26.6.2024 | Svátek má Adriana


Diskuse k článku

GLOSA: EU-disident Klaus

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Vlastimil 22.11.2008 16:54

Aspoň se autor mohl pod ten blábol podepsat

Nebo snad že by se za svůj výplod styděl? Tak jsem tedy nahlédl na stránky Euportálu a myslím, že jedno nahlédnutí mi úplně stačilo. Panu šéfredaktoru Lukáši Petříkovi zřejmě stačí ke štěstí, že se objeví na fotce vedle Václava klause.

PROKOP BUBEN 22.11.2008 17:37

Re: Aspoň se autor mohl pod ten blábol podepsat

Autor v rádoby nadsázce zjevil, jak - a zřejmě ještě hůře - se bude o Kormidelníkovi všech šMoulů psát v budoucnu.....

František I. 22.11.2008 17:47

Re: Aspoň se autor mohl pod ten blábol podepsat

Inu eurohujer Blben a ti druzí..... Nějak z toho Klause pouští do gatí. Milé;-D Autore, díky.

PROKOP BUBEN 22.11.2008 17:53

Re: Aspoň se autor mohl pod ten blábol podepsat

Také jeden trotl, který stále věři fíglu, že se ke kLausovi  vinou ti inteligentnější a schopnější......Ti si to kLausovo lejno  na jejich tváři, ještě olizují....

František I. 22.11.2008 17:59

Re: Aspoň se autor mohl pod ten blábol podepsat

Inu Blben. Beze slov.;-D

Hnyk 22.11.2008 16:52

EU-disident Klaus?

;-D;-D;-D;-D;-D

Ne, jenom směšný stařík z jené postkomunistické země. Tak dobře adaptovaný na komunistický sytém, že v kariéře nevadily ani uteklé sestry a ani pár semestrů studia u třídního nepřítele, zatímco jiné poslal režim do kotelny, do kamenolomu či umývat záchodky. Pokud je neposlal sedět.

František I. 22.11.2008 17:50

Re: EU-disident Klaus?

Pitomeček, který za komančů nikdy nenavštívil Klausovy ekonomické přednášky, může akorát ňafat o antikomunismu. ;-D

Hnyk 22.11.2008 21:08

Nové pověsti české

Nové pověsti české: "O Nepostradatelném Klausovi", aneb jak komunisti geniálního Klause tak potřebovali, že jim nevadil jeho kádrový profil. "O Učiteli národů Klausovi", aneb jak Klaus učil komunisty kapitalizmu. "O Disidentovi Klausovi", aneb jak Klaus rozbíjel komunizmus zevnitř od kancelářského stolu SBČS.;-P 

Jerry 23.11.2008 7:21

Re: EU-disident Klaus?

Pšouku,do kotelen,kamenolomů atd. se většina známých disidentů poslala sama - svojí nadšenou aktivní svazácko-bolševickou minulostí a aktivní podporou bolševika v tvrdých padesátých letech (za všechny ostatní např. Jiří Ruml, Kantůrkovi,Dinsbier,Šiklová, Pithart, Uhl, Kohout atp.) a prohrou v rudobratro-vražedném boji v roce 1968 - kdyby vyhráli oni,umýval by hajzly Husák a spol. Takže s tou adaptací na komunistický systém pomalu,každý,kdo chtěl něco pořádného dělat a v té zločinecké partě nebyl a vydržel,měl určité problémy - někdo je ustál lépe,jiný hůře,taková je prostě pravda. Ostatně i tento režim měl své půvaby a plno paradoxů - nevím jestli víte,že např. dcera Dinsbiera v době tvrdé persekuce svého otce oficiálně studovala ve Vídni práva.A k tomu věznění -- prominentní kriminál pod dohledem Internacional Ammesty se asi skutečně nedá srovnávat s kriminálem padesátých let.

Kolombo 22.11.2008 14:54

Je lepší suverenita

nebo evropský superstát? Zapeklitá otázka! Já dávám přednost stavu, kdy mi ouřadové co nejméně žvaní do života. Čeští politici zatím zklamávají na celé čáře, bez ohledu na to jestli se řadí k levici nebo pravici. Za vlád kohokoli byrokracie bobtná a parlament schvaluje hory dalších nesmyslných buzeračních zákonů /jako ten o hospodaření vodou z vlastní studny/. nebyl by Brusel nakonec lepší? Třeba  by se vyblbl na CO2 a na mne by zapomněl! ;-D

A.S. Pergill 22.11.2008 15:13

Re: Je lepší suverenita

Problém je, že 80% blbostí (+-) pochází z brusele, a jsme povinni je nějak implementovat do našeho právního řádu. Po schválení LS (1) bude těch blbostí neskonale víc (2) budou platit automacky okamžikem, kdy je úředník z brusele vyblekotá v nějaké hovadské hatmatilce (argotu dozorců z koncentráků, žabožroutštině či čemkoli jiném). A "hledej, Šmudlo", co máš vlastně dodržovat!

A.S. Pergill 22.11.2008 15:17

Hloupostí našich politiků zcela jistě je,

že pravidelně nevydávají seznam bruseláren, které jsme do našeho právního řádu neimplementovali, ač nám to bylo doporučeno (protože zatím nemusíme), nebo je implementovali v nějaké jakžtakž polidštěné podobě. Kdyby to důsledně dělali tak půl roku, tak se větší část naší populace modlí před jejich soškama jak křesťané před křížem.

ijn 22.11.2008 14:42

Důležité je mít co jíst a nezmrznou,mít prachy na složenky a být přijatelně zdravý. Tlachy co je LS či není jsou jenom zástupné ptákoviny.

Ale když se už v ČR nechal rozkrást stání majetek za miliardy a nikoho to nevzruší, tak proč nyní když po vzoru z Čech gauneři rozkradli sv. finanční systém se zase mydlíme kolem LS. Proč neřešíme své zásadní průsery jako rozkradenou zem(ČR) bez nadějně zadluženou,neschopnou splácet ani úroky!!! To je základní průser. Srovnávat se s Maďary je dost ubohé, stačí porovnat výchozí pozice agrárního Maďarska a ČSFR v r.1990! Dnes nemáme ani vodárny,chováme se jako hovádka, i popeláři jsou např. z Dánska. Co chceme tlachat o LS - co když tam je uvedenože strategická odvětví musí být náležitě spravována s max. povoleným ziskem 10% a pod důkladnou kontrolou státu FÚ

A.S. Pergill 22.11.2008 15:22

Re: Důležité je mít co jíst a nezmrznou,mít prachy na složenky a být přijatelně zdravý. Tlachy co je LS či není jsou jenom zástupné ptákoviny.

Rozkrádačky na úrovni EU několikanásobně překračují náš státní rozpočet za stejné období.

Za socíku se říkal vtip: "Proč nemůže být socialismus v Lucembursku? Protože tak velkej b...l by se do tak malého státu nevešel"

Pointa pro méně chápavé: EUrobyrokrati si založili EU především proto, že tak velký b...l by se nevešel do jednotlivých národních států a jejich rozpočet by to nebyl s to utáhnout (snad s výjimkou Německa).

Jestliže nadáváte na Koženého a spol, tak takových "kožených" jsou v bruseli plné baráky, kancelář vedle kanceláře. A škodí všichni, seč mohou.

František I. 22.11.2008 17:58

Re: Důležité je mít co jíst a nezmrznou,mít prachy na složenky a být přijatelně zdravý. Tlachy co je LS či není jsou jenom zástupné ptákoviny.

To by vás, příteli narudlý, museli nejdříve zavřít, protože, jak je z historie známo, nejvíc řve ten, kdo krade. Taky jste asi nebyl za komančů v Hungárii. Mimochodem nakupovat tam v hojné míře jezdili i Pražáci. Maďarská připravenost byla větší než u nás, protože tam bylo už za socanů drobné a střední podnikání hromadně povolováno. To, že si po obratu zvolily postkomouše, podobně jako my například Palase na Ostravsku, dostali, co zasloužili. Taky jste nejspíše neviděl úroveň československých podniků. Inu tupoun, žvanící o rozkrádání. Proč ne?

Sokratés 22.11.2008 20:01

Re: Důležité je mít co jíst a nezmrznou,mít prachy na složenky a být přijatelně zdravý. Tlachy co je LS či není jsou jenom zástupné ptákoviny.

   Hele Františku Der Erste, tím tupounem jsi myslel  Havla? Ten přece ve slavném Rudolfinu vyjevil národu, že během "transformace" bylo rozkraden na 400 miliard hodnot. Novější odhady mluví o 700 miliardách. Představ si jak silné to hospodářství po komouších muselo být, když přežilo takovou "ztrátu krve".

skrebec 22.11.2008 14:03

irská referenda

Irský způsob opakování referend mi připomíná strý vtip: každý večer si hodím korunu, jestli půjdu na pivo. Když padne hlava, jdu. Když padne orel, házím ještě jednou.:-D

Yvan 22.11.2008 13:36

Otazka zní, komu to slouží

Řekl bych, ze postoj nasi hlavy statu slouzi jinemu statu a Spojene staty to rozhodne nejsou. spíše bych se zaměřil na Rusko. Tedy pokud nepřijmeme myšlenku že postoj hlavy státu slouží výhradně hlavě státu, protože česká kotlinka je mu již malá a rád by  se zviditelnil na větším foru. Ale pořád je to hlava našeho státu,  byl zvolen v regulerní volbě, takže demokraticky připouštím, že máme hlavu státu, jakou si zasloužíme.  On se odkopává sám, takže není třeba cokoliv dělat.(Y)

Milda 22.11.2008 14:24

Re: Otazka zní, komu to slouží

Je to nepochopeni z vasi strany. Nevim, jak byste se tvaril, kdyby pri svatebnim obradu vam predlozili manzelskou smlouvu. kde by vase budouci mela zakotvena prava, ktera by nebyla rovna s pravy vasimi. Tady se jich vzdavate, jen proto, ze mate pocit, ze nejde o vas, ale nekoho jineho. Ale nejde. A to pan prezident Klaus dokaze. Mimo jine hlasoval jsem pro nas vstup.

Niky 22.11.2008 14:30

Re: Otazka zní, komu to slouží

Yvane to platí na soudruha Sarkozyho,soudružku Merkelovou,soukmenovce Berlusconiho,ti lezou Rusku do zadku a to veřejně a tito darebáci fakticky rozhodují o všem v EU.

Pete Brich 22.11.2008 13:31

Nevím jaké byly otázky senátu. Možná, že se je Ústavní soud pokusí zodpovědět. Jeho odpověď by ale měla být:

Ústavní soud se nezabývá smlouvami, které NEPLATÍ!!

PB

Milano 22.11.2008 12:42

klausovi...

Ironie snad není na místě, když člověk z poznámek v diskusi objeví, že většina těch diskutérů ten článek vůbec nepochopila.

(Nechápu také, proč si spousta "diskutérů" myslí, že sprostota dodá jejich příspěvku větší důraz!)

Dušan Streit 22.11.2008 12:40

Souhlasím s Klausem

Ta ironie tohoto článku je případná. Nemám rád pokrytce typu Topolánka:

http://streit.blog.idnes.cz/c/58676/Tak-to-uz-Topolanek-prehnal-strasi-male-deti.html

Málokdo si uvědomuje, že jde o skutečně moc, nepoměrně o víc, než jsou domácí šarvátky.

jarda 22.11.2008 12:26

frsíku,

řekni- v čem je pro Českou republiku výhodná Lisabonská smlouva? Čím tak uhranula svoje stoupence?  ŘEKNE UŽ KONEČNĚ NĚKDO, PROČ JE PRO NÁS VÝHODNÉ LISABONSKOU SMLOUVU PODPOROVAT ?

Budíš 22.11.2008 11:53

Klausovi nic nevytýkejme.

To , že je prezidentem je vina parlamentu a svědčí to o jeho mizerné úrovni. Když se už stalo, je trapné, že ho ještě neodvolali.

frsi 22.11.2008 11:43

L S

Nechápu,proč proti LS protestují hlavně příznivci ods? Proboha! Oni se něčeho bojí,ale čeho? Má to jeden důvod a to je pan profesor! Ten když prohlásí neuvěřitelnou pitomost,že je jako Havel disident,sice jen LS tak oni hned ano,ano,ano! Až ten mudrc řekne,že viděl na vlastní oči hastrmana,tak oni na to,že ho viděli taky. Proboha lidi,klasik by řekl : toto je prázdný a falešný názor!!!

jarda 22.11.2008 12:25

Re: L S

frsi- v čem je Lisabonská smlouva výhodná pro Českou republiku, proč ji máme podporovat.

frsi 22.11.2008 12:33

Re: L S

Já to věděl,už je to tady! Prosím,je třeba se opítat pana profesora. Ten vám řekne co máte papouškovat.

káma 22.11.2008 13:57

Re: L S

frsi,pan profesor nám řekl,proč ne.Já doufám,že od vás  se dozvím,PROČ ANO???

frsi 22.11.2008 15:30

Re: L S

káma!  Já chci jen vědět proč máte vy zrovna stejný názor jako ten mudrc! Zopakuji : proč příznivci ods mají ze smlouvy strach? Mně je jakákoliv smlouva šuma fuk,čeho bych se měl bát? Já nemám stejně jako vy na smlouvu žádný názor,ani neříkám,že ten kdo tvrdí,že je dobrá je ten pravej odborník.