23.6.2024 | Svátek má Zdeňka


Diskuse k článku

EVROPA: Průzkum k výročí vstupu

Euro chtějí tři čtvrtiny podnikatelů, uvádí nový průzkum v souvislosti s 10. výročím vstupu ČR do EU. Polovina podnikatelů přitom považuje za důležitější možnost získat dotace z EU, než uspět na trhu. Není silnější výpovědi o skutečných žalostných důsledcích naší účasti v Evropské unii, pokud jde o skutečné podnikání.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Slanina 3.5.2014 8:28

Re: Jen tak mne naivně napadá

Kladete spoustu řečnických otázek, na které vy sám zcela určitě znáte odpověď. Horší je, že si je nekladou, natož aby si na ně odpověděli ti, co se sice podle zákona nazývají voliči, ale prakticky jsou jenom tupým stádem.

J. Vintr 3.5.2014 10:30

Re: Jen tak mne naivně napadá

Dotace vždycky znamenaji, že se seberou peníze těm, kdo si je umějí vydělat (komu jinému by je taky mohli vzít) a dají někomu, kdo je vydělat neumí (kdo jiný by o ně škemral a byl ochoten uplácet úředníky).

Š. Hašek 3.5.2014 11:05

Re: Jen tak mne naivně napadá

Našli se krasomyslitelé/socialisté, kteří nevydrželi, když byly daně nízké a s místními přebytky si sami hospodařili místní (sedlák, pan továrník, hrabě, živnostník i ten domkář, nebo hokynář), případně šlo sjednat jasný úvěr u bankéře (nikoliv sprosté slovo!!!!!!!!).

Dnes máme oškubávané, dále dodavače peněz k čerpání a lačné čerpače. A lid čekající na ukápnuté kapky. Vidíme je kol sebe, a množí se jak králíci!!!!!!!

Je jasné, že "nelze vstoupit do stejné vody", ale co je moc, to je moc. A UŽ JE SKORO POZDĚ.

J. Jílek 3.5.2014 0:23

četl jsem jen jednu větu

"Evropská unie u nás zničila polovinu podnikatelů."

1. Matějku zničila jeho vlastní neschopnost podnikat

2. Průzkum: Tři čtvrtiny (77%) podnikatelů by chtěly vyměnit korunu za euro.

D. Šimáček 3.5.2014 0:42

Re: četl jsem jen jednu větu

chudák pejsek

I. Gellner 3.5.2014 1:39

Re: četl jsem jen jednu větu

(_._)

P. Papež 3.5.2014 10:51

Re: četl jsem jen jednu větu

To je vidět, že čtení dalších vět už asi nezvládnete. Dotace jsou metlou podnikání. Znám zemědělce, kterému stačí jednou za rok zorat pole, a dostane dotace, aniž cokoliv vysadí, sklidí a země leží celý rok až do příští "dotační orby " ladem. Bohužel to ti, kteří dokáží přečíst jen jednu větu nemohou pochopit.

Š. Hašek 3.5.2014 11:13

Re: četl jsem jen jednu větu

Děkujme za Jílka.

Až bychom ho zrušili nějakým výnosem europrávdomudrlantůhlídačůsvobodyslova - to by nebylo vono!

Chudák Jílek si ani neumí představit obecnou pravdu, že by nasypal svých 20 % daní nějakému ouřadovi, a ten by potom za tajných pravidel ty prachy přiděloval známým/poslušným.

Jílek buď nikdy neměl ani vlastní kapesné (moc důležité), a nebo je to (asi blíže pravdě) čistý čerpač. Chtějte od čerpače, aby mu do té studny nenalévali jiní vodu!!!!!!!!!

J. Svoboda 3.5.2014 14:50

Re: četl jsem jen jednu větu

Pane Jílku, došlo Vám, že jste se sám obvinil z hlouposti?

Co za vypovídací hodnotu má ad 2: "Průzkum: Tři čtvrtiny (77%) podnikatelů by chtěly vyměnit korunu za euro."? Došlo Vám, že bruslíte ne velmi tenkém ledě? Nevidíte v tom korupci?

Socialistický projekt s názvem stavební spoření byla také pravičácko - komunistická blbost, ketrou měli všichni. Kdyby stavební spoření neexistovalo, mohli si hned všichni jeho klienti nechat své peníze přímo ve svých kapsách a nenechávat si je ze svých kapes posílat do svých kapes přes hladové a nákladné úředníky.

S těmi Barrosovými a Vašimi subvencemi je to totožné.