6.5.2024 | Svátek má Radoslav


Diskuse k článku

GLOSA: EU-disident Klaus

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
zoch 22.11.2008 11:04

Re: disident

Zdravím,Vašku !

Politici jsou povinni dohlédnout dál a mají také větší informace. Naší pracující inteligenci bude trvat desítky let,než se s tím vyrovná. To ale neznamená,že je to zavrženíhodná cesta.  Vzpomeňme si,kolikrát šel od roku 89 u nás vývoj tam,kam jsme si mysleli kdysi,že se dostat nemůžeme protože nemáme  možnost.

Je to vše o tom,kam až popustím uzdu své tvořivosti,své představivosti a svému talentu každého z nás. Uprtěnost a národovectví bychom měli do jisté míry ponechat v minulém století.To ovšem neznamená,že bychom měli opomíjet historii národa ze kterého jsme vzešli.Nebo že bychom si neměli vážit předků,kteří vykonali nezměrně dobrého pro nás současníky.

A.S. Pergill 22.11.2008 15:03

Re: disident

Konec konců, i Hitler měl svou vizi a považoval se za schopného vidět dál, než německý národ.

Dle mého soudu se jedná o typické zapřahání kočáru před koně: NAPŘED musí vzniknout evropský politický národ (a EUropolitici se zatím nedokázali shodnout ani na tom, jakou řečí bude mluvit) a POTOM může mít tento národ stát, kterému budou postupně předávány funkce národních států. A problém spočívá v tom, že za celou dobu existence EU nenajdete jediný akt, který by reálně směřoval k tomu, aby evropský politický národ vznikl. Všichni (nebo téměř všichni) EUropolitici se chovají stylem "nahrabat co nejvíc a po nás potopa". Současná politika nutně povede k tomu, že "evropané" budou sedět v bruseli na úřednických postech a všechny evropské národy je budou srdečně nenávidět. A při prvním vnějším konfliktu, nebo nějaké hlubší hospodářské či politické krizi, se to celé rozsype. V lepším případě +- sametově, v horším krvavou občanskou válkou (vzhledem k tomu, že si EUropolitici na naše zpacifikování natahali do Evropy muslimské barbary, tak je pravděpodobnější ta druhá varianta).

yorik 22.11.2008 9:42

Václav Klaus by měl podle našich demokratů

své názory pronášet pouze v naprostém soukromí. Nejlépe by měl držet ústa vůbec, aby neurazil budovatele nadějných, federativně evropských zítřků. Tím se naši "demokraté" neliší od Jacquese Chiraka. Ten nám to doporučuje již dávno, všem.

zoch 22.11.2008 11:06

Re: Václav Klaus by měl podle našich demokratů

Mám takový čím dál zřetelnější dojem,že Chirak tím myslel Klause a ne nás všechny....

Anton 22.11.2008 9:33

druhá liga

Pán Klaus v mezinárodní politice nehraje ani druhou ligu.

krucipísek 22.11.2008 9:39

Re: druhá liga

Tak proč tolik křiku?

zoch 22.11.2008 11:09

Re: druhá liga

Protože je to ostuda ostudná a to i Vaše,pane pán,ačkoli si to možná nyní ani neuvědomujete.

káma 22.11.2008 14:05

Re: druhá liga

Ostuda jsou lidé jako Vy Zoch!

zoch 22.11.2008 14:37

Re: druhá liga

A copak ??  Zase jeden skalní trouba  ???

frsi 22.11.2008 17:02

Re: druhá liga

káma,vy musíte spát s fotkou pana profesora,že jo? Jste ještě mladej  to rozchodíte. Najděte si holku uvidíte jak se vám uleví!!!

Princ Jasoň 22.11.2008 9:33

To je zase blábol

inu - typický EU-portál.

Houmr 22.11.2008 9:29

"Evropská" demokracie -

 - nebude to ta zas.aná komunistická demokracie s lidskou tváří (nemyslím "Myslivce") ?

Budíš 22.11.2008 9:06

Blábol.

Větší blábol jsem ještě nikdy nečetl.Drzost a sprosťárna .

Vojta 22.11.2008 8:25

žasnu

Měl byste trochu pročíst dějiny, aby Vám bylo jasné, že přirovnávat SSSR k EU je mírně řečeno úplná blbost. Taky byste měl vědět, že nestednocená Evropa spáchala ve 20. století 2 světové války, které museli vyřešit za nás, evropany, USA. Po 2. světové válce to byly práve USA s Maschalovým plánem a železo-uhelnou unií mezi Francií a Německem, což bylo základem založení EHS, které se posléze rozostlo v EU. Díky tomu nebyl v Evropě už 60 let válka (kromě Jugusávie, ale tu taky nakonec vyřešily američané, protože Evropa vykázala v této věci slušnou dávku impotence) . Už jenom proto je pro nás EU nepostradatelná. Jste milovníkem pana Klase, ale měl byste spíš obdivovat jeho tenisové smeče nebo bravurní sjezd na lyžích, ale jako prezident nám dělá ve sběte pouze ostudu a proto není u většiny významých politiků "salonfähig" neboli v salonu nevítaný a stává se pověstným Jakešovských kůlem v plotě. Poučte se asi milý mladíku z dějin, ty Vám odpoví na otázky dneška.

MR 22.11.2008 9:07

Re: žasnu

Myslíte? Neměl by jste si spíše Vy ty dějiny přečíst pořádně a ještě několikrát. Možná by se Vám vyplatilo odložit dějiny napsané dle marx-len (či podobnými levicovými tvory a vykladači) a přečíst si i jiné (nelevicové).  

Pak také Klaus není určitě sám a neznamená to, že ti, kteří byli vždy v menšině a byli dehonestováni a vysmíváni neměli, bohužel, nakonec pravdu. Na to jste nikde ve Vašich dějinách nenarazil? (třeba Jan Hus, Koperník a tisíce dalších ti byli také "kůli v plotě"?)

 

von 22.11.2008 10:14

Re: žasnu

Když on ale není kůl jako kůl! Dle mého názoru je podepsání či nepodespání LS typické dilema! A v těch si bouhužel lidská společnost už dlouho velmi libuje!

zoch 22.11.2008 11:16

Re: žasnu

Zmíněný "velikán"  byl celé minulé vol. období v lepším případě za hranicemi šašek a v tom horším případě politováníhodná figura ergo - kůl v plotě.

Nyní se stejným výrazem může počítat i doma.  

Starý pes 22.11.2008 15:46

Re: žasnu

Už vidím závěrečnou scénu historického velkofilmu, ve které bude V. Klaus upálen před budovou europarlamentu za to, že neodvolal.

:-D:-D:-D

Jo jo, Koperník zastavil Slunce a pohnul Zemí, uvidíme, jak zahýbe Klaus s EU. ;-)

ruda 22.11.2008 7:55

Jsme poslední,

kteří ještě neschválili LS. Zásluhou pres., a jeho příznivců. Jsme považováni za největší bebily v EU. Zase se máme za co stydět. 

Mrazivý dech 22.11.2008 8:55

Re: Jsme poslední,

rudej soudruhu v irsku ji schválili?? to je ten váš marx-lenininský pohled na svět?

MR 22.11.2008 9:10

Re: Jsme poslední,

Četl jste ji a víte Vy vůbec o čem je? Pak by jste možná vážil používat o někom výraz (dle Vás), že je "bebil".

krucipísek 22.11.2008 9:41

Re: Jsme poslední,

ale o to vůbec nejde. Dokud Irsko nezmění stanovisko, je zcela jedno, jestli ČR řekne ano nebo ne.

MR 22.11.2008 10:23

Re: Jsme poslední,

Ono už se najde "řešení" jak to s Irskem udělat.

zoch 22.11.2008 11:19

Re: Jsme poslední,

No,už Vám svítá mr. ???  A dojde na šaška a jeho šašíky.....

Fleischer 22.11.2008 11:19

Re: Jsme poslední,

Pokud Irsko bude trvat na NE budeme v Evropě 2 státy proti zbytku Evropy. Pokud však Irsko změní názor, budeme jediní! Je to dobrá vyhlídka? Bude ODS spolu s KSČM hlasovat v parlamentu proti LS? Neoctneme se opět na okraji dění? Nebudeme opět ti chudí vedle bohaté Evropy?

Vašek 22.11.2008 13:50

Re: Jsme poslední,

raději mít pravdu sám, než se mýlit s ostatními

MK 22.11.2008 22:53

Re: Jsme poslední,

Pane Fleischer, my  ale jsme stále na okraji dění a to jsme ještě LS neratifikovali. Po ratifikaci už ani nešpitnem. LS nám chudším bohatství nepřidá. LS omezuje jakýkoliv vliv malých států do čehokoliv kecat. Sarkozy už bez našeho mandátu  s Medvěděvem odsuzuje umístění radaru na našem území. Jakým právem za nás mluví? Berlusconi také přitakává Moskvě s nesouhlasem o radaru. Jakým právem cizinci rozhodují o tom, co naše vláda domluví se svými spojenci z NATO? (Nikdo se nepodivuje tomu, jak Topolánek vyhrožuje Moskvou, zatímco europapaláši si tak s Moskvou vstřícně notují) Při podpisových smlouvách o našem vstupu do EU se jednalo o zcela jinou unii. To, co se nám nyní nátlakovými způsoby snaží vnutit ve formě LS je neslučitelné s tím, co jsme při vstupu do EU podpisovali. Lisabonskou smlouvopu si Němecfko a Francie zajištují svým způsobem diktát a nadvládu nad Evropou.  A to nadvládu socialistickou , řízenou od zelených stolů v Bruselu, nadvládu o přerozdělování, omezování atd. Tento systém soužití evropských národů nadiktovaný byrokraty nutně povede časem k nesvárům a nespokojenosti. A o tom se vedou spory a v tom má V.Klaus pravdu. Evropská Unie má smysl, ale jako spontánní spolupráce mezi evropskými státy na principech svobodného trhu a svobodného pohybu, zajištěnou stručnou, srozumitelnou smlouvou . Proč asi parlamenty upustily od referend? Protože by nikdy tato zrůdná smlouv u občanů celé Evropy neprošla. Mimochodem, Německo ji také ještě neratifikovalo.

Standa 22.11.2008 7:27

Článek

je nepodepsaná hloupá propaganda. Vstoupíš-li někam, musíš dodržovat práva i povinnosti tam kam jsi vstoupil. MÁŠ PAK PRÁVO NA VÝHODY I NEVÝHODY PLYNOUCÍ Z ČLENSTVÍ. Když to chceš změnit, přesvědči argumenty ve vedení ostatní, jinak tam nemáš co dělat a odejdi!

A.S. Pergill 22.11.2008 9:49

Re: Článek

Vstoupíš-li do odborů, a pak se ukáže, že se je snaží ovládnout mafiáni, pak máš právo se ozvat (alespoň dokud to jde).

Vstupovali jsme do spolku suverénních států, deklarujícího volný pohyb osob, zboží a služeb. LS z toho dělá supersát, kde nic z deklarovaného není zaručeno (do jisté míry to nebylo splněno ani předtím - můžete jít pracovat do Německa, nebo tam začít podnikat? - a jste opravdu tak naivní, že si myslíte, že na tom LS něco zmení?). Proto máme právo se ozvat.

honzak 22.11.2008 6:16

Klaus má

jistě spoustu chyb, jako každý z nás. Ale není blbej a vidí, kam EU směřuje.  Přesně ke Svazu Evropských Socialistických Republik. A vedoucí úloze Komunistické strany Evropské. Ti, kteří mají v mozkovně ještě pár funkčních buněk pochopí, že je to cesta do pekel. Jako vždy, dlážděná ušlechtilými úmysly.