6.5.2024 | Svátek má Radoslav


Diskuse k článku

GLOSA: Ruští vědci prostě světovou špičkou jsou

Prezident Miloš Zeman má od svého ruského protějšku Vladimira Putina slíbenou dodávku ruské vakcíny Sputnik proti covidu-19, uvedla dnes večer CNN Prima News. Ruského prezidenta o ni Zeman podle televize požádal dopisem po dohodě s premiérem Andrejem Babišem (ANO). Certifikace vakcíny by prezidentovi stačila od Státního ústavu pro kontrolu léčiv (SÚKL).“

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Ganaur 4.3.2021 9:29

Ať nejdřív naočkují vlastní občany, pak bude jasné, co umějí!:-)

J. Kavalír 4.3.2021 9:28

Jak to tak vypadá, poslali žádost jinam nez měli a evropští úředníci ji nedokázali přeposlat na správnou adresu.;-D

https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/clanek/ruske-klicky-okolo-registrace-sputniku-v-byrokratickem-lese-eu-40352786

M. Zikmund 4.3.2021 9:24

Výrobce tvrdí, že podal žádost nikoliv i u EMA, která je pro státy EU, ale u HMA, která je nejen pro EU, ale pro další 4 státy evropského hospodářského prostoru, které nejsou členy EU.

J. Vrabec 4.3.2021 9:24

Slysel jste to od pavlacove drbny z ulicniho vyboru ? Ty uz od prevratu nemaji vahu !EU

M. Valenta 4.3.2021 9:24

Nestavte se hloupým. Když chcete někde oficiálně (Rusko nevyjímaje) něco prodávat, třeba gumové kachničky, tak potřebujete certifikát. Takto to musí dotyčný zkoušet pokoutně za pomocí vlastního loutkového ansámblu, což pochopitelně má vliv na objem prodaného zboží ( což zajímá i Rusko) a také na pověst ( což Rusku nezajímá).

V. Kuhaj 4.3.2021 9:22

V roce 1947 to byl Sovětský svaz se vším všudy. Jenže ten už není. V Rusku je možná politika jednoho muže, ale určitě ne jedné strany, tím méně nějaké ideologie, Rusko už si kapitál dávno neoškliví. Němci budou zlí na věčné časy, protože válka, vlastně dvě. Rusáci budou špatní, protože sice osvobození, ale hlavně okupace. Víte proč se nevzpomíná na Napoleona? Protože přišly horší věci. Na Němce a Rusko se bude vzpomínat do té, doby, než nás převálcují podobné, ne-li větší sra*ky. Já se na to netěším, jen mě štve, že jsme tak hrdí na tu vlastnost pamatovat si na druhé to horší.

V. Kolman 4.3.2021 9:15

1.) - Ruští vědci prostě světovou špičkou jsou.

2.) - Mají Rusové dost vakcíny pro vlastní občany?

3.) - Tragédie je, když se míchá věda s politikou!!!

V. Kuhaj 4.3.2021 9:14

Heleďte, chytrolíni níže, Rusáky nemáme rádi, takže je výroba vakcíny vydávána za důkaz jejich poťouchlosti, protože jsou přece zlí. Úspěch té vakcíny je z téhož důvodu nepatřičný, a každý slušný člověk proti němu musí vystoupit, protože někdo tak zlý a zároveň primitivní jako Rusáci na tomto poli úspěchy mít nesmí! A co si počít s faktem, že vakcínu nabízejí jiným zemím? No to je přece jasný důkaz jejich zločinnosti, ne? Nebo o tom snad někdo pochybuje? Pak je to putinovský kremlobot, havloid, zemanoid a Babišův kýval v jednom! No, já o tom pochybuju, takže si poslužte.

Kdyby se o Sputniku říkalo totéž co o Astře, že ji senioři raději odmítají protože má vedlejší účinky, tak co byste dělali s těmi, kteří by Sputnik propagovali? Podle vašich hysterických reakcí soudě, podávali na ně žaloby za pokus o vraždu. Co takhle místo emocí používat mozky?!

M. Valenta 4.3.2021 9:13

Tak proč si pro proboha tu vakcínu nenechají registrovat a bude klid. Času na to měli habaděj. Takto je z toho opět a pouze ruská diverzní fraška s osvědčenými protagonisty. A samotná vakcinace v Rusku? Pouhých 38% Rusů je ochotno nechat se naočkovat vlastní vakcínou a průběh vakcinace je ještě pomalejší než v Česku. Takže klasika.

M. Zikmund 4.3.2021 9:11

Mohl by dát někdo odkaz na nějakou technologickou nekázeň při výrobě jakékoliv ruské vakcíny? Já jen, že tady pořád někdo mluví o ruských vědcích, jako že ano, ale ta ruská technologická nekázeň! Ona ČT a některá média to pořád opakují od rána do večera, tak mne zajímá, zda někdo má skutečný příklad nebo jen papouškuje ČT propagandu.

A co se týká té propagandy, tak pokud platí, že v Rusku mají být v červnu ukončeny zkoušky vakcíny Mir19 s více jak desetiletou účinností, tak pokud to tak bude, tak to si teprvé užijeme vymývání mozku.

V. Kolman 4.3.2021 9:08

R^R^R^

V. Kopta 4.3.2021 9:05

tohle rovníto dělají sami rusové a v rusku není nic co by nebylo prodchnuto ideologií. V 1947 např nám a jiným cpali potravinovou pomoc když u nich byl hlad. Prostě dali přednost politice před vlastními lidmi. Takže za tohle rovnítko si můžou sami.

M. Matura 4.3.2021 9:01

Ono to s tou spolehlivosti vakcín schválených Evropskou komisí nebude tak žhavé.

"Unijní exekutiva navrhla dočasné zmírnění přísných pravidel pro schvalování očkovacích látek obsahujících geneticky modifikované organismy."

https://ct24.ceskatelevize.cz/svet/3121235-evropska-komise-chce-pruznejsi-pravidla-pro-schvalovani-koronavirove-vakciny

P. Hatina 4.3.2021 9:01

Ty dvě věci spolu souvisí. Důchodci houfně odmítají AstraZenecu, protože - podle informací z medií, nebyla pro jejich věkovou kategorii dostatečně otestována.

Ale to samé musí udělat SUKL u Sputniku, prověřit (a dostat na to podklady) , že byl dostatečně otestován a na kterých skupinách. A teprve pak by mohl dát doporučení zda se u nás může používat. Bez toho a jenom na Zemanovo přání to skutečně neudělá.

Mimochodem, v čem je taky sranda, pokud by u nás byl používána nějaká vakcína jako neschválená, tak jí zdravotní pojištovny nebudou proplácet. A to bude teprve mazec, až půjde o prachy,,,;-D

R. Langer 4.3.2021 9:00

Zajímavé, pod úvodníkem mi všichni psali, jak se na očkování třesou, a že už se ho nemohou dočkat... ;-)

R. Langer 4.3.2021 8:58

Máte nějaké chybné či zastaralé informace. :-P

https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/clanek/rusky-fond-evropska-lekova-agentura-prijala-zadost-o-registraci-sputniku-v-40350520

V. Kuhaj 4.3.2021 8:58

Sympatie k vakcíně nevypovídají nic o sympatiích k zemi, ve které byla vyrobena. Jen u jediné vakcíny, Sputniku, se udělalo politické rovnítko se zemí vzniku. Já ho neudělal, jen sleduju, jak nám to rovnítko denně cpou formou nejrůznějšího "zpravodajství" pod nos. Ano, tady se opravdu dává přednost ideologii před zdravím lidí. Ponese za to někdo odpovědnost?

J. Novotny 4.3.2021 8:57

Hloupostí nazýváte to, že senátor má pocit, že myslí?

J. Novotny 4.3.2021 8:55

Sputnik V je v designu lepší, než Astra Zeneca. Je pravda nepoužitelný pro ruskou populaci, protože vyžaduje relativně dlouhou abstinenci, ale fungovat bude dobře. Teď jenom, jestli bude dobře vyroben, maxi výroba je šitá horkou jehlou a moc kontroly tam nebude. Bylo by potřeba ověřit, nakolik je technologický proces "blbuvzdorný".

P. Han 4.3.2021 8:50

Pro Kmoníčka ano.

D. Mach 4.3.2021 8:48

Vždyť jste se nemusel zapojovat. Bylo by o exkrement méně. ;-D

R. Vacek 4.3.2021 8:46

Lepší je nebýt mistrem improvizace ale už předem počítat s dobrovolností a tedy šancí pro nerizikové.

V. Kopta 4.3.2021 8:46

Ruská vakcína rozhodně není nejlepší (kdo to tvrdí agituje za rusko), ale pokud věříme nedostatečným datům tak se zdá že od těch nejlepších není daleko, je proti Moderně a Pfizeru nedostatečně otestovaná a chybí rozsáhlá data z praxe, které u těchto vakcín už máme. V neposlední řadě je v rusku problém s výrobou. I když něco dobrého vymyslí nedokážou udržet kvalitu ve výrobě a věřte ruské kvalitě. No a ,jak my dobře víme , když něco z ruska dostanete, je to vždy za politické ústupky. Tomu svědčí i to že sami rusové očkovaní nejsou ale vakcínu za poltické ústupky roztrušují po zemích kde cítí příležitost pro vražení klínu...jak je stará ruská tradice.

M. Rozbořil 4.3.2021 8:41

Kvality ruských vědců zatím nikdo příliš nezpochybňuje, něco jiného je technologická nekázeň, která je v Rusku často otřesná (pamatujete Černobyl?). A když neumíte používat přechodníky, tak je nepoužívejte.

R. Gramblička 4.3.2021 8:41

Že by potíže s pochopením psaného textu? Můžete snad nějak prokázat či vyvrátit, co jsem slyšel (viděl, četl...)?

Z vaši strany manipulace jako obvykle :-P

slunce v duši a světu mír

L. Novák 4.3.2021 8:39

A ty to víš, a nebo to tady jenom obchcáváš svými žvásty jako obvykle? Rv

J. Kavalír 4.3.2021 8:36

Ale na anglické bezdomovce fungoval i vyčpělý po několika týdnech.;-D

J. Štipák 4.3.2021 8:34

Zejména ti, kteří pracují v USA.

L. Novák 4.3.2021 8:31

Nebyl.

D. Černá 4.3.2021 8:27

Hele nechaj si to, jo! Vrchní pacient z lánské LDNky řekl, že Sputnik očeň charašó, tak si daj dvojku do žíly a nemudrujou;-D