29.4.2024 | Svátek má Robert


Diskuse k článku

GLOSA: Děkuji, nechci!

Asociace děkanů lékařských fakult České republiky, takto dětský neurochirurg, patolog, kardiolog, kardiochirurg (spolužák z gymplu), onkolog, ortoped a nefrolog, tedy skupina lékařů, kteří také nejsou odborníky v epidemiologii nebo infektologii, leč všichni jsou zcela závislí na penězích ze státní kasy.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
A. Novák 9.10.2020 8:02

ještě než bude zdravotnictví zahlcené, máme dost času postavit pár polních nemocnic...co na to plukovník?

V. Církva 9.10.2020 8:06

Přesně tak. Nějak nechápu Štěpánka, Šmuclera, Pirka jak sedí nad vítěznou statistikou - ČR vede v počtu nakaženýh na 100tisíc v Evropě a 40 mrtvých denně. JIPky budou plné a on si říká. Musíme lidem poradit aby ignorovali opatření proti šíření nemoci!

Ještě v srpnu bych to nějak bral. Ale člověk se má řídi realitou. Na druhé straně jsem pro opatření co minimalizují ekonomické následky. Roušky distance zavřené noční bary a tančítny. eRoušky, desinfekce v restauracích a firmách to jsou opatření co právě tu ekonomiku mají udržet.

J. Jurax 9.10.2020 12:17

Až budou nemocnice zahlcené - tedy doufejme, že k tomu nedojde - bude jako všichni hledat viníka. A jako všichni jej najde - ti nahoře zvolili špatná opatření a ještě je blbě realizovali. Tak!

D. Zítko 9.10.2020 6:59

Pan Štěpánek dnes přesně a výstižně R^

V. Církva 9.10.2020 8:13

Možná to ještě zopakujte pozůstalým 40 mrtvých z dnešní noci. Šmucler, možná i Pirk mají asi peněz dost tak můžou platit léčbu těch nemocných a Štěpánek s Vámi se rád přidá. Já myslím že k tomu nemuselo dojít. Dostatečnou osvětlu bez Šmuclerů rouškami, mytím, omezením estování a distancí se dalo dnešnímu scénáři předejít.

Problém je že to nevyžadovala nejen vláda, ale především nedostatečná osvěta. To je to selhání Pirků a Šmuclerů.

P. Krešňák 9.10.2020 6:58

Souhlasím, není co dodat. Krešňák

F. De Winter 9.10.2020 6:53

Nevím jak Pirk, ale Šmucler určitě přichází o kšefty s to svou plastickou chirurgií. :-P

J. Vavrochová 9.10.2020 6:41

?8-o?

M. Mařák 9.10.2020 6:15

Na diktaturu národního státu mám dlouhodobě tento názor:

"Za zmínku také stojí zajímavá skutečnost, že i v USA stejně jako v EU se jedná o totalitářské iniciativy jednotlivých národních států. Prý Bilderberg, bruselská centrála, Římský klub, EU a podobně. Všichni se zmýlili. Všichni euroskeptici, všechny ty tzv. alternativní weby a všichni příznivci zakuklených konspiračních teorií. NWO a diktatura přišly ze zcela nečekané strany národního státu (pro ně nečekané, nikoliv pro mne), no a ti kluci a holky národní, co spolu mluví, k tomu žádný plán, či příkaz z býlderberg-bruselu jakéhosi vůbec nepotřebovali, anžto to zvládli úspěšně úplně sami. Pár lidí si to uvědomuje, u nás mimo mne třeba Václav Klaus, i když ten asi příčinu oné diktatury v národním státu vzhledem ke své ideologické výbavě neuvidí."

https://marakweb.wordpress.com/2020/05/24/new-order-a-soucasna-diktatura-narodniho-statu/

K. Salajka 9.10.2020 6:37

Které státy USA považujete za národní ?

M. Mařák 9.10.2020 6:45

USA je federace a je složená z jednotlivých národních států jako třeba Texas, kde je státním svátkem den ZZ Top. Texasané mají na mnoho zásadních věcí zcela odlišný pohled než třeba New Yorčané, což je způsobeno jejich národním charakterem.

Skol!

ANO bude líp!

F. De Winter 9.10.2020 6:50

Jo, jo, Mařáku. USA je federace národních států. ;-)

M. Mařák 9.10.2020 6:59

Víte, že federalismus je světově dominantní systém vlády a že matička národů EU dobrotivá se vyvíjí na základě obecně zákonité evoluce? určitě ne.

Aha.

https://martinmarak.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=714893

P. Moravčík 9.10.2020 10:03

Príroda je majstrom slepých uličiek a už teraz vidieť, že tento spôsob "vývoja" EÚ je jednou z nich. EÚ už stihla poprieť pôvodný princíp federalizmu a usiluje o vytvorenie jednoliatej masy ovčanov Európy. Pán Mařák, uvedomujete si, aký nezmysel tu prezentujete? Akonáhle začal tento moloch s Lisabonskou zmluvou, prakticky poprel federalizmus. Zmysluplná federácia vzniká vtedy, keď slabšie jednotky sa spoja do funkčného celku, aby využili svoje jednotlivé prednosti, pri zachovaní svojej odlišnosti, kultúry, jazyka... EÚ sa snaží z obyvateľov Európy vytvoriť obdobu "sovietskeho človeka". Mám Vám pripomenúť ako to dopadlo? Z tejto EÚ ostane len jej odtlačok v histórii ako jeden z vývojových pokusov, ktorý skončil, aby uvoľnil miesto niečomu životaschopnejšiemu - taký vývojový omyl, ktorý akurát preskúma slepú vetvu spoločenského vývoja, aby sme spolu s klasikom mohli zvolať "Tak takhle ne, vážení přátelé!";-)

J. Jurax 9.10.2020 12:08

Obecně zákonitá evoluce ... to už jsem někde slyšel. Ve vědeckém komunismu nebo tak nějak ... prvobytně pospolná, otrokářská, feudalismus, kapitalismus, socialismus a posléze komunismus - toť železná zákonitost dějin a nikdy jinak!

Takže jsem v tomto punktu skeptik.

K. Salajka 9.10.2020 7:04

Charakter Texasanů dobře ztvárnil J.R.Ewing v seriálu Dallas. Taky google si myslí,, že jde o národ s velkým písmenem, jako vy. ZZ top bude asi den odražení mexické armády, nejspíš jde o Alamo. V principu je to stejné jako kdyby, sudetští Němci slavili den Mnichovské kapitulace. Když se ale podíváte na Stalinovy příručky, zjistíte, že definici národa nesplňují. V USA vidím vzestup separátní španělské kultury a kultury založené na barvě kůže. Jednotlivé státy tu popsal Holásek, rozdíly někdy vzdáleně souvisí s národností prvních osadníků ale, jinak jsou vyvolány spíše geografickou a hospodářskou situací. USA spějí k repete občanské války, kde národnost nehraje roli.

V. Církva 9.10.2020 15:31

Tak pan Mařák je "svůj". Národy tak jak je známe rozděleny dle států v USA skutečně nejsou.

Protože nejsem na nacionalista ani dogmatik a nemám rád když se lidé nenávidí kvůli rozdílům, musím přiznat, že filozoficky bych v něčem s Mařákem souhlasil. Nacionalismus 19 století ke kapitalismu demokracii a liberálním státům možná patří. Ale přinesl i hodně zla (dnes Karabach). Totéž mnohem dřív rasismus.

Není asi možné slepit stát bez národního povědomí (i v Americe se kdysi černoši cítili Američany) ale osobně žádné rozdělování lidí nesnáším. Můžu mít radši Turka než Čecha a Asiata než Francouze.

Je chyba zveličovat rasové, třídní, národní rozdíly, ani náboženské. Není možné ale ignorovat když to druhá strana dělá ani se přizpůsobovat zaostalejší kultuře. A to dělá multikulturalismus. Pozitivní diskriminaci cizinců co nerespektují Evropany jenich kultura nesnáší Židy nebo Křesťany,

S. Rádl 9.10.2020 9:24

Tu vaší definici národa si nechte patentovat. Novost a inventivnost vám nikdo neupře, jen snad tu praktickou využitelnost tam nevidím.

L. Novák 9.10.2020 6:04

Parazit Štěpánek celou dobu po roce 1990 usiluje o nějaké dobře placené místo "ze státní pokladny". Částečně úspěšně, díky polické podpoře některých zájmových skupin. Nechápu ale, proč zdůrazňuje, že někdo na nejvyšší kvalifikační úrovni či ve vedení univerzit je závislý na příjmech od státu... když se o totéž (bez viditelné kvalifikace) snaží sám. :-P

J. Svoboda 9.10.2020 5:50

Tak Štěpánek chce pustit do ČT šiřitele dezinformací a nemá rád Prymulu, kterému nasazuje psí hlavu střetu zájmů, což by si směrem k Burešovi nedovolil ;-D;-D;-D

MImochodem hvězda odpíračů, doktor Žaloudík, měl prostoru na ČT opakovaně opravdu hodně a kovid se jeho nápadů zjevně nelekl.

Pěkný den.

J. Strakoš 9.10.2020 6:12

Obávám se, že nemáte pravdu - Štěpánek tady Babišův střet zájmů kritizoval několikrát, třeb tady https://neviditelnypes.lidovky.cz/politika/rozhovor-zachovejte-paniku.A200802_145935_p_politika_wag

L. Novák 9.10.2020 6:28

Štěpánek sám je profesionální dezinformátor. Stačí se podívat (jen a pouze) na rozsáhlé dezinformační dílo Štěpánka v kauze podfukáře Železného. Štěpánek píše pro své sponzory...

R. Langer 9.10.2020 16:35

Koho že to Železný podvedl? Mohl byste nám to připomenout? :-P

J. Vintr 9.10.2020 1:43

Když se argumentuje tím, že je pan Primula "odborník na epidemiologii", je třeba si položit otázku, kolik masových epidemií tento odborník už zastavoval a zastavil. Odpověď je nula. Čili místo odborníka tady máme čistého teoretika, který dostal příležitost experimentovat s deseti miliony lidí a ekonomikou státu. Navíc bez sebemenší zodpovědnosti za to, co ty jeho experimenty napáchají. Trochu velký hazard.

J. Vyskočil 9.10.2020 4:48

Tu na jaře (kdy to v západních zemích totálně podělali) zastavil excelentně. Bohužel tak dobře, že řada jednoduchých lidí dodnes odmítá uvěřit že tu bylo nějaké nebezpečí a zprávy o hororech v jiných zemích považují za vylhané. Tak si to bohužel musíme prožít taky.

Teď si věří tak moc že zkouší ten průšvih (co zdědil) zastavit bez uzavření ekonomiky. Ano na hospodách, divadlech a ZOO ekonomika (naštěstí) nestojí.

R. Langer 9.10.2020 5:34

To se ještě uvidí, na čem opravdu stojí... :-P

J. Vintr 9.10.2020 8:54

"Ta na jaře" se zastavila sama všude v Evropě bez ohledu na to jaká opatření tam udělali. Zrovna tak se to teď všude "rozjelo" bez ohledu na to co tam předtím dělali. Takže zásluhou epidemiologů to evidentně nebylo. To, že u nás to mělo na jaře zcela mírný průběh, nebyla zásluha roušek, ale toho, že se u nás méně hysterčilo a méně lhalo.

L. Novák 9.10.2020 6:09

Vaše odpovědnost je jaká? Coby hlasatel bludů o tom, že si Američané odstřelili New-York-ská dvojčata 11. září před lety sami, moc důvěryhodně teda (alespoň na mě :-P) nepůsobíte...

K. Salajka 9.10.2020 6:39

A ten třetí barák spadl, poněvadž mu bylo vedro ?

P. Moravčík 9.10.2020 10:07

Ten barák spadol neskôr :-Pkvôli vážne narušenej statike po páde Dvojčiat v jeho tesnej blízkosti. Bolo to známe už na druhý deň (a pochybujem, že by si nikto nevšimol jeho dodatočný odstrel).