8.5.2024 | Den vítězství


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Johnny Na 16.7.2008 19:27

Hodne Cechum to fakt nemysli

Iran potrebuju rakety aby se branila. USA a Israel uz se pripravujou na utok. Proc lidi mysleji ze Iran nekoho ohrozuje? Nekteri lidi v USA a v Israel by strasne radi kdyby Iran odpalil raketu do Evropy. Je to jako s Iraqem.  Oni taky nikdy nikomu nehrozili. Ja jsem rad ze Iran se snazi branit a jsem rad ze Rusko nas pritlacuje abysme se nestali tercem kvuli USA.

hans 15.7.2008 21:18

A vo tom to je

Fascinují mě řeči o tom že iránské rakety sem nedoletí.A co když si je třeba nenápadně přihrajou do Běloruska nebo na nějaké rybářské bárce dopraví do středozem.moře a odpálí z nějakého provizorka.Pak už dolet 2000km stačí.A so se týká Ruska? Není to tak dávno co lidé ropu a plyn vůbec nepotřebovali.Stačilo jim uhlí , petrolej a dřevo.A nebude to trvat dlouho a bude jiná surovina nezbytná k životu.A pak bude spousta ropných velmocí v pr....! No a  my jim budem prodávat pitnou vodu za cenu ropy protože PITNÁ VODA je ta zatím nedoceňovaná surovina nezbytná k životu!A vo tom to je!

Gaston 15.7.2008 0:23

Samé dobré zprávy

Já myslím, že test iránských raket dlouhého doletu a omezení dodávek ropy z Ruska jsou skvělé zprávy. Opravdu se chovají jak pitomci, oba státy. Tak předně, radar získal ještě více opodstatnění a pro státy EU je to naléhavá výzva jak být pokud možno nezávislý na dodávkách surovin z Ruska.

xtl 15.7.2008 11:13

Re: Samé dobré zprávy

Pro radar ani zkouška těchto raket (nejsou dlouhého doletu) není argument, možná pro nějaké postrašence Gastonova typu, kteří naletí na každou poplašnou zprávu. Nezávislost na ruských surovinách, především plynu, ropy a jaderného paliva, je zatím pouze zbožné přání, navíc, jak ukazuje ropovod Ingolstadt, stále ještě dražším.

AOC 14.7.2008 22:53

Je až s podivem, jak jsou Češi nepoučitelní...

"Svatá pravda, velebnosti"...Jestli  někomu nestačí ještě časem nezaváté zkušenosti s nadvládou východního medvěda, pak ať si přečte poutavý román pana Rutheforda Ruska, kterého rozhodně nikdo nemůže obviňovat ze sebemenší zaujatosti. Při vší úctě k širokému srdci se tam změnilo jen napojení na relativně nezbytnou surovinu...

Kvetla 14.7.2008 21:41

Ještě přidám vzpomínku na F.J.Strause,blahé paměti předsedu CDU

a jeho televizní debatu s novináři,kterou jsem měl možnost sledovat v Mar.Lázních.Přes ČSSR se tehdy stavěl plynovod do BRD...I tehdy již se některé novinářstvo tvrdě zastávalo variantu "levných a pružných" paroplynových elektráren na "levný" ruský plyn.Pan F.J.S.viditelně zbrunátněl a odvětil : Chcete mi snad tady říct,že mám odstoupit od jaderné energetiky a postavit naše hospodářství závislé na ruském plynu? A jak potom národu budete vysvětlovat,když se ruský medvěd nas.re (prosím, doslova tak) a zavře kohoutek???Stalo se zruba před 40.lety a dnes se to objevuje jako bumerang znovu....stále stejná vábnička...!!!!!!

Hrad 14.7.2008 23:24

Re: Ještě přidám vzpomínku na F.J.Strause,blahé paměti předsedu CDU

On se ten ruský medvěd sám z rozmařilosti nas..l? Já mám pocit, že ho nasr.l někdo jiný. On ten kohoutek může přiškrtit, nebo zavřít  třeba tehdy, když energetických zdrojů bude začínat chybět Rusku. USA již dnes jsou na tom tak, jak za několik let může být Rusko. Vytěží výrazně méně ropy, než spořebují. To že nespoléhají jenom na dolary, ale pro jistotu budují obrovskou vojenskou sílu, aby ropa byla dostupná co nejdéle je pochopitelné, ale je nepochopitelné, že jim nespílají imperiálních barbarů naše modré tváře. Když dva dělají totéž, není to totéž. Ale proč se divím? Věrným a oddaným psím očím se také něco hodí pod stůl. Odměnou pánovi bude radostné vrtění oháňkou.

paul sulc 15.7.2008 7:45

Re: Re: Ještě přidám vzpomínku na F.J.Strause,blahé paměti předsedu CDU

doufam ze vy jste take vrtel ohankou jeste kdyz jste zil v Sovetskem imperiu. Vrtel ohankou a drzel hubu a jen se koukal pres zapadni hranice, ze????Ono nic jineho neslo.

Hell 14.7.2008 21:34

Vážený pane Bartoni, díky.

Vyjádřil jste naprosto to samé, co už delší dobu cítím. Jen dodávám: To, že se radarová antikampaň tady rozběhla ještě dříve, než stačila vláda informovat o pouhé skutečnosti vyjednávání, svědčí o připravenosti a značné finanční podpoře. nechci ani domyslet, odkud to jde...

Bibabu 15.7.2008 12:14

Re: Vážený pane Bartoni, díky.

Moje řečHellpe,  o finanční podpoře,  i o uších naších plolitiků, natažených rukou medii a spoustu ostatních, kteří z této kampaně profituji. Lid se stává davem,  prostředkem lobistických zájmů, už nejde o princip, jde o prachy a vo tom to je!  

Hell 15.7.2008 17:23

Re: Re: Vážený pane Bartoni, díky.

Jenže já mám obavy, že tyhle prachy, kterými je podporována rozsáhla mediální radarová antikampaň, nejsou z České republiky. Tady operuje někdo úplně jinej a zatraceně nebezpečnej. Rusko se už otřepalo ze šoku začátku 90. let, kdy se začalo rozpadat jeho impérium a kdy bylo nuceno pod vlivem náhle vzniklé situace pustit ze svého vlivu i své satelity. Nyní by rádo tohle všechno dostalo aspoň z části zpět. Americká radarová základna v České republice je přesně to, co nepotřebuje. Dostaneme se tím definitivně na druhou stranu a ze sféry vlivu Ruska. Kdo myslíte, že tu operuje a kdo myslíte, že to všechno platí? Jen doufám, že největší opoziční strana se nedala do jejich služeb. Její jednání tomu ale napovídá.

egoist 14.7.2008 21:12

Nev.pes

je názornou ukázkou manipulačních technik ..

Aponent 14.7.2008 20:55

Ale, ale ...

... zdá se, že si redaktůrek Bartoň spletl datum. Myslí si asi, že je 5. prosince, kdy chodí čerti a sgtraší malé děti.

PetrH 14.7.2008 22:36

Re: Ale, ale ...

Bartoň není redaktůrek a článek je datovaný. Takže si možná něco pletete vy. Nejspíš pojmy a dojmy.

Jo, aponent je oponent s ruskou výslovností?;-)

Oponent 14.7.2008 22:46

Re: Re: Ale, ale ...

1) Aponent je pouhý překlep

2) Datum je nadsázka, vyjadřující nesouhlas s primitivním strašením.

3) A kdo je tedy pan Bartoň?

PetrH 14.7.2008 23:10

Re: Re: Re: Ale, ale ...

Když mě to furt nebaví, každému všechno hledat. Už jsem to v této diskusi hledal pro jednoho, který chtěl nutně celý kádrový dotazník od data narození až po členství v odboji a příbuzné na západě... zkuste si taky něco najít sám...:-/

jj 15.7.2008 0:29

Re: Re: Ale, ale ...

Máte pravdu.Bartoň není redaktůrek. Je to komsomolský aktivista. V lepším případě je obyčejný idiot.

Mameluk 14.7.2008 20:39

Musej spěchat, dokud mají čím vydírat

Ač není možné dopátrat se jednoznačných čísel, vychází mi to asi tak, že v rusku jest kolem 10% světových zásob ropy. Přičemž při současné výši těžby budou do dvaceti let na suchu. (Ruské zásoby činí cca 50% celoevropských zásob). Zhruba stejné zásoby jsou k dispozici v USA, tam ovšem nejsou započítány ty, jež z ekologických důvodů zatím nejsou zahrnuty. Nejvyšší zásoby jsou v Asii (bez ruska), ty by měly vydržet asi tak 70 let, potom ta nafta v Saudské Arábii, Iráku a tak, tam by to mělo vydržet ještě asi tak na čtyřicet let.

Takže by se dalo soudit, že rusáci jsou hned po moravských naftových polích druhým nejnevýznamnějším světovým dodavatelem. (Pro bolševíky - to měl být vtip).

Jisté ovšem je, že závislost bolševické evropy na ruské naftě byla dána tupostí jejích představitelů. Ostatně dnes to nevypadá o moc líp (ten německej zedník teď maká pro Putina za prosazení ropovodu).

Dvacet let je v lidském životě hodně dlouhej čas. V dějinách lidstva vcelku nic. Takže tolik asi o té slavné ruské ropě. A pro dospělé - pamatujete si v každé městské čtvrti, v každé vsi tu cisterničku s naftou a nápisem "topná nafta Bencalor - topivo budoucnosti".  A člověk ji kupoval za 90 háků. A když si došel na poštu pro lístky, tak stála 45.

Nojo, no. Uranovou rudu bolševík rusákovi daroval, rusák se odvděčuje.

Oponent 14.7.2008 20:57

Re: Musej spěchat, dokud mají čím vydírat

To je ale nějaký znalec ten diskutér. Jako kluci jsme říkávali "dělá mahra a má blehy".

Kvetla 14.7.2008 21:15

Re: Musej spěchat, dokud mají čím vydírat

Pravda pravdoucí,nafová kamna do každé rodiny,naftvé hořáky pro domácí kotle z TUZEXU...Sami jsme měli v zahradě zapuštěnou nádrž na 200 hl.Jen ta cena byla trochu jiná,0.90 Kčs na poště,0,40 od bagristů,řidičů,mašinfírů atd,nejlépe těch co v práci vykazovali tzv.motohodiny.Ti chudáci museli bloky na naftu i pálit,aby jim souhlasila vykázaná práce s normovanou spotřebou nafty-tedy pokud nesehnali na bloky odbyt-bloky měly omezenou dobu ;-D;-D;-D;-Dplatnosti.

arogant 14.7.2008 21:50

Re: Musej spěchat, dokud mají čím vydírat

Rusko má pouze 6% svět. zásob ropy. Lepší je to v plynu. Tam je pres 20%. Největší budoucnost má Kanada. Ale v současné době je přes 60% ověžených zásob ropy na Střed,Východě.

Bibabu 15.7.2008 12:19

Re: Re: Musej spěchat, dokud mají čím vydírat

Větrníky zelených proti energetické krizi! Co takhle třít ebenovou tyč!

A. 14.7.2008 22:12

Re: Musej spěchat, dokud mají čím vydírat

Škoda, mameluku, že jste tuhle osvětu nedělal před volbami roku 1946. Třeba by se ČSR nestala světovým unikátem, t.j. jedinou zemí, kde se bolševici dostali k moci v důsledku svobodných voleb. Ale asi by to nebylo nic platné. Zdejší voliči volí v 50% bolševika z KSČM a ČSSD dodnes...

A nejásejte předčasně. Rusko v současnosti těží jen z 30% objevených nalezišť. A každým rokem jsou prozkoumána naleziště nová.

Celkové zásoby ropy na světě jsou odhadovány na cca 3 000 miliard barelů. Dosud bylo na celé zeměkouli vytěženo 900 miliard barelů. Současné zásoby stačí na cca 30-40 let. Při započítání odhadu dosud neobjevených ložisek by to mělo stačit na 60 let. Při zachování současného tempa těžby stačí současné zásoby na blízkém východě na 92 let. (údaje USGS)

pbla4024 15.7.2008 8:11

Re: Re: Musej spěchat, dokud mají čím vydírat

Bolševici se v Československu dostali k moci v důsledku ozbrojeného puče v únoru 1948.

A. 15.7.2008 10:55

Re: Re: Re: Musej spěchat, dokud mají čím vydírat

Aha. A ten ozbrojený puč tady udělali nejspíš marťani nebo převlečení Rusové. Není nad pohled fanatika!

Koloděj 15.7.2008 12:26

Re: Re: Re: Re: Musej spěchat, dokud mají čím vydírat

Lidové milice,Komunistická strana držela svou moc mimo jiné  ozbrojrnou sílou. Proti vnitřímu "nepříteli", vůči lidu vlastní země, občané byli vnitřními nepřáteli v rozporu s ústavním právem té doby.

chorchej1 16.7.2008 18:33

Gotwald

Gotwald to říkal, jezdíme se do Moskvy učit, jak zakroutit opozici krkem.

Pavel 14.7.2008 20:14

Naprosto presne.

Neni co dodat.

Josef K. 14.7.2008 20:13

Vážený pane Bartoni,

mohl byste poskytnout pár řádek o sobě, Vaše vzdělání, Vaše role za doby normalizace, Vaše studia, Vaše členství ve společenských organizacích. Píšete jako pravověrný předseda třídní organizace SSM.

PetrH 14.7.2008 20:49

Re: Vážený pane Bartoni,

Proč si to nevygůglíte, kádrováčku?:-/