8.5.2024 | Den vítězství


Diskuse k článku

GLOSA: Čas na novou pravicovou stranu

Copak tu máme stranu, která by hájila hodnoty, jako je svoboda, demokracie, víra v jednotlivce, volný trh, malý stát, nízké daně, fungující právní stát, morální hodnoty, dobrovolná solidarita, vzdělanost, filozofie úspěchu a řešení problémů, zdravý pragmatismus, zdravý patriotismus, soběstačnost, vyrovnaný rozpočet atd.?

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Gabriel st. 27.10.2012 16:54

Re: Vám to stále nedochází.

...a vy o koze. Ostatně porovná vání dluhu k HDP, jako ke statistickému ukazateli, se kterým lze libovolně manipulovat, to je typický liberální brak na ohlupování lidí a operuj s ním jak levicoví, tak rádoby pravicoví liberálové. Copak vy doma hospodaříte s nějakým HDP? a co je státu po tom, jestlisi někdo koupil auto, nebo postavildům? každý  rozumný  konzervativní subjekt porovnává své výdaje se svými příjmy a hospodaří pokud možno s mírným přebytkem, aby  vytvořil rezervu na horší časy. Tolik abyste pochopil co je konzervativní a co je liberální. To je to o co jde ne o pravicové a levicové. Ale konzervativně pravicové.

M. Šejna 27.10.2012 16:53

pane Kosejku

něco si přečtěte o dluhové službě státu. Pak zjistíte, že téměř všechny dluhy z dob socanů jsou už uhrazeny. Je pravda, že na úhradu těch dluhů si musela pravicová vláda znovu půjčit. A je pravda, že Šetřislav Jednička se všude chvástal, jak levně si půjčil. Takže rozhodně v případě státního dluhu neexistuje lichvářský problém.

Tahle vláda prostě a jednoduše nasekala další nové dluhy, které přidala k dluhům socanů. Dluhy socanů vyšplhaly na 603 miliard. Dluhy Šetřislava Jedničky a rozpočtově uvědomělých modrých premiérů už dávno překročily to, co nasekali zlotřilí socani. Šetřislav společně s Janotou a Tlustou peněženkou nasekali dohromady už 770 miliard (k dnešnímu dni). Úroky z tohoto dluhu jsou ročně 57 miliard. Za socanů to bylo sotva 30 mld.

O. Roldán 27.10.2012 16:26

Re: Stranu svobodných občanů

Povíme si to po volbách. Zatím tu fantazírujeme oba dva stejně :-)

P. Jášek 27.10.2012 16:05

Re: Je to jinak pane Návrate

Z totáče si pamatuji všechno! Dokonce i kdy jsem se poprvé napil Kofoly a jak chutnaly Lípy, Astry nebo Detvy! A na Vánoce jsem dostal pomeranč, pytlík buráků a někdy i banán, heč!

A také jak byl Dubček oblíbený a jak se stal kontrarevolucionářem a jak rezignoval Novotný...

Stačí?

 

J. Krejčí 27.10.2012 15:23

Autore, mám dotaz::

> BYL JSTE VŮBEC VOLIT? <

V. Ondys 27.10.2012 15:02

Re: :))))) Obávám se, že EU je konec myšlenky spolupráce států

Bohužel mne začíná tlačit čas, nicméně v demokratické Evropě už před mnoha lety EHS skvěle naplnila nejpotřebnější požadavky bez zbytečných komplikací i brzd ve spolupráci mezi státy...

M. Kosejk 27.10.2012 15:01

Re: ---

Ta Vaše KDU-ČSL stála u zrodu tohohle klientelistického systému. Účastnila se téměř všech vlád. Tak vy - jejich volič - mě nepoučujte.

M. Kosejk 27.10.2012 14:59

Re: :))))) Obávám se, že EU je konec myšlenky spolupráce států

Vy jste ten, co si myslí, že KDU-ČSL je pravicová, že? Tak to už chápu, proč panu Ondysovi nerozumíte. Tak jen jednoduše, abyste to pochopil: Pravidla v EU nedodržují hlavně ti, kteří jsou v čele integrace. Např. finanční pomoc státům eurozony, jak se děje u Řecka, je pravidly EU přísně zakázána, ale stejně se tak děje. A výši dluhu k HDP první začaly porušovat velké státy s Německem a Francií v čele.

P. Gabriel st. 27.10.2012 14:58

Re: Nevěřím v úspěšnost nějaké nové

Jsem přesvědčen, že Topka  je jednorázový pokus na prodloužení politické životnosti Kalouska skupinky na něm existenčně závislých.

P. Gabriel st. 27.10.2012 14:55

Re: Je to jinak pane Návrate

Pokud si dobře pamatuji, tak Liška před minulými parlamentními volbami v KT tvrdil, že je praktikující katolík. To by se rychle změnil. A proč vás udivuje, že Komunisti brojili proti zeleným? Kolik je vám let a co si pamatujete z totáče?

M. Kosejk 27.10.2012 14:53

Re: jasně, pane Hašku

Zde jste předvedl typický model uvažování českého levicového voliče. ČSSD dostane ČR do dluhové spirály - a pak se levičák diví, že dluhy narůstají i dalším vládám. To je totiž symptom dluhové spirály - když výše splátek přesáhne určitou hladinu, tak dluhy narůstají i při snaze šetřit. Optejte se na to libovolné oběti lichvářů - princip je stejný.

P. Gabriel st. 27.10.2012 14:50

Re: :))))) Obávám se, že EU je konec myšlenky spolupráce států

Dobře, zjednoduším vám to. Proč by měla být EU koncem myšlenky... kdyby měla racionální pravidla, řešící jen to, co je skutečným společným zájmem členů a kdyby ta pravidla byla všemi důsledně dodržována?

P. Jášek 27.10.2012 14:48

Re: Je to jinak pane Návrate

Přece podle těch zelených :-)

P. Gabriel st. 27.10.2012 14:47

Re: ---

No to jste tomu opravdu pomohl! A na základě vskutku hlubokomyslné  úvahy.  A jak jste spokojen s tím, že Heger pro změnu ve zdravotnictví nic nevyřešil , dál se krade a ve zdravotnictví chybí peníze, čím více platíme, tím víc. A banda kolem kalouska mlaská a mlaská a mlaská.... Ze zakázek zadaných bez výběrového řízení, z hazardu, zřejmě i z pančování, které je možné jedině díky tomu, že celní správa a MF nekoná co má ze zákona za povinnost! A ODS dostala od vás signál, že ještě nemusí od válu, že se můžou vzájemně podporovayt s kalouskovcema. Výborně  pane Kosejku, máte na tu politiku nos....

P. Jášek 27.10.2012 14:47

Re: Je to jinak pane Návrate

Komunisté zakazovali ekologické aktivisty! Strany zelených v celé Evropě jsou ti největší muslimofilní neomarxisté! Např. takový Liška objíždí diskuse s musulmanem a horuje pro to náboženství míru!!!

V. Ondys 27.10.2012 14:46

Re: :))))) Obávám se, že EU je konec myšlenky spolupráce států

Na to zde není dostatečný prostor a je to velmi náročné na čas i znalosti s naprosto mizivým efektem pro čtenáře většinou schopné jenom stranicky fandit a pokládat to za dostatečný projev přemýšlivosti. :)))))) Omlouvám se, ale pokaždé mne rozesměje současný požadavek většiny vtěsnat do esemesky dřívější obsah celé knihy.

P. Gabriel st. 27.10.2012 14:39

Re: :))))) Obávám se, že EU je konec myšlenky spolupráce států

Není příliš zřejmé, co se pokoušíte říci. Zkusíte to znovu a srozumitelně?

P. Gabriel st. 27.10.2012 14:38

Re: Je to jinak pane Návrate

Pane Svobodo, to, co píšete jsou proklamace vyčtené z novin, na hony vzdálené od reality! Je napřed třeba vědět co bylo koaličně dohodnuto jak souhrnně, tak při přijímání jednotlivých zákonů a pak soudit kdo co plnil a kdo koho podrážel. Když jste to personifikoval naHovorku a Šojdrovou, tak si dovolím pár konkrétních poznámek. Zavedení regulačních poplatků mělo předcházet zavedení léčebných standartů, dodnes nejsou, analýza zdravotní sítě, dodnes není a napravení cenových nesmyslů v nákupu léčiv a zdravotnického materiálu (euro = 29 Kč), dodnes není. Po zavedení poplatků se měla udělat analýza nákladových dopadů a měli být osvobozeni chronici a nevýděleční. Dodnes není analýza, peníze mizí v šedé zóně a částečné osvobození proběhlo až po velkém křiku. Kdo se zpronevěřil čemu a kdo ne, to si přeberte sám.

I ve školství, Šojdrová do posledku bránila zrušení osnov na základních školách. Bylo prosazeno mocí silou a výsledek? Blbé děcka, které neumí po základce ani procenta a neznají základní pravopis! Opět si přeberte kdo co a koho  podrazil.

A kde jste vzal tu pitomost , že Belobrádek něco odklonil k levici?  Můžete mně , prosím napsat, z čeho to soudíte? Podle Kalouska?

V. Ondys 27.10.2012 14:26

:))))) Obávám se, že EU je konec myšlenky spolupráce států

a začátek diktátu samozvaných byrokratů s představami, které se ukázaly jako liché ve východní Evropě a poškodily zrovna náš stát, který se za monarchie řadil k nejvyspělejším v Evropě.

P. Gabriel st. 27.10.2012 14:23

Re: Je to jinak pane Návrate

Až se probudíte, zkuste mně napsat, v čem KDU-ČSL není konzervativní. Tedy tušíte-li vůbec, co jsou to konzervativní hodnoty?

P. Gabriel st. 27.10.2012 14:21

Re: Taky máte v hlavě guláš

a plácáte nesmysly. Jak jste přišel na to, že je KDU-ČSL levicová? Tušíte vůbec, že to, na čem stojí skutečná pravice jsou konzervativní hodnoty? V celé řadě postojů (vpodstatě ve všech) je KDU-ČSL daleko pravicovější než ODS, nebo Top09!

V. Ondys 27.10.2012 14:16

:)))))) Bez marxismu je to asi jen sociální experiment

a uplatňují ho především populace zvyklé na tvrdší životní podmínky...

P. Gabriel st. 27.10.2012 14:16

Re: Je to jinak pane Návrate

Pane Jášku, jste při smyslech? Zelení neomarxističtí?  Proč je tedy komunisti zakazovali a všemožně potírali? A jste vůbec schopen  rozlišovat, v čem se kdo s kým spojuje a v čem ne? Pro lidovce není žádný problém shodnout se se zelenými na protikorupčních postojích a podstatné části proekologických postojů. To ale neznamená že se shodnou ve všem. Nebo si myslíte, že  se lidi nemají shodnout na tom,na čem se shodnout mohou a mají se za každou cenu na potkání střílet do hlavy? Znáte dva lidi, kteří se do posledního shodnou na všem? Tak kam bychom přišli, kdybychom to brali podle vás?

P. Gabriel st. 27.10.2012 14:10

Re: Především je třeba vnímat, co která strana preferuje. Jestli preferuje "práva" jedněch skupin na úkor druhých a DOTACE - tak je to jednoznačně špatně !

A co je to Eurohujer? Myslíte, že EU jako myšlenka spolupráce států v Evropě je sama o sobě špatná? Jste schopna rozlišit mezi tím, co je špatné z principu a co je důsledkem špatného rozhodování neschopných, nekvalifikovaných a nemravných lidí, nebo to sekáte tak od boku, jako Kojzar v Ruďasu?

P. Gabriel st. 27.10.2012 14:06

Re: Pro mne jsou nevolitelní, byli, jsou a vždy budou stoupenci kolektivismu

Paní Kanioková, promiňte, ale vy jste se snad zbláznila. Kde jste takovou hloupost vzala? Jaké ochranářství máte u lidovců na mysli? Jak jste přišla na to, že lidovci preferují dotace?  A když jsou pro dotace tak cílené na vyrovnání hendikepů způsobených předchozí diskriminací.

J. Kanioková 27.10.2012 13:59

Především je třeba vnímat, co která strana preferuje. Jestli preferuje "práva" jedněch skupin na úkor druhých a DOTACE - tak je to jednoznačně špatně !

A taky jestli jsou Eurohujeři, takové nevolit ! Nepreferují zájem naší země... to je internacionalismus..

J. Kanioková 27.10.2012 13:54

Pro mne jsou nevolitelní, byli, jsou a vždy budou stoupenci kolektivismu

jak jedni, tak druzí. Obojí preferují "ochranářství", ne společnost svobodných zodpovědných jednotlivců. Obojí preferují dotace..

Dotace = zdroj korupce a plýtvání !

J. Kanioková 27.10.2012 13:48

Naprostý souhlas...

O. Kadlec 27.10.2012 13:28

Re: Stranu svobodných občanů

Já vím. Ale ne ve směru který si vysníte, pane.