29.4.2024 | Svátek má Robert


Diskuse k článku

GLOSA: Děkuji, nechci!

Asociace děkanů lékařských fakult České republiky, takto dětský neurochirurg, patolog, kardiolog, kardiochirurg (spolužák z gymplu), onkolog, ortoped a nefrolog, tedy skupina lékařů, kteří také nejsou odborníky v epidemiologii nebo infektologii, leč všichni jsou zcela závislí na penězích ze státní kasy.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Strakoš 9.10.2020 6:16

Pokud by došlo ke kolapsu zdravotnictví, je Prymula první na ráně. Šmucler a ostatní prostě jen přestanou podávat rozhovory. Takže zodpovědnost má.

Celé je to samozřejmě postaveno na předpokladu, že Covid je vážná choroba a může se rozšířit - a to je fakt, který už dnes těžko ověřuje, na každý potvrzující článek lze najít jeden odporující.

M. Šejna 9.10.2020 1:06

Před dvěma týdny se proslavil vrchní "epydemyjolog" Šmucler ukončením televizní diskuze s panem Flégrem, který varoval, že v říjnu můžeme mít denně až deset tisic nakažených a desitky mrtvých, pokud nešlápneme na brzdu.

Teď se ukazuje, ze Flégr měl pravdu

O. Musil 9.10.2020 4:06

Flégr v polovině září (13.) říkal, že za dva týdny budou desetitisíce nakažených denně. S uzavřením škol měl nicméně pravdu.

J. Vyskočil 9.10.2020 4:53

Drobný detail. Své odhady stavěl nejspíš stavěl na nějakých aspoň hrubých výpočtech. Ve kterých ale nejspíš nebude započteno, jaké mají testovací kapacity limity. Vzhledem k tomu jak výrazně roste procento pozitivních testů tak čím dál větší část nakažených testována není. Nestíhají je prostě vyhledat a otestovat.

R. Langer 9.10.2020 5:31

Teď se leda tak ukazuje, že ty opatření jsou stejně na nic, a je vtipné, že na to upozorňuje ten, co sám sedí doma v karanténě. Asi dostatečně nedodržoval všechna opatření, co? A jakpak se nám ta karanténa doma projevila? Už jste všichni na plicní ventilaci, panikáři? Nic se neděje, co? :-P

L. Novák 9.10.2020 6:18

Hloupé kecy...

R. Langer 9.10.2020 16:28

Tak předveďte chytřejší, kecale. :-P

R. Langer 9.10.2020 16:32

Jo, a kromě toho, já se na rozdíl od vás připos*aných psychopatických panikářů, dokážu o svoje zdraví postarat sám, nepotřebuji na to nějaká nařízení. :-P

K. Salajka 9.10.2020 6:32

Pokud považujete za nakaženého každého , kdo je pozitivně testován. Jak jsme viděli u někoho se Covid projeví hned , jak si podá žádost o test, aniž by poslal vzorky.

Žaloudík má pravdu, když říká, že při této smrtnosti je horší důsledek ochranných opatření, že se neprovádějí lékařské zákroky (jeho obor je rakovina). Podívejte se na statistiku úmrtí na choleru, malárii a podobné nemoci. Když se sečtou evropské a mimoevropské země vypadá to hrůzostrašně. Podobně, když se naše covidové případy sečtou s těmi v Indii, Brazílii a USA (viděl jste, co je tam za materiál na akcích BLM). Deklarované úmrtí "v souvislosti s Covidem" v mnoha případech může znamenat -"když, zemřel měl v těle obranné látky proti chřipce." Nejsem odpůrce opatření, ale líbí se mi výjimky jako je ta pro mezinárodní sport a pro Marka Bendu. Hlavní cíl je asi nepodávat zprávy o tom, co se děje u nás a ve světě. To co předvádí veřejné a soukromé TV nedosahuje ani úrovně socialistických Televizních novin. Proč asi čas, určený pro zprávy, zabírá téměř nepřerušovaný tok blábolů o opatřeních? Někteří reportéři rozprávějí o covidu, jako když jeden kaká a už nemá co!

V. Dosoudil 9.10.2020 8:01

Brilantní formulace R^

R. Langer 9.10.2020 16:29

Přesně tak!

M. Šejna 9.10.2020 0:50

Vývoj epidemie a růst počtu nakažených a mrtvých ukazuje jasně, která část lékařů má pravdu.

Pirk se Šmuclerem a Honzákem to nebudou.

Isaac Newton byl génius fyziky a přesto byl přesvědčen, že na Slunci existuje život. Tak buďme shovívaví i k Pirkovi.

Š. Hašek 9.10.2020 19:36

Dílem souhlas.

Vývoj epidemie svědčí o tom, že vir má pravdu. Plukovník s tím nepohne.

Už nebudu votravovat s tím, co mi říkal v červnu můj doktor. DOKTOR, nééé televize.

Zkráceno.

V. Wagner 9.10.2020 0:21

Právě kvůli takovým lidem, jako je Petr Štěpánek a zmínění lékaři, jako je Pirk, Šmucler, Hnízdil a jejich zlehčování koronaviru jsme se dostali do situace, že místo relativně jednoduchých opatření, jako je nošení roušek v uzavřených prostorách a zavření barů jsme se dostali do situace, kdy se musí zavírat školy a přistupovat k současným drastickým opatřením. Prostě chřipečkáři dosáhli svého a nekontrolovaně promořujeme: https://www.osel.cz/11383-chripeckari-dosahli-sveho-cesko-se-nekontrolovane-promoruje.html

V. Halašta 9.10.2020 0:54

No to teda ne. Nemusím s p. Štěpánkem souhlasit ale dnešní situace není důsledkem jehe(jich) postojů. Jaká opatření se nedodrzovala pod jejich vlivem? Žádná, žádná totiž v létě nebyla. Mírný nárůst v srpnu spolu se zacatkem školy měl přinest odpovídající opatření, která nepřišla. Některá i na přímý zásah Babise. Nepřišla ani funkční chytrá karantena, přestože o ní vláda celé léto mluvila. Jen mluvila.

Kde tam kdo může najít vinu Štěpánka teda nevím.

J. Vyskočil 9.10.2020 5:01

Protivládní politici a média hrála hru co nelze prohrát. Když by vláda zaváděla opatření včas, řvali by že vláda zbytečně ničí lidi a ekonomiku. Když by je zavedl pozdě, řvali by že vláda nezvládá pandemii. Zločinec Šmucler je jen užitečný idiot v téhle hře. Bohužel se to vymklo, část lidí je z té rovzolňovací kampaně dodnes zblblá a tak jsme tam kde jsme..

Výsledky posledních voleb ukazují, že tahle strategie opozice jak zničit Babiše funguje. Akorát z toho bude kupa zbytečně mrtvých a tvrdá opatření, kterým se šlo vyhnout.

R. Langer 9.10.2020 5:33

Vážně? A jaká opatření a po jak dlouhou dobu byste si asi tak představoval? Víte co? Jděte někam! :-P

J. Vyskočil 9.10.2020 6:01

Výzkumy z dat z dob Španělské chřipky před 100 lety nebo i z dnešní epidemie ukazují, že z hlediska ekonomiky je nejlepší včas krátce zavést přísná opatření (zavřít hospody, hranice, divadla ...) na pár týdnů, aby se to nerozjelo a pak to nějakými prakticky bezbolestnými opatřeními udržovat (roušky, zákaz megaakcí ...). Viz východní Asie. Tam zvládli první vlnu a druhá vlna (čistě z blbosti jako zde) se jim neobjevila, takže nemusí plakat jak jim ničí ekonomiku.

L. Novák 9.10.2020 6:14

V Asii už byli v mnoha zemích zvyklí používat roušky při chřipkových epidemiích, takže pro ně to nebylo zase nic extra nového. Prázdné stadiony s minimem vpuštěných fanoušků mají dodnes. Nejvíc je jich vidět na některých stadionech v Rusku, Bělorusku i v pár dalších zemích. Jihoamerické stadiony (i většina dalších na planetě Zemi) zejí prázdnotou.

Š. Hašek 9.10.2020 20:52

Upozorňuji, skromně, že v Asii dlabou syrový ještěrky. Na Sicílii mají furt chobotničky s nějakýma nudlema ...... rajčata. Vo bramboračce ani páru.

Sousedka mi tuhle řekla, že jsme křupani, protože všechno neděláme podle těch časopisů z Evropy. A jíme žemle od Agrofertu. Že byly vynalezený bagety!!!

Havně bacha na Čínu a Rusko!

V. Halašta 9.10.2020 12:12

Řvali? Když někdo říká svůj názor, tak to neznamená, že řve. To je způsob diskuze, který diskvalifikuje toho, kdo jej používá. To za prvé.

Kondicionál v argumentaci pak jen ukazuje, že žádné vlastní argumenty nemáte.

M. Sedláček 9.10.2020 10:15

Autorem článku na Oslu jste Vy, jaderný fyzik. Nemá tedy žádnou odbornou relevanci. Jde pouze prezentaci názoru jednoho "Covidiota". Ten článek je ostudou Osla. V diskuzi se potom chováte jako arogantní fracek s nulovým pochopením pro životy jiných.