1.5.2024 | Svátek práce


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
ps 24.5.2009 13:15

Re: Další zakomplexovaný Rus v ČR...

CO si představuješ pod takým to pojmom "korektní hospodářské vztahy"? Kdyby vztahy Evropy s ruskem byly ještě "korektenější", tak Klaus, Sarkozy ani Merkelová nebudou z ruské prdeIe ani čouhat. Nebo prostě čeští řiťolezci považuj jakoukoli kritiku sssr (pardón ruska) za nepřípustnou? A co se týče Turkmenského plynu, tak je jen logické že se snaží diverzifikovat odbytové cesty stejně tak jako EU se snaží diverzifikovat cesty dovozu, což se rusku samozřejmě nelíbí, protože to omezí jeho vyděračský potenciál.

O produktovodech směrem na východ z ruska tady místní rusofilové již mnohokrát tvrdili že jsou "před dokončením", nebyly by konečně nějaké přesnější informace?

A. 24.5.2009 13:21

Re: Další zakomplexovaný Rus v ČR...

Poslední informace praví, že veškeré práce skončí během příštího roku.  Takže možná tuhle zimu ještě mrznout nebudeme.:-/

ps 24.5.2009 13:28

Re: Další zakomplexovaný Rus v ČR...

NO to sem se toho moc nedověděl. CO třeba nějaký odkaz?

A. 24.5.2009 15:31

Re: Další zakomplexovaný Rus v ČR...

Smlouva s Čínou byla podepsána 21.3.2006. Račte se obtěžovat vyhledejte si podrobnosti sám.

[]

clay 24.5.2009 10:20

Re: Další zakomplexovaný Rus v ČR...

zjevně jste článek nepochopil.

Evropa vaří ze 30% na ruském plynu, když už je to pro vás důležité. A aby ta závislost byla ještě menší, je třeba hledat jiné cesty než hledá třeba Merkelová povzbuzovaná azbukem Schroederem.

Vodička-sapér 24.5.2009 10:47

Re: Další zakomplexovaný Rus v ČR...

Je potřeba hledat nové dodavatele plynu do Evropy . Plynovod Nabucco, kterým k nám poteče tato strategická surovina z Kurdistánu je nadějný projekt. nesmíme ovšem zapomínat na domácí zdroje, drobné české výrobce plynů, jako je diskutér pan clay a včas začít budovat, místní , nenákladné prdovody, aby ta naše závislost na ruském plynu byla,pokud možno , nulová. Chápete?

clay 24.5.2009 11:02

Re: Další zakomplexovaný Rus v ČR...

alternativou je hledání dalších zdrojů, využití norského a holandského plynu, stavba alternativních plynovodů (těch, které závislost na Rusku nezvyšují) a zaměření na zkapalněný plyn. To by se vám vybavilo, kdybyste se nezabýval prdy ale třeba výstupy energetické sekce Německého institutu hospodářského výzkumu. Chápete?

Vodička-sapér 24.5.2009 12:35

Re: Další zakomplexovaný Rus v ČR...

Clayi,moc dobře , synteticky i anyliticky výborně vysvětleno, děkuji, i za to ,že jste mně za tu mojí předchodchozí legrácku navynadal. Berme vše víc s humorem, co nám taky nakonec zbývá, nakonec, začíná být ve světě drahá a vzácná i pitná voda!

vasekpav 24.5.2009 17:30

Re: Další zakomplexovaný Rus v ČR...

My jejich plyn , oni naše peníze ?!!!:-/

Jyrka Machr Kapsyčka 24.5.2009 9:28

70% Čecháčků odmítá v Brdech radar v domnění

že se zavděčí diktátotům Ruské federace, dříve CCCP. Ať už se jmenovali Stalin Chruščov, Brežněv, nebo Putin, byli a jsou to nadlidé jednoho polévání, kteří se sympatizanty zametou, kdykoliv je napadne. Totéž platí i o tom Íránském Čuramedánovi.  

Prorok 24.5.2009 12:13

Víš jaký je rozdíl mezi tebou a vibrátorem?

Vibrátor je jenom náhražka, ale ty seš opravdový č u r á k :-D

Jyrka Machr Kapsyčka 24.5.2009 14:46

Re: Víš jaký je rozdíl mezi tebou a vibrátorem?

Kampak ses to dostal, Budulínku ..? IV. cenovou hledej v Lihovém domě mez Bratrstvem Kočičích pracek a jiných vyvrhelů lidské společnosti.  

Prorok 24.5.2009 16:09

To jen abys pochopil, primitive.

Tvoje debilní úsudky jasně ukazují na silně omezenou schopnost myšlení.

Informace 24.5.2009 9:16

Ruská říše, SSSR, RF

Článek je skutečně  velice zajímavý a v jistém slova smyslu i diskuze a tak mi to nedá, abych k tomu něco nedodal. Na závěr se pan Bystrov zmiňuje o současné ruské politice zahleděné do neustálého sebeutvrzování, od odvozování své identity z někdejších feudálních forem Ruské říše až po zdánlivě triviální snahu o rekonstrukci pravoslaví jako státního náboženství.

Jde tu o znovuvzkříšení a realizaci myšlenky ruské samobytnosti, která byla definována v rámci oficiální ideologie ruského státu již za cara Mikuláše I, jako trojice samoderžavie, pravoslavie, narodnosť (autokracie, pravoslaví a národní identita). Tato myšlenka samobytnosti je pak převzata a rozvinuta slavofily první generace, přepracována neoslavofily konce 19. počátku 20. stol. A stává se pak předmětem diskuze na stránkách předních ruských časopisů jako Novyj mir nebo Ogonek počínaje již érou Chruščeva až po dnešní dobu. (Europa Orientalis, 1994:2) 

O podstatné historické kontinuitě ruského imperia, SSSR a dnešního Ruska se vedou diskuze už téměř 20 let na různých kongresech, sympoziích, meetingách a ruští a západní historici, historici filozofie, vojenství, ekonomové se v podstatě shodují na tom, že Putinovo Rusko navazuje na tisícileté tradice myšlení, cítění a konání, které sovětská éra v podstatě jen utlumila.

Stačí si přečíst výroky N.A. Čaldymova z Akademie ozbrojených sil v Moskvě Velikost ducha ruského národa, jeho kultura, umění, jeho zásluhy získané v boji proti barbarským hordám jak v dávnověku tak i v nynější době nás opravňují být hrdi na naši zemi (Sympozium Istituzioni e societá in Russia tra mutamento e conservazione).

Stačí si přečíst výroky patriarcha Alexeje II, kdy mluví o novém svazku církve a státu, o obnovení shody mezi mocí světskou a církevní, jez navazuje na tisíciletou tradici cesaro-papizmu. Když děkuje prezidentu Putinovi za jeho snahu posílit

Informace 24.5.2009 9:18

Re: Ruská říše, SSSR, RF

v ruském národu tradiční hodnoty jak kulturní tak náboženské (pohovor s F.Petito, docentem univerzity a Sussexu a Orientale v Neapoli).

Stačí si přečíst projev děkana Filos. Fakulty v Moskvě A. Kozyreva na konferenci Co je pravda? (konané v Rimini 2007), kde připomíná velkou tradici ruského myšlení počátku 20.stol. kdy dochází k plodnému setkání inteligence a církve, kdy antologie Vechi kritizuje tu část inteligence , která je v zajetí myšlenky revoluce, socializmu, pozitivizmu, materializmu. Za sov. režimu to byl národ, který uchoval tisíciletou tradici samobytnosti a část inteligence, která četla Berdjaeva, Florenského, Rozanova a tak osvobozovala ruské myšlení od sov. stereotypů mentality a propagandy.

Putinovské Rusko cílevědomě navazuje na tradice ruského imperia a považuje při tom 70 let komunizmu za částečné přerušení této tradice, zapřičiněné aplikací ideologie cizí ruskému duchu. Je zajímavé, co říká Alexej II. Nezavrhuje zcela 70 let existence Sov. svazu. SSSR nebyl zcela říší zla, ale dosáhl velkých úspěchů v ekonomii a ve společnosti. Kromě toho naše země hrála velkou úlohu ve světové politice.

Myslím, že je to dostatečná odpověď na vaši otázku: O Sovětském svazu, nebo o carském Rusku, nebo o Ruské Federaci ?

čtenář 24.5.2009 9:26

Re: Ruská říše, SSSR, RF

V současnosti ještě nelze, aby oficiální politické postoje vzaly bolševickou éru za nohy a hodily to svinstvo do propasti (takovou scénou končí film Pokání z období perestrojky). Je stále naživu mnoho lidí, kteří by takovou věc neunesli, protože by se z vědomí, že své životy mohli prožít lépe, ale nebylo jim to dovoleno, pomátli na rozumu. To není nic snadného, odstřihnout minulou epizodu a navázat na něco mnohem zásadnějšího, co bylo násilím na desítky let přerváno.

jirka.s. 24.5.2009 9:01

Ruský génius to věděl dávno tomu :

Vyšel jsem dřív než hvězda ranní / svobodu v poušti rozsévat, / z čistého srdce, z duše rád, / úhorům v zotročené pláni /životodárné sémě dát –nadarmo jsem však mrhal prací, / námahou, časem, inspirací…

Paste se tedy klidně dál! / Hlas cti vás nevyburcoval. /Nestojiť stáda o svobodu! / Stříhej a řež je, bij a nič / ;Dědictvím jejich z rodu k rodu / je chomout s rolničkou a bič.   

A.S. PUŠKIN

čtenář 24.5.2009 9:11

Re: Ruský génius to věděl dávno tomu :

Puškin platí v Rusku za jejich skutečně národního básníka. Měl by sis pořádně všimnout jak se vyvíjely názory a postojr Solženicyna. Podobně by se vyvíjel i Puškinův postoj, kdyb žil svůj život v době, která byla dána k životu právě Solženicynovi.

ps 24.5.2009 9:14

Re: Ruský génius to věděl dávno tomu :

Kdyby byly v  řiti ryby ...

jirka.s. 24.5.2009 9:52

Re: Ruský génius to věděl dávno tomu :

U tebe jsem. chlapče, skutečně na rozpacích! Nevím, zda-li tě mám poslat do (Y) nebo tě politovat!!! :-/

Minutus 24.5.2009 9:51

Není na tom nic divného

Vyšel jsem dřív než hvězda ranní / svobodu v poušti rozsévat, / z čistého srdce, z duše rád, / úhorům v zotročené pláni /životodárné sémě dát

Jednoduše to odráží idealismus čistého mladého člověka, který má spasitelský komplex a utrpí těžkou srážku s realitou, protože čekal, že se všichni pos.. z jeho nezištných geniálních myšlenek a přitom moc neví o jejich životech. Puškin byl geniální básník, který mnohé správně postihnul, ale nikdo neříká, že byl myslitel nebo filosof, i když každý básník obojím tak trochu je.

jirka.s. 24.5.2009 10:00

Re: Není na tom nic divného

Nejsem básník ani filosof, ale i přesto mé přesvědčení, že například český národ je národem zbabělců, vlezdoprdelů a nemakačenků, je  díky těžké srážce s realitou v mládí i díky četbě diskuzí zde na Psu naprosto 100%. ;-P

clay 24.5.2009 10:30

Re: Není na tom nic divného

U tebe jsem. chlapče, skutečně na rozpacích! Nevím, zda-li tě mám poslat do prdele nebo tě politovat!!!

jirka.s. 24.5.2009 11:02

Re: Není na tom nic divného

Nu, vaše dilema - "eto váše ďélo" ! 

BTW: Jaký dojem získáváte vy četbou příspěvků místních bolšánů a sosáků??? :-(

clay 24.5.2009 11:05

Re: Není na tom nic divného

zásadně nezobecňující

jirka.s. 24.5.2009 11:16

Re: Není na tom nic divného

Hmmm, asi máte pravdu, trochu jsem to přepískl, konec konců, Vy asi mezi tu chamraď skutečně nepatříte! Ale uznejte sám, že  množství toho hnoje zde na psu může být docela deprimující! ;-(

Minutus 24.5.2009 14:41

Re: Není na tom nic divného

To invokuje vaše přesvědčení, že vy ani jedním z toho nejste, a usoudit by to měli všichni zřejmě dle vaší rétoriky. O vás to nevím, protože podle řečí zásadně nesoudím.

Znám ale lidi s rétorikou pravicovou až na půdu, kteří na hubě nešetřili kritikou druhých a požadavky, ovšem sami využili každou příležitost, jak se ulít nebo kde si k něčemu pomoci z veřejných zdrojů. Na druhé straně znám i komunisty, kteří umí pořádně makat a nikdy neberou  ani od státu, ani ze společných peněz, ani je nerozhazují pro svou slávu, jak to mnozí umějí.

A český národ v evropském kontextu mi nepříjde jako celek vůbec špatný. Nepotřebuji si na něm hojit své mindráky.

Standa 24.5.2009 8:52

Vytváření

mýtu, že Rusko je hrozba je u nás staré a z minuůého století. Sami jsme hrozbou ostatním a divíme se, že svět reaguje nan nás jako na hrozbu. Ten kdo je uvnitřř, nedisponuje pohledem zvenku a to je hlavní problém NATO a USA. Sebestřednost nás nechrání od hrubých chyb, kterých se dopouštíme.

čtenář 24.5.2009 8:53

Re: Vytváření

To zas bude řev.

Jinak.  R^

ps 24.5.2009 9:05

Re: Vytváření

Konkrétně jakých chyb?