28.4.2024 | Svátek má Vlastislav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Ivan Nový 28.1.2007 11:23

Jiří K.,

jistě. Letiště v EU jsou většinou státní, proto je tam obrovský prostor pro korupci a monopolní praktiky :-))))

jerry 27.1.2007 21:24

Společný ministr zahraničí ne?!

Ale Zaorálek se na to tak těší.;-D

EmillXX 27.1.2007 20:11

EU nezajistila mír, a nezajistí jej ani ¨v budoucnosti.

V letech 1945-1991 byla ve své obraně plně závislá na Američanech a ani dnes se nemůže vojensky rovnat Rusku. A svou nekonečnou blbostí (příliv přistěhovalců ze zaostalých zemí) si ještě sama vytváří pátou kolonu.

Ivan Nový 27.1.2007 18:38

Výborně pane prezidente!

Jaká je motivace eurokratů? Mít stále více z nám sebraných peněz. K čemu je vlastně potřebujeme, aby vydávali další a další nesmyslné směrnice, které stejně nikdo nedodržuje?

Jan 27.1.2007 17:01

Jesteze toho Klause uz zvou jenom

do Uzbekistanu, Mongolska a ted Polska. Kdyby ty sve nesmysly vybalil v nejake vyspelejsi zemi, tak se redaktori asi pocuraji smichy.

Pane Klausi, vim, ze jste limitovan nekvalitnim vzdelanim (komunisticka VSE prvni poloviny 60. let) i jazykovou nedostatecnosti (jak presne napsal Hedvicek, Klaus mluvi anglicky jako pastunsky nacelnik z Kandaharu). Tak prosim nedelejte Ceske republice ostudu.

VIKTOR 27.1.2007 21:47

Re: Jesteze toho Klause uz zvou jenom

Vaše znalosti jsou zřejmě minimální, tak si nedělejte ostudu sám. Pro náš stát je štěstí, že je naším presidentem právě Klaus. Je to státník v pravém slova smyslu a  můžeme být na něj jen hrdi. Lidí akových kvalit jako on, je bohužel dost málo..

george3 28.1.2007 6:43

Re: Re: Jesteze toho Klause uz zvou jenom

Nejak se zde i jinde zapomina na zakladni myslenku EU. Jak jiz samotny titul napovida; Spojena Evropa. Spojena hospodarsky a politicky. K fudamentalni chybe doslo jiz pri vzniku EU. T.j. jeste pred prijetim Velke Britanie. EU Ustava se mela uzakonit jiz tehdy a dalsi clenove by do EU byli vitani pod podminkou dodrzovani teto ustavy. Problem vyresen. Bohuzel zakladatele EU nemeli tu potrebnou vizi. Takze nyni mame EU, ktere se zakladni myslence vice vzdaluje nez priblizuje.

Dale. Volby ve veci prijeti Evropske ustavy meli probehnou ve vsech clenskych statech. Pokud by nadpolovicni vetsina statu bylo PRO, byla by ustava prijata. Tem statum, ktere by nebyli schopni se s tim vyrovnat, by byla nabidnuta moznost EU opustit. Demokraticke reseni.   

No... 28.1.2007 11:45

Jake volby ZA prijetí ústavy?Každý stát má právo veta!

Nebo už máte většinový systém a proto všichni sousedé mohou rozhodnout, že Česká kotlina je vhodná na zavážení odpadky ???? Právo VETA každého jednotlivého státu je dobrá pojistka. Nepostradatelná. Bez ní zbývá jedině vystoupit !8-o;-O.

SÍLA ODSUDU 28.1.2007 10:07

Re: Re: Jesteze toho Klause uz zvou jenom

 Viktore, vaše ŠTĚSTÍČKO je sice výjimečné, ale především svou chorobnou narcisistní nabubřelostí.....Jen HYMNUS před jeho novoročním vystoupením vypovídá jednoznačně, že se KULTU nebrání....Jan je informován dobře a možná mnohé pobratimy vašeho ŠTĚSTÍČKA , jako Miloševiče nebo z nižšího, ale našeho kalibru - Železného atd. opomněl....60% komunisticky smýšlejících v zemi jsou tomuto Škudci země nakloněni, což prokázal průzkum....

doxa 27.1.2007 23:44

A kam všude zvou Merkelevou?

Volič ODS 27.1.2007 14:53

NECHCEME AMERICKOU ZÁKLADNU NA NAŠEM ÚZEMÍ !!!

Drtivá většina voličů ODS si nepřeje,aby o americké základně v ČR rozhodoval Topolánek,který v minulých 6-ti měsících prokázal naprostou neschopnost.Proto takovému člověku nedůvěřujeme a nedovolíme,aby za nás rozhodoval.Rv

Ivan Nový 27.1.2007 18:41

Já ji chci.

...

Skybird 28.1.2007 10:27

Re: Já ji chci.

Ale v demokratickém státě rozhoduj většina - my říkáme NE !!!!

drak 27.1.2007 21:47

Re: NECHCEME AMERICKOU ZÁKLADNU NA NAŠEM ÚZEMÍ !!!

Za poněkud normálnějších okolností bych po žádné cizí základně na našem území netoužil. Žijeme však v době, kdy rozliční Achmadínové Neřádové se začínají sápat po jaderných zbraních a rozliční Nasrallové Alláhové by dle mého neměli jedinou zábranu je použít. Kreml je v tom spíše podporuje, než aby jim v tom bránil, je to sice krátkozraké, riskantní ale bohužel je to fakt. Také žijeme v době, kdy evropské země naprosto nezvládají muslimský živel jako menšiny ve svých zemích, na jedné straně, konec konců vývoj v Kosovu je zářným příkladem jak to může v některých z nich dopadnout, na druhé straně jejich zahraniční politika vůči agresivním muslimským požadavkům také spíše připomíná předmnichovský appeacement. Zkrátka já tu základnu tady chci, připadá mi, že zatím je to nejrozumnější odpověď na světové dění, jaká je nějakými oficiálními místy nabízena. Kdyby to bylo evropskými, byl bych mnohem raději.

sláva 27.1.2007 23:57

Re: Re: NECHCEME AMERICKOU ZÁKLADNU NA NAŠEM ÚZEMÍ !!!

R^

68 28.1.2007 1:45

Re: Re: NECHCEME AMERICKOU ZÁKLADNU NA NAŠEM ÚZEMÍ !!!

Zatím snad na kompatibilitu se systémy NATO zapomenme, zaměřme se raději na kompatibilitu se systémy a potřebami US. (A když se pak NATO náhodou stane kompatibilní také, někdy v budoucnu, tak tím líp. Rádi je jako nováčky přivítáme.)

SÍLA ODSUDU 27.1.2007 10:51

BYLO BY ZÁHODNO

 Před zdrcujícími odsudky EU, ZAMÉST SI PŘED VLASTNÍM PRAHEM...Jinak mnohdy i oprávněná kritika působí nutně nevěrohodně....Jen problém byrokracie se v naší Kotlince neúspěšně řeší, přeženu-li to od lovců mamutů, podobně jako prostituce atd.....Je třeba se více zamyslet nad KLADY této instituce a problémy se pokusit řešit pokud možno se slevou ze státních a dej bože především národnostních, nebo osobních zájmů....kLAUS,za.  h. RADIL,b OBOJŠÍKOVÁ,zéVLEZNÝ atd, se nejeví jako vhodní vyjednavači, či reprezentanti za naši zemi......

František I. 27.1.2007 11:03

Re: BYLO BY ZÁHODNO

Krom Bobošíkové se mi všichni jmenovaní zdají jako velmi vhodní reprezentanti naší země. Jestli si to nemyslí několik zastydlých sockomoušků, to je jejich problém. Naštěstí tu máme demokracii a o tom, kdo bude sedět v Bruselu, rozhodují volby. Mimochodem, zaplať pán Bůh, že máme Klause za presidenta a s jeho postojem velice velmi souhlasím.

amiZ .M 27.1.2007 12:28

Ano, kLausův postoj je

nutno obdivovat. Hlavně jeho znalosti, kterými zasadil EU tvrdé rány, ohledně klecí pro duševně choré a lyžařských vleků. Škoda, že se neměl čas zabývat trochu ekonomikou, potom by tu privatisaci snad tak nezmršil. Ani trochu počtů by bývalo nebylo na škodu, potom by jeho slabomyslné představy o volebních systémech bývaly nevedly k umělému patu.

historik 27.1.2007 15:19

Re: Ano, kLausův postoj je

Chlapče,chlapče! Kdyby jsi se aspoň trochu zabýval tou ekonomikou. Možná bys přišel na to, že se nerozpadla jenom naše komunistická ekonomika. Ona se totiž rozpadla v celém RVHP. A ty problémy s převodem komunistické ekonomiky na kapitalistickou měly a mají všechny postkomunistické státy. A ty  zcela jistě Václav Klaus "nezmršil". Pro lepší pochopení : Když dostaneš starý dům a chceš jej opravit, nejdříve se stav toho domu zhorší. Musíš totiž něco zbourat, otlouct starou omítku atd. Až po určitém čase se začne zlepšovat. A mluvit o vystudovaném ekonomovi jako o slabomyslném, to komentovat už snad ani  nemá cenu. To bych neřekl ani o Paroubkovi. Ale to by jsi se musel také aspoň trochu zabývat volebními systémy. 

PRASI DENT 27.1.2007 17:12

Re: Re: Ano, kLausův postoj je

 Histerik má recht, že oprava, nebo přestavba baráku NĚCO KOŠTUJE.....Jestliže se ovšem buduje na prohnilých základech bolševismu a stavitel utvoří kartelovou dohodu s hochštaplery a darebáky všeho druhu, kteří rozkradou MATERIÁL a zdemaralizují MRAVENCE, pak TAKÉ PODLE TOHO STAVBA VYPADÁ....

historik 27.1.2007 17:30

Re: Re: Re: Ano, kLausův postoj je

Když  se pletou písmenka (historik=histerik, zdemoralizují = zdemaralizují)  a píše se to v zřejmě v rozčilení tak Re:Re:  podle toho vypadá. To v celém RVHP  hochštapleři rozkradli materiál atd.? 

SÍLA ODSUDU 27.1.2007 19:16

Re: Re: Re: Re: Ano, kLausův postoj je

 Ano,omlouvám se historik, není hysterik, ale některá tvrzení mne vždy NADZVEDNOU....

historik 27.1.2007 19:51

Re: Re: Re: Re: Re: Ano, kLausův postoj je

Já, místo nadzvednutí, pokud možno o názorech různých lidí přemýšlím. Tak až  z toho nadzvednutí  přistanete na zemi, skuste si odpovědět na otázku :" Zmršil" Klaus i hospodářství v Polsku, Maďarsku či jiných zemí RVHP, kde mají taky ekonomické problémy? 

sláva 28.1.2007 0:03

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ano, kLausův postoj je

Ale tam si neúspěšné autory privatizace, kteří nevěděli nic o fondech, až Klause poučil Kožený, který tak koupil půl republiky a prodal nazítří dvacet námořních českých lodí, celou flotilu, tak ty tam nemají za génie. A jak jsem jednou už napsal jinde: obdivovalé vzdělaného p. Klause, uveĎte jednu myšlenku, která po něm za dvacet, slovy dvacet let vládnutí v různých funkcích zůstane. Asi tolik, co po dvaceti letech po Husákovi.

Tak: pište. Hlavně necitujte, že o peníze jde až v první řadě. I tenhle citát je ukradenej, znal jsem ho před Klausem...

historik 28.1.2007 4:14

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ano, kLausův postoj je

Po Klausovi tu určitě něco zůstane. Stačí si přečíst jeho diskusní příspěvky na různých ekonomických fórech ve světe, kam je zván. Co však zůstane po jeho kriticích ( ne, že by neměli být )? Například po slávovi?

amiZ .M 28.1.2007 9:12

"Přemýšlíte"?? Tento subjektivní dojem

u Vás možná čas od času vzniká, možná, že byste se měl v takových momentech zabývat otázkou "Čím?". Na hlavu to zrovna nevypadá.

historik 28.1.2007 21:15

Re: "Přemýšlíte"?? Tento subjektivní dojem

A diskuse končí. Nemáte-li argument, uchýlíte se k urážce. PS: včera jste měl 80.140.224, dnes je to 80.140.248.

SÍLA ODSUDU 28.1.2007 10:26

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ano, kLausův postoj je

 Ovšem že je nutné nahlédnou třeba raději na Slovinsko....Nikdo nemůže popírat ztráty při změnách, ale je třeba si přiznat i chyby....Kdo, že to vytruboval, že jsme středoevropským TYGREM.....Věřím, že jsme mohli být nejméně RYSEM pro naší vcelku výhodnou startovací pozici a polohu státu.....Pokud odorujete rozhodnutí Klause a jeho hochštaplerů, pak byste měl přiznat i jistý UM a inteligenci dřímající v národě...I básník Karel Kryl se pozastavoval nad probíhajícími změnami BEZ PRÁVNÍHO RÁMCE a bez institucionálního zabezpečení.....Proč nemá a NEMĚL Klaus tolik rád i dobře míněné rady našich krajanů a přátel.....

historik 28.1.2007 17:45

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ano, kLausův postoj je

Dobrý názor. Ale změny bez právního rámce nezavinil asi Klaus.  Presidentem byl v té době Václav Havel. Kontinuitu práva prosazoval známý tvůrce komunistických ústav exsoudruh Jičínský. Velkou moc měli také Havlovi dobří kamarádi, komunisté Dubček,Čalfa, Pithart ( teď je z něho křesťan! ) a další. Takže o Klausových ekonomických změnách je možno diskutovat, ale o právním rámci s Klausem bych nediskutoval. Ten měli na starosti úplně jiní a bohužel hlavně soudruzi.