2.6.2024 | Svátek má Jarmil


Diskuse k článku

EVROPA: Sedm otázek, na které Nečas dluží odpověď

Fiskální pakt má určitě své mouchy a je třeba na něm ještě pracovat. Evropa potřebuje růst, aby byla schopná pomocí cílených investic (například z dosud nevyčerpaných fondů EU) vytvářet nové pracovní příležitosti.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
T. Pansky 5.2.2012 1:08

Re: Dobře, oč tedy jde, resp. nám jít má.

Jake vydeleni??? Nektere staty (i ty, ktere ignorovaly dosavadni euro smlouvy a ted pouze podepisuji dalsi smlouvu, kterou budou patrne opet ignorovat) se zavazaly, ze chteji centralisticke schvalovani rozpoctu. To je ze sve podstaty nesmysl. Ale budiz, chteji to. Slouzi to pouze k oklamani investoru, ale budiz. Ale o jakem vydeleni vsichni mluvi??? Muze to nekdo presne rici??? ... Vas posledni paragraf pouze dokazuje nedemokratickou nesmyslnost fungovani EU.

T. Krystlík 5.2.2012 0:29

Všimněte si v posledním odstavci paktu,

že jsou Češi pro Evropskou uniii zcela odepsaní, neb vyhotovení smlouvy nebude v češtině, kdežto v ostatních jazycích ano.

T. Krystlík 5.2.2012 0:23

Už je vám jasné po přečtení textu fiskálního paktu,

čeští nacionální blbečkové, jakou nečistou hru s vámi hraje prezident, premiér a guvernér ČNB?

T. Krystlík 5.2.2012 0:20

Ať posera Nečas řekne,

čemu z textu fiskálního paktu (http://www.ceskenoviny.cz/zpravy/urad-vlady-zverejnil-neoficialni-preklad-smlouvy-o-fiskalni-unii/750313) nerozumí!

T. Krystlík 5.2.2012 0:02

Re: Roučku, nepodřezávej sobě a ostatním

Nejhorší na tom je, že není z toho východiska. Všechny cz-strany vystupují nacionalisticky (s výjimkou ministra zahraničí, který své spolustraníky poněkud brzdí), takže není naděje na posun. Všechny strany mají kmotry, kteří tyjí ze státního rozpočtu a financují partaje. Většinový volební systém zavést v zemi s nulovou politickou kulturou, jako je ČR, nelze, vedlo by to k totalitnímu státu. Jediná cesta - nazaručující ale úspěch - je odstranit 5% práh pro vstup do parlamentu a nechat partaje volně koalovat. Dosadit do parlamentu a vlády pouze čestné lidi slýchávám dost často. Jenže, co se s nimi stane za rok? Zčásti budou vyštípáni kmotry a jejich pomahači, zčásti zkorumpováni. Taková je realita.

T. Krystlík 4.2.2012 23:52

Re: Jelokož cenzurou redakce NevPsa zmizelo několik příspěvků,

Kdyby ČR dnes nebyla v podstatě jednonárodnostní stát, přivedli by ho Češi znova k rozpadu, protože na jejich militantním šovinismu, jak dokumentuje většina diskusních příspěvků, se nic nezměnilo.

T. Krystlík 4.2.2012 23:47

Jelokož cenzurou redakce NevPsa zmizelo několik příspěvků,

opakuji, že Češi si nedovedou vládnout, protože ve 20. století  přivedli republiku dvakrát k rozpadu svým neústupným nacionalismem - v roce 1938 a 1993.

T. Krystlík 4.2.2012 23:40

Re: Lidé v evropských státech si neumějí vládnout a vědí to o sobě.

Dvakrát v novodobých dějinách převážně svou neschopností modu vivendi s národnostními menšinami si Češi pohřbili vlastní stát.

T. Krystlík 4.2.2012 23:38

Re: Dobře, oč tedy jde, resp. nám jít má.

Skvělý příspěvek, vážená paní Vaněček-Šauerová! Jen je to házení perel, zdejší národovci argumenty nevnímají, omílají neustále nacionalistické lži narcise Klause a českých nacionálních socialistů. 

J. Urban 4.2.2012 22:09

Roučku, nepodřezávej sobě a ostatním

socbolševikům větev. Je mi jasné, že jsi ta "vopozice" a musíš být proti všemu, co se na vládě upeče, ale dělat dluhy, to je přece hlavně vaše parketa. Trojkolka to má za pár, pak to vezmete zase do ruky vy a budete blahořečit Nečasovi, že na to Bruseli nekývnul. Ale ty bys asi stejně ječel, i kdyby na to Nečas kývnul - ale to by aspoň mělo svou logiku, protože ty a ti tví oranžboys umíte žít jen za prachy jiných. Tak nedělej z lidí větší bl.b.ce, než jsou :-/

M. Prokop 4.2.2012 21:53

"Obyvatelé této země žijí dosud mentálně na svých chatách a zahrádkách,"

a čekají, až je přijdete osvítit svým internacionalismem VUMLu .......

M. Prokop 4.2.2012 21:51

Re: Ano. A také nám chtěli zničit naše včelstva !!

Národní socialisté, to si ovšem pletete Klause a Paroubka, zřejmě úmyslně. I s těmi komunisty.

P. Jášek 4.2.2012 21:24

Re: Dobře, oč tedy jde, resp. nám jít má.

A to myslíte, že nás zachrání zkrachovalá velmoc Francie? proboha, ta od Wagramu pro***la celou svou historii!

S. Vaněček Šauerová 4.2.2012 20:50

Dobře, oč tedy jde, resp. nám jít má.

Jde o otázku politickou, otázku bezpečnostní a mírovou, o ekonomické počty, ODS tak zdůrazňované, až ve čtvrté nebo další řadě. Vydělit se v době krize globálního ekonomického fungování, která může přejít v krizi politickou i krizi bezpečnostní, raději nebudu strašit krizí válečnou, ze spolku zemí v regionu, které drží při sobě, což nám zajišťuje globálně větší bezpečnost jak politickou, tak ekonomickou, považuji za známku zásadního nepochopení měnících se kontur okolního světa, kdy nikdo neví, jak bude či kam se historie bude ubírat. Nemalá část našich lidí si probíhající změny uspořádání okolního světa vůbec nechce připustit a slepě očekávají, že standard bezpečného žití, jak ho známe za posledních 20 let, bude z nějakého nejasného důvodu pokračovat. To je velký omyl, který se nám může značně nevyplatit.

Pokud jde o Nečase, jeho argumenty se vezou na vlně primitivního českého nacionalismu, jehož pokračovatelem v jakési postnormalizační formě jsou klausovské garnitury. Obyvatelé této země žijí dosud mentálně na svých chatách a zahrádkách, proto Nečasovu zbabělost vnímají jako rozum. Strach a z něj vyvěrající pasivita jsou ale dalším problémem této země. Elity tento stav jen utvrzují. Nebát se a nekrást, říkával Masaryk. Češi se ale bojí a kradou, stejně jako jejich vláda. Jak ale stvořit elity, které mají morální a intelektuální sílu ?  Btw., dovolte mi, abych konstatovala, že evropský "socialismus", o němž se tady denně píše stále dokola, je bagatelní, až směšný (jistěže ale existující) problém v porovnání s tím, co nám integrace přináší. Divím se, jak soudný člověk vůbec může něco takového vypustit z úst.

A jestli EU řídí Německo s Francií ? A kdo jiný by měl v Evropě převzít iniciativu, i když mnohdy pochybenou, než dvě hospodářsky nejvyspělejší země ? Slovensko s Maďarskem, nebo Rumunsko s Lucemburskem ? Hlupáci se ale radují : ať už se to nenáviděné euro, resp. EU zhroutí ! Zhroutí-li se euro a s ním i náš systém, CO PŘIJDE POTOM ? To hlupáky netrápí.

 

J. Honců 4.2.2012 20:49

To se voliči ČSSD nestydí?

Instalovat svým hlasem na jakýkoliv volitelný post takového troubu, jako je pan Rouček, propadl bych se hanbou. Mimochodem, nemá on náhodou vlastizrádné řeči?

Je mi z pana Roučka na zvracení.

J. Václavíková 4.2.2012 19:43

Re: A jste Roučku docela hezký bruselský nevychovanec.

Čím to, že pod příspěvkem pana Roučka je těchto diskutérů vždy jako naobíraných?

J. Václavíková 4.2.2012 19:41

Re: Lidé v evropských státech si neumějí vládnout a vědí to o sobě.

:-)))

J. Hejna 4.2.2012 19:22

Re: Dalsi otazky....

Možná, že nemáte problémy s vlákny, ale s pochopením textu problémy máte - to jste prokázal.

T. Pansky 4.2.2012 19:16

Re: Ano. A také nám chtěli zničit naše včelstva !!

Nanestesti, mnoho lidi vidi politicke spektrum bipolarne - Klaus versus socialiste. To prece ale vubec neni pravda a ja osobne to odmitam. Ja jsem presvedcen o nezbytnosti EU !!! Pokud sledujete me prispevky zde na Psu, tak to dobre vite. Co ale odmitam je evropsky socialistmus, ktery dale prohlubuje evropskou krizi.

S. Vaněček Šauerová 4.2.2012 18:57

Ano. A také nám chtěli zničit naše včelstva !!

O co Vám jde, pane Panský ? Nechce se mi věřit, že to, co zde píšete, myslíte vážně.

A není Vám vůbec divné, že Klausovo národně socialistické křídlo podporují radikální internacionalisté, totiž komunisté, že ne ? Nakonec, tohle spojenectví nás přivedlo do neštěstí teprve jednou, kdo by si to ještě chtěl pamatovat.

J. Mrázek 4.2.2012 18:51

POCH byl alespoň trochu inteligentní ...

U Vás platí, že až dostanete rozum, tak se z toho samou radostí znova zblázníte ...

J. Mrázek 4.2.2012 18:48

Nikdo nezpochybňuje Vaše tragické IQ.

Tak prosím nenapadejte jiný, o dost inteligentnější  druh diskutérů. Za vola být nemůžete, to by jste musel v inteligenci přidat ...

T. Pansky 4.2.2012 18:29

Re: Souvislosti ... proc je prijiman tento pakt??? Evropsti (nemecti a francouzsti) ...

Zarovky (15 minut polotmy a bolesti hlavy) byly pouze predkrmem.

T. Pansky 4.2.2012 18:27

Souvislosti ... proc je prijiman tento pakt??? Evropsti (nemecti a francouzsti) ...

... socialiste ve vedeni EU vidi, ze se stavba hrouti. Staty (i treba Nemecko) zacinaji mit problemy s financovanim sve socialisticke ekonomiky. Investori zacinaji mit z Evropy strach a prestavaji pujcovat jednotlivym statum, dluhy se stavaji drazsi a drazsi. Po protlaceni tohoto paktu nas ceka dalsi pakt - o vypisovani evropskych dluhopisu !!! Tim se evropsti socialiste pokusi zamaskovat dluhy jednotlivych statu a skryt je pod hlavicku evropskeho dluhopisu. Nekterym statum se zlevni pristup k penezum, ale napriklad Nemecku se to prodrazi. ... Cely tenhle system je extremne drahy a dela Evropu vice a vice nekonkurenceschopnou !!! top0625top@live.com

S. Netzer 4.2.2012 18:23

Re: A jste Roučku docela hezký bruselský nevychovanec.

Leninužel, něco tak jedinečného, jako plzenská právní fakulta, může existovat pouze v České republice.

S. Netzer 4.2.2012 18:19

Re: A jste Roučku docela hezký bruselský nevychovanec.

To, dobrý muži, nemám zapotřebí. :-))))

Ale Vaše věcné příspěvky vždy potěší, a jsou velkým přínosem pro "diskusi".

L. Kubeš 4.2.2012 18:13

Blb zůstane blbem,

i když je členem zbytečného Evropského parlamentu !!

S. Vaněček Šauerová 4.2.2012 18:10

Lidé v evropských státech si neumějí vládnout a vědí to o sobě.

Proto ochotně přepouštějí další pravomoci orgánům unie. My si vládnout

umíme a víme to o sobě. Česká státotvornost je přece proslulá. Pokud jde o suverenitu, tu jsme - na rozdíl od jiných - vždycky měli, anebo jsme ji pohotově znovuzískali

(třeba v roce 1945, když Beneš za ni musel Stalinovi postoupit

Podkarpatskou Rus). A chceme si ji v plném rozsahu uchovat. Pak je tady další vysvětlení, totiž mírou utrpení : co všechno my museli vytrpět ! Kupříkladu nikdo tolik a tak dlouho neúpěl jako my. Už za Rakouska, tři sta let ! A co všichni ti šťastnější druzí vědí o totalitě, která nás železným obětím drtila až do pozdních odpoledních hodin 17. listopadu 1989 !  A teď to nejdůležitější : Náš odpor protii EU je totiž vyvrcholením boje proti komunismu. A protože to mnozí dříve nestihli, bojujeme teď o to víc. Nikdo jiný také nevidí, že Moskva si převlékla kabát, přestěhovala se teď sedí v Bruselu !! Nikdo jiný to nevidí, protože nikdo také tolik netrpěl a hlavně nikdo tak moc, jako my, nechtěl proti Moskvě bojovat !! My víme své. Kampak na nás, kabrňáky, s nějakou Evropou !!

M. Prokop 4.2.2012 17:58

Re: ''''Zmoudří Česko?'''' ptali se Schwarzenberga v zahraničí

Ano, také doufám že zmoudří a až se bude slavná EU sypat, bude Česko stát opodál.