2.6.2024 | Svátek má Jarmil


Diskuse k článku

EVROPA: Průzkum k výročí vstupu

Euro chtějí tři čtvrtiny podnikatelů, uvádí nový průzkum v souvislosti s 10. výročím vstupu ČR do EU. Polovina podnikatelů přitom považuje za důležitější možnost získat dotace z EU, než uspět na trhu. Není silnější výpovědi o skutečných žalostných důsledcích naší účasti v Evropské unii, pokud jde o skutečné podnikání.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Sojka 4.5.2014 9:28

Re: Výsledkem průzkumu je zjištění,

to je prostě sranda číst. Vlastní český trh!? Spojíme svou budoucnost s nadějí na nerušené prodávání proutěných košat a petržele?

V. Vlach 4.5.2014 19:50

Re: Výsledkem průzkumu je zjištění,

Jste blízko pravdě.

P. Gabriel st. 3.5.2014 20:34

Máte na mysli ty,

pane Matějko, kteří  rezignovali na poctivé podnikání a začali se živit rtozkrádáním dotací za pomoci přátel z ODS, ČSSD a KSČ? Ale ti se zničili sami svým deficitem morálky a zásad!

M. Prokop 3.5.2014 20:54

Re: Máte na mysli ty,

nezapomínejte na lidovce a zelenáče, nově na TOPáky a Anonisty.

Stejný deficit.

P. Gabriel st. 3.5.2014 21:02

Re: Máte na mysli ty,

Pane Prokope, masekal-li Kalousek  stamiliardy dluhů, byť částečně v dresu lidovců, neznamená to, že to bylo v souladu s lidoveckým programem a politikou. Bohu budiž žalováno, že jakmile mohli naši voliči rozlišit mezi lidovci a kalouskovci, moudře si vybrali kalouskovce a zaplatili Kalouskovi na jeho "hospodaření" mnohem více, než avizovaných 120 000,- Kč ma hlavu. Pitvat liškobřušlíky, anonisty, nebo (pi)tomioisty je zbytečné, jde o další produkty  moudrého a znalého přemýšlení našich spoluobčanů.

M. Prokop 3.5.2014 21:43

Re: Máte na mysli ty,

V dresu lidovců nerozkrádal zdaleka jen kalousek, tam těch talentů (podobně jako v jiných stranách) bylo a je mnohem více. Namátkou Ambrozek, slizský Cyrda, Šimonovský, Čunek, Lux .....

V. Halašta 4.5.2014 8:51

Re: Máte na mysli ty,

Ten Kalousek ti leží dobře v žaludku.:)

P. Gabriel st. 4.5.2014 19:30

Re: Máte na mysli ty,

A znáte nějaké lidovce, kterým bylo prokázáno a následně byli odsouzeni za podvody a zlodějny, jako někteří protagonisté ODS a ČSSD?

M. Prokop 4.5.2014 21:14

Re: Máte na mysli ty,

Tím hůř, že nebyli.

J. Plzák 3.5.2014 19:46

Potisící znovu!

Jak může soudný člověk, při smyslech, vstoupit do spolku, kde všichni dluží všem? Po deseti letech platnosti eura bude trvat nejméně patnáct let než se poměry opět zkonsolidují. To nemám ze sebe, to je výrok kancléřky Merkelové.

P. Gabriel st. 3.5.2014 20:54

Re: Potisící znovu!

Madam s. Merkalová by udělala velmi dobře, kdyby se rozvzpomněla na to, jakou politiku by měla reprezentovat a od paktování se s Rusáky a od socialistických nemravů se vrátila k zásadám a myšlenkám zakladatelů EU!

M. Prokop 3.5.2014 20:56

Re: Potisící znovu!

A jaké byly ty myšlenky a zásady? Zakladatelé se dost inspirovali národním socíkem a Říší.

P. Gabriel st. 3.5.2014 21:04

Re: Potisící znovu!

"Zakladatelé se dost inspirovali národním socíkem a Říší."  Z jahody, nebo z višně? Neptejte se, studujte!

M. Prokop 3.5.2014 21:48

Re: Potisící znovu!

Jo, studium, to vám chybí.

" Veřejně působit začali pozdější otcové-zakladatelé evropské integrace jako Robert Schuman, Jean Monnet, Paul-Henri Spaak, aj. z nichž řada appeasement a spolupráci s nacistickým Německem aktivně podporovala a inspirovala se vizemi „nové Evropy“ v německé režii."

http://www.klaus.cz/clanky/3552

P. Gabriel st. 4.5.2014 19:28

Re: Potisící znovu!

Je-li zdrojem vašich informací Klaus, tak to se máte čím chlubit! To je něco, jako VUML!

M. Prokop 4.5.2014 21:15

Re: Potisící znovu!

Dobrá. Já si nechám Klause (dohledat se to dá i jinde), vy VUML.

K. Luboš 3.5.2014 18:32

To chce klid!

Srovnejme si fakta:

1) Tato země vyprodukuje ročně zboží a služeb řádově za 1 bilion Kč.

2) Tato země přijme ročně řádově 10 mld Kč jako dotace z EU, což představuje řádově 1 % HDP. (Takže celkem zanedbatelnou hodnotu.)

Takže když si přečtu hysterické výlevy p. Matějky o tom, že „Evropská unie skrze dotace zmrvila skutečnou soutěž v podnikání“, že „z mnoha podnikatelů udělala morální trosky s ohnutou páteří, že „řada z nich by na trhu uspěla, kdyby nějaký skutečný trh byl“, tak se jenom naseru.

J. Kulheim 3.5.2014 20:25

Pane Kováři Luboši,

mohl byste poradit, jak může konkurovat ten, kdo dotace nedostává, tomu, kdo dotace dostává?

P. Gabriel st. 3.5.2014 20:36

Re: To chce klid!

"Tato země přijme ročně řádově 10 mld Kč jako dotace z EU" A z čehi, že ten pád? A na hlavu? No to je, teda byla, rána!

M. Prokop 3.5.2014 20:55

Re: To chce klid!

To máte tak, kapka močůvky znehodnotí sud vína.

J. Svoboda 3.5.2014 21:37

Re: To chce klid!

Pane Luboši, (ze zkomolení Vašeho jména mne neviňte, jelikož v češtině se normálné uvádí jména v pořadí jméno-příjmení) je vidět, že pokud něco neuděláte se svým rozumem, budete nasraný permanentně.

Ve vašem stylu mluvil i soudruh Milouš Jakeš 1. máje. Byly chyby, ale všechno bylo dobře.

To Vaše 1 % považuji za záměrně snížené. I kdyby to však byla pravda, uvědomte si, že to přesahuje náš státní dluh! Když se z toho 30 % rozkrade, to by se vláda divila, jak se umořuje dluh!

B. Rybák 3.5.2014 13:46

Podnikatelé a "podnikatelé"

Činnost, která je zisková pouze s (EU-)dotacemi nemá s podnikáním nic společného. Lidé, kteří ji provádějí jsou zkorumpovanými slouhy EU-státu na němž jsou existenčně závislí. Svůj stát (národ) na rozdíl od skutečných podnikatelů pouze okrádají. Ptát se jich na názor na EU nemá vůbec smysl.

Jednou z nejdůležitějších charakteristik každého průzkumu je to, kdo ho platí. Pokud to byla "Česká" spořitelna (Erste bank!) nebo "naše" automobilky, ocelárny (a jiné cizí montovny), pak neměl ani cenu papíru, na němž byl vytištěn!

V. Venc 3.5.2014 12:23

Výborný článek,

zřetelně ukazuje, že eurounijní hospodářství vlastně využívá osvědčený přídělový, lístkový systém, kterým byl řešen poválečný nedostatek zboží.

Dnešní systém sice nepřiděluje lístky na potraviny, ale formuláře, které při správném procesním postupu přinesou žadateli poukázku na odběr produktu, či služby.

Vnáší tak trvalý zmatek do tržních vztahů, nikdo neví, jaké jsou vlastně oprávněné ceny požadavků spotřebitelů, tedy jaké jsou správné ekonomické podněty k podnikání.

Dotační a přerozdělovací systém je celonárodním debaklem obchodní kondice.

Š. Hašek 3.5.2014 13:16

Re: Výborný článek,

Asi tak.

Lid to chce.

Množící se "připojení na erár" to také chtějí. Změní to až kolaps tohoto systému, stávající systém systematicky nahrazuje zpětné záporné vazby (nezbytné pro udržení čehokoliv v delším stabilním chodu) novým směrnicovým zákazem.

Již vyzkoušeno, např bolševikem v CCCP nebo RVHP. EU je relativně velký kolos, bude to na dlouho.

E. Sevrát 3.5.2014 16:27

Re: Výborný článek,

Tisíciletá říše a RVHP taky byly kolosy a jak dopadly.Naštěstí nic není na věčné časy,ani EU.

P. Kmoníček 3.5.2014 15:44

Re: Výborný článek,

Ti Dánové,Holanďané,Rakušané a ostatní jsou pitomci,že se v té EU drží zuby nehty,že.Holt si od Venců nenechají radit.

Z. Rychlý 3.5.2014 15:58

Re: Výborný článek,

Že se EU drží zuby nehty ?!? Staří Toltékové říkají - nepředpokládejte. Nic není úplně černobílé.

Revolta tam sice není na pořadu dne, ale jásot nad členstvím v byrokratickém kolosu se taky nekoná, jak mylně vyplývá z vaší reakce. Všichni tuší, že něco není v pořádku, jenže k aktivnímu vystoupení je ještě daleko. Slepé ulice bývají i dlouhé.

J. Svoboda 3.5.2014 21:45

Re: Výborný článek,

Pane Kmoníčku, bylo by chvályhodné, kdybyste rozlišoval a nepapouškoval Zaorálkovy filipiky. V EU se zuby, nehty nedrží Dánové, Holanďané, Rakušané a další. Drží je tam stejně jako nás jejich politické elity. To jsou ti pitomci.

M. Bomar 4.5.2014 16:09

Re:poznatek ceskeho evropana

"politicke elity" jsou svetove videno (viz p. svoboda)- pitomci. v evrope jsou to danove, holandane, rakusane a dalsi.

z toho vyplyva,ze skutecne "politicke elity" jsou predstavitele vyse uvedenych "krachujicich" statu.

- k novejsim poznatkum obecne patri skutecnost, ze EU jiz prekonala svetovou krizi a - nezkrizi-li ji (=EU) tuto nadejnou skutecnost valecny zlocinec Putin, nastanou klidnejsi casy.

smula jenom, ze vy nemate a nemuzete (nebudete) mit pravdu.

J. Svoboda 4.5.2014 17:26

Re: Re:poznatek ceskeho evropana

Pane Bomare, kdyby takto viděl politickou situaci školák Kája Mařík, nedivil bych se. Když to takto vidí dospělý člověk, je to na pováženou. Říká se, že až dojde do tenkých, tlustí budou hubení a hubení studení. Tak je to i s Vašimi "krachujícími" státy. Chudé zkrachují nejdříve a bohaté, pokud se nepoučí, je budou následovat později.

To, že EU překonala světovou krizi jsou obecné "poznatky" eurohujerů. Přece nemohou jen tak přiznat, že zajeli na slepou kolej. Snesl byste prohlášení pana Schulze, že podporuje EU, protože je vyžírka?

S tím, že je Putin zločinec, souhlasím. Měl jste o tom uvědomit europapaláše, kteří na to dočista zapomněli a dělali si z něho kamaráda. Pokud EU nedostane rozum, bude se Putin chovat podle toho, co mu EU předloží, jako dosud a vaše růžové brýle budete moci zahodit. To, že Vy ho budete nazývat zločincem, chyby europapalášů nenapraví. Když Západ donutil Ukrajinu, předložit Putinovi Krym na stříbrném podnosu, ten toho jako zločinec využil. Západ vyprovokoval Majdan a tím začal na Ukrajině domnový efekt.

O tom čí pravda je smolná, je zbytečné diskutovat. Ukáže to čas a já doufám, že se nezvratně ukáže, že to byla ta Vaše.