29.4.2024 | Svátek má Robert


Diskuse k článku

GLOSA: Děkuji, nechci!

Asociace děkanů lékařských fakult České republiky, takto dětský neurochirurg, patolog, kardiolog, kardiochirurg (spolužák z gymplu), onkolog, ortoped a nefrolog, tedy skupina lékařů, kteří také nejsou odborníky v epidemiologii nebo infektologii, leč všichni jsou zcela závislí na penězích ze státní kasy.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Roškota 9.10.2020 8:19

Je velký rozdíl, pokud se pan Štěpánek rozhodne neakceptovat protiepidemiologická opatření nebo když k něčemu podobnému nabádá ostatní. To první je jeho věc. Pokud tedy neprská na spolucestující v MHD. To druhé zásadně podkopává účinnost celého snažení.

A. Pakosta 9.10.2020 8:57

Nevšiml jsem si, že by pan Štěpánek k něčemu kohokoli nabádal. Mohl byste, pane Roškoto, laskavě ocitovat příslušnou pasáž z jeho textu? Předem děkuji.

S. Rádl 9.10.2020 9:19

Stačí si přešíst a pochopit obě diskutovaná prohlášení. Zkuste to.

R. Langer 9.10.2020 16:24

Vážně? A nebo jste to jenom nepochopil vy? :-P

V. Dosoudil 9.10.2020 8:09

Nezkoumám kdo článek napsal, ale myslím si totéž co autor uvádí.

Z. Bureš 9.10.2020 8:08

Hrobař ODS na Královéhradecku opět perlí svá zcestná "moudra" : Podle jeho teorie ... někdo smí vyjádřit svůj názor peticí - ale jiný už k té petici svůj názor vyjádřit nemůže ..... protože ten petiční názor je ten jediný správný ...... 8-o

A. Pakosta 9.10.2020 9:04

Ale pan Štěpánek tu neříká, pane Bureši, že někdo nemůže vyjádřit svůj názor. Praví jen, že ho taková "anticharta " irituje. A na podporu svého názoru uvádí relevantní argumenty. Třeba to, že Asociace děkanů je placená státem, nebo že plukovník Prymula jako ministr zdravotnictví podniká ve farmacii, a tedy je evidentně ve střetu zájmů, stejně jako jeho guru Bureš, tedy pardon, zde raději Babiš. A že jím vyhlášený nouzový stav slouží velmi dobře právě k jejich "svobodnému podnikání". Přečtěte si to ještě jednou, třeba Vám některé věci napoprvé unikly, to se stává.

Z. Bureš 9.10.2020 9:34

Já bych spíše řekl ..... že hodně toho uniklo Vám - nesoudnému obdivovateli p. Štěpánka .....

I to se stává ..... :-P

R. Langer 9.10.2020 16:39

A já bych zase neřekl. :-P

I. Pávek 9.10.2020 7:58

Chápu přípisku pana Štěpánka jako povzdech člověka na rozcestí, který neví kam se vydat. Kdyby se zastřelil, přípisku bych bral jako dopis na rozloučenou.

V. Církva 9.10.2020 7:56

Gratuluji panu Štěpánkovi. Díky geniům jako on už jsme první v Evropě v nakažení SARS-CoV2. Pane Štěpánek , chci Vás dnes vidět na noční na JIPce, jste genius jistě vyléčíte přes noc 10 nemocných.

Štěpánek píše že i bez děkanů odborníků ví co má dělat. A to je omyl liberálních pravičáků 50000 diagnostikovaných denně ukazuje že je vždy dost těch co nejsou tak geniální nebo společensky zodpovědní a musí je někdo postrčit (protože ultralevicová diktatura je druhý extrém).

Nejsem dogmatik. I pravicové induvidualistické pojetí společnosti má své limity a nevativní stránky. V společenských krizích se zviditelňují.

I. Pávek 9.10.2020 8:00

R^

A. Novák 9.10.2020 8:00

mezi pozitivně testovaným, nakaženým, skutečně nemocným a JIPkou je dlouhá cesta...jen málokdo ji skutečně absolvuje...

V. Církva 9.10.2020 8:26

Což je jistě dobře, proto považuji za podstatnější informaci 40 mrtvých denně. Jenže je tam asi 14 denní zpoždění. Abych byl fér, z těch mrtvých je i víc než 80% nad 60 let. Hlavní problém bych pak viděl v tom že zavirované nemocnice znamenají stopku pro jiné výkony. Nějak mne nepřesvědčili, že ležící pacient po vážné transplantaci co bere léky proti odmítání cizího orgánu projde Covid19 bez problémů.

I tak nejsem pro zastavení ekonomiky. Ale rozjet se to nemuselo. Něnecko funguje s rouškami, odstupy, desinfekcemi poměrně dobře. Nevím teda jak je to tam se školama. Zastavit vzdělávání jde ale možná na 14 dní, pak je to blbé....

A. Pakosta 9.10.2020 9:07

S těma nulama jste se trochu moc rozjel, pane Církvo. A pak, nemusím umět vařit polévku, ale přesto poznám, že je přesolená, nemyslíte?

V. Církva 9.10.2020 21:24

Omlouvám se, 5397, nešlo o záměr. A ta nula u 10 byla nadsázka.

Jinak nemám rád stádovitost, někdy jedinec i skupina lidí může jít správnou cestou i když je v menšině. Ale být první v Evropě s novými nakaženími a brzo i úmrtími na počet obyvatel, to nevypadá na přesolení. Vám nepřipadá že je něco spatně když jste nejhorší? Co tak sebereflexe?

A. Pakosta 10.10.2020 11:08

Modří už dávno vědí, co, nebo spíš kdo je špatně. Ten, kdo se při nezaslouženém úspěchu chvástá až hanba, tváří se jak zachránce světa, a když pak (no, nejen) jeho vinou přijde průšvih, shazuje vinu na ostatní, od ministra až po občany. Co se pak týká sebereflexe, zatím jsem nikoho nenakazil, ani sebe ne. Takže se nemám za co stydět.

J. Lukavsky 9.10.2020 7:54

"vyhrožuje povinnou vakcinací" hrůza! Vzpomínám si, že jsme na škole byli povinně očkováni nesporně škodlivou vakcinou proti neštovicím, obrně, TBC... strašné pomyšlení, vždyť na tyto nemoci tak krásně umírala spousta dětí. Ale nakonec také bych vakcinu na covid nenařizoval jako povinnou, ale kdo odmítne očkování nakazí se a skončí s tím na ventilátoru - zaplatí do halíře léčbu. No ale jelikož cca polovina těchto umře bude to nutno vymáhat na příbuzných.... každý svého štěstí mašinfýrou. J.L. end

V. Církva 9.10.2020 7:58

Souhlasím. Když chce někdo pravicový přístup, znamená že si následky sám individuálně zaplatí.

I. Pávek 9.10.2020 7:59

R^

P. Vychodil 9.10.2020 8:14

něco jiného je očkování vakcinou vyzkoušenou, zatímco očkování proti mutujícím virům samo o sobě je sázka do loterie, navíc vakcínou, kterou nikdo pořádně nevyzkoušel...už jsem si zažil, jak těžkou chřipku může vyvolat očkování proti chřipce, tudíž s díky přenechám Covid vakcínu těm, kdo po ní touží

P. Moravčík 9.10.2020 9:40

Je to hoax. Chrípku po očkovaní dostanete vtedy, keď sa ešte nestačili vytvoriť pamäťové bunky imunitného systému, pretože neuplynula potrebná doba na ich vznik. Ak sa dáte očkovať v decembri a máte smolu, že sa stretnete s vírusom už v januári, tak si to odskáčete. Treba si uvedomiť, že imunitný systém je zaťažený aj očkovaním, preto sa v prípadoch neskorej vakcinácie pri strete s "divým" kmeňom ľahšie nakazíte. Vakcína proti chrípke nemôže u normálneho človeka (ani 65+) vyvolať ochorenie. Viem o starých prípadoch ľahšej formy detskej obrny po podaní Salkovej vakcíny imunokompromitovaným deťom, ale inak sú vakcíny bezpečné.

P. Vychodil 9.10.2020 10:42

jestli je skutečná nemoc, kterou jsem z úzkostí pozoroval u své manželky, po tom, co se nechala předpisově v termínu očkovat proti chřipce, tak jste pro mne pane, naprostý blbec, který nechápe souvislosti, nic.

P. Moravčík 9.10.2020 10:58

Pán Vychodil, podobné príznaky majú aj iné respiračné vírusové ochorenie (adenovírusy, respiračno-syncytiálne vírusy a mnoho ďalších). Sérokonverzia po očkovaní, tj. vznik L-lymfocytov, schopných produkovať po opakovanom styku protilátky, je okolo 95%, znamená to, že päť nešťastníkov zo sto nemusí byť chránených. Ďalší faktor, a to veľmi dôležitý, je imunitný status Vašej manželky (vek, váha, schopnosť tvoriť určité skupiny lymfocytov, hormonálne poruchy, liečba steroidmi, nádorové ochorenia...atď). A ak si myslíte, že na základe ochorenia manželky ste sa dostal na vrcholný level poznania infekčných nemocí tak ste pre mňa, pane, úplný blbec, ktorý nechápe vôbec nič.

P. Vychodil 9.10.2020 11:14

naopak, vy jste demagog, obhajující očkování. Manželka je naprosto zdravá, žádné léky, pouzte v jednom okamžiku podlehla mediální masáží týkající se očkování.

Takže, pokud uznáme, že očkování je nápor na imunitní systém. Pokud připustíme, že jsme do těla vpravili něco, co svsoučasné době "neexistuje", tudíž, jak sám tvrdíte, zatíží imunitní systém, který tudíž již nemá rezervy na "boj" proti současné chřipce...a nevymlouvejte se na údajně špatný zdravotní stav mé manželky. žádné léky, cholesterol, krevní tlak...nic nenajdete...bežte se svými moudry do p....

P. Moravčík 9.10.2020 11:55

S tým odporučením ohľadne smeru pochodu sa s dôverou obraciam na Vás. Bežte, kým je to tam ešte teplé. Len nedovzdelaný hlupák (to ako Vy, aby ste to pochopil), ktorý robí závery v ťažkých stavoch po fazuľovom šaláte, môže vyplodiť podobnú volovinu, akú prezentujete v druhom odstavci (zabudli ste ešte spochybniť, že očkovanie neposkytuje 100% ochranu). Vaše jednoduchšie myslenie zrejme pracuje v režime plus a mínus. Poznanie, že veci sú trochu zložitejšie ako si Vy myslíte, Vás absolútne míňa. No ale keď ste už o tom dávno hovoril s okresným hajtmanom...;-D .

A. Poláková 9.10.2020 14:17

No pane Moravčík nebojujete jen za svůj názor,ale i mnohých dalších, kteří nemají ten čas a nervy se tady "prát". Nicméně velké díky.R^

P. Moravčík 9.10.2020 14:50

Ja by som sa ani "nepral", ale keď mi začnú nadávať ignoranti pri konkrétnych veciach...:-). Inak ospravedlňujem sa Vám, že ste musela prejsť aj cez môj hrubší slovník... ale keď on začal...:-/.

Ale to je všeobecný problém, keď sa na nete bavíme o veciach, na ktoré treba mať nejaký aspoň teoretický základ. Ak ide len o vyslovenie dojmu, či názoru, no tak spánombohom, ale keď sa začnú spochybňovať fakty... Pekný deň a vďaka za podporu.

V. Kučer 9.10.2020 21:08

Pane Moravčík, díky za příspěvek. Již Jan Werich prohlásil že nejhorší je srážka s blbcem.

R. Meišner 9.10.2020 7:43

..zatímco Štěpánek smolí svá díla proti hloupým děkanům, mazanému plukovníkovi, etc.,--počet nakažaných den za dnem utěšeně narůstá. o čem začne Štěpánek psát, až bude zdravotnictví a nemocnice zahlcené, netuší zřejmě ano on sám. toť vše.