5.5.2024 | Svátek má Klaudie


Diskuse k článku

EVROPA: Vondrovy tlaky

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Chris Kelvin 19.11.2009 1:31

Re: Vy jste blázen

RVHP také pamatuji. Dovolím si s Vámi proto souhlasit Radime Špačku, ukázkou ze staré židovské anekdoty: "...zkusil jsem obojí, nedá se to srovnávat...." :-)

in the clay Court of Posseidon 19.11.2009 1:28

Re: ... můžeme z EU vystoupit

neblekotejte pitomosti, kde máte jaké zmocnění k takové penalizaci?

in the clay Court of Posseidon 19.11.2009 1:25

tak autor je programátor......

"Národní parlamenty mohou žádat změny návrhů Evropské komise, budou-li mít pocit, že ta překračuje své kompetence.".....ano, LS tuto možnost dává. Měli jsme kvůli tomu LS odmítnout?

"Když jsme před pěti lety do EU vstupovali a před šesti lety o vstupu hlasovali, věděl pan Vondra a hlavně měl jsem já hlasující možnost vědět, že nám budou dodatečně vyměřeny další daně, o kterých už hlasovat nebudeme?"......daňový systém i nadále spadá pod veto.

"je to jakási opožděně vyměřená daň" a "reforma nahrává větším zemím"....je nové přerozdělení nespravedlivé vzhledem k počtu obyvatel? I toto by chtěl napadat u soudu?

TYPICKÁ "PROGRAMÁTORSKÁ HOVADINA" (čeho se ti programátoři vlastně těmi odkazy na povolání věčně domáhají?)

Radim Špaček 19.11.2009 1:09

Vy jste blázen

Jsem také pamětník a stačí mi pohled do výkladů, aby mi EU připomínala pravý opak RVHP.

Pokud ten rozdíl nevnímáte, zřejmě jste nepochopil princip RVHP (jako ekonomické větve ruské diktatury, tehdy maskované jako sovětské) od organizace, kde výsledná podoby dohody vššch zúčastněných záleží i na tom, jestli se o tu výslednou podobu budeme nějak snažit, případně jak moc a jakými prostředky.

Jinými slovy - v RVHP se věci děly tak, jak zavelel ruský medvěd, v EU je jenom na nás, jak aktivně a efektivně budeme prosazovat naše zájmy.

Krásný příklad je rušení žárovek: když na Evropské Radě tehdejší socanský ministr Urban neřekl proti ani půl slova, nemůžeme se divit, že to bylo jednomyslně odsouhlaseno...

Nový 19.11.2009 0:53

Re: Demagogický článek

Ano. Kdo nejde s námi, jde proti nám !

Gaston 19.11.2009 0:48

Re: ... můžeme z EU vystoupit

Přečtěte si "sousední " článek " Suverénní Češi a Evropa" (Hvížďala). Najdete tam fundovanější analýzu.

chouan 19.11.2009 0:43

Re: ... můžeme z EU vystoupit

Jistě, jistě. Ale dle LS nám EU nejprve stanoví podmínky (*). Co když to bude penalizace ve výši 60% rozpočtu po dobu 20 let? Ovšemže, je to absurdní a smyšlená pitomost, ale pokud by ji EU navrhla, není proti ní obrany.

(*) Nejsou podmínky vystoupení v rozporu s ústavou pravící, že ČR je svrchovaný stát?

Gaston 19.11.2009 0:19

Demagogický článek

"Tlaky" jsou, byly a budou, takže nic nového. Tlaky vyvíjejí zemědělci na větší míru dotací, antikuřácká společnost na zvýšení daně na tabák, lidovci na zákaz potratů... prostě každodenní život. Proč Vy sem musíte zatahovat EU mi zůstává záhadou. Jsme snad nespvéprávní, nebo co? Nebude-li se nám v EU líbit můžeme po zralé úvaze vystoupit, ne? Myslíte, že jestli k tomu dojde, budeme sami? Pokud ano, pak možná nebude něco v pořádku spíše s náma.. Ach jo.. chtělo by to trochu sebevědomí a méně komplexů

chouan 19.11.2009 0:17

Souhlasím s autorem na 100%

Nejen že bych nehlasoval pro LS, nehlasoval jsem ani pro EU jako takovou.

Pan Novák je příliš delikátní, aby to vyslovil. Udělám to tedy sám: "Doposud nám pamětníkům EU připomínala RVHP nesmyslnou hospodářskou politikou (dotované leč rozvrácené zemědělství, zlikvidovaný rybolov v UK či cukrovarnictví v ČR, podpora fotovoltaiky). Nyní po podpisu LS, až nastane např společná imigrační politika, zjistíme, že EU se z RVHP metamorfovala v SSSR"