4.5.2024 | Svátek má Květoslav


Diskuse k článku

GLOSA: Lesk a bída kurtizán počesku

Jako poslanec hlasoval Karel Schwarzenberg pouze ve 42,4 % projednávaných věcí, omluven byl v celkem 36,5 % případů hlasování, přítomen, ale nepřihlášen, byl ve 21,1 % případů. Jako senátor byl v letech 2004 až 2006 z celkového počtu hlasování 1582 nepřítomen 545krát a pak už to šlo ještě víc z kopce.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Farda 18.1.2013 23:00

Lesk a bída .....

K lecčemus z uvedeného výčtu mám výhrady, ale to Kosovo bylo opravdu velmi nechutné, tam souhlasím bezvýhradně. A ani není divu, že nám to Srbové dlouho nezapomenou. Tečka.

J. Sládeček 18.1.2013 22:15

Kááárl je zkrátka německé

prasátko.

J. Václavíková 18.1.2013 22:41

Re: Kááárl je zkrátka německé

A Vy momentálně zaostalý, když nevíte, jak je to s jeho národností a vztahem k Čechám.

J. Urban 18.1.2013 19:08

Kecy jistého Matějky, co vše je shnilého

ve státě českém, pozbývají jeho podporou čelnímu protagonistovi opoziční smlouvy, jakékoliv věrohodnosti.

P. Vaňura 18.1.2013 20:19

Všechno, co píše pan Matějka je PRAVDA

Politik, který zvednul ruku pro zákon 180/2005Sb, zakládající fotovoltaický megatunel, jen letos za 45 MILIARD, těžko může "bojovat proti korupci."

Všichni nadávají na Nečase, ale největší ZLO je Kalouskova a Schwarzenbergova TOP 09. Horší jsou jen komunisté a zelení, k zeleným se kdysi hlásil i pan kníže...

J. Václavíková 18.1.2013 22:40

Re: Všechno, co píše pan Matějka je PRAVDA

Nejste trochu mimo? Aspoň o nějaký ten rok? Kde byl KS a Zelení v roce 2005? Ve vládě či sněmovně to rozhodně nebylo. A upřesňuji posté, že tento zákon odhlasovali všichni ostatní včetně senátorů ODS.

J. Vintr 18.1.2013 18:50

Pane Matějka

dost často s Vašimi názory souhlasím, ale tady je vaše zaujatost proti KS zcela nesmyslná. Je jasné, že každý, kdo se omočí v politice nemůže zůstat bez poskvrnky a ani pan kníže nemůže být vyjímkou. Na druhou stranu je funkce prezidenta především reprezentativní a na tento účel se hodí pan Karel Schwarzenrberg tisíckrát víc než Miloš Zeman. Jednoho ješitu už jsme tam měli (přesněji řečeno dva) a Zeman je stejný ješita jako Klaus. A ješita se vždycky chová jako šašek. A troufám si tvrdit, že zrovna touhle nectností pan kníže zrovna netrpí ...

J. Novak 18.1.2013 18:12

Benešovy dekrety

Proti Schwarzenbergovi hovoří hlavně jeho snaha o zrušení Benešových dekretů a i jeho chování vůči zaměstnancům (http://www.jihocesketydeniky.cz/archiv/uvod/2010_20.pdf).

J. Urban 18.1.2013 19:11

Re: Benešovy dekrety

Jo, to Zeman - to je jiná! Zeman, když bude české zemi nejhůř, uzavře se sudetskými Němci (nebo s Rusáky - to je jedno) opoziční smlouvu. Ostatně - kdopak to jezdil vyjednávat do Bambergu parcelizaci České republiky po usednutí na trůn? Schwarzenberg to nebyl! Smůla chudších duchem, jako jste vy, je v tom, že Zeman bezostyšně lže a vy mu přesto věříte. KS říká věci na rovinu a vy ho za to nenávidíte.

J. Jurax 18.1.2013 14:55

Jistě jsou údaje v článku uvedené pravdivé.

Jen by to možná chtělo jaksi kvůli vybalancování, aby autor stejně pečlivě sesbíral obdobná nelichotivá fakta taky na Zemana.

Ono bohužel žádný z kandidátů není ideální - byť volím Jeho Jasnost - a oba jsou bohužel takzvaně proevropští. To není pro náš stát nijak moc příznivé ...

J. Kadeřábek 18.1.2013 14:42

Jako člověk s pravicovými názory

nemůžete mít pane Matějko radost z finále. Levicový Zeman tu stojí proti ultralevicovému knížeti o němž se paradoxně tvrdí, že představuje pravici. Těžko říct co je větší zlo. Zda kamarád Bursíka, který souhlasil s fotovoltaickým velkotunelem nebo přihroublý strejc z Vysočiny jehož přátelé se rekrutují z bývalé KSČ.

V. Němec 18.1.2013 15:16

Re: Jako člověk s pravicovými názory

Pravicový volič nemá jinou možnost než volit menší zlo a to je pro mě Zeman kníže je podle toho jak jedná mnohem více vlevo než konkurent

L. Vaněk 18.1.2013 12:49

Hledání špíny "za nehtama" ...

Odpověď na vaši otázku v závěru:  Nikdo vám Karla Schwarzenberga nevnucuje. To za prvé. Za druhé - zvolte si třeba Šloufa nebo Čubu ... a nebo rovnou soudruha Vojtěcha "Falmera" Filipa, kam se chodí váš favorit radit, jak se  "stát aligátorem". Vaše zoufalá snaha najít KS nějakou špínu i za nehtama je směšná.

Š. Hašek 18.1.2013 13:18

Re: Hledání špíny "za nehtama" ...

Spíš Vy sám jste směšný, že popsání faktické situace Vás vytočí. Co nesedí v článku?

Všimněte si prosím, že neagituji za nikoho ze dvou kandidátů.

Ale "libí" se mi výlevy emocí při předložení neutrálních faktů.

Š. Hašek 18.1.2013 13:20

Re: Hledání špíny "za nehtama" ...

Fakta se Vám nezdají, tak je vyvraťte!

Neagituji tímto za žádného z obou kandidátů.

J. Urban 18.1.2013 9:41

Hrůza jímá Matějku

studený pot jej i ostatní klasohujery polévá při představě, že by se presidentem mohl státi Karel kníže Schwarzenberg. Proto volte spolu s modrooranžovou mafií Milouše Lukoiloviče Šlauforáda - volte Bamberg, volte Olovo, volte Kavana STB Kato, Vlčka, Srbu a oceňte těch 100 mlrd. Kč, které Šlauforád odpustil rusákům - za jejichž prachy teď může kandidovat třeba 1000x - a tím jsou proti němu řebíčkové a ratové jen příštipkáři.

V. Vovák 18.1.2013 9:52

Re: Hrůza jímá Matějku

na druhé straně máte třeba Teslu Blatná, Becherovku... hru o majetek hlubocké větve - to je asi 40 mld šušní...

V podstatě si můžete vybrat, jestli dostanete facku pravou rukou, nebo levou. Dost mizérie...

J. Urban 18.1.2013 13:03

Re: Hrůza jímá Matějku

Mizérie to je, to uznávám. Třeba uznání Kosova dle diktátu USA. Ovšem proti zemanovi bych volil kohokoliv, jen v případě tandemu s fišerem bych k volbám nešel.

Š. Hašek 18.1.2013 13:24

Re: Hrůza jímá Matějku

Už ten slovník - "studený pot"!

Tento výraz jste použil Vy, nikoliv pan Matějka.

Neagituji za žádného z obou kandidátů, mám rád jen slušné argumenty a polemiku.

Je zde krásně vidět s kým to cloumá a potí se.

K. Podroužková 18.1.2013 8:32

A co Zeman?

Pane Matějko, proč se se stejnou pečlivostí nevěnujete postojům Miloše Zemana? Pro co kdy hlasoval, čeho se zúčastnil a co prosadil? Anebo tady na slova dáte, zatímco jinde ne? Jen doufám, a to zejména sama kvůli sobě, že si jako novinář nebudete mít příležitost užívat Zemanův vřelý vztah k této profesi a k poskytování informací obecně. Z toho, co bylo na výběr (včetně Vašeho kandidáta) je kníže jediná slušná volba. Máte pravdu, nikoli podle slov, ale podle činů poznáte je...

V. Vovák 18.1.2013 9:36

Re: A co Zeman?

Asi jste to nezaregistrovala, ale ten článek je o Scharzenbergovi. Bylo by poněkud ujeté, kdyby nadpis byl o koze a článek o voze. Nemyslíte?

K. Podroužková 18.1.2013 10:16

Re: A co Zeman?

Ale jistě, korektnost především. Pochopila jsem článek tak, že má čtenáře upozornit na špatné stránky Schwarzenberga v nevysloveném srovnání se Zemanem - proto, pro Vás, který nepochopil - moje reakce o Zemanovi, která je toliko vyjádřením mého názoru k prezentovanému textu. A nadpis je to poslední, o co tady jde.

V. Vovák 18.1.2013 11:23

Re: A co Zeman?

Třeba se od pana Matějky dočkáme i článku o Zemanovi. A vy budete namítat, že tam není ani čárka o Scharzenbergovi. :-)

J. Jurax 18.1.2013 14:58

Re: A co Zeman?

No, on článek mohl pokračovat výčtem nelichotivostí zase na Zemana ... bylo by to zajímavější a asi by to víc lidí odradilo od dostavení se k urnám druhého kola ...

J. Štrobl 18.1.2013 8:16

Hmm, vcelku slabé.

Nicméně zajímavé a poučné. Lidé se poznají vždycky nejlépe v situacích, když o něco jde. Nyní máme možnost si vybrat za prezidenta buď přítele mafiánů s podivnými kontakty na ruské tajné služby nebo demokrata. Pan Matějka si vybral a pro mne to znamená, že všechno co tady říkal byla jenom slova, kterým se nedá věřit. Vyvodím z toho pro sebe důsledky.

P. Krešňák 18.1.2013 7:51

Tentokráte nemohu souhlasit

Vážený pane Matějko, vše co jste napsal je pravda a jistě to čest panu Schwarzenbergovi nedělá. Přesto mám jeden důvod abych nevolil pana Zemana a volil pana knížete. Pan kníže je spoň demokrat ale pan Zeman svým krokem podepsání "opoziční smlouvy" totálně popřel jeden ze základních atributů demokracie a to volnou soutěž politických stran. Děkuji, nechci člověka který není demokratem a jistě hrozí, že jeho názory mohou demokracii minimálně uškodit. Pro mě je tedy se všemi chybami lépe volit svobodu a demokracii.

Krešňák Petr

J. Hejna 18.1.2013 8:17

Re: Tentokráte nemohu souhlasit

Možná by vám pomohlo, přečíst si ten článek ještě jednou.

P. Krešňák 18.1.2013 8:35

Re: Tentokráte nemohu souhlasit

Nevím, zkusil jsem a nic. Vážený pane Hejna, řekněte rovnou, že je Vám pan Zeman sympatický a je to. S panem Matějkou většinou souhlasím ale tentokrát asi panu Matějkovi nevadí ta skutečnost "opoziční smlouvy". Nedá se nic dělat.PK

M. Pernický 18.1.2013 9:26

Re: Tentokráte nemohu souhlasit

 Četl jste znění opoziční smlouvy,jestli ne tak reagujete přesně tak jak antichartiste.Důsledky opoziční smlouvy jsou házeny na  Zemana,ovšem práce statních zástupců soudců a policie na všech úrovních v době platností opoziční smlouvy ,jakoby na korupci ,org . zločin a všechna negativa neměla vliv vždyt všichni chodili do práce,že by byli slepí?

P. Krešňák 18.1.2013 10:42

Re: Tentokráte nemohu souhlasit

Vážený pane Pernický, četl. Platí co jsem napsal. Možná kdyby nebylo opoziční smlouvy (vlastně toho prostředí které opoziční smlouva umožnila a to, že se každý s každým "domluvil") tak i justice možná byla o kousek spravedlivější a její práce lepší. Jinak já nekritizuji to, že se pan Zeman domluvil s panem Klausem je to jejich věc a právo. Byli zvoleni. Jen říkám, že takováto domluva do demokracie nepatří a kdo to nechápe, není v mých očích úplným demokratem. A před takovými lidmi je třeba se mít na pozoru. Proto tedy nebudu volit pana Zemana. PK