27.4.2024 | Svátek má Jaroslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
klaus 22.12.2009 19:10

Re: pane mach, co jsme si od našeho vstupu

Jo jo  zalez už do nory!!

map 22.12.2009 18:27

Re: Gourmand nebo gourmet Mach?

Ta Vaše kreativita je poněkud překreativitována. V důsledku toho, by Vás jistě pan psycholog Slavomír Hubálek zařadil mezi vyvolenou jednu třetinu národa. Proto Vám nesmíme v ničem odporovat.

Rejpal 22.12.2009 18:10

A co kondomy ?

Nebylo by dobré také ve školách zdrama rozdávast kondomy,jako prevenci AIDS ?

josef krouman 22.12.2009 18:10

Re: autore,jste ubožák

jaké poskytování? Pokud dojde k trestné činnosti odsoudit a zavřít, o svá jablka ať se každý stará sám - snížit adekvátně daňovou zátěž.

josef krouman 22.12.2009 18:05

Re: Mléko a ovoce do škol

nejlíp to zkombinovat. Po jablkách mléko a ještě by vydělaly další firmy - antilaxativní prodtředky jako prevence a třeba ještě Kimberly-Clark nebo Kleenex.

A tohle přichází z civilizovaných států.

kord 22.12.2009 17:57

Re: kdyby jsme se vrátili do socialismu,tak by bylo líp

hlavně že máme chodníky,nové fasády (kde jsou stejně většinou kanceláře firem a většinou zahraničních,nemluvě o náměstích..jsou hezké...ano,města jsou hezká..na každém okraji vrakoviště,3 autobazary ,nejméně 2 supermarkety,nebo krásné fotovoltaické kolektory např na 2 hektarech,,,jde o to co si z toho každý vybere :-)..já říkám že mínusy převažují a to setsakra :-)...obyčejný člověk na to s..re z vysoka,má svých starostí dost aby se staral o krásy fasád :-)...říkám že těch 20 let po revoluci byly většinou kroky zpátky.A ví to čím dál tím víc lidí..jen zaslepenec vidí pozlátky kolem sebe...kašlu na to že si koupím banány když na ně musím hákovat i v sobotu abych uživil rodinu..a nemyslím že by za vše mohla Čssd ..Ods to vše nastartovala, s panem Klausem v čele..příklad:Táborská stavební firma Hrubý,kamarád p.Klause,založil firmu na kteroun si půjčil 150 milionů se státním ručením.Firma do roka zkrachovala a prachy fuč,ale dotyčný podnikatel stále sedával vedle Klause na podnikatelském plese :-)...veřejné tajemství že současný prezident v tom měl prsta,ale ticho po pěšině...Divoká 90 léta přece neřídil Paroubek :-)

josef krouman 22.12.2009 17:57

Re: Mléko a ovoce do škol

jo, a to se právě šíří. lidé jsou otupělí reklamami; něco ve smyslu čím víc tím líp do sebe ládují "doplňky stravy" a vitamíny a mudrují o pitném režimu. Ta nevědomost, či spíše pocit nevědomosti je záměrně vnucován výrobci těchto komodit. Nějakého medicinmana si vždy pronajmou.

J:P: 22.12.2009 17:56

Autor je skutečně ubožák

Proč by měla EU rušit byrokratické nařízení, že se do Evropy smějí dovážet jablka a melouny z Izraele anebo že jabka nesmějí obsahovat difenylamin, který je jedovatý. To si skutečně můžu jako spotřebitel snadno na volném trhu svobodně vybrat mezi jedovatými a zdravými jablíčky.

Jiří 22.12.2009 17:51

Mléko a ovoce do škol

Nutit školáky pít ve škole mléko není z medicinského úhlu pohledu správné.

Máme mnoho dětí alergických na mléčnou bílkovinu,  a právě omezení mléčných výrobků je daleko prospěšnější pro celou populaci.

Ovoce a zeleninu do škol ?  Nevím koho to napadlo, ale bude to znamenat  z hygienického pohledu, nárust infekčních průjmových onemocnění.

Ovšem pan Mach  nemá pravdu, že nám hrozí z civilizovaných evropských států socialismus. Socialismus a nacionalismus hrozí této zemi v současné době nevzdělaností a a krátkozrakostí  naší , české,jak politiků tak i samotné populace.

Ibalgin 22.12.2009 17:48

Re: autore,jste ubožák

POKLADEM NÁRODA JSOU ČISTÉ ŽENY, ZBOŽNOST, vše ostatní je podružné. 8-o

josef krouman 22.12.2009 17:47

a tímhle se zabývá vláda?

na čí popud?

Kokrhelin 22.12.2009 17:44

Zajímavost

Tady je velmi otevřený rozhovor ze synem premiéra Fischera, na kterého náckové vypsali odměnu. Mluví velmi otevřeně a stojí to přečtení...

http://www.prvnizpravy.cz/zpravy/z-domova/jan-fischer-junior-ochranka-se-mnou-chodi-i-na-rande/

kord 22.12.2009 17:43

Re: kdyby jsme se vrátili do socialismu,tak by bylo líp

no..nevím....bylo by to na dlouho ale zkuste si opravdu nejdřív porovnat čísla..nemyslím růst národního produktu.Ale před rokem 89 spíš dlužily nám než my ostatním.A nemluvím o státních rezervách a podnicích.pravda půlka z nich byla v žalostném stavu ale pořád převyšovaly současný stav ..a nemluvím o jiných věcech co se týče obyčejného občana.

Ibalgin 22.12.2009 17:43

Re: Lepší využití...

Recept na exportní kalvádos je následující : dozrálá jablka se podrtí na šrotáku / nebo i nakrájejí nadrobno  promíchají se na 120 l plastovou bečku se 7 kg krystal. cukru a nechají vykvasit asi 2 měsíce při teplotě v tom ročním období asi 12 stupňů. Pak se to odveze do pěstitelské pálenice do Vizovic a za 1 hod to máte vypálené a máte asi 12 l nejkvalitnějšího 50% kalvádosu.Za litr 100% lihu platíte asi 125,- Kč. Nevozí se dřevo, nic.Nnecháte ho odležet aspoň 2 měsíce a máte na vánoce dorou, kvalitní kořalku. Pražáci učit se, učit se, učit se.8-o

jojo 22.12.2009 17:25

Re: pane mach, co jsme si od našeho vstupu

jednomyslne odsouhlasili????

Jake uredniky mate na mysli. Urednici se nevoli, voli se zastupci.

jojo 22.12.2009 17:21

Re: kdyby jsme se vrátili do socialismu,tak by bylo líp

Musite mluvit rpesne a ne ve hazet do jednoho kutlochu a vybirat jak se to hodi. Po roce  89 zde vzniklo cca  50 novych bank, ktere se samozrejme dostaly do probelmu a s oblibou se rika, ze byly vytunelovane. To je ale zcela specialni termin na prevadeni aktiv do soukromych firem a to se tam endelo. Proste spatne hospodarily. Ovsem zkrachovale tvroily 4 procenta vsech bank, jen o nich bylo hodne slyset. kampelicky jsou stejne tak vusledkem hlasovani levicovych poslancu jako i celni uniky a umyslne "nechane" diry v zakone.

Sanace bank je zase co? Bud mluvte presne nebo se nevyjadrujte k necemu, cemu nerozumite. Sanace bank, tedy presneji transformacni naklady byly penize, ktere sly z privatizace na pokryti starych dluhu bank a pokryti spatne klasifikovanych uveru. U nas tyto uvery byly klasifikovany mnohem prisneji nez napriklad v Polsku nebo v Madarsku, kde se proste na kryti vykaslali.  Itam skoncily penize. Dale penize z privatizace koncily na odstranovani ekologickych pohrom po komunismu, na povodnove skody, dale na vylepseni infrastruktury. Ty penize, se daly do budov, chodniku, silnic. Nevsiml jste si promeny zeme?

Protoze vsak hospodari stat, tudiz lide, kteri k tem penezum nemaji majetnicky vztah, je jen zazrak, ze nebylo rozkradeno vice. Zeptejte se v NDR, kolik je transfarmace stala, tolik byly totiz skutecne skody.

 biliony zapadnich marek, clovece. Cili nikdo nepopira, ze nebyly kradeny penize, ale kdyz uz jsme u te Poldovky, to je ukazka, kam se dostane privatizovany podnik postupnou cestou.

Nejde o par milionu, ale o princip, ze se stat sere do rozhodovani, ketre mu neprislusi. Jablkami to zacina, konci to mnohem hure. presne jak pisete, politici prosutruji. Vezmeme politikum pravomoce rozhodiovat o kazdem prdu a o kazdem jablku, nechme rozhodovat lidi o sve vyzive sami a nebudeme se divit, ze se prosutrovavaji miliony.

Carlos 22.12.2009 16:28

Vláda

Vláda by měla alespoň jednou za měsíc dostat ROZUM. Pokud by to chtělo dotace, rád si připlatím.

novaz 22.12.2009 16:25

neuvěřitelná peechovina

Vláda zase vymyslela taškařici, která nemá absolutně žádný smysl. Pokud rodiče neučí své děti již od útlého věku jíst ovoce a zeleninu a raději s nimi jdou do Mekáče, pak děti nebudou konzumovat ovoce a zeleninu ani ve škole. Podobnými nesmysly se  ministři nemají vůbec zabývat, na to jsou příliš dobře placení.  Máme daleko větší problémy k řešení. Blbství v kotlince jen kvete.

Bokonon 22.12.2009 16:18

Budu volit Stranu svobodnzch obcanu

Vážně už mě s*re to nekonečné plýtvání daněmi na NESMYSLY, NESMYSLY, NESMYSLY. Stát je tu kvůli obraně, jsem pro zvýšení podílu Ministerstva obrany, ale tím to končí. Všechno ostatní zrušit, osekat, zprivatizovat, nejlépe IHNED!  Dneska jsem zaslechl, že se chystá MINISTERSTVO SPORTU! Bože, v té Praze už fakt nevědí, čím by se živili!

Talián 22.12.2009 15:59

Re: Lepší využití...

Ta idea s Calvadosem se mě velice zamlouvá. Sedět na přímořské kavárenské terase v Etretat a ulizovat cukřík namočený do 12ti letého Calvadosu je zážitek na jaký se nezapomíná. Věřím, že český um by dokázal na téma Calvadosu vytvořit mnohou, pozoruhodnou variantu. A jablek ja tady až běda. Jako studenti jsme vytvářeli kombinaci jablečného moštu a výčepní lihoviny. Tahdy jsme moc nároční nebyli a účel to splnilo.

Lapil 22.12.2009 15:56

Re: je to stále stejné

Ne. Před pomlčkou Vám chybí mezera a před oslovením čárka ;-P.

Ale za středník u mě máte naopak poklonu, ten se často nepoužívá.

Lapil 22.12.2009 15:52

Re: Vy jste ještě nepochopil problém: dnes chutnají rajčata, jako ty banány, ....

To zas takový problém není: ze sedmi banánů náhodně vedle sebe seřazených smí mít nejvýše dva sousední rozdíl délky menší než 10%.

Jen probůh ne aby vás napadlo definovat, jestli se to počítá k tomu většímu nebo menšímu, to by zas přisli o kšeft právníci.

tom 22.12.2009 15:49

Re: kdyby jsme se vrátili do socialismu,tak by bylo líp

Určitě ČSSD zde zanechala dluh. No prosím soudnosti. Já pamatuji vytunelované banky, kampeličky nebo velké podniky jako Poldi. Říká Vám něco jako celní únik za LTO, líh atd.? Jen tyto úmyslně nechané mezery v zákoně připravily stát o stovky miliard cel. Sanace bank stály další stovky miliard. Máte krátkou paměť? Toto úspěšné období skončilo utahováním opasků a balíčky přesto, že z privatizace byly stovky miliard. Kde skončily ty peníze, když muselo dojít na utahování opasků?  No ti, co si nakradli si s utahováním opasků moc hlavu nelámali. A u ČSSD záleží na tom, který dluh a kolik z něho bylo projedeno. Investice do infrastruktury jsou dobře vynaložené peníze a zůstanou té příští generaci, která tento dluh bude splácet. Projedené peníze pro nepřizpůsobivé občany jsou špatně vynaložené peníze. No dosud všechny vlády si tím kupovali klid. Nehájím ani levici, ani pseudopravici, ale jablka dětem nezávidím. Těch pár miliónů nás už nevytrhne. Politici s radostí prošustrují miliardy.

janoryna 22.12.2009 15:49

pane mach, kdo demokraticky volil

pražské úředníky. já teda né a nevím ani, jak se ti naši demokratičtí úředníci volí. to jen abych pochopil, jaký je mezi pražskou a bruselskou byrokracií rozdíl.

janoryna 22.12.2009 15:46

Re: pane mach, co jsme si od našeho vstupu

jójo, já ne. ale naši zástupci a ministři to jednomyslně odsouhlasili, jasný ?  vy o tom asi moc nevíte, že to se děje všechno  po projednání i s našimi zástupci. ale když ti sedí a mlčí, tak to takhle dopadne (netýká se bursíka).  a mimochodem, kdo volil demokraticky pražské úředníky ?

RomanL 22.12.2009 15:44

Re: autore,jste ubožák

A co tak třeba souvislost poslaneckých platů a počtu jablek? A jaká pravice v Čechách, vždyť tady žádná nikdy nebyla? Pokud myslíte nejpravicovější z levicových stran - ODS, tak to klidně napište... ;-D

Bolek 22.12.2009 15:26

Re: Celá ta akce je naprostý nesmysl

Přesně tak, nežerou to doma, nebudou to žrát ani ve škole. A navíc, to nebude ovoce z našich sadů, bude to dotované ovoce z Itálie, Španělska, Francie a kdoví ještě z jaké pr...e, zatímco naše ovoce bude i nadále hnít pod stromy.

Rádošek 22.12.2009 15:26

Ovoce?

Ti naši poslanci vymýšlejí jen samé ptákoviny každé ráno před sedmou chodím do obchodu se smíšeným zbožím pro snídani ještě jsem neviděl školáka koupit si ovoce,ale cigarety kusovky jsou na denním pořádku.

jojo 22.12.2009 15:22

Re: autore,jste ubožák

Tu souvislost soudruhu s Hybernske je jedine v tom, ze takto hospodari urednici s cizimi penezi.

Ale jinak byste se mel alepson naucit pocitat,

jojo 22.12.2009 15:20

Re: Zastávat konzervativní názory je každého věc,

Pise se kdybyste, ale to je vedlejsi.

ten pan sleduje ideal svobodneho zodpovedneho cloveka, nevymyslejte si slozite konstrukce o jnejakem nahodne vybranem roce revoluci.

pricinou komunismus a socialismu je zavist lid jako jste vy, zadne volani po svobodnem jedinci, to byste nam to pekne odbyl ten politicky vyklad. Provadite docela slusne dialekticke salto mortale, jen abyste zahchranil tu nenavist jke kapitalsimu. Povazme, muze i za vznik komunismu!:-)