28.6.2024 | Svátek má Lubomír


Diskuse k článku

EVROPA: Vondrovy tlaky

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
mira 19.11.2009 12:29

Re: ...Tedy,...

Myslíte tohle? http://cs.wikipedia.org/wiki/Korporativismus

Mára 19.11.2009 12:15

Sice můžete dnes nadávat na vládu, ale už ne na cikány, Židy, ...

Ale přitom můžete beztresně nadávat nebo alespoň pomlouvat Čechy, Rusy, Ukrajince apod. Zvláště když jste Žid nebo jakýkoli barevný aktivista. Nejlépe se to provádí tak, že se sám označíte za Čecha a pomlouváte a pomlouváte. Zvláště trapný je tím Jan Kraus, ale dělajít to i mnozí jiní.

šakal 19.11.2009 11:53

...Jasně, jasně,...

spoléháme se čím dál víc na nefunkční stát. A čím represivnější a nefunkčnější ten stát bude, tím silnější bude volání po jeho posílení

...A proto si blbci, kteří pořád vidí spásu ve státě, radši zřídí nad tím svým státem ještě stát jiný, větší, mocnější, bezostyšnější a demokraticky abysolutně nekontrolovatelný. Jo...to jste to vyhmát! ;-P 

šakal 19.11.2009 11:49

...Tedy,...

...momentálně se rovnováha v první zmíněné dimenzi vychýlila více směrem ke korporativismu ;-P

šakal 19.11.2009 11:48

...No,...

...zrovna u Vondry v tom mám po dlouhodobém sledování toho, jak se projevuje, celkem jasno... Ostatně, Vy sám dole uvádíte ten citát o možnostech vystoupení z EU. Myslíte, že je Saša Vondra:

...funkčně negramotný mamlas, který, když něco čte, nepochopí smysl?...

...liknavý blbec, který si ani nepřečte to, k čemu dává souhlas?...

...nebo prostě pazgřivec? ;-) 

mira 19.11.2009 11:18

...tlaky

Ještě k "tlakům": tedy, nejsem EUprofi, ale to, že v ní existují skryté tlaky, kdy

se zákulisně vyjednává, přesvědčuje, vzkazuje, více či méně důrazně "doporučuje",

implicitně předpokládám.

Podle mě je toto lidské a úkolem ČR je delegovat takové lidi, kteří nevyměknou (otázka je, jsme-li toho schopni. Pokud ne, naše chyba.). Hlavně nepropadat eurohysterii, jak se řadě z nás obden stává, jak dokazuje článek pana Nováka.

JaS 19.11.2009 11:13

Chtěl bych se zeptat:

Je v některé jiné zemi v EU větší morální úpadek než u nás? Člověk, který je zvyklý na to, že lež vyhrává a že lháři ani nevadí, když se mu na jeho podvod přijde, hodnotí i své možnosti v Evropě jinak než člověk, který je zvyklý na normálně fungující společnost. Náš morální úpadek je pokračováním morálky bolševického státu, ta se asi bude napravovat nejdéle a nejobtížněji. Z tohoto pohledu bych nebyl tak skeptický při hodnocení naší situace uvnitř EU (pokud svým vlivem nezbouráme morálku i v EU), hlavně se potřebujeme chránit před vlivem z Ruska - tam je to s morálkou podobné (stejný zdroj). Nikdo nás nebude brát na hůl tak, jako naši vlastní gauneři!

mira 19.11.2009 11:11

Nedělat do vlastního hnízda

Je zřejmé, že EU je a bude trvale pod vlivem střetu federalistických a separatických tendencí, stejně tak existuje střet v dimenzích velké státy-malé státy, staré-nové země, socialismus-liberalismus a řadě dalších.

Momentálně se rovnováha v první zmíněné dimenzi vychýlila více směrem k federaci, a posun v dalších dimenzích se nám opravdu nemusí líbit.

Co je podle mě přesto nejpodstatnější je nedělat si do vlastního hnízda, což - jak ukázal letošek, je pro ČR větší problém, než samotná LS. Myslím, že není třeba to rozvádět.

lotrhou 19.11.2009 11:07

Re: pane "tlaku"

co řekl špatně?

von 19.11.2009 11:00

Re: k článku

Kolombo - výborné! A jako obyčejně k věcným a objektivním příspěvkům se tu snad nikdo neozve. To jsou paradoxy !

lary 19.11.2009 10:55

Re: Vondrova páteř

Vondrovu tvář, páteř a ani jinou část těla si neberte do své špinavé bolševické tlamy.

xy 19.11.2009 10:47

Re: Vondrova páteř

Štváči, Vondra nemá páteř, není tedy co srovnávat.

ANEŽKA 19.11.2009 10:35

MAGOR. MILDA TOMU ROZUMÍ

TO SE HNED POZNÁ...NESTUDOVAL JSTE V SOVĚTSKÉM SVAZU?

ANEŽKA 19.11.2009 10:33

JÁ JSEM MĚLA TLAKY PŘED 48 LETY

A POTOM SE MI NARODILA DVOJČÁTKA-SERGEJ A GALINA...

Štváč 19.11.2009 10:26

Re: Vondrova páteř

je rovnější než tvoje když si brečel před bolševikem.

Štváč 19.11.2009 10:25

Re: Autor je programátor

"možná" je pro vás určitě ?

Štváč 19.11.2009 10:23

pane "tlaku"

vaše "kdyby" jsou dětské bláboly. Počkejte a když se nemůžete dočkat, odstěhujte se na pár týdnů do Moskvy.

ANEŽKA 19.11.2009 10:04

EU KOPÍRUJE ÚSPĚŠNÝ SOVĚTSKÝ SVAZ

KTERÝ NÁM ZAJIŠTOVAL PRÁCI PRO VŠECHNY. SOUČASNÝ KAPITALISMUS NÁM JISTOTU NEDÁVÁ A PROTO SE PANÍ MONIKA PAJEROVÁ PRÁVEM ZLOBÍ NA ZLÉHO PANA PREZIDENTA...

Kolombo 19.11.2009 9:46

Re: Tlaky už nejsou jen v politice!

jedna věc je jakýsi slib EUvyrábět určité procento energie z "alternativních zdrojů" a jiná věc je jeho ryze česká, domácí, naprosto idiotská implementace. Opravdu nikdo nám nenařizoval platit za KWh "alternativní" energie dvakrát tolik jako v Německu nebo Holandsku, hlava českého poslance vyprodukovala "myšlenku" garantovat výkup po 15 následujících let  a omezit pokles cen na max. 5%, i když cena energie z jiných zdrojů klesne víc. Poslanci, co něco takového prosadili by měli skončit na elektrickém křesle napájeném tou "alternativní" energií nebo viset na lopatkách svých větrníků.

realista 19.11.2009 9:38

Re: EU se rozpadne sama

Ano, jistě! Protože nevěřím, že to půjde tak lehce a klidně, jako ČR a SR a tipuji spíše na jugoslávský způsob.

realista 19.11.2009 9:37

Re: Souhlasím s autorem na 100%

vyrobí se více cukru ??? Opravdu? Nějaká čísla o výrobě,prodeji a vývozu toho cukru by byla???

Nejedná se náhodou jen o  pěstování cukrovky na biolíh, nařízený jako přídavek do paliv???

a cukr dovážíme...

Kolombo 19.11.2009 9:36

Re: k článku

Ne že bych byl nějakým obhájcem Bruselu, ale než začneme kritizovat omezení diktovaných EU, což abychom se pokusili zavést ten transparentní trh bez omezení doma? Stejně, jako diktuje "Brusel" vládě ČR diktuje vláda a parlament ČR krajům i obcím a kdejaký ouřada diktuje občanům. Pokud odmítáme "tlaky" z Bruselu, měli bychom odmítnout ty domácí. Diktát Jo-Leinena je nevábná představa, ale diktát různých radních, krajských zastupitelů a poslanců ryze českých není o nic lepší. Mně je jedno, jestli mne buzeruje čech nebo němec. Nevím, proč bych to měl čechovi tolerovat jenom proto že je "náš". Kličky našich ouřadů při zadávání veřejných zakázek, utajování smluv před těmi, co platí z důvodu "obchodního tajemství", košatění buzeračních zákonů a  vyhlášek kvůli údajné "ochraně občana", vnucování různých nákladných hygienických, dopravních, stavebních předpisů jejichž dopad je naprosto neúměrný nákladům si nikterak nezadají s těmi bruselskými. Hic Rhodos, hic salta. Žvaníme o nebezpečí z Bruselu a přitom dáváme čím dál větší moc do rukou našim politikům a spoléháme se čím dál víc na nefunkční stát. A čím represivnější a nefunkčnější ten stát bude, tím silnější bude volání po jeho posílení a tím víc lidí bude hledat spásu u státu aniž by si uvědomili, že stát není řešením ale původcem frustrace a potíží. My prostě nechceme řešit svoje problémy sami, my chceme, aby je za nás někdo vyřešil, ať chce nebo nechce, a na druhé straně se chceme cítit jako bůhvíjak ušlechtilí a civilizovaní. Tak si zvolíme politiky, kteří budou krást za nás a my se jim královsky odměníme - z toho co v náš prospěch nakradli. Jakýkoli kolektivismus je zločin. Mezilidské vazby by měly být zásadně dobrovolné, koho máte nebo nemáte rád je privátní věc jako i to, jestli někomu budete pomáhat nebo ne. A je fuk, jestli jde o čecha, němce nebo srba. Howgh.

jarda 19.11.2009 9:35

Re: EU se rozpadne sama

ten rozpad to bude další dodatečně vyměřená daň ?

jarda 19.11.2009 9:33

Re: tak autor je programátor......

tan s tím dlouhým nickem by měl taky někdy něco napsat, ne jenom vokecávat druhý- navíc zrovna teď se mu to moc nepovedlo.

jarda 19.11.2009 9:32

Re: těžko diskutovat s hloupostí

není to vysvětleno- V.Klaus je také z ODS, Vondra tam je asi 3 roky.

xy 19.11.2009 9:26

Vondrova páteř

je podobně rovná jako jeho tvář.

xy 19.11.2009 9:24

Re: Demokracie je v tom, že můžeme mít i různé názory na cokoliv

Jojo, sjednocení křesťanské Evropy. Proto západní politici umožnují masovou imigraci barevných bubáků s modlicími koberečky v báglech? Celé Španělsko je znovu přeplněno Maury, v jižní Francii to vypadá pomalu jako v Saúdské Arábii, německo je Turecké a Anglie Pákistánská. Bingo!

J. Ryba 19.11.2009 9:20

Re: Autor je programátor

A dodávám: l

xy 19.11.2009 9:19

EU se rozpadne sama

a pravděpodobně ani tvůrci oprášené Hitlerovy vize Nové Evropy nepředpokládají, že by to bylo jinak. Jde jim o to, aby byla vyprovokována třetí světová válka, tentokrát  mezi islámem a judaismem, během níž by došlo ke zničení všech velkých světových náboženství (včetně většiny jejich nositelů). Jinak by totiž světoví politici nevyráběli uměle teroristy(Al kajda, Talibán...), neposkytovali jim podporu (Bosna, Kosovo, Makedonie atd...), pod záminkou boje proti nim by neustále neosekávali lidská práva pro všechny. Kdyby to evropští politici mysleli s Evropou dobře, nepodporovali by hromadnou muslimskou imigraci, která v určité chvíli zapůsobí jako rozbuška světového konfliktu. Nesnažili by se vymýtit vlastenectví, neničili by bojeschopnost jednotlivých evropských zemí. S miliony arabů v zádech nebude Evropa schopna odolat případnému islámskému útoku zvenčí. To napadne i sebevětšího pitomce a evropští kormidelníci to nevědí? Zde se hraje o budoucnost naší i našich dětí a v tomto bodě nemá co dělat žádná politická korektnost či multikulturalita.

J. Ryba 19.11.2009 9:19

Autor je programátor

Tedy logicky uvažující člověk. A takový nemůže s blábolem, kterým LS co do struktury a formy je souhlasit. Ona ta LS možná je skutečně dobrá, možná v sobě neobsahuje žádný podvod - ale její pachatelé si nedali žádnou práci s tím, aby to bylo přímo z jejího textu jasné. A nedávné výroky francouzského císaře (nebo co to tam teď vládne) podezření ze skrytého podvodu jen posilují.

Z hlediska vyššího principu mravního: Já bych LS taky nepodepsa.