

Normovat délku banánů je pitomost prvního řádu, rozhodovat by měl kupující na trhu a ne nějaký eurotrouba. Celé nařízení, jak se nakonec ukázalo, sloužilo pouze pro zamezení přístupu na trh EU. Nejen Francie tak neoprávněně upřednostňovala producenty ze svých bývalých kolonií a tím umožnila držet vyšší ceny...

j 22.12.2009 8:23

Re: Rodiče vyžente své děti ven před barák jako nás a budou jako proutci

vždy se vzpomíná na to hezké , dnes jsem ale štasten, že to mého syna nepotká. Možná zapomínáte na ty co spáchali sebevraždy nebo museli prožívat psychické týrání, kterého se zůčastnovali jak ti dokonale vychovaní kluci  včetně dementních ožralých lampasáků a to jsem nebyl u bigošů ale u spojařů. Rád bych si ty 2 roky odpustil i kdyby bych neměl co vykládat mezi kamarády. Pozitivní jevy by jste možná našel i na socialismu praktikovaném u nás.

REX 22.12.2009 8:22

Mach versus Thatcherová

U nás je tisíce jiných věcí ke kritice, kterých si pan Mach nevšímá. Moje děti chodily do školy l Anglii za Thatcherové a dostávaly, ne sice denně ale 2- 3 týdně ovoce a zeleninu.  Totiž na rozdíl od pana Macha si někdo vidí dál něž na špičku nosu. Investice do zdraví se vyplatí vždy.

V 22.12.2009 8:21

Re: Doufejme,

u tvych rodicu uz je na takove doufani pozde

muf 22.12.2009 8:11

Re: Právě jsem zabrouzdal na Lidovky.

a všemu tomu vládne z fekální jímky  přitroublé bidlo..

Vítek 22.12.2009 8:04

Re: Školní jablíčka a ovoce bych nechal platit

jenže ryby smrdí od hlavy a mnoho vzorů pro mladé lidi dělá věci, které by dělat neměli a nejdou právě tím vzorem. Když si vzpomenu, že třeba holkám jde vzorem třeba naše celebrita Hanychová a další vypadlané ženské, je mi těch mladých líto.

Han 22.12.2009 8:02

Já být školní dítko...

tak už se těším jak o přestávce rozpoutám banánovou bitvu.;-D Munice bude dost.

havránek 22.12.2009 8:02

je to stále stejné

v 60. letech nám také vozili do školní jídelny jablka a mléko v balení 0,25 l. Z jablek si vybrali soudružky kuchařky, pak soudružky učitelky a my jsme s nimi po sobě házeli, totéž s mlékem, krásně se pytlíky rozprskávaly a stříkaly.:-D

Vítek 22.12.2009 8:01

Re: Rodiče vyžente své děti ven před barák jako nás a budou jako proutci

neříkám, že vojna byla pro všechny ideálem, ale mnoho mladých kluků opravdu získalo schopnosti žít v kolektivu, naučili se alespoň pořádku, disciplíně, získali i fyzickou kondici atd. Znám plno chlapů, kteří na vojnu vzpomínají v pohodě a mají z vojny dodnes plno kamarádů. Když se sejdou i v hospodě, tak se baví buďto o vojně nebo o ženských :-):-D

M. Zima 22.12.2009 8:00

Mach,

to skutečně nemáte proti EU nic jiného, nežli český výmysl o zakřivení banánů? To, na co odkazujete je obyčejná norma kvality, a není racionálního důvodu, proč by neměla platit pro celou EU.

BTW: Včera jste se v ČT bláboly o placení mýtného zase pořádně kLausovsky vyznamenal.

j 22.12.2009 7:57

Re: Školní jablíčka a ovoce bych nechal platit

žijeme ve svobodné době, kde si každý může dělat co ho baví, no a pokud někoho nebaví nic, tak ho nebudeme nutit rozvíjet své zájmy proti jeho vůli . Každý strůjcem svého osudu. Já si spíš myslím jít příkladem, sport,kultura, hudba v mediích místo vražd,krádežích,podvodů či žvanění kolik vydělává sportovec.

j 22.12.2009 7:52

Re: Rodiče vyžente své děti ven před barák jako nás a budou jako proutci

až na tu vojnu souhlasím

AGO 22.12.2009 7:46

Místo mlíčka a jablíčka,

zaslouží dotaci hřiště a sportoviště.

Vítek 22.12.2009 7:35

Re: Školní jablíčka a ovoce bych nechal platit

o nařizování nejde.Tady jde spíš oto, že je mnoho mladých maminek, které už neumí ani vařit a proto posílají děti do stravoven nebo na děti nemají čas, tak to řeší tímto způsobem. Žijeme v šílené době.

Vítek 22.12.2009 7:32

Re: Rodiče vyžente své děti ven před barák jako nás a budou jako proutci

taky si vzpomínám na tohle období, kdy banány, pomeranč, mandariky a další věci byly u nás pouze několikkrát do roka, stály se na to fronty a zajímavé je, že jsme to taky přežili. Samozřejmě po příchodu ze školy jsme se převlékli a šli ven, hráli jsme fotbálek, volejbal, honili se po lese, žili jsme zdravě a netrpěli samozřejmě hladem. V tělocviku jsme ve škole dělali takové věci, že nyní toho děti nejsou schopny a jsou z nich doslova otylé dřeva. nyní ny to nemjí mladí čas, protože čumí na hloupé seriály v TV, sedí u PC a blbnou na PC hrách. Něco měla do sebe pro chlapy i ta vojna. Naučili se mnoho věcí a zvýšila se mnohým i fyzička.

j 22.12.2009 7:31

Re: Doufejme,

z každého nemusí vyrůst blb jak z vás Stando, nemějte péči

j 22.12.2009 7:30

Re: Školní jablíčka a ovoce bych nechal platit

obezitu nezpůsobují Fastfoody ale lidé co tam lezou. S tím vyděláváním máte pravdu, na hloupých se dá vydělávat akorát nechápu proč by jste kvůli tomu měli pobírat nějakou ochranu. Já bych se nerad s vámi svezl, že mi úředník bude nařizovat co smím a co ne.

j 22.12.2009 7:26

Rodiče vyžente své děti ven před barák jako nás a budou jako proutci

Myslíte, že se budou rozdávat i banány a pomeranče?(já jen, že to naši zemědělci nepěstují a nakradou si ti oškliví obchodníci);-P

Vítek 22.12.2009 7:18

Školní jablíčka a ovoce bych nechal platit

Fast Foudům,Mac Donaldům a další debilním stravovnám, které způsobují nejen u nás, ale i v celém světě obezitu mladých lidí svým nezdravým stravováním. Vydělávají hlavně na tom, že mnoho lidí se pak musí léčit z jejich stravy. Chtěli jsme jít se světem,chtěli jsme být moderní a zjišťujeme,že na to doplácíme. Co kdybychom se vrátili k původní a klasickým Mléčným barům??

Carlos 22.12.2009 7:18

Další penězovod - vždyť je to skoro 50 kg jablek na školáka

Blbost, jde o všechno jen ne o děcka. Při 200 000 školácích a nákupní ceně jablek 8 Kč (nákupní od výrobce, snad se nebudou kupovat jabka v marketech za 40 Kč?) za kilo to je půl metráku jablek na hlavu. Průměrná spotřeba v republice je cca 10 kg. Takže to  bude hlavně drahá distribuce a vyhazování peněz. Jsou to všechno šuldové.

Standa 22.12.2009 7:13

Doufejme,

že takový Mach nebude mít děti.

kirast 22.12.2009 6:52

Asi nás už je většina alternativně bílých v tomhle státu,

že se škola musí postarat o výuku základních hygienických (nebo stravovacích) návyků našich dětí, že? A podnikatelé v zemědělství by v tom případě také nevěděli co pěstovat, kdyby nebyli účinně dotování z Brusele. A pak co s těmi jablky? Když už jsme tedy (administrativně) všichni Romové (Cikání bych nenapsal, mnohých z nich si vážím), tak těmi jablky naučíme základním stravovacím návykům naše potomky a současně našim dotovaným zemědělcům zlepšíme odbyt. Dvě mouchy jednou ranou! Akorát ta rána vede do čenichu.

Bereniké 22.12.2009 6:46

U dcery ve škole prodávají dotované mléko

Mají na to speciální automat, který funguje na karty s čárovým kódem. Karta se dobíjí u hospodářky. Mají na výběr z několika "mlék", která jsou zabalena v kelímku asi jako kysaná smetana - ve skutečnosti to je chemicky obarvený hnusný koktejl za cenu 5,50 Kč za 2dl. Jinými slovy - je to skvělý kšeft pro dodavatele onoho tzv. mléka a oněch automatů. Tenhleten chemický koktejl naštěstí moje malé dítko odmítlo pít, navíc při přepočtu na litr za ty samé peníze jsem schopna vyrobit adekvátní náhradu z domácích surovin sama (když  vím, kde koupit levné dobré mléko). Děti nejsou při koupi z onoho automatu nijak limitovány, čili teoreticky můžou tento blaf nakoupit neomezeně pro celou rodinu - čili oné slevy pak nevyužívají jen děti, a tedy původní záminka k oné dotaci pak poněkud ztrácí význam.

akela 22.12.2009 6:41

jen v ůžasu sleduji tu pravicovou žumpu

a její skuhrání oni si ani neuvědomují  že k takovým názorům hlavně přispívá politika ODS a její mafiánské postoje které vyplouvají na povrch a to jak podléhala zeleným a nechala je dělat strašné hovadiny na které dnes doplácíme(Y)

Bereniké 22.12.2009 6:28

Re: Gourmand nebo gourmet Mach?

Hlavně, že to vYdíte....

Bidlo 22.12.2009 6:12

Re: Právě jsem zabrouzdal na Lidovky.

Na Lidovky se nastěhovala levičácká žumpa poté, co byla vyhnána z Novinek. Jsou tam spokojení, protože hloupost redaktorů LN je jen nepatrně menší než jejich kolegů z rudého práva.

ranbow 22.12.2009 6:10

Re: Aha.

Spíš je odpověď že zadarmo není nic (pro investora), jde jen o to kam a jak o zákazníkovi naúčtuje. Abych uvedl příklad, když půjdete na Florenci v té nové hale na záchod, zaplatíte. Ale na Ruzyni jsou záchody zdarma. že by byli na letišti takoví lidumilové?A nebo od každého pasažéra inkasují docela slušné poplatky za odbavení že by mohl mít tu mísu ze zlata?

Bidlo 22.12.2009 6:10

Re: Spratek Mach zase lže - nikdy se neživil vlastní prací a živit se nebude, jen se ověšuje absurdními tituly z pochybných škol

Ano. A jaká další moudra, pochytaná na školeních v lihovém domě nám ještě umíš předvést?

Cobák 22.12.2009 6:06

Právě jsem zabrouzdal na Lidovky.

Diskuse k článku, "Komunismus byl podle studentů fajn" jen dokládá, že Lidovky se dostali na úroveň Haló novin. Většinou tam přispívají levičáci! Lidovly Lidovky, vy jste to dopracovali!8-o

ranbow 22.12.2009 6:04

Re: nějak nechápu smysl toho všeho

Stačí se podívat na originální dokument

http://mze.cz/Index.aspx?ch=270&typ=1&val=45303&ids=2515

"Kromě čerstvého ovoce a zeleniny dostanou školáci od státem schválených dodavatelů zdarma také balené ovocné a zeleninové šťávy bez chemických přísad,.."

Ergo, kdyby se udělala v létě akce aby si šly děti nasbírat padavčata, mělo by to nějaký smysl.Ale tohle fungovalo hádám tak za Gottwalda. Čerstvé ovoce a zelenina, balené štávy, to určitě nebude z popadaných a hnijících jablek z našich sadů, a místní sadař se určitě nedostane do seznamu schválených dodavatelů...